Mladá Boleslav – Pardubice 8:2 (kon.) | Liberec – Chomutov 5:1 (kon.) | K. Vary – Sokolov 4:0 (kon.)
Šumperk – Moravská Třebová 9:2 (kon.) | Val. Meziříčí – Dubnica 5:3 (kon.) | Kolín – Dvůr Králové n. L. 3:5 (kon.)
Bílina – Řisuty 0:7 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
5:1 (3:0, 1:1, 1:0)
Piráti Chomutov
Čtvrtek 06.09.2018, 17:30 • Home Credit Arena, Liberec • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Z Liberce se s vámi loučím, přeji příjemný zbytek dne a někdy příště znovu na počtenou!
     
    Je dobojováno. Vítězem dnešního utkání se zcela jasně stává tým Bílí Tygři Liberec! Šelmy držely otěže zápasu ve svých drápech prakticky po celou dobu. V poslední třetině uzavřel gólový účet další přesilovkovou trefou Jakub Valský. Radost z úspěšné generálky tedy může panovat právě pod Ještědem.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:26
    Jakub Valský cílil na hattrick! V oslabení se vrhl do protiútoku a mezi kruhy našel špetku prostoru ke střele. Tu chtěl zacílit mezi betony Stezky, ale ten mezírku včas uzavřel.
     
    58:49
    Další vyhození má na svědomí Lukáš Derner, jenž vybojoval kotouč a ještě jej poslal do bezpečí. Chomutovským se zlepšení dojmu v posledních minutách nedaří.
     
    58:27
    Ani do této početní výhody nevstoupili Piráti podle svých představ. Po rychlém vyhození soupeře totiž musejí přesilovku započít v hloubi vlastního obranného pásma.
     
    58:15
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Chrtek – 2 min., podrážení).
     
    Dnešní utkání sleduje 1 195 diváků.
     
    57:25
    Po souboji za brankou zůstal na ledě ležet úlomek mantinelu. Hra ale pokračuje nadále, kotouč drží Taylor Doherty a snaží se založit libereckou akci, která vede středním pásmem.
     
    57:10
    Mezi střelce se mohl zapsat také mohutný Taylor Doherty! Petr Jelínek jej vybídl přihrávkou zpoza branky a kanadský bek pálil bez přípravy z pravého kruhu. Dělovka se zastavila ve výstroji Aleše Stezky.
     
    56:21
    Tygři už se nikam neženou a šetří čas v blízkosti vlastní klece. To se jim teď mohlo vymstít, Marek Tomica totiž dobře zabojoval. Poté zkoušel zakončit bekhendem, na což neměl dostatek prostoru.
     
    55:47
    A konečně máme přerušeno! Libor Hudáček vzal situaci na sebe a zpoza kruhů vystřelil zápěstím. Stezka jeho pokus zkontroloval a udržel jej ve výsroji, dokud nezazněl hvizd.
     
    54:54
    Lukáš Vantuch si splnil povinnosti v defenzivě a zamezil Ondřeji Chrtkovi v cestě za kotoučem. Poté hosté vyhazují tak akorát, aby se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    54:05
    Úsek bez přerušení pokračuje. Obě mužstva si nyní dopřály trošku času na vystřídání, načež už se Bílí Tygři opět dostávají do útočného pásma. Piráty osvobodil Bohumil Jank.
     
    53:23
    Lukáš Kreželok se protáhl po levém křídle až před branku. Posléze se snažil vybídnout Jaroslava Vlacha, který ovšem před prázdnou brankou nezvládl ideálně nastavit hůl!
     
    52:28
    Redenbach se dostal přes střední třetinu až do útočné. Překvapit Stezku se snažil rychlou střelou Matěj Stříteský a chomutovský gólman musel rychle vysunout levý beton.
     
    51:43
    Ze vřavy v rohu kluziště vybruslil s pukem na hokejce Ivan Huml. Ten se poté snažil v náporu pokračovat, ale hosté možná trošku zbytečně otálejí se střelbou.
     
    50:50
    Hraje se poměrně dlouho bez přerušení. Obě mužstva budou zanedlouho kompletní, přičemž se v držení kotouče spravedlivě střídají. Do pásma se nyní dostávají Piráti.
     
