Plzeň – Liberec 4:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Litvínov 3:4 (kon.) | Zlín – Třinec 4:2 (kon.)
Pardubice – Vítkovice 1:2 (kon.) | Olomouc – K. Vary 4:1 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 4:0 (kon.)
konec
BK Mladá Boleslav
3:4 (1:2, 2:2, 0:0)
HC VERVA Litvínov
Pátek 14.09.2018, 17:30 • ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Příjemný páteční podvečer přeji všem fanynkám a fanouškům českého hokeje! Po téměř pětiměsíční pauze se o slovo opět hlásí Tipsport extraliga, která dnes začne šesti zápasy prvního kola. My se v tomto online přenosu zaměříme na souboj dvou týmů, jimž minulý ročník nevyšel podle představ, a mají tak co napravovat – Mladá Boleslav hostí Litvínov. Začínáme v 17:30.
     
    BK Mladá Boleslav

    Mladoboleslavští hokejisté loni nepostoupili do vyřazovacích bojů, naopak museli hájit extraligovou příslušnost v play-out, vzhledem k dostatečnému bodovému náskoku ze základní části to ale zvládli s přehledem. Vedení klubu po nepovedené změně nesáhlo k výrazné obměně kádru, kostra celku z města automobilů zůstala stejná. Navíc se podařilo dotáhnout příchody několika velmi kvalitních hráčů, jmenovitě můžeme zmínit třeba Michala Vondrku, Davida Šťastného či Martina Pláňka. Roli brankářské jedničky měl plnit talentovaný Jan Růžička, toho však ze hry vyřadilo zranění, na což představitelé klubu zareagovali angažováním Gašpera Krošelja.

    Zkušený Slovinec alespoň na začátku ročníku vytvoří gólmanské duo s Pavlem Kantorem. V rámci přípravy odehráli Bruslaři devět zápasů, z nichž pět vyhráli a čtyři prohráli, ovšem ani jedna porážka nepřišla v základní hrací době. Spokojeni mohou být svěřenci Vladimíra Kýhose především s prvenstvím na turnaji v Norimberku a také s úspěšnou generálkou proti Pardubicím, které ze ŠKOENERGO Arény odjeli s osmibrankovým přídělem.
    Spolumajitel Bruslařského klubu Jan Plachý před začátkem sezony naznačil, že by se Mladá Boleslav v blízké budoucnost mohla dočkat rekonstrukce a modernizace hokejového stadionu.

     
    HC VERVA Litvínov

    Litvínovští se na jaře už podruhé během tří let museli pořádně strachovat, nepovedenou sezonu totiž zakončili v baráži. Psychicky velmi náročnou soutěž ale VERVA zvládla a díky dobrému finiši obsadila ve čtyřčlenné tabulce první místo, přičemž její náskok na sestupující Jihlavu čítal pouhopouhý jeden bodík. Do nového ročníku vstupují Severočeši se změnou na postu trenéra, tým povede Milan Razým, majitel titulu s Plzní z roku 2013. Kádr Litvínova vypadá přeci jen silněji než loni. Vedení klubu zvládlo udržet velmi produktivního Juraje Mikúše, který by měl vytvořit úderný ofenzivní tandem s Jakubem Petružálkem.

    Směrem do útoku by měl být platný i kanonýr David Tůma, mezi třemi tyčemi bude žluto-černým znovu pro roční pauze krýt záda slovenský brankář Jaroslav Janus. Příslibem do budoucna určitě je teprve šestnáctiletý Jan Myšák, který by se mohl objevit v jedné lajně s Viktorem Hüblem a Františkem Lukešem. Také VERVA může uplynulou přípravu považovat za úspěšnou, vždyť z osmi utkání prohrála pouze tři a jejím tradičním oporám se bodově dařilo.
    VERVA na tiskové konferenci oznámila podpis nové smlouvy se skupinou Unipetrol a navýšení rozpočtu ke sto milionům korun.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    BK Mladá Boleslav: Krošelj (Kantor) – Hanzlík (C), Bernad, Němeček, Pláněk, Kotvan, Dlapa, Kurka – Klepiš, T. Knotek, Šťastný – Látal, Žejdl (A), Orsava – Vondrka, Skalický, Pacovský (A) – P. Kousal, Najman, Martin Procházka.

