Chomutov – Kometa Brno 2:4 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:4 (0:2, 1:0, 1:2)
HC Kometa Brno
Sobota 15.09.2018, 15:30 • ROCKNET ARÉNA • Tipsport extraliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě to bude pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u extraligového hokeje na počtěnou! (18:05:43)
     
    Utkání prvního kola je u konce, Kometa poráží na severu Čech domácí Chomutov 4:2!

    V první třetině byli mnohem lepší hosté, kteří se díky trefám Leoše Čermáka a Lukáše Nahodila dostali do dvoubrankového vedení. Piráti se od druhé třetiny zlepšili a Kometu v některých momentech přehrávali. Branky Pavla Klhůfka a Dávida Skokana skóre srovnaly, ale Kometa se díky přesilovkovým trefám v závěru utkání nakonec raduje ze zisku tří bodů.

    Střely na branku: 22:23
    Nejlepší hráči utkání: Dávid Skokan (1+0) – Lukáš Nahodil (2+0)
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Piráti odvolali Lukeše a sehráli to zajímavě. Juraj Valach nahodil před branku, kde kotouč tečoval Dávid Skokan. Puk ale nakonec skončil jen těsně vedle, Kometa vítězí.
     
    59:52
    Domácí si ještě zahrají přesilovou hru, která ovšem na výsledku nejspíše nic nezmění. Leoš Čermák inkasuje dvě minuty za držení.
     
    58:52
    Duel se už jen dohrává. Domácí hokejisté se pokoušeli dostat ještě do pásma, ale ofsajd jim to nedovolil. Pokračovat se tak bude ve střední třetině.
    58:22 Martin ZAŤOVIČ - 2:4
     
    58:22
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nakonec se jim ovšem tato taktika vyplatila a je o vítězi duelu rozhodnuto. MARTIN ZAŤOVIČ dostal přihrávku za branku, aby si následně najel před ní a milimetrově přesným zakončením o brankovou konstrukci překonal Štěpána Lukeše počtvrté v utkání. Asistence: Petr Holík a Peter Mueller.
     
    58:00
    Hráči Komety kombinují, ale každý hráč hrozně dlouho drží kotouč. To je ovšem celkem logická taktika, hosté se nikam nemusí hnát a hrají to, co potřebují.
     
    57:02
    Hosté v plném počtu.
     
    56:51
    V závěru oslabení se hosté dostali do protiútoku, který sice zakončen nebyl, ale přišel faul. Dávid Skokan dostává dvouminutový trest za nedovolené bránění a rozhodnout může nyní Kometa.
     
    56:01
    Vladimír Růžička nabil Juraji Valachovu, který ovšem od levého mantinelu mířil z voleje těsně nad branku. Kometě se následně povedlo vyhodit.
     
    55:25
    Kometa ovšem začala hru v oslabení dobře a dvakrát se jí již povedlo poslat kotouč mimo obranné pásmo. Uvidíme, jak tomu bude v následující minutě a půl.
     
    Dnešní utkání sleduje 4 161 diváků.
     
    55:02
    Domácí dostanou po komerční přestávce početní výhodu. Juraj Mikuš vyhodil kotouč mimo ledovou plochu a dostává tedy patřičný trest – dvě minuty na lavici hanby.
     
    54:34
    Roman Chlouba se dostal podél levého mantinelu do pásma a před brankou nebezpečně nahazoval. Teč chomutovského hráče ovšem nepřišla a puk skončil za brankou.
     
    53:15
    Domácí hokejisté pokračovali v aktivní kombinaci na útočné polovině, ale zakončit se jim již nepovedlo. Kometa vyhodila jen na icing, pokračovat se bude před brankou Langhamera.
     
    52:35
    Nebezpečný pokus do brankoviště posílal od modré čáry obránce Ronald Knot. Jeho nahození ale nikdo netečoval a kotouč tak skončil jen na zadním mantinelu.
     
    51:58
    Rychlá akce domácího celku byla zakončena přihrávkou mezi kruhy, kde stál Jakub Sklenář. Ten svižně zakončoval mezi betony Langhamera, který ale pokus domácího hráče chytil.
     
