Vítkovice – Trenčín 6:0 (kon.) | Olomouc – Zlín 1:2 (po pr.) | SHK Hodonín – Trnava 6:4 (kon.)
Pelhřimov – HC MUNI 4:3 (kon.) | Žďár n/S – Mor. Budějovice 3:4 (po s.n.)
po prodl.
HC Olomouc
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
Berani Zlín
Pátek 07.09.2018, 17:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké páteční odpoledne, příprava naprosté většiny českých hokejových klubů na start ostré sezóny vrcholí, extraligistům dokonce dneškem zbývá už jen týden do prvního extraligového duelu. Poslední generálkou na nový ročník bude i tradičně vyhrocené moravské derby, Olomouc totiž přivítá Zlín. Utkání startuje v 17:00!
     
    HC Olomouc
    Olomoučtí hokejisté už celkem tradičně dle předsezónních analýz a odhadů mnoha médií či sázkových kanceláří nepatří větší aspiranty na střed tabulky. Ba naopak, podle všech odhadů by mělo Hanákům patřit umístění na rozhraní barážových pozic a předkola play-off. Na vyplnění čí naopak selhání těchto odhadů si je nutno počkat až do února, přesto po komplexním nástinu atmosféry v týmu a herních možností celého kádru to zatím vypadá na novou éru olomouckého hokeje. Z klubu se totiž postupně stává sebevědomější organizace, která není jen roztěkaným extraligovým nováčkem. Je také proč být dravější, kohouti odstartují jubilejní pátou sezóny v nejvyšší sezóně v řadě.

    Co se vůbec událo v celém předsezónním období? Výraznou a zásadní změnou ve fungování kabiny je odchod zkušeného trenérského barda Zdeňka Venery. Na jeho práci nyní naváže duo dvou rovnocenných koučů, v dnešní době už moc nezvyklý systém. Jan Tomajko a Zdeněk Moták však prozatím dokazují, že zprvu velmi riskantní krok prozatím vychází velice slibně. Po loňském vyřazení ve čtvrtfinále play-off už sice nebudou v týmu působit výrazné tváře Jakub Herman a Jan Eberle, stejně tak i matador Lukáš Galvas a brankařská dvojka Martin Falter, v kolonce "posily" se nicméně objevují velice zvučná jména. Zejména Zbyněk Irgl, ostřílený útočník, jenž působil už na Hané působil v rámci hostování od začátku kalendářního roku, má potenciál přilákat na zimní stadion davy. Po Pavlu Paterovi a Jiřím Dopitovi totiž takřka nikdo v novodobé historii klubu neměl za sebou tolik reprezentačních zkušeností. Krom této jednoznačné tváře týmu je nutno zmínit i brankáře Jana Lukáše, který loňskou sezónu dotáhl Bánskou Bystricu k obhajobě slovenského titulu. Dle výkonu z přípravy se dá očekávat, že právě on by měl zvýšit konkurenci v brankovišti, kde si svou pozici poslední tři roky drží slovenská hvězda Branislav Konrád. Jako velká výztuha defenzivy pak na začátku června dotáhl olomoucký management příchod Jana Švrčka, který poslední roky válel ve Spartě. Po boku kapitána Martina Vyrůbalíka a dlouholetých klubistů Jana Jaroměřského s Jiřím Ondruškem, či mladého talentu Jakuba Galvase půjde o velice zajímavé jméno. Útočné řady pak zůstávají z velké části beze změn. Roli lídrů by měli plnit Marek Laš a Jan Knotek, z Vítkovic pak přišel do Olomouce Petr Kolouch, z Chomutova poté mladý Vojtěch Tomeček.

    Olomouc přípravu odstartovala rozpačitě. Prohra 1:2 na půdě prvoligové Jihlavy znovu nadnesla jako hlavní téma olomouckou slabinu v ofenzivních řadách. Nejistota ohledně síly kohoutů ovšem byla ta tam po třech domácích duelech po sobě. Hanáci v nich vybojovali výhru po nájezdech nad Třincem a dva čistokrevné triumfy nad Jihlavou i Vladivostokem z KHL. Následně se však znovu mužstvo dostalo pod tlak po šokující prohře 0:6 ve Zlíně, vše znovu rozčeřilo ale následné vítězství nad silným Trenčínem. Odveta na slovenské půdě ovšem Olomouci nevyšla, toto úterý v ní padla v poměru 2:3.
     
