Slovan Bratislava – Dunajská Streda 3:2 (kon.) | Trnava – Žilina 1:2 (kon.) | Zlaté Moravce – Ružomberok 1:1 (kon.)
Podbrezová – Nitra 3:2 (kon.) | Sereď – Michalovce 2:1 (kon.) | Senica – Trenčín 0:2 (kon.)
konec
FK Senica
0:2 (0:0)
AS Trenčín
sk Sobota 15.09.2018, 19:00 • OMS Arena, Senica • Niké liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Futbalisti Trenčína potvrdili úlohu favorita a na Záhorí získali do tabuľky ďalšie tri body. Po bezgólovom prvom polčase sa v tom druhom zapísali do streleckej listiny Hamza Čataković a Antonio Mance. Napokon môžeme konštatovať, že hostia vyhrali len 2:0, keďže mali ešte ďalšie veľké šance na zveľadenie náskoku. Ak by vyhrali o štyri-päť gólov, nikto by sa tomu nemohol čudovať. Senica tak zostáva predposledná, naopak Trenčín poskočil už na tretie miesto tabuľky Fortuna ligy. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok sobotného večera. (20:51:05)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Domáci hráči chybovali v rozohrávke a takmer na to doplatili. Prečíslenie troch proti dvom individuálne zakončil Abdul Zubairu, ale mieril len do náručia brankára Federico Tabordu.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva ešte dve minúty k druhému polčasu. Na začiatku tej prvej sme videli strelu z veľkej diaľky od hráča Senice, ale bránu Igora Šemrinca minul o poriadny kus.
     
    90
    Frank Castaňeda si spracoval loptu po centri z ľavej strany, ale do zakončenia sa nedostal. Následne sú pri lopte opäť Trenčania, ktorí už akoby čakali na záverečný hvizd Patrika Hrčku.
     
    89
    Trenčania sa teraz nedokázali presadiť a dokonca sa ich útočná aktivita končí nedovoleným zákrokom. Tým sa prezentoval krajný obranca Lukáš Skovajsa, keď poslal na zem striedajúceho Zezinha.
     
    88
    Zápas sa prakticky už len dohráva. Seničania sú zmierení s ďalšou ligovou porážkou, vďaka ktorej si svoje bodové konto nevylepšia. Svoju šancu z prvého polčasu môže ľutovať najmä Désiré Ségbé Azankpo.
     
    87
    Striedajúci Milan Corryn sa presadil po ľavej strane. Jeho následný center smeroval na Antonia Manceho, ale toho do zakončenia nepustil kapitán Erik Otrísal. Následne hlavný arbiter prerušuje hru kvôli faulu.
     
    85
    Jeden z hráčov hostí sa ocitol v ofsajde, a tak musela byť hra prerušená. Nič to však nemení na to, že Trenčín natiahne svoju sériu bez prehry v ligových stretnutiach už na číslo sedem.
     
    84
    Ani túto šancu na zvýšenie svojho náskoku hostia nevyužili. Osman Bukari zachytil rozohrávku súpera, následne postupoval prakticky sám na bránu, ale zoči-voči senickému brankárovi mieril vedľa pravej žrde.
     
    83
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Trenčiansky tréner Ricardo Moniz posiela na trávnik záložníka s číslom štyri – Abdula Zubairua. Na lavičku náhradníkov smeruje strelec prvého gólu Hamza Čataković.
     
    82
    Désiré Ségbé Azankpo dostal loptu do šestnástky súpera, chcel z otočky vystreliť, ale proti brániacim hráčom súpera nemal veľa šancí na úspech. Navyše, zrejme utŕžil ešte nejaký úder od hráča súpera.
     
    80
    Dostávame sa do záverečnej desaťminútovky dnešného duelu. Možno povedať, že Senica prehráva len 0:2. Hostia si po druhom strelenom góle vypracovali veľa šancí, ale nepodarilo sa im zveľadiť náskok.
     
    79
    Hostia mali veľkú šancu pridať ďalší gól. Antonio Mance sa pohral s brániacim hráčom súpera, dokázal vystreliť ľavačkou z vnútra šestnástky, no loptu poslal vysoko nad bránu Federica Tabordu.
     
    78
    Milan Corryn je na trávniku len niekoľko sekúnd a už videl kartový trest. Zbytočne ostro išiel do súboja v strede ihriska, ktorý nič výrazne neriešil. Dohrávať tak bude pod hrozbou vylúčenia.
     
    77
    Registrujeme ďalšie striedanie na strane hostí. Na ihrisko sa dostane Milan Corryn. Naopak, pre dnešok má odpracované Joey Sleegers, ktorý niekoľkokrát ohrozil brankára Tabordu.
     
    76
    Šancí na strane hosťujúceho celku pribúda. Federico Taborda pred pár sekundami výborne zasiahol, teraz mal veľké šťastie. Desley Ubbink vystrelil pravačkou spoza šestnástky, ale jeho strela mierila do ľavej žrde.
     
    75
    Trenčín mohol definitívne rozhodnúť o osude dnešného súboja. Po chybnej rozohrávke sa dostal k lopte Joey Sleegers, ale jeho zakončenie z hranice jedenástich metrov zneškodnil pravou rukou gólman Federico Taborda.
     
    73
    Trenčín mal výhodu rohového kopu po tom, čo Joan Herrera zastavil prenikajúceho Joeyho Sleegersa. Exekútorom štandardnej situácie bol Hamza Čataković, ale jeho center nebol vydarený.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 56. Čataković (Sleegers), 64. Mance (Kleščík)

    Karty:   49. Dias (SEN) – 27. Yem (TRE), 39. El Mahdioui (TRE), 78. Corryn (TRE)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 2:12. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 19:26.
    FK Senica: Taborda – Dias, Otrísal (C), Asmah – Deretti, Krč (68. Solano), Tesija (57. Zezinho), Petshi, Herrera – Azankpo, Castaňeda.
    Náhradníci: Vorel – Solano, Kováč, Nirennold, Cuadros, Zezinho.

    AS Trenčín: Šemrinec – Skovajsa, Paur, Kleščík, Yem (63. Šulek) – Ubbink, El Mahdioui (C), Bukari – Sleegers (77. Corryn), Mance, Čataković (83. Zubairu).
    Náhradníci: Hrdlička – Zubairu, Šulek, Umeh, van Arnhem, Corryn, Kvocera.

    Rozhodčí: Patrik Hrčka – Roman Slyško a Marek Galo
    ocianews.com