Tisková konference HC Oceláři Třinec (kon.) | Tisková konference BK Mladá Boleslav (kon.)
Tisková konference HC Energie Karlovy Vary (kon.) | Tisková konference HC Sparta Praha (kon.)
Tisková konference Mountfieldu HK (kon.)
konec
Tisková konference HC Energie Karlovy Vary

Úterý 11.09.2018, 11:30Tiskové konference
     
    Jiří Holý děkuje novinářů za účast a ukončuje konferenci s tím, aby bylo o týmu psáno dobře. (12:19:28)
     
    „Potřebovali jsme, aby v přípravě přišly prohry a hráči si na to zvykli, protože v extralize nebudeme mít roli favorita jako v první lize,“ říká Pešout, Novotný a Skuhravý se pousmívají.
     
    „První liga by se neměla podceňovat, říkal to i Jarda Jágr a je to tak. Ano, extraliga je v dlouhodobém hledisku o dvě úrovně větší, ale první liga klade větší nároky v jednotlivém zápasu,“ pokračuje trenér.
     
    „Jsme rádi, že přišla nová pravidla, protože to pomůže eliminovat zranění hráčů. Nebudou žádné zbytečné zákroky a bude se hrát víc hokej. Pomůže to i propagaci hokeje, když ukazujete malému dítěti hokej v televizi a vidí tam mnoho zranění, není to hezké,“ chválí změnu pravidel Pešout.
     
    Na otázku, co by hráči vzkázali divákům i soupeřům. „Divákům bych vzkázal, aby jich chodilo co nejvíc a pomohli nám,“ říká Novotný. „Divákům aby si to užívali a chodili na pěkný hokej. A k soupeřům se vyjádřím až na ledě,“ s úsměvem doplňuje Skuhravý.
     
    „Chceme se baráži vyhnout a vyhneme se jí, tomu věřím,“ hlásá Kverka.
     
    „Všichni jsme byli z baráže vyčerpaní, ale povedlo se a teď koukáme dopředu,“ doplňuje Novotný.
     
    „Když jdete do baráže z první ligy, můžete jen získat a nijak vás to nesvazuje. Když naopak jdete z extraligy, je tu velký tlak i od fanoušků,“ říká Skuhravý.
     
    „Hráli jsme tři baráže za sebou a bylo to pro všechny těžké. V play-off první ligy jsme hráli bez pěti hráčů a byl to takový malý zázrak, že jsme jako první měli jistotu postupu,“ spolu říkají Martin Pešout a Jaromír Kverka.
     
    „Do extraligy jdeme oslabení, Plutnar a Sičák nenastoupí minimálně první dva týdny,“ doplňuje.
     
    Na otázku, jestli rok v první lize mužstvu prospěl. „Pomohlo to nejen mužstvu, ale i prostředí. Lidi začali vnímat, že se vrací ten hokej, který tu byl dříve. Za celou sezonu se snad ani jednou nestalo, že by se na nás pískalo a odměnou pro nás bylo to, že všech šest domácích zápasů baráže bylo vyprodáno. Když lidi vidí, že se hokej hraje pro ně, přijdou a odpustí vám i nějaký horší výsledek,“ říká Pešout.
     
    „Dávali jsme mladým hráčů prostor hrát v nižších ligách, ačkoliv to stálo hodně peněz. I v našich skromných podmínkách jsme je chtěli rozvíjet a to, že jsme je dotáhli až do A-týmu, by se nám nyní mohlo a mělo vrátit,“ doplňuje Kverka
     
    „Tým je dlouho pohromadě. Po titulu tu hodně migrovali hráči a ti k tomu neměli takový vztah. Teď tu jsou mladí hráči,“ odpovídá na otázku stability kádru Skuhravý.
     
    „Věříme, že atmosféra, která vznikla v první lize a pokračovala i v přípravě, chodilo kolem 2000 diváků, se přenese i do extraligy. Hráči to také vnímají pozitivněji,“ pokračuje Holý.
     
    „Sezona v první lize nám trošku pomohla i po fanouškovské stránce. Průměr byl sice o zhruba 500 diváků na zápas menší než v extralize, ale lidi si navykli na příznivější atmosféru. Letos se prodalo více permanentek než za poslední tři roky, jsou tam ještě i nějaké rezervace od případných partnerů. Kdybychom se dostali na 2000 permanentek, bylo by to pro Karlovy Vary a celý region krásné. Pro nás je to dobrý signál, věříme, že lidi budou na domácí zápasy v extralize chodit. Máme přibližně 25 korun slevu, pokud si fanoušci koupí lístek v předprodeji a myslíme si, že by toho mohli diváci využívat,“ promlouvá o divácích Holý.
     
    „Myslím si, že je více mužstev aspirujících na první místo. Bude tam Sparta, bude tam Plzeň, která hraje skvěle v CHL. Může tam být i Třinec. Na play-off ale favorizuji Kometu,“ říká trenér A-týmu.
     
    Václav Skuhravý reaguje vtipem. „No, tak to stačí vsadit milion z klubové kasy.“
     
    „Dívali jsme se na kurzy sázkových kanceláří a jsme outsideři. Jenže pro nás je lepší hrát, když nás všichni podceňují,“ tvrdí Pešout.
     
    „Hráč si musí dávat ty nejvyšší cíle a nejvyšší cíl byl postoupit. Pro novou sezonu je nejvyšší cíl play-off,“ pokračuje Skuhravý.

    David Sokol

    ocianews.com