    PSG Berani Zlín
    Zlínská hokejová organizace musela řešit před sezónou relativně velké množství starostí. Po uplynulém extraligovém ročníku, v němž Berani skončili svou pouť v předkole play-off právě na pomyslné „lopatě“ Olomouce, se rozhodli z Baťova města přesídlit jak lotyšský sniper a jedna z klíčových postav týmu, Lotyš Roberts Bukarts, tak i brankářská jednička Libor Kašík. Velezkušený kapitán Ondřej Veselý navíc ukončil kariéru a přesunul se na pozici development manažera mládeže v rámci zlínského klubu. Pro generálního manažera Martina Hostáka tak nenastalo zrovna období klidu a pohody. Titulární sponzor Aukro ještě k tomu nevyužil opci a po roce figurování v názvu klubu se rozhodl spolupráci neprodloužit. Na druhé straně se však management postaral o velice zajímavé posily. Coby jasná brankářská jednička se vrátil po pěti letech do Zlína Jakub Sedláček, v útočných řadách pak nově budou působit kromě mladého praváka Nicolase Werbika (naposledy působil v USHL) také zkušený bojovník Jakub Šlahař, jenž loni předváděl perfektní výkony v prvoligovém Přerově.

    Dalšími nadstandardními akvizicemi jsou příchody exchomutovského Michaela Poletína a dlouholeté olomoucké opory Jakuba Hermana. Ten se vrátil na východ Moravy po devíti letech. Jako poslední příchod do Zlína pak trenérský tandem ve složení Robert Svoboda a Martin Hamrlík potvrdil Lotyše Edgarse Kuldu, který přesvědčil trenérský štáb v přípravných duelech. Slovák Radovan Puliš si naopak angažmá u Beranů nevybojoval.

    Zásadní zprávou posledních dní nicméně bylo opětovné navázání partnerství s firmou PSG, zlínský hokejový klub tak bude nově užívat „inovovaný“ název z minulosti PSG Berani Zlín. Kromě stavební skupiny s ševci po kratší pauze spolupracuje i bzenecká společnost RI Okna, která byla mimo jiné před deseti lety titulárním partnerem Zlínských.

    Zlín zápasovou přípravu odstartoval v druhé třetině srpna na přerovském Zubr Cupu, kde po jedné nečekané prohře se slovenskými Novými Zámky a výhrách nad Jihlavou a Přerovem znovu po roce triumfoval. Další přípravný zápas pak díky last minute obratu zdolali Berani i účastníka EBEL ze Znojma, když rozhodující branku trefil v poslední minutě exolomoucký forvard Jakub Herman. I nadále bylo přípravné období ševců velmi úspěšné, jednoznačnou výhru 6:0 nad Olomoucí následoval triumf nad Jihlavou. Minulé úterý pak Zlínští v domácím prostředí udolali i slovenský Zvolen.
    Zlín na konci srpna Olomouc jasně přehrál, jaký výsledek uhrají Berani tentokrát?

     
    Výsledky přípravných utkání obou týmů

    HC Olomouc
    07.08.2018 Jihlava x Olomouc 2:1
    09.08.2018 Olomouc x Třinec 3:2 náj.
    21.08.2018 Olomouc x Jihlava 2:1
    24.08.2018 Olomouc x Vladivostok 4:2
    28.08.2018 Zlín x Olomouc 6:0
    30.08.2018 Olomouc x Trenčín 4:0
    04.09.2018 Trenčín x Olomouc 3:2

    PSG Berani Zlín
    09.08.2018 Zlín x Jihlava 6:2 (Zubr Cup)
    14.08.2018 Zlín x Nové Zámky 1:2 (Zubr Cup)
    16.08.2018 Přerov x Zlín 1:4 (Zubr Cup)
    23.08.2018 Zlín x Znojmo 3:2
    28.08.2018 Zlín x Olomouc 6:0
    30.08.2018 Jihlava x Zlín 3:5
    04.09.2018 Zlín x Zvolen 6:1
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    28.08.2018 Zlín x Olomouc 6:0 (příprava)
    10.03.2018 Zlín x Olomouc 2:3 (předkolo TELH 17/18)
    09.03.2018 Zlín x Olomouc 1:2 (předkolo TELH 17/18)
     
    Hlavními rozhodčími tohoto utkání jsou Zbyněk Kubičík a Robin Šír, jako čároví sudí jsou pak delegováni Václav Hanzlík a Marek Hlavatý.
     
