Příbram – Olomouc 1:0 (kon.) | Plzeň – Opava 1:0 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
1:0 (0:0)
Slezský FC Opava
Sobota 15.09.2018, 19:00 • Doosan Arena, Plzeň • FORTUNA:LIGA • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezké sobotní večer, vážení fotbaloví příznivci, vítejte u sledování psaného přenosu z osmého kola FORTUNA:LIGY! V západočeské Doosan Areně se proti sobě střetnou celky FC Viktoria Plzeň a SFC Opava. Všem přejeme příjemnou zábavu!
     
    Poslední odehrané utkání Opavy

    Nováček nejvyšší fotbalové soutěže odehrál nejbližší zápas ve FORTUNA:LIZE na domácím hřišti. Jednalo se o druhý bodový duel pro Opavské.

    A jednalo se o střetnutí proti silnému soupeři, do Opavy přicestoval ambiciózní Jablonec. Vítězný gól vstřelil v první půli Joel Kayamba, který se stal novou akvizicí plzeňského klubu, minimálně podzim ale ještě odehraje ve slezském týmu.

    Po tomto utkání u týmu skončil hlavní trenér Roman Skuhravý, jenž se o pár dní později stal trenérem pražské Dukly. Novým koučem Opavy byl záhy jmenován Ivan Kopecký.

    SFC Opava 2:0 FK Jablones
    24. Kayamba, 61. Puškáč

    Sestava Opavy:
    Šrom – Simerský, Schaffartzik, Svozil – Kuzmanović (C), Jursa, Kayamba (89. Juřena), Zavadil, Zapalač – Puškáč (90+2. Řezníček), Smola (69. Jurečka).
     
    Poslední odehrané utkání Plzně

    Viktoriáni vycestovali k jednomu z největších šlágrů podzimu do Prahy, ke se střetli se Slavií.

    Domácí se dostali rychle do vedení, již ve třetí minutě to bylo 1:0 pro Pražany. Mezi třicátou pátou a čtyřicátou minutou se toho na hřišti dělo opravdu hodně. Slávisté měli k dispozici dvě penalty, hostující kapitán Hubník byl vyloučen, domácí přidali druhý gól z druhého pokutového kopu.

    Ve druhé půli už pak domácí zápas kontrolovali, oslabená Plzeň se prosadit nedokázala, naopak Slavia vstřelila ještě dva góly.

    SK Slavia Praha 4:0 FC Viktoria Plzeň
    3. Souček (Zmrhal), 40. Stoch (pen.), 71. Zmrhal (Hušbauer), 90+1. Souček (Tecl)

    Sestava Plzně:
    Kozáčik – Řezník, R. Hubník (C), Pernica, Limberský – Hrošovský, Hořava – M. Petržela (60. Ekpai), Al. Čermák (41. Hejda), Ma. Zeman (82. J. Kovařík) – Krmenčík.
     
    Řekli před utkáním

    Pavel Vrba (trenér FC Viktoria Plzeň): „Osobně si ale myslím, že Opava hodně doplácí na to, že nemůže být v domácím prostředí a je v Brně. Kdyby hrála na svém stadionu, bodů by měla více.“

    „Trenér Skuhravý měl v Opavě silnou pozici, ale z rodinných důvodů skončil. Přiznám se, že nevím, co bude soupeř měnit. Většinou to bývá tak, že jsou ve hře nějaké nové myšlenky, jsem na to zvědavý. Roman Skuhravý chtěl hrát hodně kombinačně a líbivý fotbal, což podle mého názoru bude chtít praktikovat i nový trenér."

    Zdroj: www.fcviktoria.cz

     
    FC Viktoria Plzeň

    Postavení v tabulce: 2. (před začátkem 8. kola)
    Počet bodů: 18
    Posledních 5 zápasů (FORTUNA:LIGA): V V V V P
    Počet vstřelených branek: 13
    Počet inkasovaných branek: 6

    Nejlepší střelec: Michael Krmenčík – 7 branek
    Nejlepší nahrávač: Aleš Čermák – 2 asistence
    Žluté karty: Michael Krmenčík (2)
    Červené karty: Hubník a Kopic (1)
    Gólmani:
    Matúš Kozáčik – 4 čistá konta
     
    SFC Opava

    Postavení v tabulce: 14. (před začátkem 8. kola)
    Počet bodů: 4
    Počet vstřelených branek: 7
    Počet inkasovaných branek: 17

    Nejlepší střelec: Kuzmanovič a Puškáč – 2 branky
    Nejlepší nahrávač: Zapalač – 2 asistence
    Žluté karty: Jan Schaffartzik (2)
    Červené karty: Jaroslav Vozil (1)
    Gólmani:
    Vojtěch Šrom – 1 čisté konto
    Plzeňský trenér Pavel Vrba a jeho milník
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Pernica, Hejda, Limberský – Hořava, Hrošovský (C) – Ekpai, Al. Čermák, J. Kopic – Krmenčík.
    Náhradníci: A. Hruška – M. Petržela, Chorý, J. Kovařík, Hájek, D. Kolář, Řezníček.

