Kunlun – Riga 2:4 (kon.) | Novosibirsk – N.Novgorod 2:3 (kon.) | Barys – Kazaň 4:3 (3:2 po s.n.)
Ufa – Nižněkamsk 1:3 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Torpedo Nižnij Novgorod
Neděle 16.09.2018, 12:30 • Sibir Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u KHL na počtěnou. (14:48:36)
     
    Je dobojováno, Novosibirsk ani na sedmý pokus nezíská jediný bod a zůstává tak na dně ligové tabulky.

    Sledovali jsme opravdu vyrovnaný duel, který nakonec ovládl celek, jenž uměl lépe využít své přesilové hry. Torpedo dvakrát vedlo, ale domácí se vždycky dostali zpátky do vyrovnaného stavu. Na druhou branku Michaila Varnakova ovšem neodpověděli, a tak dva body putují do Novgorodu!

    HK Sibir Novosibirsk 2:3 Torpedo Nižnij Novgorod
    16. Michajlov (Piganovič, Morozov), 47. Bertrand (K. Alexejev, Šarov) – 15. Galuzin, 22. Varnakov (Galuzin, Šenfeld), 55. Varnakov (Barancev, Šenfeld).

    Střely na branku: 25:22
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Po sevření kotouče od jednoho z domácích se hra přesouvá i přes nevoli domácích do střední třetiny. Novosibirsk zůstává v šesti a riskne to.
     
    59:18
    Již v šesti hráčích hrají domácí, kteří si po icingu berou oddechový čas a vše vsadí na vyrovnání! Na sehrání nějakého signálu či vyrovnání mají dvaačtyřicet sekund.
     
    58:40
    Posledních osmdesát sekund třetí třetiny. Domácí se ženou do útoku a brzy odvolají z branky Dannyho Taylora a vše vsadí na divokou kartu. Uvidíme, zda jim to vyjde.
     
    57:52
    Dvakrát musel nyní kanadský brankář zasahovat. Nejdříve vychytal únik jednoho z hostů, následně kryl střelecký pokus Saboliče z pravého kruhu!
     
    57:18
    Následně domácím nevyšla přihrávka a hra bude pokračovat po icingu před brankou Dannyho Taylora. Ten dnes inkasoval již třikrát, především po první trefě nemá čisté svědomí.
     
    56:05
    Pro domácí je to tvrdý direkt, ale takový sport už prostě je. Novosibirsk ovšem nic nebalí a pokračuje v aktivní kombinaci. Uvidíme, zda se jim povede skórovat.
    54:51 Michail VARNAKOV - 2:3
     
    54:51
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Ale nakonec i tak inkasují a Torpedo se potřetí v utkání dostává do jednobrankového vedení! Anton Šenfeld našel mezi kruhy volného MICHAILA VARNAKOVA, jenž přesnou střelou dává svou druhou přesilovkovou trefu v utkání. Asistence: Denis Barancev a Anton Šenfeld.
     
    54:12
    Cory Emmerton rukou zablokoval nepříjemný pokus od modré čáry a Sibiru se následně povedlo vyhodit a prostřídat. Začátek oslabení tak zvládli.
     
    53:49
    Celou snahu ale kalí podražení Charlese Bertranda, které nebylo úplně zaviněné, ale na to se nehraje. Střelec vyrovnávací branky tak bude trnout na lavici hanby.
     
    53:13
    Sibir chce, ale ne a ne to tam padnout. Nyní se dostali domácí hráči dostali do brankoviště, kde jeden z hráčů zakončoval. Zblízka se mu ale překonat Galimova nepovedlo.
     
    52:21
    Stanislav Galimov nyní zachytil nahození na jeho branku, čímž spustil poslední komerční přestávku v tomto duelu. Po pár sekundách se bude pokračovat po jeho pravici.
     
    50:55
    Hosté se naopak pokouší uklidinit hru a kombinují na vlastní polovině. Za brankou jeden z hráčů nespěchá a čeká, až jeho spoluhráči dostřídají.
     
    49:25
    Aktivnějším celkem jsou rázem hokejisté Sibiru, kteří nyní chtějí více a jsou opravdu aktivním a lepším celkem. Uvidíme, zda se jim povede dostat se poprvé v duelu do vedení.
     
    48:04
    Pro domácí to mohlo být ještě veselejší! Stanislav Galimov ale nyní zachytil pokus z pravého kruhu i následnou dorážku z druhé strany. Nyní se ruský brankář zaskvěl.
    47:00 Charles BERTRAND - 2:2

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 16. Michajlov (Piganovič, Morozov), 47. Bertrand (K. Alexejev, Šarov) – 15. Galuzin, 22. Varnakov (Galuzin, Šenfeld), 55. Varnakov (Barancev, Šenfeld)


    HC Sibir Novosibirsk: D. Taylor (Krasikov) – Savčenko, Naumov, Piganovič, Morozov, K. Alexejev, Ignatovič, D. Lukin – Bertrand, J. Peltola, Šarov – Lisin, Dugin, Michajlov – Emmerton, Pešechonov, A. Jakovlev – Tkačenko, Pervušin, Romancev – Šaškov.
    Torpedo Nižnij Novgorod: S. Galimov (D. Kostin) – Orlov, Barancev, Holm, Bodie, Korobov, Volčenkov, Sergijenko, Rodionyčev – Galuzin, Varnakov, Paršin – Šenfeld, Miele, Sabolič – D. Iljin, Žafjarov, Calof – Markovin, Urakov, Verjajev.

    Rozhodčí: Kislov, Spirin – Andrejev, Galimov

    Diváci: 7 420
    thejrc.org