    Oba celky po rozbruslení nyní míří zpět do šaten, na ledové ploše začla vládnout rolba.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Galvas, Ondrušek, Staněk, Jaroměřský, Dujsík – Káňa, Knotek, Laš – Kolouch, Burian, Jergl – Skladaný, Holec, Tomeček – Mráz, Ostřížek

    PSG Berani Zlín: J. Sedláček (Huf) – Ferenc, Freibergs, Nosek (A), Žižka (C), Řezníček, Valenta, Gazda – Fryšara, Honejsek, Šlahař – Kulda, Werbík, Poletín – Kubiš (A), Fořt, Ondráček – Václavek, P. Sedláček, Popelka

    Rozhodčí: Kubičík, Šír – Hanzlík, Hlavatý.
     
    Oba celky už jsou na ledě, startujeme za malou chvilku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Hanáci se posouvají velmi rychle na zlínské pásmo, nicméně obrana Beranů se pro tentokrát dokázala ubránit. Po nepřesné rozehrávce se ale dočkali jen zakázaného uvolnění.
     
    01:16
    Olomouc je i prozatím tím aktivnějším celkem na ledě, avšak tentokrát se práce Skladaného a jeho třetí lajny minula účinkem. Nahrávka směrem do předních řad sice mířila na Holce, havlíčkobrodský odchovanec už stále v té chvíli v ofsajdu.
     
    02:24
    Dva olomoučtí útočnici, kteří hrají v pomysleném čtvrtém útoku bez třetího parťáka, Jakuba Sedláčka pořádně prověřili. Po Ráně Ostřížka se ovšem stačil zlínský brankář natáhnout, následná dorážka Mráze už pak směřovala jen do jeho betonů. Zlín přežil velkou tutovku Olomouce!
     
    02:46
    Fryšara byl v předních pozicích velice aktivní, jenomže Hanáci jeho presink ustáli. Vyrůbalík může rozehrávat zpoza branky.
     
    03:28
    Kolouch s Tomečkem, tedy dvě nové tváře v dresu kohoutů, se ukázali ve výborném světle. Po jejich spolupráci pálil druhý jmenovaný velmi nadějně příklepem, tuto dělovku ovšem Sedláček pokryl. Puk zůstal skryt mezi jeho betony.
     
    04:10
    Nejprve Burian a poté i Jergl pořádně prověřili Jakuba Sedláčka, nicméně Zlín stále drží nulu na své straně světelné tabule. Oba projektily z holí Hanáků mířily těsně mimo klec hostí.
     
    04:19
    Hanáky čeká první přesilovka v utkání, Jan Jaroměřský (OLO) je trestán za sekání ve středním pásmu. Sudí mu tak velmi logicky udělili dvouminutový trest.
     
    05:05
    Honejsek se dostal k palbě na levém křídle, avšak Konrád může zůstal prozatím klidný. Rána z kruhů mířila po klíčové cloně a teči Škůrka nad olomouckou branku až do ochranné sítě.
     
    06:19
    Jaroměřský je zpátky ve hře, Hanáci své oslabení ustáli.
     
    06:45
    Honejsek se dostal do fantastické pozice pro gólovou nahrávku, když jeho žabka přeskočila i padajícího olomouckého beka, avšak Šlahař v rozhodující moment selhal. Jeho promáchnutí zachránilo Hanáky zřejmě od inkasování.
     
    07:19
    A další tutovka! Mráz se dostal až zlínskou obranu, nicméně v rozhodující moment, tváří tvář před Sedláčkem, svou tutovku neproměnil. Zlínský fantom předvedl spektakulární zákrok betonem!
     
    08:21
    Olomoucké řady se nyní po dlouhé době dostaly do obranného postavení, když se Zlín vydal do vysokého presinku. Vyrůbalík spolu s parťákem Škůrkem těžké momenty ale i tentokrát zvládli.
     