    49:56
    Jaroslav Vlach svědomitě napadal rozehrávku Mrázka, a nakonec se pokusil o otočku zpoza klece. Zanedlouho sklidil potlesk také Roman Will, jenž vystartoval daleko z brankoviště a odpálil volný puk!
     
    49:17
    Při hře ve čtyřech na obou stranách začal lépe Liberec. Škoda pro domácí, že Lukáš Derner ztratil kontrolu nad pukem, jenž se mu zatoulal až do neutrální zóny.
     
    49:12
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Lakatoš – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Blaha – 2 min., hrubost).
     
    48:27
    Taylor Doherty za Willovou brankou strážil Petra Koblasu. Ten díky tomu nedokázal rozehrát, domácí zadák se navíc ještě stal obětí diskutabilního zákroku. Vylučovat se nebude.
     
    47:56
    Další ofenzivní snahu libereckých šelem zastavuje hvizd sudího. Radan Lenc totiž překonal modrou čáru příliš brzy a je z toho postavení mimo hru.
     
    47:24
    Jan Ordoš to zkusil individuálně. Prohnal se kolem pomalejšího Juraje Valacha, a poté se ještě snažil o zakončení. Na to už mu ale před Stezkou nezbyly síly a puk končí v rohu hrací plochy.
     
    46:46
    Liberečtí příznivci se dobře baví. Piráti se jim snažili radost trošku pokazit, poněkud nepřipravený útok formace Ivana Humla ale skončil v blízkosti hrazení.
     
    46:11
    Liberec právě vstřelil branku!
    Home Credit Arena se raduje popáté, je tu další využitá přesilovka! Opět to byla krásná akce. Martin Ševc na modré čáře naznačil ránu, místo toho však dokonale nalezl volnou uličku mezi Chomutovskými a umožnil JAKUBU VALSKÉMU další snadný zásah do prázdné klece. Asistence: Martin Ševc, Libor Hudáček.
     
    46:02
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Sklenář – 2 min., hákování).
     
    45:30
    Hned poté, co se Liberec vrátil ke hře v pěti, si sám zahraje přesilovku! Ve výhodě se snažil Libor Hudáček nabídnout puk Radanu Lencovi před poloprázdnou branku, přes dvojici beků ale pas neprošel.
     
    44:46
    Přesilovka Chomutova zatím není příliš nebezpečná. Domácí nyní opět vyhodili, přestože s tím měl zpočátku Taylor Doherty trošku potíže. Diváci tleskají.
     
    44:09
    Jaroslav Vlach mohl v oslabení završit bůra! Z pravého křídla si to namířil přímo před Stezku a všemi možnými prostředky se snažil o dopravení puku za jeho záda. To se nicméně i díky ataku jednoho ze soupeřů nepodařilo.
     
    43:38
    Oslabení začali liberečtí hokejisté velmi dobře, hned se totiž zvládli osvobodit, a to zásluhou pohotového Ladislava Šmída! Hosté tak musejí začít odzadu.
     
    43:31
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Ordoš – 2 min., podrážení).
     
    42:53
    Piráti mají k dipozici výhodu a ostřelují Romana Willa. Nebezpečný pozdrav přilétl z hole Vladimíra Růžičky, proti jehož střele ze zápěstí využil reflexy pozorný Roman Will!
     
    42:08
    Šelmy otálejí se střelbou. Martin Ševc zvolil otočku a poslal puk do rohu kluziště. Za brankou jej vydolovali Chomutovští, jejichž protiútok vede Marek Tomica.
     
    41:31
    Dominik Lakatoš poslal kotouč za hostující svatyni. Dojel si pro něj Aleš Stezka, jehož rozehrávka založila chomutovský útok. Ten však skončil poměrně brzy.
     
    40:41
    Mohlo být sníženo! Pavel Klhůfek se pěkně prodral přes své strážce a z bezprostřední blízkosti se snažil o zakončení. To skončilo na vyrážečce Romana Willa.
     
    40:21
    Jan Ordoš zvládl bruslařsky složitý obrat na modré čáře a vyhl se tak ofsajdovým nástrahám. Liberec se ovšem v útočném pásmu usadit nedokázal.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:08.
     