    51:28
    Po neúspěšné akci Jana Stránského se do útoku dostal hostující Martin Dočekal, kterému se ale přes trojici bránících hráčů nepovedlo zakončit.
     
    50:12
    Martin Šťovíček v další akci domácího celku dostával přihrávku na brusle. Kvůli tomu sudí viděli nedovolené postavení a pískají ofsajd. Pokračovat se bude ve střední třetině.
     
    49:58
    Kometa pokračovala v aktivní hře a jeden z hráčů se na modré čáře opřel do kotouče. Ten šel sice vedle branky, ale Štěpán Lukeš si i tak vyjel a puk ukryl v lapačce.
    49:08 Lukáš NAHODIL - 2:3
     
    49:08
    Kometa právě vstřelila branku!
    Šťastná přesilovková trefa dostává hosty opět do vedení! LUKÁŠ NAHODIL nadvakrát prostřelil Štěpána Lukeše, který po trefě hostujícího hráče nemá úplně čisté svědomí. Asistence: Peter Mueller.
     
    48:25
    Následně si hosté došli pro přesilovou hru. Jeden z Brněnských vletěl do dvojice obránců a po háku Pavla Klhůfka skončil na zemi. Pokračuje se tak početní výhodou Komety.
     
    48:19
    Hra je hrozně moc kouskovaná a ani jeden celek se do šancí nedostává. Nahození hostů od modré čáry skončilo v ochranné síti a hra se posouvá do neutrální zóny.
     
    47:58
    Aktivita domácích byla zakončena pokusem Ronalda Knota od modré čáry, která ovšem do branky nepropadla. Následně je domácím pískán icing.
     
    47:19
    Následně hostujícímu celku nevyšla kombinační hra a přihrávka směrem do útoku skončila za brankou Štěpána Lukeše. Píská se icing a vhazuje se před Langhamrem.
     
    46:43
    Leoš Čermák hrál nedovoleně vysokou holí a Piráti se tak zadarmo stěhují před branku Langhamera. Vhazovat se bude po levici brankáře, který stále patří Arizoně Coyotes.
     
    46:16
    Oba celky opravdu bojují a pokouší se něco vymyslet. Fanoušci se nemohou nudit a na první kolo je to duel v naprosto skvělém tempu. Po zákroku Lukeše se hra přerušuje a následuje komerční pauza.
     
    44:43
    Kometě se nakonec nepovedlo ideálně zakombinovat. Nepřesná přihrávka na Zaťoviče nebyla zachycena, a tak se píská icing. Vhazovat se bude před Langhamerem.
     
    44:14
    Piráti se prokličkovali do útoku a Marek Langhamer ukryl puk mířící do jeho brankoviště. Domácí jsou nabuzeni, vhazovat se bude po levici brankáře Komety.
    43:51 Dávid SKOKAN - 2:2
     
    43:51
    Piráti právě vstřelili branku!
    Pirátům se sice i přes šance přesilovku využít nepovedlo, branku ale nakonec i tak dávají! DÁVID SKOKAN se zorientoval ve skrumáži před brankou nejlépe a po ledě překonal dezorientovaného Langhamera. Asistence: Roman Chlouba a Lukáš Vantuch.
     
    42:40
    Domácím se zatím v přesilovce nepovedlo pořádně zakombinovat a hostující celek hraje dobře. Uvidíme, zda si Piráti něco dále vytvoří a dostanou se do šance.
     
    41:50
    Následně se do křížku dostali Jakub Sklenář a Tomáš Bartejs. Především druhý jmenovaný neudržel emoce a pustil se do chomutovského útočníka. Oba dostávají dvouminutové tresty, obránce Komety ještě dvě navíc.
     
    41:50
    Vladimír Růžička následně dostal přihrávku na pravý kruh, odkud tvrdě zakončoval a Langhamer se po rychlém přesunu dostal k zákroku! Velká šance domácích.
     
    41:34
    Piráti chtějí hrát a dostali se do dalšího útoku. Petr Koblasa zpoza branky dostal přihrávku a po ledě zakončoval mezi betony, pozorného Marka Langhamera ale neprostřelil.
     
    40:53
    Kometa špatně rozehrála za brankou a Marek Tomica se dostal ke kotouči. Ten následně dával před branku na Skokana, který se ovšem ke střele přes dvojici obránců nedostal.
     