    SFC Opava: Šrom – Simerský, Svozil, Hrabina – Jursa, Schaffartzik, Kuzmanović (C), Zavadil, Zapalač – Puškáč, Smola.
    Náhradníci: Fendrich – Helebrand, Řezníček, Radić, Jurečka, Janetzký, Juřena.

    Rozhodčí: Berka – Vlček, Vitner.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy nastupují na hrací plochu, domácí Viktoria dnes oblékne tradiční kombinaci s červenou a modrou barvou, hostující Opava bude hrát v bílo-černých dresech.
     
    Všichni aktéři duelu jsou stále v tunelu před hřištěm, stále ještě nevycházejí na hrací plochu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Nemanja Kuzmanović neudržel míč na hrací ploše, takže se k vhazování dostanou domácí. Ti ale také o balon záhy přišli, takže kombinují hosté.
     
    2
    Kapitán Kuzmanović se kousek za velkým vápnem odhodlal ke střele, jeho přízemní pokus lapil Matúš Kozáčik do rukavic a hned rozehrál na své kolegy.
     
    3
    Michael Krmenčík si chtěl zpracovat nakopnutý míč, ale byl faulován. Domácí se dostanou k rozehrání zajímavé standardní situace.
     
    4
    Tomáš Hořava poslal nepříjemný přízemní centr do velkého vápna, tečovaný míč nakonec skončil v zámezí, Viktoria rozehraje roh.
     
    5
    Radim Řezník skončil po vzdušném souboji na zemi, ale o žádný nedovolený zákrok se nekonal. U míče po rozehrání Opavy jsou znovu domácí.
     
    6
    Luděk Pernica při nákopu dopředu trochu zaváhal, takže se k míči na moment dostali hostující hráči. Ti však o balon ihned přišli, takže znovu trpělivě kombinuje Plzeň.
     
    8
    Zatím se toho na hřišti moc neděje, domácí jsou zatím stále u míče, ale větší šance, zakončení nebo centry naprosto chybí. Hraje se hlavně kolem středového kruhu.
     
    9
    Ubong Ekpai dnes nastoupil poprvé v plzeňském základu, nyní se chtěl po pravé straně probít dopředu, ale byl faulován. Šance pro domácí poslat míč do vápna.
     
    10
    Stoper Luděk Pernica napřáhl z velké dálky, vyšel mu krok na střelu levou nohou, ale míč nakonec skončil mimo bránu. Do hry ho opět uvede Vojtěch Šrom.
     
    10
    David Puškáč poslal míč před domácí bránu, ale ani jeden jeho spoluhráč ho nedokázal zpracovat, do bezpečí ho odehrál Hejda.
     
    12
    Nyní vládnou nepřesnosti, ale oba týmy se snaží o rychlé přihrávky středem dopředu, zatím se však nemohou dostat ke střele nebo rozhodující přihrávce do vápna.
     
    13
    Ekpai poslal z pravého křídla míč do vápna, ale nikdo z jeho spoluhráčů se k zakončení nedostal.
     
    14
    Začíná se přiostřovat na zemi skončil Nemanja Kuzmanović, Opava, kterou ženou dopředu hostující fanoušci, rozehraje přímý kop. Hostující kapitán zakončil, ale balon skončil hodně mimo.
     
    15
    Další akce Plzni nevyšla, Hrošovského pas nebyl přesný, takže se k míči dostal zadarmo Šrom. Hostující tým záhy o míč kvůli špatné rozehrávce přišel.
     
    16
    David Limberský skončil po doteku protihráče na zemi, domácí opět budou moci rozehrát standardku.
     
    17
    Hrošovského přetažený centr našel Řezníka, ale ten nedokázal vrátit míč před bránu. Domácí defenziva si nyní přihrává a pozvolně rozehrává.
     
    18
    Hodně zajímavá příležitost pro Plzeň! Jan Kopic byl stažen k zemi těsně před hranicí vápna, to vypadá na nebezpečný volný přímý kop.
     
