Riga – Novosibirsk 3:0 (kon.) | Dynamo Moskva – CSKA Moskva 1:3 (kon.) | Petrohrad – Ufa 1:4 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
1:4 (1:0, 0:1, 0:3)
Salavat Julajev Ufa
Sobota 08.09.2018, 16:00 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. S přáním příjemného večera se s vámi loučím. Někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (18:31:44)
     
    Je dobojováno, vítězem dnešního utkání se nakonec stává tým Salavat Julajev Ufa! Hosté o svém velice cenném triumfu rozhodli ve třetí části. Za sebou jdoucí branky Antona Burdasova a Dmitrije Kugryševa soupeře výrazně poznamenaly. Do prázdné klece vše pečetil Philip Larsen, jenž by se dal označit za hráče zápasu. Výkon SKA byl dnes zklamáním, chyběla totiž přímočarost a větší tlak do brankoviště. Jeden z favoritů na zisk Gagarinova poháru tak padl podruhé za sebou, zatímco Ufa navázala na dobré výsledky z úvodního tripu. Dnes ale poprvé zvítězila v řádné hrací době!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Ještě jedna rána v podání Patrika Hersleyho, avšak ani v tomto případě neměl kanadský obránce správně seřízená mířidla! Zdá se, že domácí z přesilovky nevytěží ani snížení porážky.
     
    59:16
    Pavel Dacjuk nabil zpoza brány na modrou čáru Patriku Hersleymu. Ten vystřelil mimo tři tyče, načež sena dorážku nezmohl ani dezorientovaný Nikita Gusev.
     
    58:49
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Joonas Kemppainen – 2 min., držení).
    58:21 Philip LARSEN - 1:4
     
    58:21
    Ufa právě vstřelila branku!
    Dánský obránce PHILIP LARSEN korunuje svůj povedený výkon třetím bodem, tentokráte už za gól. Téměř přes celé kluziště totiž pěknou žabičkou zamířil do opuštěné klece! Asistenci si připisuje brankář. Asistence: Andrej Karejev.
     
    57:30
    Magnus Hellberg spěchá na hráčskou lavici, domácí to zkoušejí v šesti! Od modré čáry rychle střílel Dinar Chafizullin, ale bránu neohrozil. SKA poté nahání kotouč v blízkosti hrazení.
     
    57:20
    Na modré čáře se rozhodl pro střelu Vladislav Gavrikov. Dobře stínil Jevgenij Ketov, přesto si Andrej Karejev zakončení po vyhlédnutí našel a vyrazil jej mimo prostor brankoviště, načež si Petrohrad vyžaduje oddechový čas!
     
    56:58
    Alexandr Kadějkin dojel s pukem na úroveň středové čáry a po mantinelu jej poslal za Hellbergovu klec. Švédský gólman si pro černou gumu vyjel a rozehrává.
     
    56:12
    Zajímavě to zkusil Viktor Tichonov. Hned po vyhraném vhazování, totiž poslal touš, který se mu vrátil k hokejce, na Karejevovu branku. Bohužel pro domácí střílel mimo prostor tří tyčí.
     
    55:37
    Alexandr Děrgačov se snažil zpoza brány nachytat Karejeva odrazem kotouče o zadní část jeho betonu. Maskovaný muž byl ale na tyčce pevně natlačen a Děrgačov neměl kudy.
     
    55:11
    Dobrou práci před hostující klecí předvedl Nikolaj Prochorkin. Dokázal totiž kotouč nasměrovat do brankoviště, kde jej Andrej Karejev uschoval pod lapačkou a hra je přerušena.
     
    54:51
    Ze strany SKA je to už velice bezzubé. Maxim Osipov zkušeně podržel kotouč ve středovém kruhu a našetřil tak spoustu času, pro Ufu tak cenného.
     
    54:10
    Patrik Hersley byl jako první u volného puku a může tedy rozehrávat zpoza své svatyně. Petrohrad ale nepřešel přes střední zónu a musí to zkusit od začátku.
     
    Dnešní utkání sleduje 12 063 diváků.
     
    53:23
    Zakázané uvolnění Petrohradu hostům také přichází vhod. Provinil se Nikita Gusev, jehož přihrávka naslepo nemířila k žádnému ze spoluhráčů. Bude se tedy vhazovat před Hellbergem.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 9. Prochorkin (Kuzmenko) – 23. Burdasov (Larsen, Tkačov), 43. Burdasov (Chochrjakov), 45. Kugryšev (Larsen), 59. Larsen (Karejev)


    SKA Petrohrad: Hellberg (Šesťorkin) – Tokranov, Hersley, Gavrikov, Chafizullin, Zubarev, Zemčonok, Zub – N. Gusev, Dacjuk (C), S. Plotnikov (A) – Kuzmenko, Prochorkin, Barabanov – Děrgačov, Koskiranta, M. Malcev – V. Tichonov, Kablukov, Ketov (A) – Nikolajev.
    Salavat Julajev Ufa: Karejev (Fedotov) – S. Těreščenko, M. Osipov, Larsen, Nazarevič, S. Garejev, Ar. Sergejev, Ljakov – V. Žarkov, Soloduchin, Kadějkin – Omark, Kemppainen, Hartikainen – Chochrjakov, M. Majorov, Burdasov – Kugryšev, Osnovin, Tkačov – Šen.

    Rozhodčí: Bondar, Romasko – Kučava, Novikov

    Diváci: 12 063
    ocianews.com