    Prostřední perioda nabídla vyrovnanou podívanou. Chomutovští korigovali zásluhou dělovky Stanislava Dietze. Tygři ale postupně přebírali zpět na chvíli ztracenou iniciativu a k navýšení skóre jim po několika dobrých zákrocích Aleše Stezky dopomohla další přesilovka. Tu zakončil po parádní akci Jakub Valský! Liberec tedy stejně jako v předchozím vzájemném klání vede po čtyřiceti minutách o tři branky. Podaří se mu tentokráte dohrát utkání do vítězného konce?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:30
    V závěru prostřední části se domácí pokoušejí ještě o jednu akci. Aktivní Michal Teplý ovšem při přechodu modré čáry o puk přišel. Ke slovu se tak ještě mohou dostat hostující Piráti.
     
    38:40
    Liberec právě vstřelil branku!
    Třetí využitá přesilovka Tygrů znamená zvýšení na 4:1! Opět to byla velice pěkná situace. Michal Bulíř zpoza klece našel na levém kruhu Radana Lence, jenž z prvního doteku přenesl hru na JAKUBA VALSKÉHO. Ten už mohl s radostí zamést černou pryž do vyklizené svatyně. Asistence: Radan Lenc, Michal Bulíř.
     
    37:50
    Další úspěšné vyhození má na kontě Jaroslav Mrázek. Roman Will se snažil pro kotouč dosáhnout, ale byl krátký. Musejí se tedy vracet jeho obránci.
     
    37:26
    Na vhazování při startu dalšího oslabení uspěli Piráti a pozičně dobře postavený Stanislav Dietz napálil kotouč až k protější bráně. Následoval liberecký ofsajd.
     
    37:22
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Skokan – 2 min., vražení na hrazení + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení).
     
    36:57
    Michal Teplý se snažil zakončit po rychlé otočce, kotouč ale neměl moc prostoru, kudy by mohl proklouznout. Po teči se tedy nachází za chomutovskou brankou.
     
    36:08
    Zbytek oslabení už Chomutov zvládl a je tedy kompletní. Ke své smůle se ovšem musel i nadále bránit. Až po dlouhých sekundách ztratil Doherty puk na modré, což pro hosty znamená alespoň dočasnou úlevu.
     
    35:20
    Jan Ordoš zavezl puk proti přesile do pásma. Po rychlé kombinaci dostal nabito od Petra Jelínka, ale z bezprostřední blízkosti trefil přímo břicho gólmana!
     
    34:48
    Aleš Stezka musel do akce proti střele Hudáčka. Pozice slovenského forvarda nicméně nebyla úplně ideální a hra je tedy chomutovským gólmanem přerušena.
     
    34:05
    Po ose Bulíř – Valský – Hudáček putoval kotouč až za hostující bránu. Bohumil Jank poté vyhazuje a šetří tak pro svůj tým mnoho cenných vteřinek. Liberec už chvátá nazpět.
     
    33:57
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Klhůfek – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    33:21
    Piráti oslabení bez větších komplikací přečkali. Liberečtí nicméně i nadále útočí, Jan Ordoš se dostal až za chomutovskou branku, kde byl ovšem zdvojen a nedokázal přesně přihrát.
     
    32:34
    Ránu Libora Hudáčka dokázal Stezka i s pomocí obětavých spoluhráčů zastavit. Poté se na modré čáře zamotal do kličky Martin Ševc a liberecká akce tím skončila.
     
    31:52
    Nyní už Piráti dokonce ve vlastním oslabení zahrozili, Stanislav Dietz místo všedního vyhození zvedl hlavu a rozehrál. Poté měl Roland Knot spoustu prostoru na pravém křídle a jeho střelu z kruhu Roman Will k liberecké radosti lapil!
     
    31:20
    Tygři hned po buly předvedli zbytečnou ztrátu na modré čáře a Vladimír Růžička poslal pryž bekhendem až na protější konec ledové plochy. Domácí se tedy musejí vracet.
     
    31:16
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Stránský – 2 min., vysoká hůl).
     
    30:32
    Růžička se snažil slušnou pasáž svého týmu zakončit střelou z nulového úhlu. Ta by Romana Willa mohla překvapit, ale to se nedozvíme, puk totiž přistál v boční síti domácí klece.
     
