Kladno – Kovo Praha 1:0 (kon.)
konec
HBC Kladno
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
TJ Kovo Praha
Pátek 14.09.2018, 19:30 • Městská hokejbalová aréna, Kladno • CROSSDOCK Extraliga • 4. kolo
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (21:05:25)
     
    Kladno zůstává v hokejbalové extralize stoprocentní a může hodnotit vstup do sezóny jako velmi úspěšný. Kovo odehrálo velmi dobrý zápas, nakonec rozhodla o výsledku jediná branka, o kterou se postaral Kohout už v první třetině. Férový zápas, ve kterém jednoduše hosté nedokázali skórovat.

    Střely na branku ve 3. třetině: 3:6
     
    Konec zápasu.
     
    44:22
    Nýdl nezachytil přihrávku na červené čáře. Kovo tak přišlo o další cenné vteřinky.
     
    43:44
    Čapek na střídačce, Kovo hraje power-play v šesti hráčích na hrací ploše!
     
    43:44
    Oddechový čas pro hosty.
     
    43:44
    Kovo dvakrát nebezpečně vystřelilo! A především Řebík měl na levém kruhu velmi dobrou pozici. K vyrovnání ovšem nedošlo. Hostující forvard nevěřícně kroutí hlavou. Mohl se stát hrdinou.
     
    43:03
    Winter opravdu hodně nepříjemně vystřelil ze střední vzdálenosti. Hájek měl velké štěstí, že měl u tyčky připravený svůj beton. Nutno podotknout, že kladenský gólman dnes předvádí opravdu jistý výkon.
     
    43:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty utkání.
     
    42:17
    Kovo se dopustilo zakázaného uvolnění. Zřejmě dojde na power-play během několika následujících okamžiků. Hosté marně dobývají Hájkovu bránu... Že by obvyklý náhradník, jenž zastupuje jedničku Jirotku, opravdu udržel čisté konto?
     
    41:40
    A už jen tři minuty a dvacet sekund do konce... Za posledních pět minut se ani jeden z celků nedostal k nějaké závažnější příležitosti.
     
    40:20
    Čtyři minuty a čtyřicet sekund do konce... Kladno se snaží hlavně držet míček na svých hokejkách, aby co nejvíce ušetřilo čas.
     
    39:32
    Domácí v plném počtu.
     
    39:10
    Winter ostře vypálil, ale nepřesně. Kovo se snaží, honba za vyrovnávací trefou je to solidní, jenže zatím bez kýženého a chtěného úspěchu.
     
    38:27
    Kovo cítí šanci, je to vidět. Teď ovšem kladenská obrana zafungovala velmi dobře. Hra je přerušená a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    37:55
    Drak vypálil od modré čáry opravdu hodně tvrdě! Hájek ale secvakl své betony včas a zasáhl. Každopádně přesilovka Kova pokračuje. Hosté se i nadále drží v útočném pásmu...
     
    37:32
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Haisman – 2 min., sekání).
     
    37:26
    Šimon vyskočil z trestné lavice a ihned se řítil sám na bránu! Zkusil jednoduchou kličku, tou ale neuspěl. Hájek si nakonec poradil. Nicméně jeden z kladenských hráčů soupeře fauloval. Kovo si zahraje početní výhodu také.
     
    37:19
    Hosté v plném počtu.
     
    36:20
    Minuta z kladenské přesilovky je pryč... A nutno podotknout, žádná sláva. Čapek se mezi třemi tyčemi v podstatě nemusel moc ohánět.
     
    35:30
    Šimon narazil jednoho Kladeňáka na mantinel. Tohle nevypadalo úplně hezky. Rozhodčí ihned vylučovali... Byl to v podstatě první ostřejší zákrok tohoto utkání.
     
    35:19
    Vyloučení v týmu TJ Kovo Praha (Šimon – 2 min., vražení na hrazení).
     