    40:19
    Piráti se hned dostali do útoku. Jeden z hráčů plácl do létajícího kotouče, který skončil v hledišti. Pokračovat se tedy bude vhazováním ve středu ledové plochy.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina je u konce, Piráti dokázal snížit na rozdíl jediné branky.

    Vyrovnaný boj v prostřední části. Piráti začali být aktivní a dostali se do několika nebezpečných situací, jednu z nich potrestal Pavel Klhůfek, jenž dal svojí první trefu v chomutovském dresu. Pokračovalo se pohlednou podívanou, oba celky hrají slušně a ve třetí třetině se můžeme těšit na pořádné drama.

    Střely na branku: 14:17 (10:5 v této třetině)
    Třetí třetina začne přibližně v 17:20.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:38
    Domácí v plném počtu.
     
    39:08
    Piráti opět unikli v oslabení a Vladimír Růžička bekhendem přihrával do brankoviště. Tam si najížděl Marek Tomica, kterému se ale kotouč zasáhnout nepovedlo.
     
    38:26
    Na druhé straně zakončoval z pravého kruhu střelec zatím rozdílové branky, Lukáš Nahodil. Jeho pokus šel do horní části branky, Lukeš pokus vytěsnil do ochranné sítě.
     
    37:59
    Start oslabení Piráti zvládli. Marek Tomica se vydal s kotoučem až za branku, kde ušetřil drahocenné sekundy. Následně odjel střídat, Kometa se dostala ke kotouči.
     
    37:38
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dávid Skokan – 2 min., faul loktem).
     
    37:33
    Následně si od levého mantinelu sjel před branku Jan Hruška, který zasekl a zakončoval na vzdálenější tyčku. Prostor tří tyčí ovšem minul, Kometa ale bude hrát přesilovou hru.
     
    37:03
    Vladimír Růžička měl následně vyrovnání na hokejce, ale v úniku se neprosadil! Chomutovský útočník zakončoval Langhamerovi mezi betony, ale ani on neuspěl.
     
    36:35
    Na druhé to zkoušel také mezi betony dnes sedmý bek Michal Barinka. Jeho svižná rána mířila Lukešovi mezi nohy, ale chomutovský brankář betony stihl zaklapnout.
     
    35:54
    Stanislav Dietz si vjel do útočné třetiny a vyhnul se hostujícímu obránci. Následně zakončoval po ledě mezi betony, ale Marek Langhamer byl připraven.
     
    35:21
    Komerční přestávku následně přivolala střela obránce Juraje Mikuše. Ten nahazoval od pravého mantinelu do brankoviště, ale jeho pokus byl ztečován a kotouč skončil v ochranné síti.
     
    35:02
    Alexandre Mallet následně dostával kotouč do útoku v momentě, kdy byl v ofsajdu. Hra se tak přerušuje a pokračovat se bude vhazováním ve střední třetině.
     
    34:05
    Hraje se hodně bojovně na obě strany. Piráti svou hru zlepšili a Kometa se nedostává do tolika šancí jako v první periodě. Domácí celek rázem ztrácí jedinou trefu.
     
    32:58
    Adam Dlouhý se pokoušel nahrát Martinu Šťovíčkovi o hrazení. Jeho nahození ovšem nebylo přesné a kotouč skončil v hledišti. Hra se tak přesouvá do střední třetiny.
     
    31:43
    Piráti se následně dostávali hned do útoku a od pravého mantinelu přišlo nahození do brankoviště. Langhamer i přes aktivní clonu a dorážky Koblasy udržel kotouč.
    31:10 Pavel KLHŮFEK - 1:2
     
    31:10
    Piráti právě vstřelili branku!
    Následně se domácí celek prosazuje a snižuje na rozdíl jediné branky. Ronald Knot po vhazování nahazoval do brankoviště, kde kotouč skončil na tyčce. O dorážku v brankovišti se postaral PAVEL KLHŮFEK. Asistence: Ronald Knot a Vladimír Růžička.
     
    30:49
    Nadvakrát to od pravého hrazení zkoušel chomutovský útočník Pavel Klhůfek. Ani jeden pokus ovšem do brankoviště nepropadl, pokračuje se za brankou Langhamera.
     