    29:58
    Michal Bulíř si rozmyslel střelu a na kruhu podržel puk. Poté jej nabídl mezi kruhy, odkud zakončoval Jan Ordoš, jehož střelu ztečovala jedna z hokejek až do ochranné sítě.
     
    29:19
    Po dalším icingu Chomutova se zpoza klece vytočil Michal Bulíř a nabízel přihrávku do ohně. Kotouč projel přes brankoviště nikým nezasažen, tlak domácích ale sílí.
     
    28:59
    Na semaforu Aleše Stezky se rozsvítila červená! Lukáš Kreželok obdržel ideální přihrávku do předbrankového prostoru a ihned pálil. Hostující gólman efektivně máchl lapačkou a podržel Piráty!
     
    28:29
    Nyní ale šelmy zahrozily. Taylor Redenbach se protáhl až k brankovišti, následná přihrávka nicméně zamířila Lakatošovi jen pod brusle. Posléze Chomutov vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    27:58
    Chvílemi to vypadá, jako by hosté hráli přesilovku. Tygři nyní vyhodili tak akorát, napíská se totiž icing a ještě mají dostatek času na vystřídání.
     
    27:10
    Libor Hudáček si s kotoučem na holi vycouval až do vlastního obranného pásma, načež se vydal kupředu. Ve finále ještě poslal Stezkovi lehký pozdrav, který maskovaný muž usměrnil mimo brankoviště.
     
    26:44
    Liberečtí nedokázali puk déle udržet a Piráti, kteří jsou nyní velice aktivní, podnikali další útok. Byli však příliš nedočkaví a dopustili se postavení mimo hru.
     
    26:03
    Chomutov obléhá domácí svatyni, pokusům z větší vzdálenosti ale scházela patřičná přesnost. Pokus Skokana z pravého kruhu už byl nebezpečnější, za pozorného Romana Willa se ovšem nedostal.
     
    25:27
    Lukáš Derner se dlouhou rozehrávkou snažil vysunout do samostatné akce Lukáše Kreželoka, jenž naskočil na led ze střídačky. Roland Knot byl ale dobře postavený.
     
    24:33
    Stanislav Dietz o sobě dal tentokráte vědět v ofenzivní zóně hřiště, když pálil od modré čáry. Will jeho projektil tečoval mimo tři tyče, načež se už druhá rána hostujícímu zadákovi nevydařila.
     
    23:49
    Tayler Redenbach se prodíral podél pravého mantinelu. Stanislav Dietz si na kanadského soupeře zkušeně počkal a čistým hitem jej seznámil s ledovou plochou.
     
    23:27
    Ladislav Šmíd se na modré čáře nerozpakoval a po nápřahu vypálil. Aleš Stezka měl ale dobrý výhled a zákrok lapačkou mu tedy nenadělal velkých problémů.
     
    22:36
    Michal Teplý se dostal k odraženému puku a snažil se o rychlé zakončení. Neposedný touš nicméně netrefil ideálně, což hrálo jednoznačně do karet zasahujícímu Aleši Stezkovi, jenž využil pravý beton.
     
    22:08
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutovští snižují na rozdíl dvou gólů! Jan Stránský přihrál zpoza brány na modrou čáru, kde měl napřaženo STANISLAV DIETZ, jehož rána bez přípravy pokazila Willovi naděje na čisté konto. Asistence: Jan Stránský.
     
    21:39
    Aleš Stezka poměrně nepřesvědčivě rozehrával a k puku se mohl dostat Ondřej Chrtek. To se však nestalo a zanedlouho kotouč zamířil mimo mantinely, bude se vhazovat ve středím pásmu.
     
    20:44
    Jaroslav Mrázek operoval s pukem na modré čáře. Před brankou byl slušný provoz, obránce Pirátů tedy zkusil štěstí. Will si střelu našel a zasáhl vyrážečkou.
     
    20:16
    Opět se hraje! Tentokráte byli na úvodním vhazování úspěšnějši hosté z Chomutova. Ti o sobě dali rychle vědět ranou Juraje Valacha od mantinelu. Bohužel však mířil nad branku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:16.
     