    19
    Tomáš Hořava zkusil vystřelit pod zdí, ale tato zajímavá myšlenka mu nevyšla, protože hostující bránící hráči míč dokázali zastavit a odkopnout.
     
    21
    Domácí hráči dlouho kombinují na pravém křídle, ale stále se nemohou dostat k centru. Hostující hráči všechny pokusy k přihrávce dokáží vystát.
     
    22
    Tomáš Hořava bleskově rozehrál rohový kop, ale na přední tyči byli dobře postavení hostující stopeři, kteří poslali míč do bezpečí.
     
    23
    Hejda a Svozil svedli tvrdý souboj u středové čáry, hostující hráči se po faulu po chvilce vrátí k míči.
     
    24
    Kuzmanović je asi nejaktivnějším hráčem Opavy, nyní na něj byl spáchán další faul.
     
    24
    Nemanja Kuzmanović se dostal po parádním centru Zavadila k velice nebezpečné hlavičce, míč mířil pod břevno, ale velice dobře proti němu zasáhl Matúš Kozáčik, jenž míč vytáhl na roh!
    24. Hlavičku Kuzmanoviče famózně vytáhl Kozáčik!
     
    25
    Rohový kop domácí odvrátili do bezpečí, aktuálně se o míč bojuje ve středu hřiště.
     
    26
    SFC Opava byla nyní aktivnější, ale lehce ztratila míč ve středu hřiště, takže se do velikánské šance hnal Ekpai. ten nakonec z pravé strany tvrdě vypálil, ale míč skončil nad břevnem.
    26. Ekpai se řítil do šance, z dobré pozice přestřelil!
     
    28
    Radim Řezník při přechodu dopředu podklouzl, nakonec po velkém boji míč neudržel, k vhazování se dostanou hostující hráči.
     
    29
    Další faul Opavy kousek před velkým vápnem, po dobré práce byl nedovoleně zastaven Hořava. Přímý kop zřejmě rozehraje Kopic.
     
    30
    Jan Kopic to zahrál velice šikovně, dalo by se říci po vzoru Pavla Horvátha, povedeně obstřelil zeď, ale Vojtěch Šrom skvěle reflexivně míč vyrazil!
    30. Po trestném kopu Kopice zachránil Opavu gólman Šrom!
     
    31
    Viktoriáni jsou i nadále u míče, hostující Opava stíhá bránit a napadat, ale prakticky se v posledních minutách nedostává dopředu. Až nyní přijde šance po faulu Ekpaie.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Tomáš Hořava (FC Viktoria Plzeň).
     
    33
    Tomáš Jursa dobře zasáhl a zastavil rodící se brejk, domácí mohou rozehrát míč z autu.
     
    33
    Po několika tečích a odrazech se ke střele ve velkém vápnu dostal domácí Aleš Čermák, Šrom měl celou situaci pod kontrolou a míč chytil.
    33. Ve vápně střílel Čermák, Šroma ale nepřekonal
     
    35
    O míč se nyní dlouho bojovalo ve středu hřiště, hostující tým se po bleskovém přechodu, ale centr z pravé strany nakonec nenašel adresáta.
     
    36
    Další centr Opavy přišel z levé strany, ale ani teď nezapršelo. Domácí se po rychlém ťukesu dostali na útočnou polovinu, kde kombinují.
     
    37
    Útočný faul si ve výskoku připsal Řezník, hostující tým si může oddychnout, protože kombinace Plzně po nedovoleném zákroku končí. Naopak může zahrozit Opava.
     
    38
    Pěkný centr Ekpaie hledal Krmenčíka, před ním míč na roh odvrátila hostující obrana.
     
    39
    Obrovská šance pro Michaela Krmenčíka! Hořava udržel míč a poslal ho dopředu, Krmenčíkovi ho přiťukli spoluhráči, domácí útočník ale ve vyložené šance střílel nad bránu.
    39. Krmenčík vsadil na razanci, z dobrého místa pálil nad!
     
    40
    Michael Krmenčík nyní ustál souboj, vybojoval pro svůj celek další rohový kop.
     
    41
    Po rohu jsou domácí stále u míče, ale nemohou se dostat k centru do vápna. Až nyní to zkusil Ekpai, ale bude z toho jen další rohový kop.
     
    42
    Patrik Hrošovský poslal jedovatý centr do ohně, proti míči skvěle vyběhl pozorný gólman Šrom, aby ho vyboxoval do bezpečí.
     
    42
    Plzeň nyní dominovala a doslova přibila Opavu k hranici velkého vápna. Nyní se hra rychle obrátila a hostující tým vyrazil do rychlého útoku. Zapalač se ale do zakončení nedostal.
     