    29:44
    Juraj Valach se zmocnil po aktivitě hostujícího celku a mohl založit slušný protiútok. Přihrávka od pravého mantinelu mu ovšem nevyšla a u puku opět Kometa.
     
    28:30
    Ivan Huml se na levém kruhu dostal ke kotouči a po zaseknutí přihrával pod sebe. Pas mu ovšem nevyšel a ke kotouči se dostali hokejisté brněnské Komety.
     
    27:16
    Hosté v plném počtu.
     
    26:50
    Piráti se dostali do kombinační hry a Ronald Knot dvakrát zakončoval. První dělovka skončila na obětavém obránci, druhý pokus betony vyrážel do rohu kluziště Marek Langhamer.
     
    26:29
    Domácí v plném počtu.
     
    25:17
    Dávid Skokan se hned po vhazování dostal do zakončení. Z levého úhlu zakončoval pod víko, ale branku nakonec pouze přestřelil. Puk skončil na zadním mantinelu.
     
    25:16
    Lukáš Nahodil byl na konci přesilovkové kombinace, ideálně ovšem nezakončil a pronikajícího Sklenáře následně podrazil. Síly na ledě se tak srovnají.
     
    24:29
    Následně si počínal nedovoleně Juraj Valach a hostující celek bude hrát vůbec první početní výhodu v utkání. Slovenský bek bude pykat za hákování.
     
    24:24
    První velká šance chomutovského celku! Ivan Huml se dostal na pravém kruhu ke střeleckému pokusu. Mířil na zadní tyčku, ale Marek Langhamer skvěle zasáhl.
     
    24:10
    Marek Tomica v akci domácího celku objížděl branku a svižně zakončoval. Marek Langhamer ale vše viděl a střelu chomutovského kapitána ukryl ve výstroji.
     
    24:01
    Kometa se pokoušela dostat opět rychle do útoku. Nahození z obranné třetiny ovšem nyní nevyšlo a píská se další zakázané uvolnění. Marek Langhamer musí být v pozoru.
     
    23:06
    Podél levého mantinelu se do pásma dostal Martin Šťovíček, který neotálel a prostě tvrdě pálil. Bránící hráči jeho pokus zblokovali a kotouč skončil v hledišti. Vhazování před Langhamerem.
     
    22:14
    Stanislav Dietz se na modré čáře dostal k odraženému kotouči a z voleje pálil nad branku. Alexandre Mallet následně dostával přihrávku do útoku, v tváří tvář ale Lukeše neprostřelil!
     
    21:19
    Jan Stránský byl ve vlastní třetině pod tlakem, a tak kotouč podél mantinelu poslal až za branku Langhamera. Píská se další zakázané uvolnění a pokračovat se bude po pravici Lukeše.
     
    20:34
    Hned po vhazování před brankou Langhamera pálil po rychlé souhře obránce David Štich. Jeho dělovka byla ovšem brankáře Komety vyražena do rohu kluziště.
     
    20:19
    Peter Mueller zachytil kotouč a vydal se do útočné třetiny. Zámořský hráč ovšem neměl rychlost a do zakončení se nakonec nedostal. U kotouče jsou hráči domácího celku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Prvních dvacet minut je za námi, Kometa zaslouženě vede!

    Brněnský celek diktuje hru a domácí do ničeho nepustili. Leoš Čermák a Lukáš Nahodil dostali úřadující mistry do dvoubrankového vedení, když se prosadili v horizontu dvou minut. I následně byla Kometa aktivní a udávala tempo hry. Je vidět jejich obrovská síla, Piráti to dnes budou mít opravdu těžké.

    Střely na branku: 4:12
    Druhá třetina začne přibližně v 16:24.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    V úplném závěru první třetiny se přerušuje poté, co na modré čáře zalehl kotouč Ronald Knot. Šlo o melu více hráčů, rozhodčí tak hru raději přerušili.
     
    19:20
    Alexandre Mallet se pokoušel na pravé straně udržet pásmo, ale to se mu nakonec nepovedlo a píská se ofsajd. Hra tak bude pokračovat vhazováním ve střední třetině.
     