    09:24
    Káňa se dostal k nahrávce na Ostřížka, jenomže Sedláček znovu fantasticky zasahuje. Hanáci pokračují v urputném tlaku.
     
    09:32
    Olomouc se znovu dostane do oslabení, Hanáci jsou tentokrát trestáni za přílišnou tvrdost v dohrávání soubojů. Konkrétně Jan Káňa (OLO) si půjde sednout za vražení na hrazení.
     
    10:53
    Berani zatím nedokážou udržet konstantnější rozehrávku na třetině soupeře, Olomouc se totiž v těchto chvílích ukazuje jako velmi houževnatý mančaft. Zlín takřka nepouští ke střelbě.
     
    11:32
    Káňa se vrací zpátky na led. Zlín měl obrovskou snahu o ofenzivní hru. Olomouc ji však dokázal zneutralizovat.
     
    12:21
    Hanáci se snažili dostat po levém křídle do zakončení, jenomže zde byl tvrdě natlačen Tomáš Žižka. Cesta na zlínskou obrannou třetinu se tak musí korigovat, po spolupráci s beky se Marek Laš dostává na vytoužené území středem.
     
    13:41
    Olomoucký tlak pokračovat po Ostřížkově úniku, nicméně velmi účelné Řezníčkovo vystartování ze základního postavení bylo cestou k úspěchu. Zlínský bek kličku exbrněnského forvarda vystihl.
     
    14:41
    Káňa zkoušel urvat potřebné metry na pravém křídle, jenomže palba na bližší tyčku byla možná špatným odhadem, Freibergs byl na svém místě a rýnu vyrazil na zadní mantinel.
     
    15:15
    Hanáci byli milimetry od první branky! Nejprve se velice nadějnou střelou prezentoval Tomeček, nicméně těsně po něm si připsal stoprocentní šanci Aleš Jergl. Jeho samostatný únik ovšem fantasticky vystihl Sedláček.
     
    16:24
    Freibergs se vydal na ofenzivní výlet středem kluziště, ale rána z velké dálky nebyla pro Konráda větší překážkou pro úspěšný zákrok. Zlín ovšem i nadále pokračuje v tlaku.
     
    17:37
    Káňa a následně i Laš prokázali velice zajímavý čuch na vyložené šance, jenomže ani jedna rána z předbrankového prostoru se neujala. Olomoučtí elitní snipeři pálili mimo zlínskou branku.
     
    18:45
    Hanáci své soupeře vytrvale tlačí na jejich obranné třetině, avšak ani nadále se nedokáží dostat do naprosto stoprocentních gólovek. Berani ovšem odolávají jen s velkým štěstím.
     
    19:19
    Kulda mohl být zlínským hrdinou! Po výjezdu po levém křídle se zkoušel trefit do bližší šibenice, Konrád si však připsal parádní zákrok. Následné dorážce zamezil Škůrek, který odpálil puk mimo brankoviště.
     
    19:48
    Olomouc se bude ještě na konci první třetiny bránit ve čtyřech, za viditelné hákování na modré čáře půjde menší trest odsedět olomoucký kapitán Martin Vyrůbalík (OLO). Pro Zlín půjde o třetí přesilovku v utkání.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině si sice zprvu větší tlak připisovala Olomouc, která si zapsala i poměrně více stoprocentních tutovek, postupem času se nicméně v přípravném utkání ukazoval i Zlín. Ani jeden tým ovšem své šance prozatím nezvládl proměnit v gólovou událost. Bezbrankové skóre je tak zřejmě i spravedlivější výsledek první periody, Berani už ovšem po pauze budou pokračovat v přesilovce. Velice napínavá druhé třetina startuje přibližně v 17:48
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Zlín se hned po úvodním buly druhé periody vytrvale tlačí do střeleckých pozic, jenomže Olomouc momentálně prokazuje své vysoce oceňované defenzivní schopnosti. Poletín ovšem přeci jen proklouzl a jen tak tak nezakončil.
     
    21:31
    Ferenc se dostal k teči přízemní rány Freibergse, jenomže Konrád jeho záměr vystihl. Berani pokračují v kombinaci na modré čáře, odkud se zkouší rozložit olomouckou defenzívu.
     
