Jekatěrinburg – HC Slovan 3:2 (po pr.) | Magnitogorsk – CSKA Moskva 1:2 (kon.) | Čerepovec – Omsk 1:4 (kon.)
Jaroslavl – Ufa 4:2 (kon.) | Dynamo Moskva – Novosibirsk 6:3 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
6:3 (1:2, 4:1, 1:0)
HC Sibir Novosibirsk
Čtvrtek 06.09.2018, 18:30 • Megasport Arena (Moskva) • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku – 39:23.
    Zblokované střely – 13:13.
    Vyloučení – 8:8.
    Využití přesilovek 3/8 – 2/8.
    Vhazování – 36:33. (21:05:27)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec nabídlo hned devět branek, přičemž hned šest z nich vstřelilo Dynamo Moskva. S domácím celkem to ale nevypadalo vůbec dobře, neboť z kraje druhé třetiny prohrával už 1:3. Výborná desetiminutovka ale skóre otočila, Dynamo nakonec svého soupeře porazilo poměrem 6:3. Velký vliv na tom měly také přesilové hry, ze kterých domácí vstřelili polovinu branek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:08
    Peltola dostal žabičku přímo na hůl, jeho rána ale trefila pouze hokejku protihráče. Zdá se, že Novosibirsk nezkoriguje nepříznivý výsledek.
     
    58:12
    Až nyní musel Bočarov k zemi, neboť si pro puk sjel Lukin, jehož dělovka zaplula do výstroje brankáře. Vhazovat se bude po Bočarovově pravici.
     
    57:52
    Dynamo v pohodě přečkalo dvojnásobnou přesilovou hru soupeře, ten se ke střele vůbec nedostal. Stále je tu přesilová hra pět na čtyři.
     
    57:12
    Ruský brankář nakonec musel krýt střelu z ostrého úhlu, jeho kolegové následně zažehnali nebezpečí odpalem za hostující svatyni.
     
    57:12
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Miks Indrašis – 2 min., sekání).
     
    56:31
    Dynamo hned z kraje oslabení vyhodilo kotouč přes všechny čáry, soupeř se ale hodně rychle dostal zpět před brankáře Bočarova.
     
    55:50
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Maxim Afinogenov – 2 min., hákování).
     
    55:33
    Michajlov příliš dlouho kroužil v oblasti pravého kruhu, riskantní přihávka pak trefila nohu Mozera. V posledních vteřinách nesledujeme zrovna pohledné utkání.
     
    54:15
    Alexejev se rychlostně dostal přes protihráče, následná rána od modré čáry v podání Tarasova nebyla přesná. Sibir čeká na příchod třetí formace.
     
    53:31
    Zdálo se, že si jeden z domácích pomohl nedovoleným zákrokem, nakonec se ale nepískalo. Mezitím obě formace naskočily zpět na střídačku.
     
    52:13
    Šarov si narazil s Barbaševem, nicméně ani to nepomohlo ke kloudnější akci Novosibirsku. Na druhou stranu spěchá favorit tohoto zápasu.
     
    51:32
    Bertrand to zkusil individuálním průnikem až do útočného pásma, kde ale narazil na hlouček protihráčů. Navíc jeho kolegové odjeli na střídačku.
     
    50:10
    Předchozí přesilová hra domácího celku byla hodně povedená. Mnohdy Sibir zachránila pořádná dávka štěstěny, stav je tak stále 6:3 pro Dynamo.
     
    49:03
    Nakonec si Taylor přeci jenom připsal vážnější zákrok, stalo se tak po střele Afinogenova, který namířil puk přímo do rukavice kanadského brankáře.
     
    48:12
    Domácí pochopitelně sevřeli svého soupeře v jeho vlastní třetině, rána v podání Kagarlickije byla sražena. Hosté se ale nemohou osvobodit.
     
    47:36
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Cory Emmerton – 2 min., hákování).

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 17. Šipačov (Kagarlickij, Hietanen), 25. Indrašis (Pribylskij, I. Nikulin), 29. Hietanen (Tarasov), 30. I. Nikulin (Šipačov), 38. Afinogenov (Koivisto), 46. Tarasov (Šipačov, Kagarlickij) – 2. Michajlov (D. Lukin, Barbašev), 12. Piganovič (Dugin, Lisin), 24. Šarov (Lisin, Piganovič)


    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – Koivisto, Hietanen (A), I. Nikulin (C), Pribylskij, J. Zajcev, D. Višněvskij, Menšikov – Afinogenov, Šipačov (A), Kagarlickij – Tarasov, Mozer, Brjukvin – Alexejev, Zackrisson, Indrašis – Igumnov, Pankratov, Zlobin.
    HC Sibir Novosibirsk: D. Taylor (Krasikov) – Morozov, Savčenko, Demidov, Piganovič (A), Naumov, Ignatovič, D. Lukin, K. Alexejev (C) – Bertrand, Emmerton, J. Peltola (A) – Lisin, Dugin, Junttila – Michajlov, Šarov, Barbašev – Zyrjanov, Pešechonov, Pervušin.

    Rozhodčí: Beljajev, Judakov – Kuprijanov, Stroganov

    Diváci: 4116
    ocianews.com