    HC VERVA Litvínov: Janus (Hanuljak) – Baránek, Hunkes, Kubát, Sörvik, Ščotka, L. Doudera, Šesták – J. Černý (A), J. Mikúš, Petružálek – F. Lukeš, V. Hübl (A), Myšák – Trávníček (C), Gerhát, D. Tůma – Matoušek, M. Hanzl, Jurčík.

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Kajínek, Zavřel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Bernadovo nahození nešťastně tečoval Baránek, načež se k dorážce dostal Jakub Klepiš, ovšem z blízkosti si na Januse nepřišel.
     
    00:49
    Hanzlíkv přízemní pokus prosvištěl těsně vedle levé tyče, poté to z ostrého úhlu zkoušel Jakub Klepiš, ovšem ani on si na slovenského brankáře nepřišel.
     
    01:19
    Hosté se zmohli jen na vyhození do středního pásmo, což byl pro oba týmy jakýsi signál, že je ideální čas na to poslat na led čerstvé síly.
     
    01:49
    Trávníček v souboji jeden na jednoho nepřešel přes Pláňka, o chvíli později rozehrál Němeček na Skalického, Boleslavi byl ale odpískán ofsajd.
     
    02:16
    Mikúš pěknou přihrávkou vysunul vpřed Jakuba Černého, s ním se ale výtečně vrátil Vondrka a vypíchl mu kotouč svou hokejkou.
     
    02:48
    Najman lehce zaváhal ve středním pásmu, načež si, dle mého názoru, proti Lukešovi počínal nedovoleně, vylučovat se ale nebude.
     
    03:17
    Hned dva střelecké pokusy v krátkém časovém sledu vyprodukoval Martin Procházka, Janus byl ale pokaždé připraven a číhal na správném místě.
     
    03:54
    Klepiš to zkusil individuálně. Doudera mu kličku zbaštil, to samé ale neplatilo o hostujícím kapitánu Trávníčkovi, který divákům předvedl ukázkový hit.
     
    04:33
    Dlapa v roli poslední hráče byl nepříjemně atakován Petružálkem, bruslařský souboj s litvínovským útočníkem ale zvládl a může v klidu rozehrát.
     
    04:46
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Martin Hanzl – 2+2 min., vysoká hůl).
     
    05:17
    Šťastný obdržel puk od Skalického, načež si vybruslil mezi kruhy a připravil palebnou pozici pro Vondrku, jenže tomu zakončení nesedlo.
     
    06:03
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Boleslavští vlétli do zápasu jako uragán a nyní se po zásluze dostávají do vedení. Bernadovu ránu od modré čáry sice zablokoval jeden z obránců soupeře, puk se ale odrazil příhodně pro LUKÁŠE ŽEJDLA, jemuž stačilo trefit prázdnou branku. Asistence: David Bernad, Martin Látal.
    06:03 Lukáš ŽEJDL - 1:0
     
    06:23
    Boleslavská přesilovka samozřejmě pokračuje. Zatím se ale domácím nedaří usadit v Janusově bezprostřední blízkosti, o další vyhození kotouče se postaral Sörvik.
     
    06:53
    Klepiš s Kotvanem chybovali na modré čáře, ujíždějící Gerhát byl faulován druhým jmenovaný – sudí na to konto nařídil trestné střílení.
     
    06:53
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Mladoboleslavské vedení dlouho netrvalo, Litvínovu se téměř okamžitě podařilo vyrovnat. FRANTIŠEK GERHÁT provedl samostatný nájezd fantasticky, proti jeho kličce a la Peter Forsberg neměl Krošelj šanci. Bez asistence.
    06:53 František GERHÁT - 1:1
     
    07:23
    Látal zvedl hlavu a parádní žabičkou našel před branku si sjíždějícího Žejdla, jenž puk protečoval pouze do výstroje připraveného Januse.
     
    07:53
    Orsava nabil Bernadovi, jehož dělovku na hranici vlastního sebeobětování zablokoval Jurčík. Litvínovská čtyřka může konečně vystřídat.
     
    08:17
    Janus se dobře zorientoval v brankovišti, nedovolil Skalickému dorážku a ukryl puk pod lapačkou. Následuje komerční přestávka.
     
    08:44
    Hosté už nějakou chvíli hrají v plném počtu. Čtyřminutové oslabení sice nezvládli bez inkasovaného gólu, ovšem záhy se jim podařilo vyrovnat, takže mohou být spokojeni.
     