    21:48
    Vyrůbalík se vrací do hry, ani třetí zlínská přesilovka není proměněna.
     
    22:31
    Hanáci se velmi dlouze snažili dostat se přes blok ve středním pásmu, avšak ševci na ně dokázali vyzrát. Po Popelkově vystihnutí nahrávky musí spěchat olomoucká elitní formace plnou parou vzad.
     
    23:28
    Zlín se i tentokrát dokázal ubránit tlaku soupeře, protože možnost proniknout se Olomouci výrazně vzdálila. Žižka s Řezníčkem jsou defenzivní jistotou.
     
    24:36
    Burian se dostal po minibrejku na levém křídle k palbě z velkého úhlu, Sedláček tak jeho ránu bez výrazných potíží pokryl. Oba celky se dostávají ke střídání, na řadě je totiž po dlouhé době první přerušení.
     
    25:58
    Tomeček byl milimetry od první branky! Hanáci se dostali k palbě od modré čáry a právě k exchmutovskému štírkovi se prokutálel odražený puk. Jeho snaha o zakončení tváří tvář Sedláčkovi ale byla nakonec marná.
     
    27:19
    Laš se snažil procedit kotouč k hokejce Laše, nicméně kapitánovu ˇŽižkovi se podařilo puk dostatečně účelně ztečovat do výšin, kam už olomoucký první centr nedoskočil. Zlínská defenzíva si může pořádně oddechnout.
     
    28:06
    Berani po delší době dokázali na malou chvíli kohouty více zatlačit a hned se jim nabídla menší příležitost. Olomouc ovšem stačila puk vyhodit na zakázané uvolnění.
     
    28:34
    Tomeček pálil těsně nad horní tyč! Sedláček si musel pořádně oddechnout!
     
    29:20
    Skladaný a následně i Holec se dostali k dalším střeleckým možnostem, obě však Jakub Sedláček dokázal pokrýt svými betony. Zlín v této chvíli dostává možnost k uklidnění rozehrávky.
     
    30:28
    Staněk se snažil projet okolo zlínských forvardů, cesta do útočného pásma ale byla zatarasena. Laš totiž nestačil vyjet do středního pásma,
     
    31:25
    Poletín s Werbíkem dokázali situaci před olomouckou brankou pořádně zdramatizovat, když se po výjezdu zpoza branky oba postupně snažili dostat k palbě z bezprostřední vzdálenosti. Obě rány vyráží ale na zadní mantinel Konrád.
     
    31:45
    Řezníčkovi se sice podařilo dostat puk z vlastního pásma do bezpečí, po odrazech o mantinel nicméně zamířil až za branku Konráda. Sudí tak logicky pískají nyní icing.
     
    32:28
    Skladaný se po dlouhé době dostal k další olomoucké tutovce, tentokrát ale po brejku nemohl slavit. Jeho dělovka z pravé strany totiž skončila jen u vyrážečky Sedláčka, Ondrušek už se poté k dorážce nedostal.
     
    33:32
    Berani se tlačili velmi dlouze do kombinace jenže jedna nepříjemně ztečovaná nahrávka je posílá znovu mimo útočnou třetinu. Olomouc dostává možnost ke konsolidaci.
     
    34:30
    Popelka se už už dostával do samostatného úniku, jenomže puk v poslední chvíli přeskočil čepel. Olomouckými ochozy a zejména domácím sektorem to znatelně zahučelo úlevou.
     
    35:10
    Burian se natlačil na levé straně k palbě, ale i tentokrát byl Sedláček naprosto bez potíží připraven. Ránu doprostřed branky bez potíží lapil.
     
    36:31
    I Konrád ukázal své schopnosti tváří tvář nebezpečně vyhlížející bombě z hole Poletína. Esteticky pohledný zákrok lapačkou byl ovšem zejména účelný, berani už tentokrát nedostali možnost k dorážkám.
     
    37:23
    Ostřížek se dostával k palbě z první na kruzích, ale puk neměl dostatečnou rychlost. O chvíli později jej zkoušel napodobit i bývalý parťák z Komety Jan Káňa, jenže Sedláček byl ready i tentokrát.
     
