Kladno – Frýdek-M. 4:1 (kon.) | Ústí n/L – Třebíč 3:4 (0:2 po s.n.) | Přerov – Jihlava 5:4 (kon.)
Motor ČB – Benátky n/J 5:1 (kon.) | Kadaň – Poruba 2011 3:5 (kon.) | Havířov – Litoměřice 4:2 (kon.)
Prostějov – Vsetín 6:5 (po pr.)
konec
Banes Motor České Budějovice
5:1 (0:0, 4:0, 1:1)
HC Benátky nad Jizerou
Sobota 08.09.2018, 17:00Chance liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání je za námi! Motor byl po celý zápas, jak ostatně bylo předpokládáno, lepším soupeřem. Zaslouženě tedy z dnešního utkání bere všechny tři body. Od fanoušků si vysloužil potlesk především Žiga Pavlin, jenž zaznamenal hned dvě branky, a to z pozice obránce!

    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 46:16
    Střely mimo – 20:9
    Zblokované střely – 16:9
    Vhazování – 34/53:19:53
    Trestné minuty – 6:8
    ---
    Diváci – 6110 (19:18:54)
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Českobudějovičtí fanoušci jsou na nohou, je totiž jasné, že tenhle duel už Motor vyhraje. Svěřenci Václava Prospala tedy vstoupili do ligy nejlépe, jak mohli.
     
    59:28
    Svým spoluhráčem byl parádně nalezen Radek Duda, který si sjížděl do střelecké pozice. Proti Dudovo pokusu Strmeň zasáhl vyrážečkou.
     
    58:31
    Zdeněk Kutlák zřejmě ještě hledal svého spoluhráče před brankou, ten na tuto variantu ale nebyl připravený. Hra se pro následné zakázané uvolnění přesune ještě jednou před Strmeně.
     
    58:06
    Proti střele Reného Vydareného nepředvedl sice Schwarz nejlepší zákrok, puk lapačkou ale vyrazit dokázal. Následnou střelu už benátecký brankář podržel, bude se tedy vhazovat po jeho levici.
     
    57:39
    Marek Zachar v dobré příležitosti! A to rovnou dvakrát. Jak s jeho prvním, tak i s druhým pokusem si Jan Strmeň poradil téměř bez obtíží.
     
    56:20
    Na dnešní utkání mezi Motorem a Benátkami si našlo cestu parádních 6110 diváků!
     
    55:41
    Plášilův pokus nebyl z těch nejpřesnějších, a tak se ke kotouči dostal Jjosef Mikyska. Ten však vyhodit nedokázal. Českobudějovičtí jsou tedy stále v útoku.
     
    54:10
    Mitch Fillman udržel pro svůj tým pásmo, když zachytil puk jen těsně na modré čáře. Po jeho střele se kotouč nakonec proklouzal těsně mi mimo pravou tyč z brankářova pohledu.
    52:40 Žiga PAVLIN - 5:1
     
    52:40
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Přesilová hra proměněna! Motor se může radovat z páté vstřelené branky. ŽIGA PAVLIN potvrzuje svou střeleckou formu! Nyní střelou ze zápěstí od modré čáry trefil naprosto přesně. Asistence: Zdeněk Doležal.
     
    52:19
    Schwarz opět pozorný. Tentokrát přikryl střelu Lukáše Endála, která šla z pravého kruhu, kde se o chvíli později bude vhazovat.
     
    51:45
    Zdeněk Kutlák neudržel pro svůj tým kotouč v pásmu. To ho ale nemusí mrzet. Motor se totiž do útoku dostává o pár sekund později a již kombinuje.
     
    51:19
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Václav Burda – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    50:40
    Od modré čáry vyletěl kotouč z hole Petra Kollmana. Domácí brankáři pak ještě nepříjemně těsně před zákrokem projel před brankou jeden ze soupeřových hráčů. Strmeň si ale i tak s Kollmanovým pokusem poradil.
     
    49:25
    David Gilbert a Martin Novák se pokoušeli o dorážky z bezprostřední blízkosti. Ani jeden ze zmíněných útočníků ale puk za brankovou čáru neprocpal.
     
    48:38
    Třetí lajna Motoru se dostala do přečíslení v poměru tři na dva. Bohužel pro Českobudějovické souhra útočníků, kteří byli na ledě, ale nebyla přesná. Z této akce tak nic není.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 21. Bradley (Čermák), 27. Pavlin (Gilbert), 30. Endál (Pavlin), 40. M. Novák (Endál, Plášil), 53. Pavlin (Z. Doležal) – 44. Braid (Burda)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Da. Svoboda II) – Kutlák (C), Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený (A), Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Čermák (A), Bradley, Šimánek – Beránek, R. Přikryl, Z. Doležal – Heřman, Doktor, Babka.
    HC Benátky nad Jizerou: Schwarz (Hosnedl) – Niko, Kolmann, T. Hanousek, Havlín, Jan Bednář, Maier, Husa – M. Zachar, J. Mikyska, Duda – Teplý, Chrtek, D. Špaček – Psota, Šír, Rychlovský – Wiencek, Burda, Braid.

    Rozhodčí: Ondráček, Dědek – Kreuzer, Polonij
    thejrc.org