Tappara – Storhamar 6:1 (kon.) | JYP – Plzeň 2:6 (kon.) | Djurgården – Třinec 3:4 (kon.)
Norimberk – Mountfield HK 4:3 (po pr.) | Zug – Eisbären 6:1 (kon.) | Lugano – Banská Bystrica 4:1 (kon.)
Rouen – Kärpät 2:4 (kon.)
po prodl.
Norimberk Ice Tigers
4:3 (1:2, 1:0, 1:1 - 1:0)
Mountfield HK
Pátek 07.09.2018, 19:30 • Arena Nürnberger Versicherung • Hokejová Liga mistrů • Skupina F
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:31 BROWN - 4:3
     
    60:31
    Norimberk právě vstřelil branku!
    A stejně rychlý je i konec prodloužení. Hradecká defenziva si totiž nepohlídala přihrávku přes osu hřiště, kterou do jízdy dostal naprosto ideálně CHRISTOPHER BROWN a svým druhým gólem v zápase připisuje bonusový bod na stranu Norimberku. Asistence: Brandon Buck, Taylor Aronson.
     
    58:13
    Na druhé straně teď podržel i Brandon Maxwell, který si poradil s nepříjemným pokusem. Všechno je stále hodně otevřené.
     
    58:00
    Tomáši Vincourovi nechybělo mnoho, aby zasunul puk za beton Niklase Treutleho, ale ten stále neskutečně drží svůj tým.
     
    57:07
    Na druhé straně měl velkou šanci také Hradec, ale Treutle společně se svojí obranou odolal. Maris Bičevskis totiž nedostal šanci na brankovišti zakončit.
     
    54:05
    Norimberk sice vstřelil branku, která ale nemohla být uznána, protože jí bylo dosaženo kopnutím do puku. Stav je tak stále 3:3.
    50:37 BROWN - 3:3
     
    50:37
    Norimberk právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba Tomáše Linharta, který chtěl vyhodit puk bekhendem kolem brány, ale pouze namazal na hůl CHRISTOPHERA BROWNA, jenž zkušeně zavěsil pod víko. Hradec dnes všechny góly soupeři doslova a do písmene daroval. Bez asistence.
     
    48:46
    Petr Koukal oslabuje svoje mužstvo, když zbrkle vyhodil puk přes plexisklo. Kotouč se mu zřejmě postavil na hranu a z toho pramení dvě minuty za zdržování hry.
    47:22 CHALUPA - 2:3
     
    47:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    A s trochou nadsázky se dá říct, že Hradečtí svého spoluhráče pomstili. Nádherná kombinace po ose Vincour – Cingel – MATĚJ CHALUPA končí jednoduchým gólem do prázdné brány v podání posledního jmenovaného. Asistence: Lukáš Cingel, Tomáš Vincour.
     
    44:05
    Hradec má druhou přesilovku v zápase. Christopher Brown dostává dvě minuty 2+2 minuty za napadení.
    38:48 BUCK - 2:2
     
    38:48
    Norimberk právě vstřelil branku!
    Mountfield tak sice hrál přesilovou hru, ale prosazuje se Norimberk! Druhou chybu v zápase udělal Brandon Maxwell, tentokrát při rozehrávce totiž namazal přímo na hůl BRANDONA BUCKA, který jej forhendovým blafákem překonal pod betonem. Bez asistence.
     
    37:45
    Rozhodčí se rozhodli pro vyloučení, aby zklidnili horké hlavy. Petr Zámorský dostal 2 minuty za hrubost, na druhé straně inkasují 2 minuty Milan Jurčina a 2+2 minuty Marcus Weber. Oba taktéž za hrubost.
     
    33:40
    Nejprve měl Hradec velkou šanci, kterou ale Treutle zlikvidoval. Poté do něj ještě zajela hůl Daniela Rákose, který zřejmě viděl puk, ale rozhodčí mu za to udělili dvě minuty za sekání.
     
    32:06
    Obrovská hrubka hradecké obrany a senzační zákrok Brandona Maxwella, kterým si napsal omluvenku za selhání u prvního gólu. Od poloviny hřiště na něj mířil úplně sám Brandon Segal a zamířil na lapačku hradeckého brankáře, který si na něj ale počkal a puk do ní schoval.
     
