Mountfield HK – Pardubice 6:0 (kon.) | Jihlava – Žďár n/S 3:5 (kon.) | Slavia – Plzeň 3:2 (kon.)
Chomutov – Kladno 3:5 (kon.) | Vítkovice – Vsetín 9:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Sparta 3:6 (kon.)
Třinec – Zlín 3:4 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 1:4 (kon.) | Kometa Brno – Olomouc 6:5 (kon.)
K. Vary – HC Litvínov 3:4 (1:2 po s.n.) | Č. Budějovice – Salzburg 5:4 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
5:4 (1:1, 4:1, 0:2 - N 1:0)
EC Red Bull Salzburg
Sobota 15.09.2018, 18:00DHL Extraliga juniorů • Skupina C
Partner:
     
    Českobudějovickým se nakonec z tohoto utkání podařilo vybojovat všechny čtyři body! Motor jako první v sezóně porazil rakouského soupeře a nyní se zaslouženě raduje z výhry.

    Já vám děkuji za pozornost, z tohoto utkání je to vše. (20:10:42)
     
    Konec zápasu.
     
    61:34
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor bere i čtvrtý bod z tohoto utkání! Vojtěch Doktor dostal přihrávku do tandemu, přičemž do jeho následného pokusu ještě sáhl VOJTĚCH KRCHO! Asistnce: Vojtěch Doktor, Daniel Dudáček.
     
    61:16
    Českobudějovičtí si berou oddychový čas!
     
    61:16
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Peterka – 2 min., podrážení).
     
    60:26
    Tim Luca Harnisch si při přechodu do útoku nevedl špatně. Jeho tým se v pásmu nakonec ale neudržel, Motor jde na druhou stranu kluziště!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Motor nakonec vyválčil tři body za základní část! Nyní se bude hrát ještě nadstavba.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Elis Nikolaj Hede nahodil do útočného pásma svého celku. Zde se kotouč odrazil od zadního mantinelu až před Svobodu. Právě českobudějovický strážce svatyně kotouč pohotově uschoval pod rukavicí.
     
    59:07
    Hosté si berou oddechový čas.
     
    58:57
    Jakub Čížek zaútočil na hattrick! A útok to byl na prázdnou branku, kterou ale českobudějovický útočník jen těsně minul. Kolarz i o chvíli později zůstává na střídačce svého týmu.
     
    57:13
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Hostí už se přiblížili domácímu Motoru jen na rozdíl pouhé branky! OLEKSIJ MYKLUCHA z těsné blízkosti branky z bekhendu docpal kotouč až do branky! Asistence: Filip Varejcka, Tim Luca Harnisch.
     
    56:26
    Přihrávku do jízdy dostal obránce Filip Varejcka a už to vypadalo, že by se mohl dostat do dobré pozice. V tom ale rozhodčí zvedl svou pravici na znamení ofsajdového postavení.
     
    55:41
    Kapitán Salzburgu se zkusil natlačit až před branku, díky obrannému zákroku se ale Nikolaj Elis Hede až ke střeleckému pokusu neprobojoval.
     
    54:43
    Jakub Čížek nahodil kotouč do pásma, kde nyní Českobudějovičtí hokejisté kombinují a pokusí se přidat šestou branku.
     
    53:35
    Salzburgu přechod přes útočnou modrou čáru nevyšel. Hostující rozehrávku totiž včas narušil Matouš Hrubec, jenž tak vybojoval kotouč pro Motor.
     
    52:52
    Na pravém kruhu se k volnému kotouči dostal Luis Lindner. Bohužel pro něj ale trefil jen clonícího hráče, který včas padl do střely.
     
    51:57
    Po Svobodově zákroku se bude vhazovat v obranném pásmu českobudějovických hráčů.
     
    49:58
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Salzburg dává třetí branku a o něco stahuje gólové manko. Wimmer poslal do brejku JOHNA JASONA PETERKU, který si před brankou počínal suverénně. Asistence: Peter Philipp Peter.
     
    49:02
    Motor kombinoval v pásmu. Dudáčkovi následně při střele sjel kotouč z hole a pro salzburského obránce nebyl problém puk odpálit mimo nebezpečí.
     
    48:12
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Lindner – 2 min., podrážení).
     
    48:06
    Vaculík byl faulován při pokusu o stahovačku. Kdyby mu vyšla, býval by se dostal do optimální pozice, v cestě k brance by mu totiž nebránil žádný bek.
     