    09:05
    Z hodně ostrého úhlu to zkusil Kousal a málem se podařilo Januse překvapit, slovenský brankář se ale stačil ke své pravé tyči přilepit včas.
     
    09:44
    Šťastného zadovka nalezla Tomáše Knotka, jehož střelecký pokus byl padajícím Kubátem tečován do ochranné sítě. Vhazovat se bude před Janusem.
     
    10:20
    Látal ve sprinterském souboji o puk přebruslil Baránka, zakázané uvolnění se tedy nepískalo. Hosté posléze přestáli další chvilkový nápor Středočechů.
     
    10:51
    Jurčík zpoza branky dostal puk k bojujícímu Matouškovi, jenž se pokusil Krošelja zaměstnat důraznými dorážkami, byl však zpacifikován boleslavskými obránci.
     
    11:11
    Skalicky zatlačil na Ščotku, a vytvořil tak prostor pro Vondrku, jenž z otočky nezamířil přesně, stejně jako o chvíli později Pacovský.
     
    11:59
    Čtvrtá boleslavská lajna motá hlavy té soupeřově, zatím se ale domácí k žádnému kloudnému zakončení nedostali.
     
    12:38
    Procházka si vybruslil mezi kruhy, načež byl lehce hákován Trávníčkem. Rozhodčí ale tento zákrok jako nedovolený neposoudili.
     
    13:15
    Po přejetí modré čáry to zkusil David Tůma, Krošeljl ale zasahovat nemusel, puk se od Němečka odrazil mimo tři tyče. Domácí gólman zatím nemá moc práce.
     
    13:48
    Další zblokována rána byla k vidění na druhé straně v podání Šťastného, následný pokus od Němečka zastavil Janus pravým betonem.
     
    14:00
    Žejdl tečoval nahození od modré čáry jen do prostoru, kde se pohyboval Janus, který ukryl kotouč ve své výstroji. Na programu je další komerční brejk.
     
    14:26
    Látal opět nastartoval své pověstné turbo, z jeho přihrávky později těžil Jakub Orsava, z prostoru mezi kruhy ale branku soupeře o kousek minul.
     
    14:57
    O chvíli později Orsava ještě tečoval Pláňkovo nahození, mezi tři tyče ale kotouč neusměrnil. Další akci Bruslařů rozjede Bernad.
     
    15:11
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jan Myšák – 2 min., vysoká hůl).
     
    15:34
    Šťastného pas z otočky na Vondrku povedeně přečetl Sörvik, jenže se nijak nerozpakoval a ihned odpálil puk do bezpečí.
     
    16:04
    Boleslavský přesilovkový tlak nadále trvá. Vondrka ale promarnil ideální střelecký okamžik a Šťastný posléze trefil jen spoluhráče Skalického.
     
    16:45
    Látal nechal puk za sebou, a nabídl tak možnost úniku Tůmovi, jeho bekhendový pokus ale neměl šanci na úspěch, Krošelj byl připraven.
     
    17:11
    Hosté v plném počtu.
     
    17:24
    Zakázané uvolnění Bruslařů, hra se postěhuje před slovinského gólmana.
     
    17:52
    Hodně tvrdou ránu z voleje vyslal Jakub Petružálek, Krošelj ale zasahovat nemusel, jelikož puk skončil nad horní tyčí jeho branky. Další akci VERVY zhatil ofsajd.
     
    18:15
    Myšák se štěstím sklepl kotouč do jízdy Lukešovi, který tváří v tvář Krošeljovi vsadil na bekhendový blafák, puk do sítě ale nedostal.
     
    18:35
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Mladoboleslavští neproměnili několik šancí a nyní jsou za to potrestání, VERVA střílí nepopulární gól do šatny. Kubát se proháčkoval až před Krošelje, kde sice nedokázal dotlačit puk do branky, alespoň jej však připravil pro DAVIDA TŮMU a ten už se opravdu nemohl zmýlit. Asistence: Karel Kubát, František Gerhát.
    18:35 David TŮMA - 1:2
     
    19:01
    Běží poslední minuta prvního dějství.
     