    Je za námi první část, která se výsledkově vyvíjela velice jasně. Ačkoliv Piráti v úvodu mírně hrozili, vedoucí gól Petra Jelínka v přesilovce je poslal psychicky dolů. Libor Hudáček poté v další početní výhodě povedeně navýšil vedení a domácí kapitán Petr Jelínek v čase 19:59 krásnou individuální akcí uštědřil celku z Podkrušnohoří další ránu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    Liberec právě vstřelil branku!
    V samotném závěru první části přidávají domácí další pěkný gól! Kapitán PETR JELÍNEK vedl protiútok, který už Chomutovští zřejmě trošku podcenili. Od pravého hrazení si poté najel na osu ledové plochy, odkud milimetrově přesnou ranou trefil nevelkou mezírku mezi Stezkovým ramenem a horní tyčkou! Asistence: Taylor Doherty.
     
    19:16
    Jan Stránský od mantinelu centroval před branku, kam si najížděl jeden ze spoluhráčů. Ladislav Šmíd nicméně zasáhl spolehlivě a bruslí poslal přihrávku do rohu kluziště.
     
    18:44
    Po delší době se dostal do zátěže také Roman Will. Ten raději přikryl puk před napadajícím Růžičkou a hra je přerušena. Pokračovat se bude vhazováním po jeho levé ruce.
     
    17:51
    Radan Lenc využil otevřeného prostoru na pravé straně. Mohutným sprintem se prohnal až do oblasti kruhu, odkud sice rozvlnil síť, nicméně pouze z boku! Diváci se radovali předčasně.
     
    16:59
    O slovo se přihlásili taktéž hosté. Rána Davida Šticha od modré čáry hlasitě vrazila do zadního mantinelu. Poté už se šelmy zdárně osvobodily a opět chvátají do útoku.
     
    16:15
    Liberec je po vstřelených brankách logicky při chuti. Elitní formace opět točila protivníka ve vlastním obranném pásmu, dokud Mrázek nevyhodil kotouč do bezpečí.
     
    15:19
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři si přichystali parádu a skórují i ve druhé přesilovce! LIBOR HUDÁČEK měl na pravém kruhu po pobídce od Ševce spoustu času. Dlouho míchal s pukem, až donutil Stezku povyjet. Posléze jej ladně přehodil a navýšil tak vedení svého celku! Asistence: Martin Ševc, Michal Teplý.
     
    14:45
    Piráti toto oslabení začali podstatně lépe. Ihned se jim totiž podařilo vyhodit. Martin Ševc spěchá pro kotouč do vlastí obranné třetiny a zaváží jej kupředu.
     
    14:34
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Knot – 2 min., vysoká hůl).
     
    13:57
    Tygři nepolevují v aktivitě a opět disponují ponechanou výhodou. V ní se individuálním průnikem blýskl Jakub Valský, jenž se natlačil až před branku, ovšem v rychlosti už kontrolu nad černou gumou ztratil.
     
    13:09
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři se v přesilové hře ujímají vedení! Jan Ordoš dlouho vyčkával s pukem na holi za levým kruhem. Poté jej po ledě nastřelil před branku, kde Aleš Stezka betonem odrazil kotouč k PETRU JELÍNKOVI. Ten jej poté bekhendem procedil pod gólmanem do sítě! Asistence: Jan Ordoš.
     
    12:37
    Libor Hudáček si pěkně nabruslil až na osu hřiště a chytře poslal puk před branku. Tam si ho našel Radan Lenc, jemuž chyběl k přesné dorážce větší důraz, Stezka zasáhl!
     
    11:59
    Liberečtí uspěli na buly a hned si tak vytvořili možnost náporu. Martin Ševc práskl do puku na modré čáře, ke své smůle však trefil prvního blokujícího Piráta.
     
    11:48
    Liberec se dostal do tlaku. Při kroužení okolo soupeřovy svatyně inkasuje menší trest gólman Aleš Stezka (CHM), jenž se provinil podražením. Střela Havlína ve výhodě skončila na zadním hrazení.
     
    11:26
    Libor Hudáček se pokoušel navázat na produktivní předchozí zápasy a vrhl se sám mezi beky. Jeden z nich jej nakonec lehce podrazil, vše ale bylo nezaviněné a rozhodčí vylučovat nyní nebudou.
     