    47:12
    Svoboda raději přikryl kotouč pod svou rukavicí, nebezpečně se totiž přibližoval Vladislav Polegoško.
     
    46:10
    Na opačné straně zahrozil další dnešní dvougólový střelec, Jakub Čížek! Ten v souboji jeden na jednoho napřáhl a vystřelil. Čížkův pokus byl velmi svižný, Kolarz si jej však betony pohlídal.
     
    45:31
    Josef Eham je dnes stále při chuti. Dva góly svého celku dal a nyní se pokusil o další. Z prostoru mezi oběma kruhy ale napálil jen prvního clonícího hráče.
     
    45:07
    Přihrávku dostal Constantin Vogt, jenž se snažil ujet soupeřům. Bohužel pro něj ale pas dostal až za modrou čárou, tudíž rozhodčí na čáře píská ofsajd.
     
    44:35
    Domácí mají kotouč ve svém držení, ale mají problém při přechodu do útoku.
     
    43:20
    Na ledové ploše toho nyní k vidění moc nebylo. Za zmínku stojí až jedna z českobudějovických střel od modré. Ta ale Kolarze nevystrašila, skončilo vysoko v ochranné síti.
     
    41:24
    Oleksij Myklucha nebyl daleko od třetí branky svého týmu! Svoboda proti jeho pokusu padl na led a nakonec po vzoru Dominika Haška zabránil kotouči v cestě před brankovou čáru.
     
    40:46
    Rozhodčí nevěděli, kde puk skončil po nahození od domácích hráčů. Kotouč ale skončil přesně v Kolarzově rukavici, bude se tedy opět vhazovat v obranné třetině hostí.
     
    40:12
    Rychlá rozehrávka hostů dostane hru před Kolarzovu svatyni. Salzburg se provinil zakázaným uvolněním.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá perioda musela přinést radost hlavně na českobudějovickou střídačku! Svěřenci Martina Štrby se ze vstřeleného gólu radovali hned čtyřikrát, což znamená, že do posledních dvaceti minut půjdou ve velmi komfortní pozici.

    Třetí třetina začne přibližně 19:31.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:40
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Krásná akce a Motor opět vede hned o tři branky! Matyáš Grossmann stál těsně u branky, když přiťukl puk na pohotového ŠIMONA MASOPUSTA, jenž z první trefil horní patro salzburské branky! Asistence: Matyáš Grossmann.
     
    38:02
    Dojíždějícím Matoušem Hrubcem se Kolarz nenechal vůbec rozhodit. Klouzavý kotouč odpálil do rohu kluziště, kde už si jej sbírají hostí a jdou s ním do protiútoku.
     
    36:38
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Hosté záhy snižují opět na rozdíl pouhých dvou branek! Po velké skrumáži v brankovišti procpal kotouč za brankovou čáru JOSEF EHAM, jenž si zapisuje svou dnešní druhou trefu. Asistence: Elis Nikolaj Hede.
     
    35:34
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tu čtvrtou branku v hostující síti a pro Českobudějovické to vypadá velmi dobře! Kotouč se dostal na pravý kruh, odkud ho přesně do růžku uklidil pohotový JAKUB ČÍŽEK. Asistence: Matouš Hrubec, Aleš Řezáč.
     
    34:45
    Luis Lindner hned nadvakrát střílel! Prvním pokusem trefil bránícího domácího hráče, tím druhým už našel jen připravenou Svobodovu lapačku.
     
    33:10
    Téměř ihned po buly letěla na Svobodu rána od modré čáry. U pravé tyče z gólmanova pohledu si ale nebezpečně najížděl Josef Eham, naštěstí pro Motor rychlý kotouč za brankovou čáru ale neusměrnil.
     
    33:02
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Šafář – 2 min., podrážení).
     
    32:06
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor jde do dvoubrankového vedení, s čímž by se mu nyní mohlo hrát o něco lépe. Dudáčkův pokus od modré čáry neomylně tečoval VOJTĚCH KRCHO. Asistence: Daniel Dudáček, Václav Svach.
     
    30:24
    Matěj Šafář měl nyní na modré čáře co dělat, aby kotouč nepropustil za svá záda. O to se snažili hned dva hostující hráči, ovšem českobudějovický bek si nakonec – i za cenu toho, že se jeho tým ocitl v ofsajdu – poradil.
     