    19:43
    Mladá Boleslav se pokoušela o okamžitě vyrovnání, nadějně vypadající akci ale zastavil Žejdlův jasný ofsajd.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První dějství je za námi. Lépe do něj vstoupili domácí, kteří v úvodních minutách dominovali a také se dostali do vedení, když se v předbrankovém prostoru nejlépe zorientoval Žejdl. Litvínov ale bleskově vyrovnal, ve vlastním oslabení byl v úniku faulován Gerhát, jenž následné trestné střílení provedl fantasticky. Nakonec jsou to hosté, kdo do kabin odchází spokojenější, v devatenácté minutě totiž skóre na jejich stranu převážil Tůma.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Lepší vstup do prostředního dějství si asi hosté nemohli přát, už po patnáct vteřinách hry navyšují své vedení. Petružálek využil chyby domácích v rozehrávce a připravil dobrou pozici pro JURAJE MIKÚŠE, který z voleje zamířil přesně nad rameno boleslavského gólmana. Asistence: Jakub Petružálek.
    20:15 Juraj MIKÚŠ - 1:3
     
    20:42
    Zakázané uvolnění Severočechů, vhazovat se bude po levici Jaroslava Januse.
     
    21:10
    Po Sörvikově zákroku zůstal na ledové ploše ležet Lukáš Žejdl. Mladoboleslavský útočník byl za doprovodu zdravotníků doprovozen na střídačku, snad nejde o nic vážného.
     
    21:39
    Dlapa nezachytil Ščotkovo vysoké nahození, a málem tak pustil do úniku Hanzla. VERVU ale zastavilo ofsajdové postavení.
     
    22:07
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Oldrich Kotvan – 2 min., nedovolené bránění).
     
    22:38
    Litvínovští se zatím marně pokouší usadit v obranné třetině svého soupeře. Jako další to zkusí Petružálek.
     
    23:03
    Mikúšovo ukryté nahození nakonec doputovalo až ke Krošeljovi, který jej se štěstím vytěsnil svým levým betonem. Bruslaři se posléze osvobodili.
     
    23:32
    Po jednom ze soubojů v rohu kluziště vypadlo plexisklo, zřejmě nás tedy čeká několikaminutová přestávka.
     
    23:32
    Vše se zdá býti v pořádku, za pár okamžiků budeme moci v utkání pokračovat.
     
    23:54
    Hüblovu ránu doprostřed branky Gašper Krošelj s přehledem lapil. Zdá se, že Bruslaři své první oslabení přečkají bez úhony.
     
    24:07
    Domácí v plném počtu.
     
    24:19
    Janus nepřesně rozehrál, čehož málem využil Michal Vondrka, který se natahoval po puku, lépe si ale počínal Doudera.
     
    24:37
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Ondřej Jurčík – 2 min., vražení na hrazení + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení). Trest odpyká Jan Myšák.
     
    25:04
    Vondrka zkusil Januse překvapit z voleje, trefil ale pouze jeho pravý beton. Posléze se Litvínovští osvobodili.
     
    25:52
    Bruslařům zatím nevychází ani další přesilová hra, Litvínov znovu vyhazuje přes všechny čáry.
     
    26:26
    Až nyní se do dobré pozice se štěstím dostal Bernad, hostující gólman si ale vybruslil, zmenšil střelecký úhel a spolehlivě zasáhl.
     
    26:37
    Hosté v plném počtu.
     
    26:54
    Další zakázané uvolnění, tentokráte na straně hostí. Hra se v posledních okamžicích hodně kouskuje.
     
    27:30
    Klepiš se pokoušel tečovat Pláňkovu přihrávku, ale nepochodil. O chvíli později našel Němeček jen lapačku Jaroslava Januse. Dále nás čeká komerční přestávka.
     
    27:57
    Ofsajd a v něm Jakub Petružálek. Vhazovat se tedy bude ve středním pásmu.
     
    28:22
    Gerhát vystihl Němečkovu rozehrávku a rozezvučel břevno boleslavské svatyně! Teď měli domácí štěstí.
     
    28:22
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (David Němeček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    28:54
    Hübl zkusil dostat puk k Lukešovi, výtečně jeho pas ale vystihl Martin Pláněk, jenž poté odpálil puk do bezpečí.
     
    29:22
    O další vyhození se postaral Jan Hanzlík, boleslavská čtyřka může konečně vystřídat a vpustit na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    29:53
    A znovu letí puk přes celé kluziště, tentokráte zásluhou Jiřího Kurky, který se coby sedmý bek zapojuje do hry.
     