    35:05
    Špaček nabil Hrabárovi, ten vypálil. Seřídit mířidla na hokejkách, to je ale pro oba týmy poměrně značný problém. Ani ne deset minut zbývá do konce tohoto klání, kde zatím ALPIQ potvrzuje roli favorita, ale ne nijak závratně.
     
    34:13
    Bravenec z otočky nebezpečně vypálil přes kladenského obránce! Ale jeho muška nebyla přesná. Hájek zasahovat nemusel. Pořád se ale musí, stejně jako jeho spoluhráči, o výsledek bát.
     
    33:40
    Valenta dokázal se štěstím prostrčit míček na Šimona, ten se ale dostal do složitého střeleckého úhlu, a tak v podstatě Hájka neohrozil. Kovu se čas neúměrně krátí. Ale pořád je ho pro něj ještě hodně.
     
    33:19
    Ani jednomu z týmů se nedaří založit nějakou kloudnější akci. Nyní se míček šoural středem pole až k Hájkovi. Ten nevymýšlel nic světoborného a schoval ho pod lapačku. Vhazovat se bude před jeho svatyní.
     
    32:04
    Barnošák spolu s Dědičem dostali míček do pásma, nakonec se k němu dostal Eitler, jeho pokus byl ovšem nepřesný. Úvod třetího dějství je značně mdlý.
     
    31:30
    Kladno se evidentně dopředu moc nežene. Zatím nemusí... Byť znovu můžeme zopakovat, další branka by mu určitě dodala hluboce na klidu.
     
    30:10
    Řebík se ihned dral dopředu, snažil se protlačit do střelecké pozice, ale kladenská obrana ho zpacfikovala. Třetí třetina bude určitě nejvypjatější. Dosud není vůbec nic rozhodnuto.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Kovo i díky přesilovým hrám dokázalo trošku srovnat hru. Kladno určitě nemá nic jistého. Pořád se mu nedaří vsítit pojišťující druhý gól, a tak je vše hodně otevřené. Hosté rozhodně nepůsobí odevzdaným dojmem, jen se jim směrem dopředu nedaří úplně dle vlastních představ.

    Střely na branku ve 2. třetině: 9:9
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:41.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:00
    Zahlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    28:34
    Domácí v plném počtu.
     
    27:58
    Štěpáník, povzbuzovaný Šímou, jenž sedí na trestné lavici, dobře forčekoval, a najednou se řídil sám na Čapka! Byl ovšem bráněn, takže zřejmě nemohl úplně dobře zamířit. Gólman Kova si poradil.
     
    27:39
    Kovo se snaží, ale marně. Kladno v obraně pracuje prostě velmi dobře.
     
    26:49
    Kladno dlouho nehrálo v oslabení... Bohužel pro kladenské fanoušky je tu další špatná zpráva. Poté, co se Špaček vrátil z trestné lavice, ho vystřídal za mřížemi Šíma. Zvládne ALPIQ i tuto situaci?
     
    26:34
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Šíma – 2 min., hákování).
     
    26:31
    Domácí v plném počtu.
     
    26:29
    Bývalý Kladeňák Ogurčák, jenž hájí barvy Kova, prošel kladenskou obranou a vystřelil. Jenže chtělo to víc přesnosti. Taková rána doprostřed nemohla Hájka výrazněji překvapit.
     
    25:54
    Byť se Špaček dopustil nedovoleného přestupku před pár okamžiky a musel usednout za katr, je mezi fanoušky velmi oblíbený. Ti nyní vyvolávali jeho jméno. Jinak je ale na tribunách poměrně mrtvo. Přece jenom předváděná hra je nemůže tolika uchvacovat.
     
    25:37
    Kladenský kapitán Špaček hecuje své spoluhráče z trestné lavice, aby bránili tak, jak by bránit měli. Zatím se domácím daří. Dokonce se bude vhazovat před brankou Čapka.
     
