Jokerit – Chabarovsk 3:1 (kon.) | Kazaň – Viťaz 3:5 (kon.) | Nižněkamsk – Barys 1:6 (kon.)
N.Novgorod – Minsk 3:2 (kon.) | Soči – Kunlun 2:1 (po pr.) | Spartak Moskva – Vladivostok 3:1 (kon.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
1:6 (0:0, 0:2, 1:4)
Barys Nur-Sultan
Středa 05.09.2018, 18:00 • Neftěchim Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (20:22:33)
     
    Československá stopa v utkání

    Adam Polášek (NIZ) 0+0, 1 střela, čas na ledě 22:27
     
    Střely na branku: 36 – 28
     
    Utkání sledovalo 3 100 diváků.
     
    Je dobojováno. Hosté nakonec vítězí vysoko nad domácím celkem, který v závěru utkání trefil jen čestnou branku. Na konečných 1:6 pak už jen hráči Astany pečetili skóre střelou do opuštěné domácí klece. Astana si tak připisuje v prvním utkání sezóny první dva body do tabulky. Domácí naopak své druhé utkání nezvládli a jsou zatím bez bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Nyní už je to opravdu jasné, kotouč mají hosté a vůbec nikam nespěchají. Zápas tak pomalu, ale jistě končí a to debaklem domácího celku.
    58:59 Matt FRATTIN - 1:6
     
    58:59
    Astana právě vstřelila branku!
    Jenže je z toho jen šestá branka v síti domácích. MATT FRATTIN před zcela prázdnou brankou razantní střelou trefuje přesně – 1:6. Asistence: Patrick Cormier.
     
    58:26
    Domácí nemohou nic ztratit, naopak. Zkouší to se šesti bruslaři v poli a bez brankáře.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
    57:25 Juuso PUUSTINEN - 1:5
     
    57:25
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    A ještě se mění skóre. Domácí hráči se přeci jen dočkali čestné branky a také vůbec prvního gólu v sezóně. Hned po vhazování v útočném pásmu prostřelil Karlssona JUUSO PUUSTINEN a připravil ho tak o čisté konto – 1:5. Asistence: Mikael Ruohomaa.
     
    57:23
    Další zákrok připsal Karlsson a poté raději přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce. To ale až po oddechovém čase domácího celku.
     
    56:33
    Zápas se prakticky už jenom dohrává. U puku jsou hosté a ještě míří před domácí branku. Tam ale přišli o puk a do akce šli zase hráči Nižněkamsku.
     
    55:41
    Pavel Kulikov se dostal ke střele z prostoru mezi kruhy, ta branku hostů ohrozila, ovšem tam byl připravený Henrik Karlsson, jenž si připsal další zákrok a udržel i čisté konto.
     
    55:09
    Hosté se uhnízdili v pásmu domácího celku, poté se ke střele dostal Brandon Bochenski, puk však proskákal jen vysoko nad Makarovovu branku.
     
    54:51
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    54:07
    Poláškova rána z voleje skončila jen na zadním mantinelu. Čestného gólu se zatím domácí hráči nedočkali. A hned na to se hosté opět osvobozují.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 58. Puustinen (Ruohomaa) – 24. Cormier (Michajlis, Dietz), 26. Dietz (Frattin), 43. R. Starčenko (Michajlis, Cormier), 47. A. Petersson (Bochenski, Frattin), 48. Akolzin (Blacker, Grenc), 59. Frattin (Cormier)


    Neftěchimik Nižněkamsk: I. Ježov (26. An. Makarov) – Bryncev, Ogurcov, Polášek, An. Sergejev, Šaripzjanov (A), Volgin, Fatkullin, Semjonov – E. Galimov (C), P. Kulikov, Šafigullin (A) – Ruohomaa, Jo. Nättinen, Puustinen – Zdunov, Šiksatdarov, Jakimov – Chajrullin, Arkalov, Bikmullin.
    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Kudrjavcev) – M. Semjonov (A), Dallman (A), Makljukov, Dietz, Orechov, Blacker, Polochov (C), Lipin – Bochenski, Valk, A. Petersson – R. Starčenko, Cormier, Frattin – Akolzin, Grenc, Michajlis – Ševčenko, Sagadejev, Asetov.

    Rozhodčí: Ovčinnikov, Romasko – Majtak, Ponamarenko

    Diváci: 3 100
    thejrc.org