Villach – Znojmo 4:3 (po pr.)
po prodl.
EC Villach SV
4:3 (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)
HC LERAM Orli Znojmo
Pátek 14.09.2018, 19:15 • Stadthalle Villach • bet-at-home ICE Hockey League • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V prodloužení byli nakonec o něco šťastnější domácí, ale i hosté ze Znojma dnes podali skvělý výkon a nemusí se za nic stydět. Branky Orlů dnes vstřelili Anthony Luciani, Michal Kruckovyč a Tomáš Guman.

    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u EBEL na počtěnou. (21:47:25)
     
    Konec zápasu.
     
    60:56
    Villach právě vstřelil branku!
    Nyní už je ovšem hotovo, Villach dnes nakonec přecijen zvítězí. Markus Schlacher objel ležícího Nechvátala a následně dal kotouč do brankoviště. Tam byl důrazný MACGREGOR SHARP, jenž svým druhým zásahem rozhoduje o bonusovém bodu navíc pro rakouský celek. Asistence: Markus Schlacher.
     
    60:44
    Jeden z hráčů Orlů dělal kličku, ale upadl a rozhodčí podražení neodpískali. Pokračovalo se protiakcí, pokus z pravého kruhu ale Nechvátal zachytil a drží naděje Znojma na dva body.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    I třetí třetina nám nabídla po jedné brance na každé straně. Poprvé do vedení se dostali hokejisté Villacheru, když se prosadil Sharp, Orli se ale dokázali dostat zpátky do duelu. Po individuální akci srovnal Guman. Jde se tak do prodloužení!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:24
    Ještě mohlo být opravdu zle, ale Patrik Nechvátal svůj celek zachránil. Rychlý protiútok domácích totiž zakončoval z levé strany svižně Christof Kromp, českého brankáře ale nepropálil!
     
    58:48
    Jeden z hostů si nyní najel do útočné třetiny a na modré čáře zakončoval. Puk ovšem skončil na zadním mantinelu a zpět do brankoviště se neodrazil, Bakala kotouč podržel.
     
    58:01
    A právě odbyly poslední dvě minutky třetí třetiny. Znojemští Orli by si zasloužili klidně i tři bodíky, ale jistota alespoň jednoho bude těšit. Uvidíme, zda se ovšem nerozhodne ještě ve třetí části.
     
    56:49
    Hraje se z jedné strany na druhou. Rychlý útok domácích zakončen nebyl, Tomáš Guman na druhé straně přihrával před branku, kde se ale čekající hráč neprosadil.
     
    56:00
    Nyní měli hosté velké štěstí. Jeden z hráčů zakončoval z mezikruží a Nechvátalovi stínil útočník Villachu. Střelecký pokus ale skončil jen vedle branky.
     
    54:19
    V další velké znojemské šanci se zjevil Marek Špaček, jenž zakončoval zblízka u pravé tyčky. Pozorného domácího brankáře ale neprostřelil, veliká škoda pro Orly!
     
    53:38
    V posledních sekundách byli na kotouči aktivnější domácí, kteří pomalu kombinovali a dostali se do zakončení. Nechvátal ale udržel branku a neinkasoval.
     
    52:50
    Allan McPherson vjel po pravé straně do třetiny a před brankou našel osamoceného spoluhráče. Ten zblízka zakončoval k levé tyčce, brankáře ale ve velké šanci nepřekonal!
     
    51:16
    Znojemští se dostali podél levého mantinelu do útoku, ale pokračovat již nemohli. Pískán je ofsajd, a tak se bude pokračovat ve středu ledové plochy.
     
    49:55
    Patrik Nechvátal nahození od levého mantinelu raději ukryl v lapačce a nerozehrával. Hra tak bude pokračovat vhazováním po pravici znojemského brankáře.
     
    49:30
    Nutno podotknout, že hosté si vstřelenou branku zasloužili. V utkání jsou aktivnějším celkem, stejně jako v posledních minutkách. Hraje se spíše před brankou Villachu.
     
    48:16
    Orli právě vstřelili branku!
    Zničehonic máme opět vyrovnáno, Orli se po rychlé akci dostali do zakončení a srovnali stav duelu na 3:3. Na konci akce českého celku je slovenský forvard TOMÁŠ GUMAN. Asistence: David Bartoš a Marek Špaček.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 16. Maxa, 35. Kromp (Alderson, Trivino), 44. Sharp (Fraser), 61. Sharp (Schlacher) – 16. Luciani (Parkkonen), 24. Luciani (Stretch, McEachen), 49. Guman (Bartoš, Špaček)


    EC Villach SV: Bakala (Schluderbacher) – Schlacher, Fraser, Wolf, Pelech, DeSantis, Bacher, Winkler – Kromp, Trivino, Down – Pollastrone, Sharp, Lanzinger – Spannring, Maxa, Alderson – Petrik, Brunner, Lahoda – Wohlfahrt.
    HC LERAM Orli Znojmo: Nechvátal (Halász) – Sedlák, McEachen, Stehlík, Parkkonen, Tejnor, Kruckovyč, Šnajnar – Luciani, Stretch, Kalus – McPherson, Braes, Hlava – Guman, Bartoš, Špaček – Mrázek, Matuš, Němec – Bulín.

    Rozhodčí: Bulovec, Piragić – Bärnthaler, Zgonc

    Diváci: 2 641
    ocianews.com