    24:45
    Kočka vystřelil z mezikruží, Hájek zasáhnul. Přesilové hry, to by mohl být klíč k úspěchu pro pražský výběr. Zatím toho v pěti proti pěti směrem dopředu opravdu moc nepředvedl.
     
    24:31
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Špaček – 2 min., podražení).
     
    24:29
    Valenta sebral míček kladenskému kapitánovi Špačkovi, ten následně svého soupeře fauloval. Tady nebylo o čem... Díky němu hostující forvard nemohl ani pořádně vystřelit.
     
    23:29
    Čapek je pod obrovským tlakem, jako hrnec papiňák! Jenže Kladno ho prostě napodruhé nedokáže překonat. Nakonec rozhodčí přerušili hru pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    23:06
    Hosté v plném počtu.
     
    22:50
    Pražák si hrál s míčkem za bránou, snažil se projít kolem hradby těl hostujících hráčů, ale tohle nemělo vůbec žádnou šanci na úspěch. Kladno se další branky nedočká. Z přesilovky zbývá už jen pár sekund.
     
    22:21
    Plimlova rána skončila vedle, Štěpáníkova taktéž...
     
    21:49
    Šíma se dostal ke střele na pravé straně. A ihned vypálil z první. Jenže Čapek měl naprosto nekrytý výhled. Tohle nemohl hostující brankář pustit. Kladno každopádně sehrává poměrně slušnou početní výhodu.
     
    21:06
    Vyloučení v týmu TJ Kovo Praha (Nýdl – 2 min., zdržování hry).
     
    20:37
    Barnošák unikl po pravé straně, dokázal přihrát do středu, kde se nacházel Eitler. Ten sice z jedničky nevystřelil, ale napodruhé už ano. Čapek zase s vypětím všech sil odolal. Bydžovský se pak následně nacházel na zemi otřesený, nakonec na střídačku hostů odešel po svých.
     
    20:14
    Štěpáník se nyní rozčertil na svého spoluhráče. Tuhle přihrávku prostě nemohl zastihnout. A tak verdikt dnešních arbitrů byl jednoznačný – icing a vhazování před Hájkovou bránou.
     
    19:25
    ALPIQ se tlačí ke gólu, co to jde! Štěpáník nyní na levé straně viděl úplně volného Prokopa, jenže ani on nevystřelil dobře. Jako by byl povrch kluzký... Ale nepršelo! Tak těžko říct, proč kladenským hráčům utíká míček z jejich holí.
     
    18:43
    Procházka sám před bránou! Jenže nezakončil nejlépe.
     
    18:03
    Dědič se poprvé v utkání osmělil. A že umí vypálit hodně tvrdě, to právě nyní ukázal. Jeho pumelice se odrazila od zadního mantinelu, nebyla tedy přesná, ale míček od následné konstrukce brány vystřelil do vzduchu na úroveň střechy kladenského zimáku. Kdyby mířila do brány, asi by Čapka pořádně štípla.
     
    17:25
    Dobrá akce, o tom žádná! Barbošák prostrčil míček na Pražáka, jenže tomu následné zakončení vůbec nesedlo. Docela škoda pro ALPIQ. Další branka by mu určitě dodala na klidu na duši.
     
    16:50
    Kohout si vyběhl do středu pole poté, co svedl několik soubojů u mantinelu. Nicméně byl v nekoordinovaném pohybu, takže míček netrefil. A málem svou hokejkou nešťastně trefil svého soupeře. Naštěstí se nic hrozného nestalo.
     
    16:16
    "Raketou na Mars"! To je píseň, která zní kladenskou arénou. Jestli Kladno vystřelí na Mars díky dnešnímu výsledku, to ještě uvidíme. Zatím všechny okolnosti směřují k jeho zisku třech bodů. Do druhého dějství nastoupilo nebojácně.
     