    38:44
    Poletín se ukazuje ve výborné pohodě, když se prokousal přes tři protihráče až do útočného pásma. Jeho akce po chvíli ale nakonec rychle skončila, Hanáci se dokázali dostatečně rychle zformovat.
     
    39:30
    Olomouc se viditelně snaží o vysokou střeleckou potenci, ale ani Kolouch, ani Jergl nedokázali před malou chvílí Sedláčka jakkoli ohrozit. Zlínský brankář si připsal další dva pohotové zákroky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda byla taktéž plná šancí a brankových příležitostí. Avšak ani tentokrát nedokázal žádný z celků proměnit své tutovky ve změnu skóre. Berani se postupem času spíše dostávali pod olomoucký tlak, ten se i tak ale nakonec z kýženého výsledku nemohl radovat. Svěřenci koučů Motáka i Tomajka mají tudíž trošku větší převahu, vše ukáže a rozhodně až třetí třetina. Pokračujeme v cca 18:32.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:36
    Olomoucké řady se hned od startu třetiny snaží Berany zatlačit až k jejich brance, jenomže zlínská defenzíva zatím toto břímě zvládá. Knotek navíc svou jedinou šanci prováhal, blafák skončil u betonů Sedláčka.
     
    41:13
    Hanáci měli další tutovku! Při přečíslení dvou proti jednomu se rozhodl Jergl vůlí instinktů přihrávat přímo na Holce, avšak nahrávka byla lehce skákavá. I to možná způsobilo, že právě olomoucký forvard pálil těsně nad. Sedláček se po dělovce jen ohlédl.
     
    42:44
    Kolouch s Dujsíkem prokázali odolné nervy, když na hraně rizika rozehrávali za vlastní brankou. Zlínský trojblok jim sice působil obrovské potíže, díky štěstí se ale domácí ubránili.
     
    43:37
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je tu první branka utkání! Po dlouhém náporu Hanáků se nakonec přeci jen dokázal prosadit tváří tvář Sedláčkovi díky chladnokrevnému zakončení JAN KÁŇA. Puk se sice ještě lehce zastavil nad brankovou čarou, po krátké chvíli však už do sítě doskákal. Asistence: Jan Knotek, Marek Laš.
     
    44:28
    Hanáci hrají v této chvíli viditelně uvolněněji a díky tomu i aktivněji, ševci tak musí v defenzívě pořádně, ale pořádně zabrat. Hanácký tlak je velice vyčerpávající.
     
    45:27
    Staněk si pořádně zahrál na nervy trenérů, když lehkovážně rozehrával. Celou situaci a jeho menší zaškobrtnutí nicméně hasí Jergl. Konrád si několika nepříjemných chvílích může oddechnout.
     
    46:15
    Olomoucké řady se tentokrát dostaly pod vytrvalý tlak, avšak Zlín své územní výhody nakonec nedokázal využít. Palab z pravého i levého křídla byly domácími beky v obou případech zblokována.
     
    47:05
    Honejsek se po zaváhání domácích beků dostal nakrátko do gólové pozice, po špatném zpracování se však musí honem rychle vracet do základního postavení. Olomouc totiž pádí do kontru.
     
    48:16
    Zajímavou příležitost dostal po malé chvilce znovu Holec, jenže jeho střela v pádu trefila jen Sedláčka. Následná dorážka Jergla už byla přeci jen o trochu více nepřesná.
     
    48:50
    Na řadě je nyní dvouminutová hra čtyř proti čtyřem. Po konfliktu Martina Vyrůbalíka (OLO) s Pavlem Kubišem (ZLN) jsou totiž oba hráči vyloučeni sudími za hrubost.
     
    49:10
    Zlín právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Po nečekané přihrávce na osu hřiště se dostal puk k málo hlídanému JIŘÍMO ONDRÁČKOVI, jehož dělovka zamířila přesně do šibenice. Snaha Konráda o úspěšný zákrok byla v této chvíli marná. Asistence: Tomáš Fořt, Ralfs Freibergs.
     