    18:41
    Piráti byli pod tlakem a Stanislav Dietz tak jen vyhodil kotouč na útočnou polovinu. Za pár sekund nám první třetina dojde do své dvacáté minuty, Kometa stále vede o dvě branky.
     
    17:57
    Petr Holík to zkoušel od modré čáry, ale trefil jen betony připraveného Lukeše. Následně Pavel Klhůfek nedal přesnou přihrávku a kotouč skončil v hledišti.
     
    16:55
    Do zakončení se na levé straně přes obránce dostával domácí útočník Jan Stránský. Tomu se nakonec ale nemířilo přesně a kotouč skončil jen nad brankou Marka Langhamera.
     
    16:37
    Alexandre Mallet se po nepřesné přihrávce Ivana Humla dostal do útoku. Celou dobu byl ovšem těsně bráněn a zakončoval jednou rukou. Štěpán Lukeš tedy jeho nájezd vychytal.
     
    14:56
    Piráti jsou v poslední minutě aktivnější na kotouči a Kometa již dvakrát vyhodila. Problémem domácího celku je ovšem střelba a zakončení – do ničeho se nedostávají.
     
    14:06
    David Štich od modré čáry bekhendově nahazoval do brankoviště Komety, kde se zjevila lapačka Langhamera. Hostující brankář ovšem kotouč neudržel a chomutovský bek to zkoušel ještě jednou. Ani nyní ale neslavil.
     
    13:21
    Jan Stránský o pár sekund později dojížděl kotouč a byl před bránícím hráčem Komety. To se samozřejmě nelíbilo domácímu publiku ani střídačce. Vhazuje se před Lukešem.
     
    13:07
    Oblouček za obranu Komety dostával Petr Koblasa, který ovšem není největším rychlíkem na ledě. Puk se mu nepovedlo dostihnout a domácím je pískán další icing.
     
    12:14
    Aktivita brněnského celku pokračovala a Luboš Horký zakončoval z levého kruhu. Zkoušel to ke vzdálenější tyčce, ale pokus po ledě mu nevyšel. Kometa nicméně stále na kotouči.
     
    11:38
    Lukáš Nahodil následně dostával přihrávku k pravé tyčce, jenž byl osamocen a kde mohl přidat již třetí trefu svého celku. Zblízka ale zakončoval jen vedle branky!
     
    10:41
    Domácí hokejisté se dostávali po pravé straně do útočné třetiny, kde se jim ale nepovedlo zakombinovat. Následně jim je pískán ofsajd a hra bude pokračovat ve středu ledové plochy.
     
    10:03
    Podobná situace také na straně druhé. Hráči Komety se nedomluvili a po nepřesné rozehře se píská zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravici dosud nezaměstnaného Langhamera.
     
    09:26
    Lukáš Vantuch hledal z obranné třetiny najíždějícího Stránského, kterému se ovšem na modré čáře nepovedlo zpracovat kotouč. Následně se tak píská další icing domácího celku.
     
    08:22
    Domácí se pokoušeli něco vymyslet, ale jejich akce ze střední třetiny byla nakonec pokažena. Vhazuje se před modrou čárou, která v první třetině patří brněnské Kometě.
     
    07:16
    Leoš Čermák pokračoval v aktivitě hostujícího celku. Do třetiny se vydal po pravé straně a po stahovačce zakončoval. Ve vzájemném souboji byl ovšem úspěšnější Štěpán Lukeš.
    06:43 Lukáš NAHODIL - 0:2
     
    06:43
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se dostala opět do útoku a dává druhou branku v duelu! LUKÁŠ NAHODIL je úspěšným střelcem číslo dvě. Hostující forvard využil špatné rozehrávky domácích a před brankou se nezmýlil. Asistence: Alexandre Mallet a Luboš Horký.
     
    06:07
    V útočné třetině domácího celku se následně hra přerušila kvůli přihrávce rukou. Pokračuje se tedy první komerční přestávkou duelu, hned poté se bude vhazovat ve střední třetině.
     
