Chabarovsk – Vladivostok 0:2 (kon.) | Novosibirsk – Nižněkamsk 3:4 (kon.) | Barys – N.Novgorod 4:1 (kon.)
Ufa – Kazaň 4:5 (2:3 po s.n.) | Minsk – Soči 1:3 (kon.) | Petrohrad – Spartak Moskva 2:1 (kon.)
Viťaz – Jokerit 1:4 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
3:4 (1:0, 0:1, 2:3)
Neftěchimik Nižněkamsk
Pátek 14.09.2018, 14:30 • Sibir Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:47
    Krasikov opouští branku, domácí zkusí power-play.
    58:22 Damir ŠARIPZJANOV - 3:4
     
    58:22
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Rozhodčí ztichlé hale sdělili verdikt a branka platí. DAMIR ŠARIPZJANOV dostal nabito na modrou čáru a přes clonícího Michnova rozvlnil síť domácí klece. Asistence: Alexander Bryncev.
     
    58:22
    Nižněkamsk docílil branky! Celou situaci ovšem přezkoumává videorozhodčí, zřejmě pro hraniční postavení útočícího hráče na brankovišti.
     
    57:10
    Ignatovič srazil v rohu hřiště Nättinena a putuje na trestnou lavici. Ruohomaa ale neudržel nervy vystartoval na Ignatoviče, tudíž jej doprovodí. Igantovičovi ovšem zinkasoval trest navíc, Nižněkamsk tudíž hraje přesilovku.
    55:49 Juuso PUUSTINEN - 3:3
     
    55:49
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Čepice na led, máme zde hattrick. JUUSO PUUSTINEN fantasickou střelou od modré čáry vymetl pavučinky z pravého rohu branky, Krasikov jen naprázdno máchl lapačkou a ohlédl se za pukem. Hosté vyrovnávají a Puustinen hází hattrickovou rukavici Demidovovi. Asistence: Mikael Ruohomaa, Adam Polášek.
    51:34 Nikita MICHAJLOV - 3:2
     
    51:34
    Sibir právě vstřelil branku! Také, že se domácí nahoru odrážejí. Ihned po vyhrané buly pálil Piganovič. Jeho střelu ještě Ježov vyrazil na rychlou dorážku NIKITY MICHAJLOVA byl již krátký. Využitá přesilovka Novosibirsku tak dává domácím velmi slušnou výchozí pozici do závěru duelu. Asitence: Oleg Piganovič.
     
    51:29
    Nižněkamsk teď zapomněl na zadní vrátka. Vracející se Puustinen pak fauloval Šarova ve slibné příležitosti. Dvě minuty za držení, nyní se mohou odrazit nahoru také domácí.
     
    51:06
    Sledujeme strhující momenty v aréně Sibiru. První formace hostí znovu uzamkla soupeře vně jeho obranného pásma. Tvrdě pálil Sergejev, odražený kotouč se dostal k Poláškovi, který si všiml Nätinnena na vzdálenější tyči. Jen horší odraz od čepele hole teď zachránil domácí od třetího inkasovaného gólu.
     
    47:23
    Pešechonov si díky své aktivitě v útočném pásmu připsal hned tři střelecké pokusy. Nejdříve pěkně vybruslil zpoza branky a vypálil na Ježova. Po rychlé reakci v souboji předčil obránce Nižněkamsku a dvakrát dorážel vlastní střelu. Ježov ovšem vše pokryl.
    43:56 Juuso PUUSTINEN - 2:2
     
    43:56
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Pozor, máme opět vyrovnáno. Vedení domácím vydrželo pouhých devětadvacet sekund. Nättinen se vydal udělat rozruch před Krasikova po střele od modré. Obránce Igantovič pak udělal svému brankáři medvědí službu, když jej odstavil od kotouče a JUUSO PUUSTINEN měl před sebou volnou klec, do které se podruhé v zápase trefil a dorovnal tak Demidova na straně soupeře. Bez asistence.
    43:27 Nikolaj DEMIDOV - 2:1
     
    43:27
    Sibir právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přečíslení tří proti dvěma. Na konci celé akce stál NIKOLAJ DEMIDOV, který v ideální pozici krásně trefil vzdálenější růžek branky a přidává svůj druhý gól v dnešním zápase. Asistence: Enver Lisin, Oleg Piganovič.
     