    10:37
    Nyní zahrozili opět Piráti. Roland Knot si položil soupeře na modré čáře, poté ale zakončit už nedokázal. Z kratšího tlaku se poté Liberečtí zdárně vymanili.
     
    09:40
    Liberec je už v plném počtu, oslabení zvládl. Petr Jelínek navíc mohl zahrozit, ale po přejetí modré čáry jej hosté čistě odzbrojili. Hra plynule pokračuje.
     
    08:53
    Vladimír Růžička vzal akci na sebe a po levém křídle se dostal až do oblasti kruhu. Poté už zvolil střelu zápěstím, ze všeho ale vzešel pouze další zápis do Willových statistik.
     
    08:26
    A opět to Tygři zvládli. Po dalším vyhození spěchá čtveřice na hráčskou lavici a ihned je nahrazena čerstvými silami.
     
    07:55
    Hned na úvod oslabení se domácí čtyřlístek osvobodil a diváci je za to odměnili potleskem. Piráti se nicméně rychle vracejí do útočné zóny, kde se snaží usadit.
     
    07:36
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Bulíř – 2 min., hákování).
     
    07:36
    V ponechané výhodě byl aktivní opět Růžička. Tomáš Hanousek si jej však pečlivě strážil a přihrávku mezi kruhy včas zastavil. Teď už nás ale čeká první přesilovka.
     
    06:44
    Vladimír Růžička vyhrál buly za sebe. Ihned to zkoušel Lukáš Blaha, jehož tvrdý projektil přizvedl jeden z Libereckých vysoko do ochranné sítě. Bude se opět vhazovat.
     
    06:40
    Roman Will musel opět do akce poté, co zkoušel štěstí zpoza kruhů Adam Dlouhý. Liberecký brankář k nadšení prořídlých ochozů zasáhl na výbornou a hra je přerušena.
     
    05:37
    Roman Chlouba obdržel pěknou přihrávku a po levé straně se prohnal až na kruh, odkud bekhendem prověřil pozornost Willa. Ten si dokázal poradit, bližší tyč totiž uzavřel.
     
    04:57
    Chomutovští se snažili odpovědět stejnou mincí. Jan Stránský operoval u levého mantinelu, leč příkladně se s ním vrátil Tayler Redenbach a puk mu čistě odebral.
     
    04:08
    Krátce po vyhraném buly Tygři zahrozili rychlým nahozením na Stezku. Ten vyrazil střelu před sebe, načež se dobře zorientoval Knot a odpravil puk do bezpečí.
     
    03:29
    Dlouhán Taylor Doherty nahodil puk po hrazení do útočného pásma. Aleš Stezka si vyjel za branku, kde se dostal trošku pod tlak. Situaci ale zvládl a nakonec se bude vhazovat před jeho klecí.
     
    02:38
    Velice dlouho se hraje bez přerušení. Mužstva se střídají v držení kotouče. Nyní se ke střele z úhlu dostal mladíček Michal Teplý a donutil Stezku k zákroku.
     
    01:56
    Piráti zažívají poměrně povedenou pasáž, po puku se natahoval mezi kruhy Šťovíček, naštěstí pro Liberec měl ovšem k dorážce relativně daleko.
     
    01:21
    Poprvé si na puk sáhl také Roman Will, jenž v poklidu lapil pokus z velice ostrého úhlu. Po vhazování dobře odehrál černou gumu domácí Tomáš Havlín.
     
    00:31
    Jan Ordoš se po levém křídle protáhl až k bekhendovému zakončení. Stezka s ním měl mnoho potíží, nakonec si ale mohl oddychnout, kotouč vyskákal ven z brankoviště.
     
    00:10
    Na úvodním buly uspěli domácí, kteří mohou díky dobré práci Petra Jelínka postupně rozvinout první akci. Zatím však nikterak nespěchají a kombinují ve středu pole.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou mužstev již vstupují na hrací plochu. Tygři oblékli svoji tradiční bílou barvu, Chomutovští se představí v tmavě modrých dresech. Utkání začne za několik málo minut!
     