    43
    Matěj Hrabina chtěl centrovat z pravé strany, ale byl zastaven kvůli ofsajdu. David Limberský uvede míč do hry.
     
    44
    Nyní se zkoumá video zřejmě kvůli souboji uvnitř vápna Plzně. Nakonec je vše v pořádku a jede se dál.
     
    45
    Další rohový kop pro domácí, hosté všechny centry z těchto situací zatím dokáží odvracet.
     
    45
    Lukáš Hejda se dostal k hlavičce po centru z levé strany, ale ani jeho zakončení hostující bránu neohrozilo, balon skončil nad břevnem.
     
    45+1
    Nastavuje se ještě jedna minuta.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává David Puškáč (SFC Opava).
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně ve 20:06.
     
    První půle je za námi, domácí zatím dominují s míčem na noze, ale velké šance nedokázali proměnit.

    Tu první jasnou tutovku si však připravili hosté, Nemanja Kuzmanović po centru Zavadila hlavičkoval pod břevno, ale Matúš Kozáčik vytáhl skvělý zákrok.

    Dvakrát do podobného místa nad břevnem stříleli domácí hráči. Ubong Ekapi utekl po pravé straně, ale nezamířil moc přesně, ještě lepší pozici měl Michael Krmenčík, ten však bránu Šroma rovněž přepálil.

    Na gól si tedy musíme počkat do druhé půle.
     
    Už čekáme jen na hostujícího brankáře a může začít druhá půle dnešního střetnutí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Na začátku druhého dějství to není žádný kvapík, zatím je to nakopávaná z obou stran.
     
    49
    Ekpai poslal přihrávku do vápna na nabíhajícího Hejdu, který se k zakončení nedostal, ale vybojoval alespoň rohový kop.
     
    51
    Centr z levé strany se nakonec proměnil v ohrožení branky, ale Šrom dokázal míč vyboxovat a k dorážce z domácí strany už nedošlo.
     
    52
    Z dálky se pokoušel o další ohrožení branky Aleš Čermák, jehož pokus končí vysoko nad brankou Opavy.
     
    53
    David Limberský se dostal k míči a parádně se dostal od bránícího soka a mohl založit akci pro Viktorii, která však nakonec nedošla k zakončení.
     
    55
    Limberský byl poslán k zemi, následný volný přímý kop se Viktorii nepovedl.
     
    56
    Hosté se dopustili nedovoleného zákroku a jejich útočná akce skončila dřív než pořádně začala.
     
    57
    Viktoria je ve druhé půli zatím častěji u balónu, ale zatím z toho nebylo nic zajímavého.
     
    59
    Kozáčik předvedl nejistou rozehrávku, ale hosté z této akce nedokázali vytěžit víc než rohový kop.
     
    60
    Aleš Čermák v dnešním utkání končí, na hřiště se v probíhající sezoně poprvé podívá Daniel Kolář.
     
    62
    Domácí se snaží probít přes opavskou defenzivní hráz, ta však je velmi pevná.
     
    63
    Po pravé straně procházel Ekpai, ale míč byl sražen do zámezí.
     
    64
    Limberský na levé straně získal míč, ale zakončení se mu nevydařilo. Šrom v klidu ukryl míč do své náruče.
     
    66
    Daniel Kolář byl poslán k zemi a domácí čeká zajímavá standardní situace.
     
    67
    Plzeňští kopali standardní situaci z dobré pozice, ovšem její rozehrávka nebyla příliš dobrá.
     
    69
    Ubong Moses Ekpai ukázal na pravé straně dobré držení míče a obešel hned dva protihráče, jenže proti třetímu už si nedokázal poradit.
     
    71
    Ubong Ekpai má dneska odpracováno, vystřídá ho Jan Kovařík.
     
    72
    Kopic se posunul po příchodu Kovaříka na pravou stranu hřiště, ale míč se ani k jednomu z nich od Hrošovského nedostal.
     
    73
    Domácí už začínali slavit úvodní trefu, ale všechno je zřejmě předčasné. Pomezní sudí odmával ofsajd a navíc došlo ke kontaktu s gólmanem Šromem. Situaci ještě zkoumá videorozhodčí.
    73. Plzeňskou radost z gólu kazí ofsajd!
     
    74
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází David Puškáč, přichází Václav Juřena.
     
    74
    Hlavní sudí potvrdil původní verdikt a o gól se opravdu nejednalo.
     
    76
    Řezníkův další pokus dostat se s míčem do vápna nebyl úspěšný.
     