    41:27
    První útok Nižněkamsku znovu ukázal svůj um. Ruohomaa naznačil střelu potáhl puk a přistrčil na volej Nättinenovi, jeho střela z hranice kruhů vyprášila lapačku brankáře Krasikova. Pěkný hokejový moment!
     
    38:31
    Savčenko to přehnal s agresivitou a putuje na trestnou lavici, dvě minuty za nedovolené bránění.
    35:52 Juuso PUUSTINEN - 1:1
     
    35:52
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno. Hosté jednou změnili přesilovkový vzorec a to přineslo ovoce. Ruohomaa potáhl kotouč po levé straně a našel hůl JUUSA PUUSTINENA, který si rychle odstoupil a okamžitě kotouč nasměroval pod horní tyč domácí branky. Bránící čtveřice Sibiru byla potrestána za to, že nechala příliš prostoru před Krasikovem. Asistence Mikael Ruohomaa.
     
    34:56
    Přeci jen útočná snaha něco přinesla. Jakimov si našel odražený kotouč a až vysoká hůl Piganoviče jej zastavila. Hosté tak mají možnost přesilové hry.
     
    23:55
    Hosté ujížděli v přečíslení tří proti dvěma. Šafigullin dostal přihrávku do druhé vlny, z ideální střelecké pozice mezi kruhy ovšem vůbec netrefil bránu.
     
    20:45
    Pozor! Sibir hrál v šesti. Nižněkamsk si tak zahraje první početní výhodu. Trest odpyká Michajlov.
     
    19:14
    Domácí sevřeli Nižněkamsk v kleštích a pálí o sto šest. Po přihrávce přes osu kluziště dvakrát nebezpečně střílel Naumov, svůj projektil ukázal také Savčenko. Hosté odolávají, seč jim síly stačí.
     
    18:30
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Joonas Nättinen – 2 min., vysoká hůl).
     
    14:04
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Pavel Porjadin – 2 min., podrážení).
     
    12:54
    Slibné příležitosti na obou stranách. Ruohomaa nejprve nebezpečně pálil z hranice pravého kruhu, Krasikov poté musel řešit ještě nebezpečné dorážky. Na druhé straně pláchl Peltola. Puk v rychlosti ovšem nezkrotil ideálně a tváří v tvář Ježovovi neuspěl.
    11:29 Nikolaj DEMIDOV - 1:0
     
    11:29
    Sibir právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení. NIKOLAJ DEMIDOV předvedl krasojízdu, když se po vhazování v obranném pásmu vydal směrem k Ježovovi. Prohodil si puk mezi dvěma útočníky, přebruslil Poláška a z levé strany procedil kotouč skrz Ježovovu výstroj. Bez asistence.
     
    11:19
    Přesilovka domácích záhy končí. Šarov byl před brankou lehce ataková, situace využil a hokejkou se opřel do Ježova. Prohřešek nedovoleného bránění sudím neušel.
     
    10:35
    Příležitost pro Sibir. Charjrullin nechal hokejku pod bruslemi soupeře ve středním pásmu a je vyloučen na dvě minuty za podražení.

    Tomáš Majer

    Branky a nahrávky: 12. Demidov, 44. Demidov (Lisin, Piganovič), 52. Michajlov (Piganovič) – 36. Puustinen (Ruohomaa), 44. Puustinen, 56. Puustinen (Ruohomaa, Polášek), 59. Šaripzjanov (Bryncev)


    HC Sibir Novosibirsk: Krasikov (D. Taylor) – Savčenko, Naumov, Demidov, Piganovič, Ignatovič, K. Alexejev, Morozov – Bertrand, J. Peltola, Šarov – Lisin, Dugin, Michajlov – Barbašev, Emmerton, Pešechonov – Pervušin, A. Jakovlev, Romancev – Sigarjov.
    Neftěchimik Nižněkamsk: I. Ježov (Korotajev) – Polášek, An. Sergejev, Ogurcov, Bryncev, Šaripzjanov, Volgin, Fatkullin, Semjonov – Ruohomaa, Jo. Nättinen, Puustinen – P. Kulikov, Porjadin, E. Galimov – Zdunov, Chajrullin, Jakimov – Arkalov, Michnov, Šafigullin.

    Rozhodčí: Cyplakov, Gamalej – Novikov, Kučava

    Diváci: 6320
    ocianews.com