Tisková konference hokejové Chance ligy (kon.) | Tisková konference k finále Fed Cupu (kon.)
Tisková konference HC Dukla Jihlava (kon.)
konec
Tisková konference před startem hokejové Chance ligy

Středa 05.09.2018, 11:00Tiskové konference
     
    11:19
    Oficiální část tiskové konference právě končí. Nyní je čas na individuální rozhovory. (11:19:29)
     
    11:19
    Základní část začne 8. září a skončí 26. února. Od 1. března do 26. března následuje play-off a baráž o extraligu se hraje od 29. března do 23. dubna.
     
    11:17
    Setikovský: "Licence bude udělena všem patnácti týmům první ligy. V Prostějově jsou akorát problémy, protože podmínky pro hostující kluby a rozhodčí jsou takové, že se neslučují s touto dobou."
     
    11:16
    Setikovský: "V sezoně 2017/2018 nastoupilo 106 juniorů , z toho 30 v polovině utkání. Celkový počet hráčů tohoto věku vzrostl za pět let o 40%, pravidelně nastupujících o 50%."
     
    11:15
    Pavel Setikovský: "To, že přichází takový partner jako je Chance, ukazuje, že se jedná o kvalitní soutěž."
     
    11:15
    Nejvyšší návštěvnost mezi druholigovými kluby v Evropě mají České Budějovice, na které chodilo více diváků, než na devět klubů v extralize.
     
    11:14
    Co se týče druhých nejvyšších soutěží, tak Chance liga zaujímá mezi všemi evropskými soutěžemi třetí místo.
     
    11:13
    V loňské sezóně byla nejvyšší návštěvnost v historii druhé nejvyšší soutěže. V průměru přišlo na zápas 1 892 diváků, což je dvakrát víc než například před šesti lety.
     
    11:12
    Druhou nejvyšší hokejovou soutěží prošlo celkem 42 klubů, což je od sezony 1993/1994 takřka dvojnásobek než v extralize.
     
    11:11
    Rypáček: "V budoucnu chceme pro fanoušky zajistit i věci, které jsou známé z Tipsport extraligy či jiných světových soutěží."
     
    11:11
    Roman Rypáček: "Jsem rád, že se nám podařilo domluvit pětiletou spolupráci. V tomto spojení vidíme, že první hokejová liga má vysokou úroveň i návštěvnost. Mnoho klubů v ní má svou tradici. Vidíme šanci přinášet streamy, protože některé haly nedisponují kapacitou pro větší zájem fanoušků.
     
    11:10
    Nyní přichází řada na pana Rypáčka.
     
    11:09
    Jana Obermajerová: "Na streamech pracujeme se společnostmi TVcom.cz a LIvebox.
     
    11:09
    Jana Obermajerová: "Všechny zápasy Chance ligy budou přístupné na webu hokejka.tv. Na této platformě budou k dispozici i streamy z Tipsport ligy. Nově budou tyto přenosy od 15. října zpoplatněny.
     
    11:08
    Jana Obermajerová: "Na jaře jsme byli osloveni prezidentem svazu Tomášem Králem, zda bychom nebyli ochotni pomoci marketingově pomoci s první ligou. Od té doby se nám podařilo zajistit titulárního partnera a také i vysílací práva.

     
    11:07
    Na její úvod jsou prezentovány dvě nejvýznamnější změny z hlediska marketignu. Jednak se stala partnerem druhé nejvyšší soutěže sázková kancelář Chance a také se novým marketingovým partnerem stala společnost BPA.
     
    11:06
    Tisková konference práva začala.
     
    Začátek tiskové konference se o chvilku opozdí.Ještě nesjsu přítomni všichni účastnici.
     
    Druhá nejvyšší soutěž vstupuje do nové sezony nejen s novým názvem, ale také s odlišným počtem účastníků. Místo klasických čtrnácti celků jich bude letos o jednoho víc. Nováčkem soutěže je ostravská Poruba.

    Ondřej Jícha

    thejrc.org