    50:19
    Hanáky čeká v této chvíli menší přesilovka čtyř proti třem a následně pěti proti čtyřem. Štěpán Fryšara /ZLN) se totiž při souboji se Staňkem až příliš okatě vrhl ramenem do hlavy olomouckého beka a tento nebezpečný zákrok byl sudími ohodnocen menším i osobním desetiminutovým trestem. Dujsík za vystartování na zlínského hráče flastr nedostal.
     
    51:36
    Hanáci se velmi aktivně snaží rozrušit zlínskou defenzívu, Jergl ovšem tentokrát pálil těsně vedle branky!
     
    52:19
    Václavek, který odpykával menší trest za Fryšaru, je sice na ledě, ale okamžitě se musí vracet do defenzívy. Olomouc je momentálně velmi nebezpečně natlačena před Sedláčkovou brankou.
     
    53:59
    Ondrušek se dostal do tutovky na pravém křídle, jenomže měl volit zřejmě raději nahrávku. Rána z první byla pro Sedláčka velmi jednoduchou záležitostí.
     
    54:51
    Poletín se dostal do velice nebezpečného úniku, nicméně Konrád vytáhl fantastický zákrok betonem. Berani se ak obratu nedočkávají.
     
    55:50
    Jaroměřský se protlačil do zakončení na ose hřiště, nicméně jeho dělovka zblokována. Olomouc ale i nadále pokračuje ve vytrvalém presu.
     
    56:40
    Snaha Skladaného vybídnout olomoucké beky do kombinace nakonec nevychází, nahrávka na modrou totiž prošla až do obranného pásma. Hanáci se tak musí honem rychle vracet ke své brance.
     
    57:26
    Olomouc nadále vytrvale Zlínské tlačí, nicméně snaha je to zatím marná. Berani jsou natlačeni v základním postavení a svou hutnou defenzivní zdí brání všem střelám v úspěšném letu.
     
    58:45
    Ani Mráz nakonec na hanácké straně neuspěl, když se snažil vypálit před bránícího beka. Sedláček jeho přízemní pokus pohlídal betonem.
     
    59:42
    Zlínu se nyní nepodařilo korektně rozehrát, Olomouc se tak necelých dvacet sekund před koncem třetiny dostane s buly před Sedláčkovu klec.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí třetina nakonec přinesla hned dvě branky, když sice Káňové dorážce Olomouc vedla, vyrovnání z hole Ondráčka ovšem posílá zápas do prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:46
    Zlín se velmi vytrvale brání a nepouští Hanáky k palbě, Sedláček nicméně musí být neustále velmi pozorný. Hanáci jsou stále permanentně aktivní.
     
    61:36
    Olomouc stále drží puk, jenomže ke střelbě se ani nyní nedostává. Takticky a pozičně jsou Berani na výši.
     
    62:56
    Zlín právě vstřelil branku!
    A je tu rozhodující branka! Po samostatném úniku se nakonec může radovat Berani, když rozhodující branku postaral JAKUB ŠLAHAŘ. Konrád byl bez větších šancí na úspěšný zákrok, puk totiž letěl do protilehlé strany branky, než kam směřoval jeho beton. Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Olomouc nakonec nedokázala zvítězit i přesto, že měla těsně před rozhodující trefou Jakuba Šlahaře vynikající možnost na rozdílovou branku. Zlín však dokázal jednu ze svých tutovek zužitkovat na sto procent, čímž se raduje už z druhé vítězství nad Olomoucí v přípravném období, nicméně tentokrát až po prodloužení. Ode mě je pro dnešek vše, přeji hezký zbytek pátečního večera. (19:15:13)

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 44. Káňa (Knotek, Laš) – 50. Ondráček (Fořt, Fribergs), 63. Šlahař


    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Galvas, Ondrušek, Staněk, Jaroměřský, Dujsík – Káňa, Knotek, Laš – Kolouch, Burian, Jergl – Skladaný, Holec, Tomeček – Mráz, Ostřížek
    Berani Zlín: J. Sedláček (Huf) – Ferenc, Freibergs, Nosek (A), Žižka (C), Řezníček, Valenta, Gazda – Fryšara, Honejsek, Šlahař – Kulda, Werbík, Poletín – Kubiš (A), Fořt, Ondráček – Václavek, P. Sedláček, Popelka

    Rozhodčí: Kubičík, Šír – Hanzlík, Hlavatý
    thejrc.org