    30:22
    Domácí v plném počtu.
     
    30:54
    Němeček se pokusil uvolnit Michala Vondrku, těsně před ním ale zasáhl Ščotka. Nedlouho nato vyslal bekhendovou střelu Skalický, na krajana Januse si ale nepřišel.
     
    31:28
    Už několikátý střelecký pokus vyslal David Bernad, tentokráte ale puk k Janusovi nedolétl, a mohl za to Kubátův blok.
     
    32:15
    Bruslaři teď měli dvě velké šance. Jenže Žejdl z bezprostřední blízkosti na Januse nevyzrál a Orsavovi v trefení poloprázdné branky zabránil Hunkes.
     
    32:58
    Pláněk zastavil rodící se brejk Litvínova, když rukavicí uzmul puk pro sebe a posléze v souboji tělo na tělo odstavil Černého.
     
    33:35
    Hraje se poměrně dlouho bez přerušení a utkání znovu nabývá na rychlosti a tempu. Dočkáme se v nejbližších momentech nějaké branky?
     
    34:00
    David Šťastný k ní nebyl vůbec daleko, když se volejem z prostoru mezi kruhy pokusil překvapit Januse, jenže kotouč zkrotil až nadvakrát.
     
    34:19
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Litvínov přidává čtvrtou branku a opět tomu tak je po individuální chybě domácích. Žejdl podklouzl v útočném pásmu, načež Petružálek vyslal do samostatného úniku KARLA KUBÁTA, který po zdařilém bekhendovém blafáku dostal puk za Krošeljova záda. Asistence: Jakub Petružálek.
    34:19 Karel KUBÁT - 1:4
     
    34:56
    Pacovský měl před sebou z více jak poloviny odkrytou pokladnici, místo střely však zbytečně volil přihrávku na obsazeného Michala Vondrku.
     
    35:00
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Boleslavská ŠKOENERGO Aréna dnes podruhé explodovala, domácí se dostávají na dostřel po krásné kombinační akci. Klepiš přenechal kotouč Pláňkovi, na jehož parádní přihrávku si nabruslil DAVID NĚMEČEK a střelou pod horní tyč nedal Janusovi šanci. Asistence: Martin Pláněk, Jakub Klepiš.
    35:00 David NĚMEČEK - 2:4
     
    35:25
    Bruslaři se okamžitě vrhli kupředu, druhý gól je, zdá se, nakopl. Litvínovští se tentokráte ubránili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    35:47
    Jeden z domácích hokejistů v útočném pásmu přihrál kotouč rukou. Správně posouzená situace v podání hlavního sudího Obadala.
     
    36:38
    Orsava uvolnil Pavola Skalického, tomu ale zakončení nebylo dovoleno. Ukázkový strom slovenskému útočníkovi vystavil Trávníček.
     
    37:00
    Tůmův únik vyústil v bekhendové zakončení, po kterém puk skončil v Krošeljově lapačce. Dorážení litvínovského útočníka se domácím bekům pochopitelně nelíbilo.
     
    37:39
    Němečkovi se znovu málem nevyplatila až příliš riskantní a v podstatě i zbytečná rozehrávka přes střed kluziště, Petružálkovi ale, naštěstí pro domácí, přeskočil puk čepel.
     
    37:58
    Dlapova rána neměla šanci na úspěch. Chyběla jí razance a navíc se puku do cesty připletl před brankou bojující Žejdl.
     
    38:31
    Domácí se hnali do přečíslení tří proti dvěma, Skalického přihrávku pro Látala ovšem famózně v pádu zastavil Daniel Sörvik.
     
    38:46
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (David Bernad – 2 min., vysoká hůl).
     
    39:00
    Začíná poslední minuta prostřední dvacetiminutovky.
     
    39:17
    Hübl si počkal na ideální okamžik a poté skrze brankoviště poslal kotouč k Lukešovi, proti jehož voleji se zvládl bleskově přesunout Krošelj.
     
