Tottenham – Liverpool 1:2 (kon.) | Bournemouth – Leicester 4:2 (kon.) | Huddersfield Town – Crystal Palace 0:1 (kon.)
Chelsea – Cardiff 4:1 (kon.) | Manchester City – Fulham 3:0 (kon.) | Newcastle – Arsenal 1:2 (kon.)
Watford – Manchester Utd. 1:2 (kon.)
konec
AFC Bournemouth
4:2 (3:0)
Leicester City
Sobota 15.09.2018, 16:00 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (18:06:26)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:15.
     
    Je konec, Bournemouth dnes potvrdil, že má na začátku sezony dobrou formu, když porazil Leicester 4:2. V prvním poločase domácí přestáli několik příležitostí svého soupeře, v té největší trefil Maddison břevno, a sami hned třikrát udeřili. Dva brejky do zdárného konce dotáhl Ryan Fraser, pár minut před odchodem do šaten penaltu proměnil Joshua King. Po přestávce se hra vyrovnala, zajímavé věci se znovu začaly dít v závěru druhé půle. Nejprve byl po druhé žluté karty vyloučen Morgan, v jednaosmdesáté minutě se pak trefil Adam Smith. Foxes se nakonec také přeci jen dočkali, z penaltového puntíku se nezmýlil James Maddison a o chvíli později v brance skončila i hlavička Marca Albrightona.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Poslední minuty sice proběhly v hodně divokém tempu, nyní se ale zdá, že se hra uklidnila a domácí už v poklidu dokráčí k dalšímu tříbodovému zisku.
     
    90+3
    Ben Chilwell svůj problém, zdá se, rozběhal. Po Francisově zaváhání se totiž levý zadák Leicesteru dostal ke střele, po níž balon prosvištěl těsně vedle vzdálenější tyče.
     
    90+2
    Ben Chilwell ve snaze vyrazit na Francise špatně došlápl a vypadá to, že si možná přivodil drobný zdravotní problém. Snad se nejedná o nic vážného.
     
    90
    Nastavovat se bude pět minut.
    89. Marc ALBRIGHTON - 4:2
     
    89
    Leicester právě vstřelil branku!
    No vida, na Vitality Stadium se v závěru základní hrací doby dějí zajímavé věci, Leicester už je pozadu pouze o dva góly. Kelechi Iheanacho si přehodil balon na levačku, na jeho mimořádně povedený centr si poté v pokutovém území seběhl MARC ALBRIGHTON a přesnou hlavičkou k tyči uklidil míč do sítě.
    88. James MADDISON - 4:1
     
    88
    Leicester právě vstřelil branku!
    Tak se Lišky z Leicesteru přeci jen dočkaly čestného zásahu, krátce před koncem utkání snižují na 1:4. K penaltě se postavil JAMES MADDISON, jenž prudkou ranou nedal Begovićovi šanci. Mladý záložník dnes odehrál dobrý zápas, gól je pro něj zaslouženou odměnou.
    87. Rico fauloval Pereiru, penaltu tentokráte bude zahrávat Leicester.
     
    87
    Pozor, domácí v samotném závěru dost možná přijdou o čisté konto. Rico totiž ve vápně fauloval Pereiru, uvidíme druhou penaltu tohoto mače.
     
    87
    Callum Wilson v souboji s Maguirem zvedl pravou kopačku až příliš vysoko, tohle nemohl hlavní rozhodčí Craig Pawson přehlédnout. Přímý kop pro hosty.
     
    86
    Asmir Begović dnes předvádí velmi dobrý výkon a stále drží čisté konto. Nic se nezměnilo ani po centrovaném balonu Marca Albrightona, který bosenský gólman zachytil ve vzduchu.
     
    85
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Joshua King, přichází Lys Mousset.
     
    84
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Jamie Vardy, přichází Jonny Evans.
     
    83
    Domácí fanoušci si konec zápasu užívají, o tříbodovém zisku Bournemouthu už nemlže být sebemenších pochyb. Dočkají se Foxes alespoň čestného zásahu?

    Vojtěch Tůma

    Branky: 19. Fraser (J. King), 37. Fraser (C. Wilson), 41. J. King (pen.), 81. A. Smith (Fraser) – 88. Maddison (pen.), 89. Albrighton (Iheanacho)

    Karty:   29. Lerma (BTH), 71. C. Wilson (BTH), 79. Gosling (BTH) – 12. Maguire (LEC), 45+2. Morgan (LEC), 70. Schmeichel (LEC)   69. Morgan (LEC)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:15.
    AFC Bournemouth: Begović – A. Smith, S. Cook (C), Aké, Rico – Brooks (68. Francis), Lerma (78. L. Cook), Gosling, Fraser – C. Wilson, J. King (85. Mousset).
    Náhradníci: Boruc – Francis, Surman, Mousset, Ibe, L. Cook, Defoe.

    Leicester City: Schmeichel – R. Pereira, Maguire, Morgan (C), Chilwell – Ndidi, N. Mendy – R. Ghezzal (61. Albrighton), Maddison, Gray (61. Iheanacho) – Vardy (84. J. Evans).
    Náhradníci: D. Ward – J. Evans, Iheanacho, Albrighton, Amartey, Iborra, Fuchs.

    Rozhodčí: Craig Pawson – Lee Betts, Ian Hussin

    Diváci: 10 543
    thejrc.org