    30:08
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Szuber – 2 min., držení).
     
    28:53
    Matěj Šafář posunul puk na levý kruh, kde stál Michal Silný. Ten pálil z prvního doteku, Kolarz si ale stihl proti střele povyjet a kotouč vyrazit.
     
    28:24
    Kombinace Motoru vyvrcholila až střelou od modré čáry. Tam napřáhl k pořádné dělovce Matěj Šafář, jenže kotouč prosvištěl jen těsně kolem pravé tyče z gólmanova pohledu.
     
    27:18
    Dudáčkovi přeskočil kotouč hůl na modré čáře, Motor se vzápětí ale do pásma opět dostává a již se snaží kombinovat.
     
    26:49
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Wimmer – 2 min., vysoká hůl).
     
    26:02
    Po pravém křídle se snažil prosadit Šimon Masopust, soupeřova obrana ho ale nepustila k ničemu velkému, jen k behendové střele, která přelétla brankovou konstrukci.
     
    25:12
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí si berou své vedení zpět! Rozhodčí signalizoval výhodu, když se JAKUB ČÍŽEK dostal k bekhendové dorážce, kterou usměrnil přesně mezi betony. Asistence: Vojtěch Doktor, Michal Silný.
     
    23:18
    Kolarz neměl problém se střelou od modré čáry. Z velké dálky ho prověřil Matěj Šafář, jehož pozemní střelu salzburský brankář vykopl betonem.
     
    22:19
    Po pravém křídle se ke střele probil Ondřej Vaculík. Jeho pokus směřoval k levé tyči z pohledu brankáře. Kolarz v pohodě zasáhl betonem.
     
    21:22
    Hostující celek se pokusil o krásnou útočnou kombinaci. Ta mu ale nevyšla, jedna z přihrávek totiž skončila na domácích hokejkách.
     
    20:50
    Daniel Dudáček nejprve nechal pláchnout hostujícího útočníka při protiútoku. K Polegoškovi se ale také stihl včas vrátit a připravil ho o případný střelecký pokus.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Prvních dvacet minut je za námi. Nejprve šel do vedení Motor, o pár minut později ale už bylo zásluhou Josefa Ehama srovnáno. Oba týmy měly šancí, jak vstřelit branku, zřejmě podobně. Uvidíme, na kterou stranu se skóre postupem času převrátí.

    Další třetina začne přibližně v 18:43.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    První perioda pomalu končí, Motor se ještě snažil rozehrát útočnou akci, v neutrálním pásmu jej ale zastavuje zvuk ohlašující konec prvních dvacet minut.
     
    18:51
    Kapitán hostí, Nikolas Elis Hede, se chtěl neohroženě probojovat hned mezi třemi domácími hráči. Toto snažení se mu ale příliš nevyvedlo, puk ztratil hned na začátku akce. Hosté si přesto o chvíli později usadili v útočné třetině.
     
    17:51
    Polegoško si s pukem najel mezi kruhy, tam ho ale domácí hokejisté zastavili a míří s kotoučem na druhou stranu.
     
    16:17
    Už to vypadalo, že by se Ondřej Vaculík mohl dostat do zajímavé střelecké pozice. Respektive on v ní byl, jenže následná přihrávka na něj neměla potřebné parametry. Vaculík nakonec pálil jen z bekhendu, s čímž neměl Kolarz problém.
     
    15:26
    Další snaha o založení útoku z hostující strany skončila jen na modré čáře. Sudí zde Salzburg přistihl v ofsajdovém postavení.
     
    14:51
    Ve středním pásmu stál chvíli osamocený Jiří Remta, který se málem dostal do samostatného úniku, nicméně pozorný salzburský bek za sebe kotouč nepropustil.
     
    13:41
    Skvěle si poradil jeden z vracejících se domácích obránců, který do střelecké pozice nepustil agilního Polegoška. Svěřenci Martina Štrby díky tomu mohou založit vlastní útok.
     
    12:10
    Přihrávku do jízdy dostal Myklucha, jenž si kotouč ale nezpracoval, a tak na druhou stranu mohli jít domácí. Konkrétně Jakub Čížek, který ujel do samostatného úniku. Branku ale netrefil, puk skončil nad horní tyčkou!
     
    11:07
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno! Po samostatné akci se do střelecké pozice dostal JOSEF EHAM, jenž povedeným pokusem dostal kotouč až za brankovou čáru! Bez asistence.
     