    39:47
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak pozor, Bruslaři nám právě zadělali na velmi dramatickou třetí třetinu, třináct vteřin před odchodem do šaten totiž snižují na rozdíl jediné branky. Ve vlastním oslabení se na zteč vydal JAKUB ORSAVA, jenž schoval svou ránu za obránce a poslal puk nekompromisně pod břevno. Asistence: Lukáš Žejdl.
    39:47 Jakub ORSAVA - 3:4
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina byla na góly ještě bohatší. Lépe do ní vstoupili hosté, kteří se už po patnácti vteřinách dostali do dvoubrankového vedení, prosadil se Mikúš. V pětatřicáté minutě to pro Litvínov vypadalo ještě lépe. Žejdl ztratil puk, načež se kupředu vydal Kubát, jenž bekhendovou kličkou vymíchal Krošelje. S nadějemi domácího celku to vypadalo bledě, v závěru periody jej ale zpět do hry vrátili Němeček s Orsavou, který se trefil při vlastním oslabení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Do třetí třetiny vstupuje Litvínov v početí převaze, která ještě chvíli potrvá.
     
    40:34
    Z hranice levého kruhu velmi nepříjemně vypálil František Lukeš, puk prosvištěl kousek na břevnem domácí pokladnice.
     
    40:46
    Domácí v plném počtu.
     
    41:32
    Látal zkusil zrychlit hru přihrávkou na Orsavu, jenže trefil hlavního rozhodčího Jeřábka. To se domácím příznivcům pochopitelně nelíbí.
     
    41:53
    Akce Boleslavi ještě chvíli pokračovala, Orsava ale zahrál vysokou holí, a vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    42:30
    Jan Hanzlík čeká za vlastní brankou na to, až jeho ostatní spoluhráči vystřídají, a bude tak moci zahájit další ofenzivní výpad Bruslařů.
     
    42:55
    Puk se po nahození od mantinelu se zničehonic zjevil před Krošeljem, jenž prokázal rychlé reflexy a tygřím skokem jej uzmul do svého držení.
     
    43:23
    Černý promáchl, domácí se tak mohli vydat do rychlého brejku, ale Klepiš si na jeho konci nevyhověl s Procházkou.
     
    44:03
    Orsava narýsoval dobrý pas přes celou šíři obranného pásma Litvínova, Martinu Pláňkovi k dosažení na kotouč chyběly jen decimetry.
     
    44:37
    Dlapa si nerozuměl s Látalem, kupředu se na to konto mohl vydat talentovaný Myšák, už mu ale scházela rychlost, což byla voda na mlýn Oldricha Kotvana.
     
    45:04
    Hanzlovo šikovné nahození velmi nepříjemně tečoval Tomáš Matoušek, Krošelj nyní zasáhl doslova za pět minut dvanáct.
     
    45:36
    Myšák vybojoval puk u hrazení, přenechal jej Hüblovi, po jehož nahrávce jen do boční sítě vypálil obávaný kanonýr Lukeš.
     
    45:49
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Jan Hanzlík – 2 min., hákování).
     
    46:14
    Oslabení začali domácí hokejisté velmi dobře, Šťastný zatlačil na Petružálka, donutil jej k chybě a vyhodil puk až k Janusovi.
     
    46:48
    Tůma nahrál neobsazenému Jiřímu Hunkesovi, jehož rána ale Krošelja nikterak výrazněji neprověřila. Slovinský brankář schoval puk v lapačce.
     
    47:15
    Hüblova nepřesná přízemní rána vyhnala Litvínov z útočného pásma, domácí hráči na oslabení tak mohou vystřídat.
     
    47:49
    Domácí v plném počtu.
     
    48:25
    Žejdl se zjevil zcela nehlídán na útočné modré a puk se k němu také dostal, ovšem mladoboleslavského útočníka úplně neposlechl a skončil až u Ščotky.
     
    49:17
    Domácí zavřeli svého soupeře v obranném pásmu, Michal Vondrka ale neměl s kým kombinovat, načež vyl u hrazení odstaven Sörvikem.
     
    49:33
    Vše nasvědčovalo tomu, že se bude vylučovat na straně hostí, kteří hráli v šesti. Hlavní sudí ale své rozhodnutí po chvilce odvolali. Následuje komerční pauza.
     
    50:24
    Výtečnou individuální akci předvedl Žejdl, který se natlačil až před brankáře Januse, s bekhendovou kličkou si na něj ovšem nepřišel.
     
    50:38
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Daniel Sörvik – 2 min., držení).
     
    51:22
    Na Látalovu nahrávku si sjel Bernad, od modré čáry ale trefil pouze Matouška. Tlak Bruslařů pokračuje.
     