    05:44
    Domácí se následně dostávali podél levého mantinelu do útoku. Přihrávka dopředu byla ovšem nepřesná a skončila pouze za brankou Marka Langhamera. Po icingu Chomutova se vhazuje před Lukešem.
    05:13 Leoš ČERMÁK - 0:1
     
    05:13
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté se dostali do aktivní kombinace. Střelecký pokus z levého kruhu sice Lukeš vyrazil, ten ale nakonec šťastně propadl k pravé tyčce, kde stál LEOŠ ČERMÁK. Tomu se prázdnou branku povedlo trefit, a tak jde brněnská Kometa do vedení! Asistence: Martin Dočekal.
     
    04:41
    Puk na pravé křídlo následně dostával Vladimír Růžička, jenž se pokoušel rychlou přihrávku zpracovat. Neposedná guma se ovšem od jeho hokejky odrazila mimo ledovou plochu.
     
    04:18
    Jan Stránský objížděl branku Marka Langhamera, ale u tyčky si na brankáře, jenž si zachytal i v NHL, nepřišel. Kotouč následně přecijen skončil v lapačce brankáře.
     
    03:02
    Hned po vhazování to hosté zkoušeli slibně. Lukáš Kašpar střílel z levé strany na přední tyčku, ale Štěpán Lukeš si parádním zákrokem lapačkou se zkušeným reprezentantem poradil!
     
    02:56
    Hosté se následně dostali do aktivní kombinace, která ale nějakou nebezpečnou ranou zakončena nebyla. Piráti ale i tak raději vyhodili kotouč na icing.
     
    02:21
    Adam Dlouhý se dostal do pásma, kde ale stabilitu neudržel a spadl. David Štich se dostal k volnému kotouči, ale z pravého kruhu střílel vedle branky Komety.
     
    01:42
    Piráti se dostali do pásma a Vladimír Růžička z pravého kruhu přihrával křižně na modrou čáru. Bohumil Jank ale přihrávku nezachytil a kotouč skončil ve střední třetině.
     
    01:24
    Po vhazování to z otočky zkoušel obránce Tomáš Bartejs, ale jeho pokus skončil jen vedle branky. Následně Lukeš kryl střelecký pokus z mezikruží.
     
    01:00
    První střelecký pokus mají za sebou také hokejisté úřadujících mistrů. Jan Hruška z vrcholu levého kruhu zakončoval takovou žabičkou, Lukeš byl ovšem pozorný.
     
    00:27
    Vhazovaní se opakovalo. Ronald Knot následně svižně nahazoval na branku. Bránící hráči Komety ovšem kotouč zablokovali a ten skončil v ochranné síti. Další buly.
     
    00:10
    Domácí vyhráli úvodní vhazování a Jakub Sklenář podél mantinelu hned nahazoval za branku Langhamera. Následně byla hra přerušena a vhazovat se bude po pravici brankáře Komety.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou již na ledové ploše a dohrávka prvního kola mezi domácími Piráty a hosty z Brna začne za pár chvilek. Přejeme příjemnou podívanou!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Stezka) – Jank, Valach, Štich, Knot, Dietz, Blaha, Trefný – Sklenář, V. Růžička, Klhůfek – Tomica, Huml, J. Stránský – Koblasa, Vantuch, Skokan – A. Dlouhý, Šťovíček, Chlouba.

    HC Kometa Brno: Langhamer (Vejmelka) – Mikuš, O. Němec, Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Barinka – Zaťovič, P. Holík, Mueller – R. Zohorna, Hruška, Kašpar – Mallet, Nahodil, L. Horký – Dočekal, L. Čermák, Köhler.

    Rozhodčí: Kubičík, Svoboda – Hanzlík, Hribík..
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile rád provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Vzájemná utkání

    Co se týče vzájemných utkání, Chomutovu se v loňském ročníku dařilo na výbornou. Dvakrát dokázali Piráti Kometu porazit 3:2, jednou v prodloužení a jednou v samostatných nájezdech. Další dva duely zvládli Piráti v základní hrací době po výsledcích 3:2 a 2:1. Hosté tak mají na severu Čech Pirátům rozhodně co vracet.
     
