Saint-Étienne – Amiens 0:0 (kon.) | Rennes – Bordeaux 2:0 (kon.) | Monaco – Marseille 2:3 (kon.)
konec
Stade Rennes
2:0 (2:0)
Girondins Bordeaux
Neděle 02.09.2018, 17:00 • Roazhon Park, Rennes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a s nimi i celý zápas čtvrtého kola mezi Rennes a Bordeaux. Domácí se radují ze zisku třech bodů po vítězství 2:0.

    Po nevýrazném úvodu přišla zlomová druhá desetiminutovka, ve které se nejprve prosadil hlavou po rohovém kopu Benjamin André. O několik minut později přidal podobný zásah také Ramy Bensebaini a Bordeaux bylo na kolenou. Rennes navíc mohlo přidat i další branky, ale Benoit Costil skvěle podržel svůj celek. V závěru měl jasnou šanci také Sarr, ale snad z metru napálil jen stojícího Koundého. Ve druhé půli byli aktivnější spoluhráči Jaroslava Plašila, ale k ohrožení Koubkovy branky nedošlo. Ani Rennes se už tolik netlačilo do útoku a tak druhé dějství branku nenabídlo. (18:54:48)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Po Koubkově nákopu na útočnou polovinu bojoval o balon Benjamin André proti Plašilovi. Český záložník byl úspěšnější, ale po jeho přechodu k vápnu Rennes se prezentoval nekompromisním odkopem Jérémy Gelin.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+1
    Kamano se srazil hlavou s Traorém. Právě obránce Rennes se skácel k zemi a musela být přerušena hra. Po několika sekundách to ale vypadá s hráčem Rennes dobře.
     
    90
    Siliki vyzval ke sprintu Nianga. Do spolupráce střídajících hráčů se přidal i Mehdi Zeffane, ale ten už byl pod nátlakem Bašiće a musel míč odevzdat.
     
    89
    Ofenzivní esa domácího celku ještě napadají rozehrávku obránců Bordeaux. Hosté to nemají na vlastní polovině jednoduché ani několik minut před koncem zápasu.
     
    88
    Edson Mexer přihrával zpět ke Koubkovi. Český brankář se neukvapil a ještě rozehrával na Traorého. Ten ale zaváhal a byla z toho nebezpečná střela Sankharého.
     
    87
    Fotbalisté Bordeaux se marně pokoušejí o závěrečný tlak. Domácí s přehledem hlídají dvoubrankové vedení s míčem u nohy na útočné polovině.
     
    86
    Toma Bašić nepříjemně zajel kopačkou napřed do Sarra. Útočník Rennes se ale po chvilce zvedá z trávníku a hra může pokračovat.
     
    85
    Tomáš Koubek si alespoň osahal balon po sklepnutí od Gelina. Jinak český reprezentační brankář je i ve druhém poločase zcela bez práce.
     
    84
    Palencia měl před sebou spoustu prostoru pro vnik do vápna, ale raději centroval na zadní tyč, kde ale nikdo z jeho spoluhráčů nebyl.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením pro oba týmy. Druhý poločase jednoznačně ztrácí na tempo oproti prvnímu dějství. Aktivita Bordeaux se v útoku neprojevila.
     
    82
    Francois Kamano si posunul míč kolem bránícího Mexera. Ten ale ještě stačil špičkou kopačky šťouchnout do balonu a ten nakonec doputoval za brankovou lajnu.
     
    80
    Fotbalisté Rennes se nahrnuli do vápna před Costila při rozehrávce rohového kopu. Clément Grenier zakroutil míč ideálně do středu vápna, ale tam byl jen hostující Koundé.
     
    79
    Niang se dostal do zakončení. Po další přihrávce Silikiho zakončoval Niang střelou na vzdálenější tyč, kde byl ale připraven Benoit Costil.
     
    78
    Lea Siliki ještě oživil útočnou aktivitu domácího týmu. Nyní nabízel balon do vápna dalšímu střídajícímu hráči Zeffanemu, který byl ale pokryt posledním obráncem Lewczukem.
     
    77
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Theoson Jordan Siebatcheu, přichází Mehdi Zeffane.

    Vít Schück

    Branky: 13. André (Grenier), 17. Bensebaini (Bourigeaud)

    Karty:   50. Poundjé (BOR), 57. Lerager (BOR), 61. Sankharé (BOR)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 6:5. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:15.
    Stade Rennes: Koubek – H. Traoré, Mexer, Gelin, Bensebaini – Bourigeaud (68. Siliki), André (C), Grenier – Del Castillo (68. Niang), Siebatcheu (77. Zeffane), Sarr.
    Náhradníci: Diallo – Zeffane, Siliki, Gboho, Poha, Danzé, Niang.

    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Palencia, Pablo (19. Lewczuk), Koundé, Poundjé – Lerager (74. Bašić), Plašil, Sankharé – Kalu, Briand (66. de Préville), Kamano.
    Náhradníci: Poussin – Bašić, Otávio, Lewczuk, de Préville, Tchouaméni, Youssouf.

    Rozhodčí: Bastien – Danizan, Zakrani
    thejrc.org