    51:49
    Pacovský to udělal výborně, když před poloprázdnou branku naservíroval kotouč Látalovi, jenže tomu zakončení znemožnil Baránek.
     
    52:38
    Hosté v plném počtu.
     
    52:59
    Hlavní sudí ztratil puk z dohledu, po krátké komerční přestávce se bude vhazovat po levici Jaroslava Januse.
     
    53:17
    Žejdlova zadovka nebyla přesná, další akci Bruslařů pak zastavil ofsajd. Litvínovští začínají být hodně pasivní, veškeré síly už věnují defenzivě.
     
    53:49
    Zničehonic se po šťastném odrazu kotouče ke střele dostal Viktor Hübl, jehož pokus vyrazil Gašper Krošelj maskou do ochranné sítě.
     
    54:16
    David Bernad zkusil své štěstí už poněkolikáté v dnešním mači, tentokráte se Janus stačil přesunout a zasáhl svým pravým ramenem.
     
    54:52
    Němečkovo nahození zacílilo těsně vedle branky, Jakub Orsava poté z otočky rozvlnil pouze boční síť.
     
    55:11
    Na dnešní utkání si do mladoboleslavské ŠKOENERGO Arény našlo cestu 3 552 diváků.
     
    55:56
    Vondrka málem přečetl Janusovu nejistou rozehrávku, k dosáhnutí na letící kotouč mu opravdu mnoho nescházelo. Pokud by se mu to povedlo, měli by hosté velké problémy.
     
    56:15
    Hanzlíkův pas do útočného pásma protečoval Klepiš, dále ale nemohl pokračovat, protože pomezní sudí signalizoval ofsajd.
     
    57:06
    Petružálkova žabička doplachtila přesně na hokejku Jakuba Černého, který z bezprostřední blízkosti usměrnil puk pouze do ochranné sítě.
     
    58:00
    Běží poslední dvě minuty poslední třetiny.
     
    58:18
    Litvínovští se drží v obranném pásmu Mladé Boleslavi, velmi cenné vteřinky pro ně teď získává známý to bojovník Trávníček.
     
    58:42
    Čas na vyrovnání se domácím rychle krátí, Bruslaři se navíc nejsou schopni usadit v Janusově bezprostřední blízkosti.
     
    59:05
    Krošelj míří na střídačku, Bruslaři budou hrát v šesti.
     
    59:28
    Velmi povedený pokus vyslal Dominik Pacovský, Janus ale bleskově zareagoval a vyrazil puk levým ramenem.
     
    59:53
    Hanzlíkova rána byla odvrácena pouze k Pacovskému, ten však ani při druhé střele v krátkém časovém sledu na výborného Januse nevyzrál.
     
    59:53
    Oddechový čas pro Mladou Boleslav.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, lepší vstup do nového ročníku Tipsport extraligy dnes zažili hokejisté Litvínova, kteří ve městě automobilů zvítězili 4:3. Třetí třetina přinesla očekávanou podívanou, při níž domácí svého soupeře tlačili, už ale nedokázali vstřelit ani jednu branku, nevyšla jim ani sázka na závěrečnou hru bez brankáře.
     
    Ode mě je to pro dnešek z Mladé Boleslavi vše. Díky za pozornost, někdy příště na počtenou. (20:09:04)
    Marken.cz

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 7. Žejdl (Bernad, Látal), 35. Němeček (Pláněk, Klepiš), 40. Orsava (Žejdl) – 7. Gerhát (TS), 19. D. Tůma (Kubát, Gerhát), 21. J. Mikúš (Petružálek), 35. Kubát (Petružálek)


    BK Mladá Boleslav: Krošelj (Kantor) – Hanzlík (C), Bernad, Němeček, Pláněk, Kotvan, Dlapa, Kurka – Klepiš, T. Knotek, Šťastný – Látal, Žejdl (A), Orsava – Vondrka, Skalický, Pacovský (A) – P. Kousal, Najman, Martin Procházka.
    HC VERVA Litvínov: Janus (Hanuljak) – Baránek, Hunkes, Kubát, Sörvik, Ščotka, L. Doudera, Šesták – J. Černý (A), J. Mikúš, Petružálek – F. Lukeš, V. Hübl (A), Myšák – Trávníček (C), Gerhát, D. Tůma – Matoušek, M. Hanzl, Jurčík.

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Kajínek, Zavřel

    Diváci: 3552
    thejrc.org