Jokerit – Vladivostok 4:1 (kon.) | Kazaň – Barys 4:3 (kon.) | N.Novgorod – Viťaz 4:1 (kon.)
Nižněkamsk – Minsk 2:1 (kon.) | Soči – Chabarovsk 4:1 (kon.) | Spartak Moskva – Kunlun 1:2 (kon.)
konec
Torpedo Nižnij Novgorod
4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
HC Viťaz Moskevská oblast
Pátek 07.09.2018, 18:00 • Nagorny Arena, Nižnij Novgorod • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný a ničím nerušený zbytek pátečního večera. Na počtenou! (20:30:11)
     
    V Novgorodu máme dohráno! V první třetině jsme sledovali poměrně vyrovnaný hokej, v následujcících čtyřiceti minutách však na ledě jasně kralovali domácí hokejisté a ti si po přesvědčivém výkonu také připisují do tabulky další dva body. V novém ročníku KHL jsou tak stále neporaženi, zatím co Čechov si první neúspěch připisuje právě dnes.
     
    Československá stopa
    Marek HRIVIK (VTZ) – 0+1, 1 střela, icetime 18:14
    Vojtěch MOZÍK (VTZ) – 0+0, 6 střel, icetime 21:41
     
    Statistické okénko
    Střely na branku: 34 – 34
    Vhazování: 29 – 31
    Hity: 6 – 14
    Trestné minuty: 10 – 14
    Využití přesilovek: 2/7 – 0/5
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Prudký výpad Čechova vpřed skončil dalším zákrokem domácího brankáře, je konec – dva body z dnešního zápasu sebere Nižnij Novgorod.
     
    59:34
    Hrivikova rána z první vypadala nebezpečně, výborně chytající Stanislav Galimov se však nenechal překvapit ani tentokrát a pryž chytil.
     
    58:51
    Domácí zbytek utkání dohrají ve čtyřech. Za sekání je na trestnou lavici odsouzen Vladimir Galuzin (NNO), autor třetího gólu Torpeda.
     
    58:27
    Miro Aaltonen pronikl do útočné třetiny a snažil se ještě závěrečné minuty utkání aspoň trochu zdramatizovat, nebylo mu to však nic platné. Obrana jeho výlet velmi rychle zastavila.
     
    57:12
    Utkání se už více méně dohrává, tempo se po čtvrté brance domácích hodně zmírnilo. Obě strany jsou s výsledkem zápasu už evidentně smířeny.
     
    56:29
    Hra se momentálně drží před brankou Čechova, Torpedo nehodlá svého soupeře ani na chvilku pustit ke kotouči a snaží se své vítězství zpečetit dalším gólem.
     
    55:34
    Denis Paršin se odvážně vypravil přesně mezi tři bránící hráče Čechova, kteří jej okamžitě odstavili od kotouče. V útoku jsou momentálně hosté.
    54:12 Philip HOLM - 4:1
     
    54:12
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Dovolím si říct, že je rozhodnuto! Verjajev nahrál před branku Iljinovi, který si nabídku zpracoval. Následně kotouč poslal za ním stojícímu PHILIPU HOLMOVI a ten se nemýlil. Hostující gólman tak musí z branky lovit už čtvrtý kotouč. Asistence: Daniil Iljin, Danil Verjajev.
     
    53:20
    Calof zavezl kotouč do pásma přes střed a nahrál najíždějícímu Saboličovi, který okamžitě vystřelil. Samonov byl ale připravený i tentokrát.
     
    52:48
    Hraje se nahoru dolu, chvilku mají pryž domácí, chvilku hosté. Prim momentálně hrají obrany obou celků, které své soupeře nepouští daleko za modré čáry.
     
    51:16
    Galimov si hravě poradil s prudkou dělovkou Makejeva, která zmizela v jeho výstroji. Za malou chvílí se bude vhazovat po pravici strážce domácí klece.
     
    50:31
    V rohu za Samonovou brankou probíhá dlouhá a agresivní strkanice o kotouč. Těžko říct, kdo nakonec chumel hráčů opustí s pryží na hokejce.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 25. Varnakov (Galuzin, Paršin), 35. Varnakov (Barancev), 46. Galuzin (Varnakov), 55. Holm (D. Iljin, Verjajev) – 20. M. Aaltonen (Hrivík)


    Torpedo Nižnij Novgorod: S. Galimov (D. Kostin) – Barancev, Orlov, Bodie, Holm, Sergijenko, Volčenkov, Rodionyčev – Galuzin, Varnakov, Paršin – Miele, Sabolič, Calof – Makarenko, Šenfeld, Žafjarov – Smolin, D. Iljin, Urakov – Verjajev.
    HC Viťaz Moskevská oblast: Samonov (Ortio) – Šinkevič, Golovkov, Stasenko, Jevsejenkov, Katičev, Mozík, S. Romanov – Kokarev, N. Komarov, Švec-Rogovoj – A. Sjomin, P. Černov, Makejev – Hrivík, M. Aaltonen, Rendulić – Dvurečenskij, Stoljarov, Mojsejev.

    Rozhodčí: Olenin, Rogačjov – Ponamarenko, Maitak
    thejrc.org