Vítkovice – Trenčín 6:0 (kon.) | Olomouc – Zlín 1:2 (po pr.) | SHK Hodonín – Trnava 6:4 (kon.)
Pelhřimov – HC MUNI 4:3 (kon.) | Žďár n/S – Mor. Budějovice 3:4 (po s.n.)
po prodl.
HC Olomouc
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
Berani Zlín
Pátek 07.09.2018, 17:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Olomouc nakonec nedokázala zvítězit i přesto, že měla těsně před rozhodující trefou Jakuba Šlahaře vynikající možnost na rozdílovou branku. Zlín však dokázal jednu ze svých tutovek zužitkovat na sto procent, čímž se raduje už z druhé vítězství nad Olomoucí v přípravném období, nicméně tentokrát až po prodloužení. Ode mě je pro dnešek vše, přeji hezký zbytek pátečního večera. (19:15:13)
     
    Konec zápasu.
     
    62:56
    Zlín právě vstřelil branku!
    A je tu rozhodující branka! Po samostatném úniku se nakonec může radovat Berani, když rozhodující branku postaral JAKUB ŠLAHAŘ. Konrád byl bez větších šancí na úspěšný zákrok, puk totiž letěl do protilehlé strany branky, než kam směřoval jeho beton. Bez asistence.
     
    61:36
    Olomouc stále drží puk, jenomže ke střelbě se ani nyní nedostává. Takticky a pozičně jsou Berani na výši.
     
    60:46
    Zlín se velmi vytrvale brání a nepouští Hanáky k palbě, Sedláček nicméně musí být neustále velmi pozorný. Hanáci jsou stále permanentně aktivní.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina nakonec přinesla hned dvě branky, když sice Káňové dorážce Olomouc vedla, vyrovnání z hole Ondráčka ovšem posílá zápas do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:42
    Zlínu se nyní nepodařilo korektně rozehrát, Olomouc se tak necelých dvacet sekund před koncem třetiny dostane s buly před Sedláčkovu klec.
     
    58:45
    Ani Mráz nakonec na hanácké straně neuspěl, když se snažil vypálit před bránícího beka. Sedláček jeho přízemní pokus pohlídal betonem.
     
    57:26
    Olomouc nadále vytrvale Zlínské tlačí, nicméně snaha je to zatím marná. Berani jsou natlačeni v základním postavení a svou hutnou defenzivní zdí brání všem střelám v úspěšném letu.
     
    56:40
    Snaha Skladaného vybídnout olomoucké beky do kombinace nakonec nevychází, nahrávka na modrou totiž prošla až do obranného pásma. Hanáci se tak musí honem rychle vracet ke své brance.
     
    55:50
    Jaroměřský se protlačil do zakončení na ose hřiště, nicméně jeho dělovka zblokována. Olomouc ale i nadále pokračuje ve vytrvalém presu.
     
    54:51
    Poletín se dostal do velice nebezpečného úniku, nicméně Konrád vytáhl fantastický zákrok betonem. Berani se ak obratu nedočkávají.
     
    53:59
    Ondrušek se dostal do tutovky na pravém křídle, jenomže měl volit zřejmě raději nahrávku. Rána z první byla pro Sedláčka velmi jednoduchou záležitostí.
     
    52:19
    Václavek, který odpykával menší trest za Fryšaru, je sice na ledě, ale okamžitě se musí vracet do defenzívy. Olomouc je momentálně velmi nebezpečně natlačena před Sedláčkovou brankou.
     
    51:36
    Hanáci se velmi aktivně snaží rozrušit zlínskou defenzívu, Jergl ovšem tentokrát pálil těsně vedle branky!
     
    50:19
    Hanáky čeká v této chvíli menší přesilovka čtyř proti třem a následně pěti proti čtyřem. Štěpán Fryšara /ZLN) se totiž při souboji se Staňkem až příliš okatě vrhl ramenem do hlavy olomouckého beka a tento nebezpečný zákrok byl sudími ohodnocen menším i osobním desetiminutovým trestem. Dujsík za vystartování na zlínského hráče flastr nedostal.
     
    49:10
    Zlín právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Po nečekané přihrávce na osu hřiště se dostal puk k málo hlídanému JIŘÍMO ONDRÁČKOVI, jehož dělovka zamířila přesně do šibenice. Snaha Konráda o úspěšný zákrok byla v této chvíli marná. Asistence: Tomáš Fořt, Ralfs Freibergs.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 44. Káňa (Knotek, Laš) – 50. Ondráček (Fořt, Fribergs), 63. Šlahař


    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Galvas, Ondrušek, Staněk, Jaroměřský, Dujsík – Káňa, Knotek, Laš – Kolouch, Burian, Jergl – Skladaný, Holec, Tomeček – Mráz, Ostřížek
    Berani Zlín: J. Sedláček (Huf) – Ferenc, Freibergs, Nosek (A), Žižka (C), Řezníček, Valenta, Gazda – Fryšara, Honejsek, Šlahař – Kulda, Werbík, Poletín – Kubiš (A), Fořt, Ondráček – Václavek, P. Sedláček, Popelka

    Rozhodčí: Kubičík, Šír – Hanzlík, Hlavatý
    thejrc.org