Omsk – Nižněkamsk 4:2 (kon.) | Minsk – Jokerit 1:4 (kon.) | Petrohrad – Soči 3:1 (kon.)
Viťaz – Spartak Moskva 2:3 (kon.)
konec
Avangard Omsk
4:2 (0:0, 2:2, 2:0)
Neftěchimik Nižněkamsk
Pondělí 10.09.2018, 18:05 • Balašicha Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání v Balašicha Areně sledovalo 5 116 diváků. (20:24:19)
     
    Československá stopa v utkání

    Adam Polášek (NIZ) (0+1, 0 střel, čas na ledě 20:49)
     
    Střely na branku v zápase

    Avangard Omsk: 34

    Neftěchimik Nižněkamsk: 19
     
    Je hotovo. Avangard Omsk si po výborném výkonu ze třetí třetiny odnese z utkání proti Nižněkamsku dva body. I když po čtyřiceti minutách na tabuli svítilo vyrovnané skóre, poslední dvacetiminutovka rozhodla. Neftěchimik se během ní dostával často pod tlak, taky že dvakrát inkasoval. Omsk tak pokračuje ve své krasojízdě na začátku nové sezony KHL. Ještě stále neprohrál. To Nižněkamsk má do dalších duelů co zlepšovat. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Oddechový čas si na závěr mače vybírá také Nižněkamsk. Ale času hostům zbývá už opravdu málo.
     
    59:37
    Ještě jednou je přerušená hra, protože kotouč po nahození z dálky skončil někým sražený mimo hrací plochu.
     
    59:04
    Poslední minutu začínají hosté v útočném pásmu. Puk je ale za brankou Avangardu, kde domácím moc škody nenadělá.
     
    58:35
    Ježov musel vyrazit ještě jedno nahození do rohu, ale nešlo o nic vážného.
     
    58:03
    Začaly poslední dvě minuty třetí třetiny. A prozatím to vypadá, že také poslední dvě minuty celého utkání. Omsk drží kotouč dostatečně daleko od své branky.
     
    57:30
    Zatím to nevypadá na žádné dohrávání, oba celky makají naplno. Pořád je ale všude o krok dříve Avangard.
     
    56:50
    Už vyrazili na druhou stranu kluziště hokejisté Omsku. Michejev přitlačil soka na mantinel, pak hledal někoho volného. Nikdo se ale nenašel.
     
    56:24
    Nižněkamsk to ještě zkouší, zuby nehty. Ale marně se probíjí před branku. Obránce Sergejev jen nahodil puk a trefil hráče před sebou.
     
    55:28
    Ale pozor. Překvapivě to je Avangard, kdo si nyní vybírá oddechový čas. Domácí trenéři nechtějí před koncem duelu nic riskovat.
     
    55:28
    Po delší době hosté v útočném pásmu. Zdunov zkoušel obrat o kotouč dva soupeře, ale nedokázal to. Z Avangardu srší psychická pohoda.
     
    54:48
    Do konce základní hrací doby zbývá odehrát pět minut, Neftěchimik střídá a Bryncev za svou klecí hodně dlouho váhá s rozehrávkou.
     
    54:15
    Nižněkamsk už se poslední minuty nemůže vůbec dostat z obranné třetiny. Vypadá to, že mu v závěrečné třetině nadobro došly síly.
     
    53:30
    Už zase domácí ujížděli do přečíslení a vypadalo to, že se prosadí. Až na poslední chvíli stačil některý z hostujících obránců dostat puk pryč od branky hokejkou.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 22. K. Semjonov, 31. Pokka (Desharnais, I. Michejev), 49. K. Semjonov (Bondarev, Pokka), 52. Širokov (I. Michejev) – 28. Porjadin (Polášek, An. Sergejev), 40. Puustinen (Ruohomaa)


    Avangard Omsk: Bobkov (Murygin) – Pokka, J. Medveděv, Čudinov, Pivcakin, Berezin, Bondarev, Jemelin – Zernov, Širokov, I. Michejev – Manukjan, K. Semjonov, Versteeg – Fisenko, Stas, A. Galimov – Desharnais, Talbot, Jaremčuk.
    Neftěchimik Nižněkamsk: I. Ježov (Korotajev) – An. Sergejev, Polášek, Ogurcov, Bryncev, Volgin, Šaripzjanov, Semjonov, Fatkullin – Ruohomaa, Jo. Nättinen, Puustinen – E. Galimov, P. Kulikov, Chajrullin – Zdunov, Porjadin, Jakimov – Michnov, Arkalov, Šafigullin.

    Rozhodčí: Olenin, Naumov – Šalagin, Šišlo

    Diváci: 5 116
    bahis siteleri