Dortmund – Frankfurt 3:1 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
3:1 (1:0)
Eintracht Frankfurt
Pátek 14.09.2018, 20:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany již vše, přeji dobrou noc a příště na počtenou! (22:22:42)
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:2. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:11.
     
    Úvodní duel třetího kola Bundesligy nabídl parádní podívanou, a to především ve druhém poločase. V první půli si oba týmy hlavně hlídaly zadní vrátka, Borussia se ale ve 36. minutě přeci jen dostala do vedení zásluhou Dialla. Po změně stran museli hosté změnit taktiku a hrát mnohem ofenzivněji, za což byl Eintracht odměněn vyrovnávacím gólem Hallera. Už o čtyři minuty později ale vrátil Dortmundu vedení exfrankfurtský Wolf a v samotném závěru utkání upravil na konečných 3:1 střídající Alcácer.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Dnes velmi aktivní Luka Jović se opět dostal do zakončení uvnitř pokutového území, dnes už podruhé mu ale byl v dobré palebné pozici odpískán ofsajd.
     
    90+1
    Na začátku tříminutového nastavení se po levém křídle vydal kupředu Marcel Schmelzer, jeho následný pas na Reuse ale vystihl Evan N'Dicka a dopravil merunu do autu.
     
    90
    Zdá se, že hosté už nemají síly na nějaký odpor, Axel Witsel teď snadno vybojoval míč ve středu hřiště a vyslal na zteč Schmelzera.
    88. Paco ALCÁCER - 3:1
     
    88
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Zdá se, že je rozhodnuto, Borussia v závěru přidává třetí gól a jde do trháku! Opět v tom měl prsty teprve osmnáctiletý Jadon Sancho, který našel na okraji pokutového území nehlídaného PACA ALCÁCERA a ten se v novém angažmá uvedl náramnou ranou do šibenice!
     
    87
    Domácí poté zahrávali rohový kop, po němž míč propadl až ke vzdálenější tyči, kde číhal Wolf, který ale z otočky nezamířil přesně!
     
    86
    Paco Alcácer poslal z levé strany zajímavý centr do předbrankového prostoru, kam si seběhl Łukasz Piszczek, obrana Eintrachtu jej ale k zakončení nepustila.
     
    85
    Frankfurtští fotbalisté vybojovali rohový kop, de Guzmánův centr z levé strany ale uvnitř pokutového území nikoho v bílém dresu nenašel.
     
    84
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Lucas Torró, přichází Nicolai Müller.
     
    82
    Manuel Akanji prchl po levém křídle a poté našel na ose hřiště volného Mahmouda Dahouda, jeho následná střela zpoza hranice šestnáctky ale zamířila přímo do míst, kde stál připravený Trapp.
     
    81
    Da Costa nyní doklopýtal do zámezí, kde bude pokračovat jeho ošetření. Doufejme, že se nejedná o nic vážného.
     
    80
    A je tu další nepříjemnost pro hosty, které už tak sužuje velmi početná marodka. Danny da Costa po nešťastné srážce s Dahoudem leží v bolestech na trávníku a už za nám míří kluboví lékaři.
     
    79
    Marius Wolf sice stihl zachytit Dahoudův nepříliš přesný pas na hrací ploše, poté ale ztratil rovnováhu a balon se mu zakutálel do autu.
     
    77
    Filip Kostić to zkusil z velké dálky, jeho střela ale postrádala přesnost a balon proletěl vysoko nad břevnem Bürkiho svatyně.
     
    76
    Svěřenci Luciena Favreho se nepovedenou rozehrávkou dostali do problémů, hráči Eintrachtu se tak lacino dostávají k dalšímu vhazování na útočné polovině.

    Vojtěch Balon

    Branky: 36. A. Diallo, 72. M. Wolf (Sancho), 88. Alcácer (Sancho) – 68. Haller (D. da Costa)

    Karty:   27. Kostić (FRN)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:2. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:11.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Akanji, A. Diallo, Schmelzer – Dahoud, Delaney (69. Witsel) – M. Wolf, Reus, Bruun Larsen (58. Sancho) – Philipp (67. Alcácer).
    Náhradníci: Hitz – Zagadou, Hakimí, Alcácer, Witsel, M. Götze, Sancho.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. da Costa, Falette, D. Abraham, N'Dicka – Torró (84. N. Müller), G. Fernandes (63. de Guzmán) – Fabián (63. Jović), Gaćinović, Kostić – Haller.
    Náhradníci: Wiedwald – de Guzmán, Jović, Russ, Beyreuther, Hasebe, N. Müller.

    Rozhodčí: Cortus – Badstübner, Stein
    thejrc.org