    15:18
    Tohle byla moc pěkná akce! Haisman přihrál na levou stranu na Špačka, ten měl malinko potíže se zpracováním míčku, a tak pálil z poměrně těžkého úhlu. Čapek tak mohl v pohodě zasáhnout.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    Zatím první třetina nic moc zajímavého nenabídla. Hraje se hodně opatrně, vyložených šancí si oba týmy moc nevytvořily, Kovo v podstatě vůbec. Kladno asi zaslouženě vede. Hosté určitě budou muset zabrat, aby s nepříznivým skóre ještě něco udělali.

    Střely na branku v 1. třetině: 12:6
     
    Další třetina začne přibližně v 20:07.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:44
    Procházka ještě jednoduchou kličkou vyběhnul před Čapka, jeho bekhend ale nebyl příliš úspěšný. Tohle byl asi poslední zajímavý moment tohoto dějství.
     
    14:18
    Hrabárova dělovka! Jenže zase nebyla přesná. Do konce třetiny zbývá opravdu už jen pár desítek vteřin.
     
    14:00
    Zahlášena poslední minuta první třetiny.
     
    13:37
    Během pár vteřin se už dvakrát přerušovala hra kvůli zakázanému uvolnění. Kovo má tak možnost ohrožovat bránu Hájka. Chce to ale v jeho podání asi častější střelbu.
     
    13:17
    Kovo se chvilku usadilo v útočném pásmu, jenže Hájek v podstatě není ve vůbec žádné permanenci. Domácí jsou prostě i nadále "hokejbalovější".
     
    12:45
    Štěpáník na pravé straně zamíchal s míčkem, nakonec vypálil po zemi, jeho pokus byl ale hodně nepřesný. Tentokráte Čapek nemusel zasahovat mezi třemi tyčemi.
     
    11:57
    Z přesilové hry pražský výběr nevytěžil v podstatě vůbec nic. Kladno se bez problémů ubránilo a už v podstatě směřovalo znovu do útoku. Hosté budou muset přidat, pokud budou chtít v tomto klání uspět. Zatím je vše hratelné.
     
    11:44
    Domácí v plném počtu.
     
    11:13
    Kladno se v oslabení dokonce dostalo do přečíslení. Pražák ale nakonec nevybídl nabíhajícího si Barnošáka, ale pouze vystřelil. Čapek si s jeho pokusem dokázal poradit.
     
    10:25
    Winter a Ogurčák situaci kontrolovali zezadu, první z nich vypálil, ale bez úspěchu. Sice Kovo drželo útočné pásmo, ale záhy o míček přišlo. Kladenská defenzíva pracuje velmi dobře.
     
    09:44
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Kohout – 2 min., podražení).
     
    09:38
    Kohout vypálil z pravé strany a Čapek jen tak tak zasáhl svým ramenem. Tohle nebyl vůbec špatný pokus. Nicméně o pár vteřin později ho rozhodčí poslali na trestnou lavici. Kovo si zahraje početní výhodu.
     
    08:34
    Eitler tahem vypálil směrem na bránu, ta ovšem skončila jen vedle. V posledních několika desítkách vteřin má ALPIQ přece jenom navrch. Kovo se v ofenzívě doteď příliš neprosadilo.
     
    07:45
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tohle byl poměrně nešťastný gól pro hosty. Tak trošku vyplynul z jejich nedůslednosti před vlastní bránou. Poté, co od modré čáry skončil míček na mantinelu, se odrazil k MARTINOVI KOHOUTOVI, který ho doslova dotlačil za brankovou čáru. Asistence: František Pliml.
     
    06:51
    Šícha u tyčky nedotlačil míček za Čapkova záda, nakonec objel branku a přihrál na Špačka, který si o nahrávku říkal. Nemířil špatně, nicméně střela kladenského kapitána byla zablokována.
     
    06:18
    Procházka si nepohlídal ofsajdové postavení, možná z toho byl nakonec i icing, rozhodčí Koskuba musel být v tomto směru nekompromisní. Hra se tak musela stěhovat před bránu Hájka.
     