    10:44
    Téměř hned po přechodu do útoku pálil na vzdálenější tyč Matouš Hrubec. Kotouč se zastavil až o zadní mantinel, domácí útočník tři tyče netrefil.
     
    09:47
    Jakub Čížek zavezl kotouč do útočného pásma, v němž ho následně pro svůj tým udržel. Právě Čížek se dostal ke střele z kruhu, pozemní střelu Kolarz dokázal betonem zneškodnit.
     
    08:55
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Krcho – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu EC Red Bull Salzburg (Hengemüller – 2 min., sekání).
     
    08:10
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí se radují z první vstřelené branky! Jakub Čížek poslal přihrávku na levý kruh, kde stál ALEŠ ŘEZÁČ. A ten trefil na centimetr přesně k bližší tyči, Kolarz se přesunout nestihl. Asistence: Jakub Čížek, Daniel Dudáček.
     
    07:22
    Kolarz musel zasahovat. Masopust vystihl soupeřovu rozehrávku a dostal se do dobré pozice v mezikruží. Bohužel pro něj ale trefil jen posledního obránce, co stál v trajektorii střely.
     
    06:27
    Do dobré pozice se mohl dostat Filip Varejcka, nakonec ale přestřelil horní tyčku, pod kterou zřejmě původně mířil.
     
    05:29
    Elis Nikolaj Hede dostal přihrávku na pravý kruh z modré čáry a vypálil z první. Svoboda se přesunul k levé tyči včas a zasáhl.
     
    04:54
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Čížek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    04:42
    Na druhé straně musel být pozorný Daniel Svoboda. Salzburg předvedl rychlý protiútok, po němž nastala v brankovišti menší skrumáž. Obrana domácích toto přestála bez úhony.
     
    03:51
    Zavádělo to první brankou! Jan Janoch ujel do přečíslení dva na jednoho, nicméně v ten pravý moment puk nepropasoval na svého spoluhráče. Poslední salzburský bek puk zastavil.
     
    02:32
    Luka Nyman přesně věděl, co chce udělat. Ve středním pásmu viděl dobře najetého spoluhráče, přihrávku na něj ale poslal o trochu prudčeji, než by on a jeho tým potřeboval.
     
    01:45
    Na druhou stranu se s pukem na holi dostali hosté. Českobudějovická obrana byla pozorná a puk o chvíli později vyhazuje mimo nebezpečí.
     
    00:59
    Nyní už musel Kolarz dávat pozor! Proti Dudáčkově střele od modré stihl včas zakleknout a kotouč bezpečně ukryl někde ve své výstroji.
     
    00:36
    Jakub Čížek si najížděl nikým nehlídán ve středním pásmu. Kdyby se k němu puk dostal, pootevřela by se mu cesta k brance. Přihrávku však hostující obrana zneškodnila.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Škola, Šafář, Hubata, Remta, Dudáček, Svach, Doktor – Vaculík, Řezáč, Masopust, Grossmann, Hrubec, Ryba, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný, Krcho

    EC Red Bull Salzburg: Kristiansen (Kolarz) – Menner, Szuber, Nyman, Wimmer – Borzecki, Varejcka, Schwaiger, Hede, Eham, Eliaš, Vogt, Myklucha, Polegoško, Lindner, Maier, Harnisch, Hengelmüller, Peterka

    Rozhodčí: Šperl – Pešek, Rubáš.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 9. Řezáč (Čížek, Dudáček), 26. Čížek (Doktor, Silný), 33. Krcho (Dudáček, Svach), 36. Čížek (Hrubec, Řezáč), 39. Masopust (Grossmann), 62. Krcho (Doktor, Dudáček) – 12. Eham, 37. Eham (Hede), 50. Peterka (Wimmer), 58. Myklucha (Varejcka, Harnisch)


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Škola, Šafář, Hubata, Remta, Dudáček, Svach, Doktor – Vaculík, Řezáč, Masopust, Grossmann, Hrubec, Ryba, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný, Krcho
    EC Red Bull Salzburg: Kolarz (Kristiansen) – Menner, Szuber, Nyman, Wimmer – Borzecki, Varejcka, Schwaiger, Hede, Eham, Eliaš, Vogt, Myklucha, Polegoško, Lindner, Maier, Harnisch, Hengelmüller, Peterka

    Rozhodčí: Šperl – Pešek, Rubáš
    thejrc.org