    28:39
    Mimo hru podrazil bruslí Patrik Miškář svého soka a inkasuje dvě minuty. Další přesilovka pro Norimberk.
     
    25:00
    Jan Berger je prvním vyloučeným hráčem v zápase. Ihned po buly totiž trefil vysokou holí svého soupeře, což neuniklo pozornosti rozhodčích.
     
    22:23
    Hradečtí byli blízko třetímu gólu, ale Treutle udržel svůj beton na ledě i proti dorážce Marise Bičevskise.
     
    18:52
    Stále se pokračuje ve velice vysokém tempu. Petr Zámorský svoje vyvezení nezvládl a málem z toho byla další branka v síti hostů. Tečovaná střela ale skončila těsně vedle brány Maxwella.
    17:59 GRAŇÁK - 1:2
     
    17:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak to je rychlý obrat ve skóre! Góly nám tam najednou začaly padat velmi rychle. DOMINIK GRAŇÁK obdržel puk mezi kruhy, kde byl trestuhodně zapomenut a krásnou střelou do protější horní poloviny nedal Treutlemu žádnou šanci zasáhnout. Asistence: Juraj Bezúch, Lukáš Vopelka.
    16:40 VINCOUR - 1:1
     
    16:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jenže záhy je srovnáno! Hradecký Top scorer TOMÁŠ VINCOUR dostal perfektní zadovku od Mislava Rosandiče před úplně prázdnou bránu a velmi pohodlně srovnal na 1:1. Asistence: Mislav Rosandič, Lukáš Cingel.
    16:09 SEGAL - 1:0
     
    16:09
    Norimberk právě vstřelil branku!
    Sport bývá někdy velice krutý, což se ukázalo právě nyní. Norimberk se dostal na chvíli do útočné třetiny a měl ponechanou výhodu, když se kotouč dostal k mantinelu, odkud to jen tak propagačně zkusil BRANDON SEGAL a nachytal svého jmenovce Maxwella u bližší tyče. Tento gól jde jednoznačně za americkým brankářem ve službách Hradce. Asistence: Daniel Weiss.
     
    12:25
    Další bombu nad beton zachytil lapačkou Niklas Treutle. Opět střílel Daniel Rákos, tentokrát ale z levé strany.
     
    10:33
    Další neskutečná loženka Hradce Králové. Hráči před utkáním mluvili o problémech s produktivitou a ty pořád trvají. Úplně osamocen byl před bránou znovu skvěle hrající Radovan Pavlík, který ale nemůže protrhnout svojí střeleckou smůlu. Tentokrát neprošel přes beton jeho blafák do bekhendu.
     
    07:06
    Neskutečné, že toto není branka! Vincour nejprve netrefil z dobré pozice, až se puk odrazil k Radovanu Pavlíkovi, na kterého zdánlivě zívala prázdná síť. Hradecký forvard z ostrého úhlu napálil puk na bránu, kam se ale fantasticky položil Niklas Treutle a zachytil kotouč do lapačky!
     
    06:22
    Byl to Dominik Graňák, kdo si našel puk mezi kruhy a střílel k levé tyči, jenže z velmi dobré pozice minul bránu.
     
    01:28
    Cingel s Vincourem byli v brejku dvou proti jednomu, ale druhý jmenovaný nedokázal na Treutleho vyzrát!

    Lukáš Foff

    Branky a nahrávky: 17. Segal (Weiss), 39. Buck, 51. Brown, 61. Brown (Buck, Aronson) – 17. Vincour (Rosandič, Cingel), 18. Graňák (Bezúch, Vopelka), 48. Chalupa (Cingel, Vincour)


    Norimberk Ice Tigers: Treutle (Jenike) – Festerling, Aronson, Weber, Jurcina, Stephan, Bender, Grosse – Brown, Buck, Pfoderl – Reimer, Acton, Alanov – Weiss, Bast, Segal – Kislinger, Sekesi. Trenér: Kevin Gaudet.
    Mountfield HK: Maxwell (Pavelka) – Zámorský, Linhart, Cibulskis, Graňák, F. Pavlík, Rosandič, Havránek – Paulovič, Koukal, Rákos – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Berger, Bičevskis, Miškář – Vopelka, Kukumberg, Bezúch – Chalupa. Trenér: Tomáš Martinec.

    Rozhodčí: Haszontis, Rohatsch – Laguzov, Hofer
    thejrc.org