    V sestavě Pirátů dnes najdeme několik jmen, která bývala v Home Credit Areně doma. Jakožto brankářská jednička je připraven Aleš Stezka, v ofenzivních řadách poté nechybí trojlístek ve složení Adam Dlouhý, Lukáš Vantuch a Jan Stránský.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Derner, Stříteský, Šmíd, Doherty, Ševc, Havlín, Hanousek – Ordoš, Jelínek, Bulíř, Chrtek, Hudáček, Lenc, Valský, Redenbach, Lakatoš, Krenželok, Vlach, Teplý.

    Piráti Chomutov: Stezka (Lukeš) – Mrázek, Jank, Knot, Štich, Dietz, Blaha, Valach – Tomica, Dlouhý, Šťovíček, Skokan, Huml, Klhůfek, Koblasa, Stránský, Vantuch, Chlouba, Růžička, Sklenář..
     
    PIRÁTI CHOMUTOV

    Celek z Podkrušnohoří do letošního ročníku vstoupí se skromnějšími ambicemi. Přes léto totiž přišel o několik velice důležitých hráčů, ze kterých se vyjímá zejména dosavadní kapitán Michal Vondrka. Ten zamířil do Boleslavi a Piráti tak budou hledat nového lídra ofenzivy. V přípravných utkáních se nicméně prezentovali velice slibnými výsledky, vyhráli totiž pětkrát ze sedmi pokusů!

    Svěřenci trenéra Růžičky zpočátku křížili hokejky se zahraničními soupeři. Nejprve zdolali právě na libereckém ledě díky jedné jediné brance čínský Kunlun, jenž působí v KHL. Na dalšího soupeře z této ligy už však nestačili a s Jekatěrinburgem utrpěli debakl. Chuť si nicméně spravili proti soupeři s nižší ruské soupeře a porazili Novokuzněck, načež si poradili také s kazašskou Karagandou. S Litvínovem si výhry spravedlivě rozdělili a mezitím ještě úctyhodně otočili právě domácí duel s Libercem. Přemůže Pirát Tygra i podruhé?
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Liberečtí se pro letošní sezónu netají vysokými ambicemi. Přes léto vhodně doplnili kádr a Filip Pešán prozradil, že by na severu Čech rád přivítal minimálně semifinálové boje. Z posil se prozatím nejvíce vyjímá Libor Hudáček, jenž nastoupil do pěti utkání a neskóroval pouze jedinkrát! Celkové výsledky šelem v přípravném období jsou nicméně spíše průměrné. Těžko však klást stejný důraz na všechna utkání, v úvodní fázi přípravy totiž dostávali šanci výhradně hokejisté juniorky a prvoligových Benátek.

    V silnějším složení Tygři nejprve přestříleli Mladou Boleslav, načež podlehli právě dnešnímu soupeři z Chomutova. Tomu mají skutečně co oplácet, na pirátském ledě totiž vedli po dvou třetinách 3:0, poté ovšem přišel kolaps. Následně svěřenci trenéra Pešána vyrazili na turnaj do Švýcarska, čímž liberecký lodivod kompenzoval neúčast v Lize mistrů. S celky tamní nejvyšší soutěže Liberec zaznamenal jedno vítězství a dvě porážky, přičemž nezdary přišly po inkasovaných brankách v samotném závěru řádné hrací doby. Spraví si chuť proti Chomutovu?
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Přípravné období dospělo do samotného finále a extraligová mužstva čekají závěrečné generálky. My se společně zaměříme na jednu takovou mezi týmy Bílí Tygři Liberec a Piráti Chomutov. Sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 14. Jelínek (Ordoš), 16. Hudáček (Ševc, Teplý), 20. Jelínek (Doherty), 39. Valský (Lenc, Bulíř), 47. Valský (Ševc, Hudáček) – 23. Dietz (Stránský)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Derner, Stříteský, Šmíd, Doherty, Ševc, Havlín, Hanousek – Ordoš, Jelínek, Bulíř, Chrtek, Hudáček, Lenc, Valský, Redenbach, Lakatoš, Krenželok, Vlach, Teplý.
    Piráti Chomutov: Stezka (Lukeš) – Jank, Štich, Mrázek, Valach, Dietz, Knot, Blaha – Sklenář, Růžička, Skokan – Tomica, Huml, Klhůfek – Šťovíček, Vantuch, Stránský – Dlouhý, Chlouba, Koblasa.

    Diváci: 1 195
    ocianews.com