    HC Kometa Brno

    Hokejisté Komety Brno totiž vstupují do nové sezóny jako úřadující majitel Masarykova poháru, který dokázali obhájit. Čeká je tak útok na hattrick co se týče prvenství v hokejové extralize. Říká se, že obhajoba titulu bývá velmi těžká, ovšem útok na hattrick je snad ještě o dost těžší. Kometě bude určitě chybět brankář Marek Čiliak, který odešel do Slovanu Bratislava do KHL. Ale výraznou posilou do útoku bude zcela bezpochyby Lukáš Kašpar. Ten naopak ukončil účinkování v KHL a právě z bratislavského Slovanu se upsal brněnskému celku. A hned v prvním kole bude s týmem cestovat na sever Čech, kde to velmi dobře zná. Narodil se v Mostě, takže mu to zde rozhodně nebude cizí. Co se týče přípravy, mají hosté nahráno více zápasů, než Piráti. Přátelských utkání sehráli celkem šest, ale už stihli i čtyři duely v hokejové Lize mistrů. V přípravě dokázali čtyřikrát vyhrát a dvakrát prohráli. V CHL tři duely byly vítězné a jen jeden neúspěšný. Kometa je tak na nový ročník také připravena a dnes si jede na sever Čech pro první body. Čeká nás tak zajímavý duel, tak si ho nenechte ujít.

    Brněnská příprava

    Třebíč – Kometa 1:8
    Kometa – Slovan Bratislava 2:5
    Kometa – Znojmo 3:1
    Kometa – Sp. Moskva 4:2
    Slovan Bratislava – Kometa 1:5
    Kometa – Chabarovsk 1:5

    Něman Grodno – Kometa 4:2 (CHL)
    Eisbären Berlín – Kometa 2:3 (CHL)
    Kometa – Něman Grodno 6:2 (CHL)
    Kometa – Eisbären Berlín 4:3 (CHL)
     
    Piráti Chomutov

    Chomutovští Piráti v loňské sezóně nepostoupili do vyřazovacích bojů a museli hrát nepopulární playout, čili souboje o udržení se v nejvyšší soutěži. Jelikož měli ale nahráno dost bodů, už v průběhu si zajistili extraligovou účast i pro ročník 2018/2019. Kádr Pirátů doznal značných změn, mnoho hráčů tým opustilo, mezi ty nejvíce sledované patřili Michal Vondrka a Michal Poletín. Prvně jmenovaný odešel do Mladé Boleslavi a druhý pak do Zlína. Tým Vladimíra Růžičky staršího tak bude v novém ročníku usilovat o vyřazovací boje.
    Co se týče přípravných duelů, nevedlo se chomutovským hokejistům vůbec špatně. Z osmi zápasů dokázali čtyřikrát vyhrát v základní hrací době a jednou v prodloužení. Třikrát pak odešli jako poražený tým. Na novou sezónu tak jsou připraveni a mohou vyrazit do bojů o první body. Hned v prvním kole je však nic jednoduchého nečeká.

    Příprava Chomutova

    Chomutov – Kunlun 1:0
    Chomutov – Jekatěrinburg 0:5
    Chomutov – Novokuzněck 4:1
    Chomutov – Liberec 4:3pp
    Chomutov – Karaganda 4:2
    Litvínov – Chomutov 5:1
    Chomutov – Litvínov 4:1
    Liberec – Chomutov 5:1
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. V pátek odstartoval nový ročník Tipsport extraligy a my dnes prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat dohrávku prvního kola mezi týmy Piráti Chomutov a HC Kometa Brno.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 32. Klhůfek (Knot, V. Růžička), 44. Skokan (Chlouba, Vantuch) – 6. L. Čermák (Dočekal), 7. Nahodil (Mallet, L. Horký), 50. Nahodil (Mueller), 59. Zaťovič (P. Holík, Mueller)


    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Stezka) – Jank, Valach, Štich, Knot, Dietz, Blaha, Trefný – Sklenář, V. Růžička, Klhůfek – Tomica, Huml, J. Stránský – Koblasa, Vantuch, Skokan – A. Dlouhý, Šťovíček, Chlouba.
    HC Kometa Brno: Langhamer (Vejmelka) – Mikuš, O. Němec, Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Barinka – Zaťovič, P. Holík, Mueller – R. Zohorna, Hruška, Kašpar – Mallet, Nahodil, L. Horký – Dočekal, L. Čermák, Köhler.

    Rozhodčí: Kubičík, Svoboda – Hanzlík, Hribík.

    Diváci: 4 161
    thejrc.org