Frölunda – Vienna Capitals 1:4 (kon.) | Skellefteå – Bolzano 2:1 (kon.) | Zug – Něman Grodno 2:3 (po pr.)
TPS – Malmö Redhawks 1:2 (kon.) | IFK Helsinky – Tychy 2:1 (kon.) | Aalborg – Zürich 1:2 (kon.)
Bern – Cardiff 3:2 (kon.) | Salzburg – Växjö 4:3 (kon.)
konec
TPS Turku
1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Malmö Redhawks
Sobota 08.09.2018, 18:00Hokejová Liga mistrů • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí třetina přinesla rozuzlení dnešního zápasu mezi TPS Turku a Malmö Redhawks. Hosté v 43. minutě využili přesilovou hru, vítěznou branku vstřelil Nichlas Hardt. Utkání přineslo celkově dvanáct vyloučení. Dvě z nich byla potrestána. Již v páté minutě využil trestné střílení Kakko, na pravý přesilovkový gól se však čekalo až do třetí třetiny, kdy právě Hardt tečoval střelu Ekberga. Šťastnějším celkem jsou tak dnes hosté, kteří si připisují výhru 2:1.
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (20:19:19)
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Píská se zakázané uvolnění. Domácí hrají v šesti a mají k dispozici vhazování v útočném pásmu.
     
    59:45
    Po vhazování ve středním pásmu nabruslil rychle za útočnou modrou čáru Görtz a bleskově vypálil. Turku už nyní nemá času nazbyt.
     
    59:19
    Domácí hrají v šesti a drží se před Nihlstorpem. Pokus Ekestahl-Jonssona minula vzdálenější tyčku. Nihlstorp byl připraven zakročit vyrážečkou, nakonec se však do kontaktu s pukem nedostal.
     
    58:42
    Hardt se dostal v mezikruží vlastního pásma ke kotouči a vyváží jej do střední třetiny. Tirronen opět míří na střídačku.
     
    58:20
    Po zakázaném uvolnění domácího týmu se bude vhazovat v jeho obranném pásmu. Tirronen se tedy vrací na své pracoviště.
     
    57:45
    Nihlstorpovu branku ohrozil Kakko a Turku hraje v šesti! Tirronen je na střídačce.
     
    57:21
    Hosté v plném počtu.
     
    56:49
    Z hloubi vlastního pásma, kde se vhazovalo po Tirronenově pravici, se TPS dostává před Nihlstorpa. Na střelu to však zatím nevypadá.
     
    56:05
    Wemmenborn opět zasahuje při bránění vlastního pásma. Tentokrát jej však obešel střelec jediné branky domácího celku, Kaapo Kakko, který vyzkoušel štěstí střelou na bližší tyč z pravého kruhu.
     
    55:56
    Oddechový čas pro domácí.
     
    55:30
    Hosté ihned vyhazují a Wemmenborn odvádí před Tirronenem a ve středním pásmu opravdu dobrou práci. Palve se na několikrát snažil získat kotouč a dostat do pásma, ale byl to právě hostující útočník s šestadvacítkou na zádech, kdo mu to nepovolil.
     
    55:21
    Vyloučení v týmu Malmö Redhawks (Mylläri – 2 min., podrážení).
     
    53:18
    Händemark se rozhodl využít šance! Kotouč našel na útočné modré čáře a do pásma se vydal sám proti dvěma obráncům soupeře. Nepříjemně se mezi nimi protlačil, ale v poslední fázi útočného snažení byl zastaven. A to vše podle pravidel, nedovolený zákrok se nepíská.
     
    52:41
    Hráči Turku nahazují na soupeřovu branku, Väyrynen svádí za brankou Malmö boj o kotouč.
     
    51:04
    Olofsson po vyhraném vhazování předvedl svůj bruslařský um, když všechny přebruslil a v útočném pásmu přenechal kotouč Rosdahlovi. Ten nenašel vhodnou střeleckou pozici, což se následně nepovedlo ani Händemarkovi, a tak tím, kdo z týmu Malmö nejvíce vynikl, byl gólman Nihlstorp. Brankář hostů zastavil vyrážečkou prudkou střelu Palveho.
     
    50:19
    Ekbergova přihrávka za jízdy na najíždějícího Rosdahla byla příliš dlouhá, a tak na ní druhý jmenovaný nedosáhl. Za bránou Tirronena se puku chopili domácí a míří s ním na druhou stranu.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 5. Kakko (TS) – 16. Janolhs (Storm), 43. Hardt (Ekberg, Janolhs)


    TPS Turku: Tirronen (Haukeland) – Jaakola, Lukka, Piskula, Isiguzo, Ekestahl-Jonsson, Eronen, Siiki, Forsström – Kakko, Filppula, Budish – Björkstrand, Palve, Nurmi – Kuru, Karvonen, Väyrynen – Nieminen, Virtanen, Pajuniemi.
    Malmö Redhawks: Nihlstorp (Alsenfelt) – Ekberg, Warg, Olsson, Lerby, Öhman, Mylläri, Setkov – Hardt, Händemark, Olofsson – Görtz, Komarek, Sylvegard – Janolhs, Wemmenborn, Storm – Cronholm, Forsberg, Rosdahl.

    Rozhodčí: Piechaczek, Vikman – Koskela, Niittylä
    thejrc.org