    05:27
    Barnošák se na levém kruhu nedostal k přihrávce. Škoda. Byl by totiž ve vyložené pozici. Od té doby, co se Kladno díky Zmeškalovi dostalo do vyložené pozice, na další příležitost stále čekáme. A to už máme pět a půl minuty pryč.
     
    04:13
    Šimon se trochu se štěstím dostal k zakončení, jeho pokus byl ovšem zřejmě tečovaný, a tak skončil mimo Hájkovu bránu. Určitě by ale měli být kladenští před svojí bránou důslednější.
     
    03:20
    Hrabár se dostal k zakončení, jeho pokus ale nebyl přesný. Navíc byl poměrně slabý, takže Čapek by případně jeho přesnější střelu jistojistě pochytal.
     
    02:30
    Utkání začalo hodně opatrně, oba týmy si dávají velmi dobrý pozor, aby neudělaly nějakou hrubici. Asi se bude jednat o vyrovnaný duel po celý průběh zápas, to ale ukáží až minuty následující.
     
    01:45
    Zmeškal se po krásné přihrávce zprava dostal do vyložené střelecké pozice! Čapek jeho pokus s vypětím všech sil polapil. Následně byla hra přerušená. První větší šance tohoto klání je na světě.
     
    00:45
    Šícha dobře kombinoval se Špačkem, ten přenechal míček Hrabárovi, jenže ani on nedokázal vystřelit. Následně byl kladenský bek podražený, sudí se ale k vyloučení neodhodlali.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HBC ALPIQ Kladno: Hájek (Keimar) – Hrabár, Haisman, Šícha, Pliml, Dědič, Soukup, Novák – Procházka, Šíma, Špaček, Prokop, Kohout, Štěpáník, Pražák, Eitler, Barnošák, Kamenář, Zmeškal

    TJ Kovo Praha: Čapek (Lain) – Adam, Bydžovský, Drak, Nýdl, Ogurčák, Plecitý, Zahálka, Mar. Zeman – Bureš, Franěk, Kočka, Kohoutek, Řebík, Šimon, Pátek, Valenta, Winter, Wurdák, Bravenec, Mich. Zeman

    Rozhodčí: Koskuba, Cícha.
     
    Zápas, který se původně měl hrát na hřišti Kova, ale nakonec bylo změněno pořadatelství, slibuje vyrovnanou podívanou. Nebo aspoň to si myslí čerstvě korunovaný kladenský kapitán pro tento ročník Martin Špaček: "Nečeká nás vůbec nic lehkého," uvedl v krátkém rozhovoru. "Kovo poměrně slušně posílilo, přišel do jeho týmu Jan Nýdl i Petr Ogurčák. Navíc nám chybí brankář Jan Jirotka. Chceme každopádně našeho soupeře porazit," burcoval své spoluhráče.
     
    Kladno je zatím po dvou odehraných zápasech stoprocentní a je evidentní, že hodlá napravit loňskou nepovedenou sezónu. Nejprve si doma snadno poradilo v derby s Rakovníkem, venku se mu následně podařilo skolit Most, a rádo by v této bilanci pokračovalo i nadále proti Kovu. Pražský výběr zatím hrál jen jedno utkání, a to na půdě Pardubic, a tam vyhrál 4:2. I jemu se tak vstup do nového ročníku vydařil.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 8. Kohout (Pliml)


    HBC Kladno: Hájek (Keimar) – Hrabár, Haisman, Šícha, Pliml, Dědič, Soukup, Novák – Procházka, Šíma, Špaček, Prokop, Kohout, Štěpáník, Pražák, Eitler, Barnošák, Kamenář, Zmeškal
    TJ Kovo Praha: Čapek (Lain) – Adam, Bydžovský, Drak, Nýdl, Ogurčák, Plecitý, Zahálka, Mar. Zeman – Bureš, Franěk, Kočka, Kohoutek, Řebík, Šimon, Pátek, Valenta, Winter, Wurdák, Bravenec, Mich. Zeman

    Rozhodčí: Koskuba, Cícha
    thejrc.org