    77
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Matěj Hrabina, přichází Jakub Janetzký.
     
    77
    Další obrovská příležitost pro Plzeň, ale míč končí těsně vedle Šromovy tyče! Vzápětí však pomezní znovu mává i ofsajd.
     
    79
    Odkop opavského obránce skončil až na tribuně Doosan Arény jednu řadu pod místy, kde sedí několik plzeňských hokejistů, kteří zavítali povzbudit své fotbalové kolegy.
     
    80
    Velký závar v pokutovém území Opavy, ale plzeňské zakončení končí těsně mimo branku. Na zemi navíc zůstal ležet Řezník, ale o penaltový zákrok se nejednalo.
    80. Závar před bránou Opavy, hosté se urputně brání!
     
    81
    Žlutou kartu dostává Václav Juřena (SFC Opava).
     
    83
    Domácí žádají pokutový kop po ruce, kterou zřejmě zahrál hostující Zapalač. Jedná se však o hodně hraniční situaci, kterou zkoumá i videorozhodčí.
    83. Ruka Zapalače! Video přisoudilo penaltu Plzni!
     
    85
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Tomáš Hořava, přichází Tomáš Chorý.
     
    86
    Po přezkoumání na videu sudí nařizuje pokutový kop pro Viktorii!
     
    87
    Plzeň právě vstřelila branku!
    K pokutovému kopu se postavil dnešní kapitán Viktorie PATRIK HROŠOVSKÝ a krásnou umístěnou střelou k tyči otevírá skóre dnešního utkání.
    87. Patrik HROŠOVSKÝ - 1:0
     
    88
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Tomáš Jursa, přichází Václav Jurečka.
     
    Dnešní utkání sleduje 9 636 diváků.
     
    89
    Hosté se po inkasované brance hned ženou do útoku a budou se snažit s výsledkem ještě něco udělat.
     
    90
    Opavský útok nepřinesl žádné ohrožení pro Kozáčika, který tak bude moci v klidu odkopávat.
     
    90
    Hlavní sudí Ondřej Berka druhou půli nastaví o pět minut.
     
    90+2
    Hosté předvedli zajímavou kombinaci, ovšem spolupráce Jurečky a Juřeny nevyústila ve střelu na branku.
     
    90+3
    Viktoria se snaží kontrolovat závěr zápasu a držet míč ve své moci jak to jen jde.
     
    90+4
    Kovařík dostal těžkou přihrávku, kterou zkoušel přetavit ve střelecký pokus, avšak neúspěšně.
     
    90+5
    Poslední nastavená minuta začíná nedovoleným zákrokem na domácího Koláře. Plzeň s rozehrávkou nikterak nespěchá.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Hlavní sudí Ondřej Berka ukončil dnešní střetnutí mezi Plzní a Opavou. Domácí dnes nepředvedli nikterak suverénní představení, ale důležitý je konečný výsledek, který vyznívá ve prospěch Viktorie. Rozhodující branku vstřelil kapitán Viktorie Patrik Hrošovský z pokutového kopu, který byl nařízený po ruce hostujícího Zapalače, kterou odhalil videorozhodčí. Viktoria se vrací dnešní výhrou do čela Fortuna:Ligy, Opava zůstává u dna ligové tabulky.
     
    Pro dnešek je to z Plzně všechno, děkujeme Vám za pozornost a přejeme hezký zbytek sobotního večera. (21:04:21)

    Jakub Vais

    Jan Picka

    Branky: 87. Hrošovský (pen.)

    Karty:   32. Hořava (PLZ) – 45+1. Puškáč (OPA), 81. Juřena (OPA)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 9:2. Fauly: 9:19.
    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Pernica, Hejda, Limberský – Hořava (85. Chorý), Hrošovský (C) – Ekpai (71. J. Kovařík), Al. Čermák (60. D. Kolář), J. Kopic – Krmenčík.
    Náhradníci: A. Hruška – M. Petržela, Chorý, J. Kovařík, Hájek, D. Kolář, Řezníček.

    Slezský FC Opava: Šrom – Simerský, Svozil, Hrabina (77. Janetzký) – Jursa (88. Jurečka), Schaffartzik, Kuzmanović (C), Zavadil, Zapalač – Puškáč (74. Juřena), Smola.
    Náhradníci: Fendrich – Helebrand, Řezníček, Radić, Jurečka, Janetzký, Juřena.

    Rozhodčí: Berka – Vlček, Vitner

    Diváci: 9 636
    thejrc.org