Liberec – Pardubice 0:2 (kon.) | Třinec – Olomouc 2:3 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 4:0 (kon.)
Mountfield HK – Chomutov 3:2 (kon.) | Kometa Brno – Plzeň 3:2 (kon.) | Litvínov – Zlín 5:2 (kon.)
Vítkovice – Sparta 3:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Piráti Chomutov
Neděle 16.09.2018, 17:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:10
    Aleš Stezka míří z brány, Piráti zkoušejí power-play!
     
    54:58
    Pět minut před sirénou jdou Hradečtí do čtyř, Radek Pilař je vyloučen za vysokou hůl. Chomutov může srovnat z přesilové hry!
    53:20 Ronald KNOT - 3:2
     
    53:20
    Piráti právě vstřelili branku!
    Necelých sedm minut před třetí sirénou tu máme zdramatizování, Chomutovští stahují na rozdíl jedné branky! Brandon Maxwell neviděl přes clonícího hráče, jenž měl na sobě navázaného ještě hradeckého obránce. Toho využil RONALD KNOT, který prostřelil hradeckého brankáře od modré čáry – 3:2. Asistence: Petr Koblasa.
     
    52:29
    Na druhé straně uháněli domácí v přečíslení dva na jednoho, zakončující Maris Bičevskis ale trefil jen brankářovu výstroj!
     
    44:48
    Rozhodčí vylučují Petra Zámorského za nedovolené bránění, Piráti tedy mají možnost odpovědět taktéž z početní výhody.
     
    44:21
    Naopak na druhé straně se sám před gólmanem objevil Jan Berger, jeho střelu zblízka ale dokázal Stezka zneškodnit.
    42:55 Tomáš VINCOUR - 3:1
     
    42:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    Teď už je ale přesilovka využita, Mountfield si bere dvoubrankový náskok zpět! TOMÁŠ VINCOUR se prezentoval ledovým klidem, když se na levém kruhu nenápadně vytočil s pukem směrem k bráně a švihem trefil nádherně prostor u delší tyče – 3:1. Asistence: Petr Zámorský.
     
    42:03
    V ponechané výhodě zajímavě vypálil Patrik Miškář, teď už je ale hra přerušena a vylučuje se. Lukáš Vantuch jde pykat za nedovolené bránění a Mountfield bude hrát přesilovku.
     
    33:58
    A mohlo být dokonce vyrovnáno, jeden z pirátských hokejistů totiž v pokračující klasické přesilovce vymíchal brankáře a poslal puk napříč brankovištěm.
    33:08 Ivan HUML - 2:1
     
    33:08
    Piráti právě vstřelili branku!
    A chomutovský tlak se vyplatil. Dvojnásobná přesilovka je využita a rozdíl ve skóre se ztenčil na jedinou branku! Severočeští hokejisté ostřelovali hradeckou branku ze všech možných pozic, a i když domácí skákali po puku, na střelu IVANA HUMLA, který zakončoval u pravé tyče do prázdné brány, už nedosáhli – 2:1. Asistence: Juraj Valach, Vladimír Růžička.
     
    33:02
    Piráti vaří soupeře v útočném pásmu, Hradečtí nevědí, kam dřív skočit!
     
    32:29
    A Hradec jde do tří, Sébastien Piché totiž podrážel protihráče. Piráti mají k dispozici 59 vteřin dvojnásobné přesilovky!
     
    31:29
    Chomutov si nyní zahraje v početní výhodě, Tomáš Linhart je totiž potrestán za držení hole.
     
    29:35
    Pavel Klhůfek měl před sebou volný prostor a z pravého kruhu nebezpečně vystřelil, Maxwell se blýskl vyražením puku do ochranné sítě!
     
    21:44
    Domácí teď dokonale zmátli pirátskou obranu a Dominik Graňák se vynořil před brankářem s pukem na holi úplně sám. Měl dostatek času zamířit a vystřelit, Stezka ho ale vychytal!
     
    19:01
    Chomutovští hráli v šesti, za což jsou potrestáni menším dvouminutovým trestem. Početní výhodu si zahrají domácí.
     
    16:13
    Tentokrát trvala porada podstatně déle a branka nakonec není uznána! Ránu Stanislava Dietze tečoval mezi Maxwellovy betony Dávid Skokan, jenže toho dosáhl vysokou holí. Stav utkání je tak nadále 2:0 pro domácí!
     
    16:13
    Rána Stanislava Dietze skončila v bráně, rozhodčí ale opět jdou situaci konzultovat k videu!
    14:04 Tomáš LINHART - 2:0
     
    14:04
    Hradec právě vstřelil branku!
    A brankový videorozhodčí neshledal žádný problém, branka platí! TOMÁŠ LINHART vyslal od modré čáry směrem na bránu slušnou pumelici zápěstím. Ta se možná ještě odrazila od klubka hráčů stojícího před brankářem a následně zaplula do sítě – 2:0. Asistence: Jan Berger, Patrik Miškář.
     
    14:04
    Tomáš Linhart dostal od modré čáry puk do sítě, celá situace je ale ještě zkoumána u videa!
    11:31 Juraj BEZÚCH - 1:0
     
    11:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesilovku sice domácí nevyužili, teď už se ale můžou radovat z prvního extraligového gólu sezóny! Jan Berger se obtočil kolem brány a poslal puk do prostoru brankoviště. Lvi poté předvedli důraz na brankovišti, když kotouč našel nejrychleji JURAJ BEZÚCH, jenž ho za brankovou lajnu doklepl z pozice u pravé tyče – 1:0. Asistence: Maris Bičevskis, Jan Berger.
     
    09:04
    Východočeši byli v oslabení velmi aktivní, což se jim vyplatilo. Vybojovali totiž faul a po hře ve čtyřech budou mít k dispozici zkrácenou přesilovku. Za podrážení byl vyloučen Roman Chlouba.
     
    07:46
    Jenže hru pět na pět jsme nesledovali dlouho. Domácí Sébastien Piché totiž nedovoleně bránil a už je za katrem, početní výhoda Chomutova začne po komerční pauze.
     
    05:13
    A další vyloučení na sebe nenechalo dlouho čekat. Tentokrát jde za podrážení pykat chomutovský Martin Šťovíček a přesilovku mají domácí.
     
    03:46
    Juraj Bezúch byl v oslabení úplně sám před gólmanem a zkoušel bekhendový blafák, ten mu ale k hradecké smůle nevyšel!
     
    02:49
    Trochu přísné, ale je tu první vyloučení zápasu. Rozhodčím se nepozdávalo východočeské střídání a poslali Mountfield do čtyřech za příliš mnoho hráčů na ledě. Početní výhoda pro hosty.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 12. Bezúch (Bičevskis, Berger), 15. Linhart (Berger, Miškář), 43. Vincour (Zámorský) – 34. Huml (Valach, V. Růžička), 54. Knot (Koblasa)


    Mountfield HK: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart (A), Cibulskis, Graňák (A), Piché, Rosandić, Š. Havránek, F. Pavlík – Paulovič, Koukal (C), M. Chalupa – Vincour, Cingel, Bezúch – Berger, Bičevskis, Miškář – Kukumberg, R. Pilař.
    Piráti Chomutov: Stezka (Š. Lukeš) – Valach, Jank, Knot, Štich, Blaha, Dietz, Trefný – Klhůfek, V. Růžička (A), Sklenář – Skokan, Huml (A), Tomica (C) – J. Stránský, Vantuch, Koblasa – Chlouba, Šťovíček, A. Dlouhý.

    Rozhodčí: Úlehla, Pešina – Frodl, Polák

    Diváci: 4268
    thejrc.org