Nové Zámky – Nitra 4:0 (kon.) | Banská Bystrica – Trenčín 2:1 (kon.) | Poprad – MAC Budapešť 3:1 (kon.)
Detva – Košice 1:4 (kon.) | Miskolc – Žilina 6:2 (kon.)
konec
HK Poprad
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
MAC Budapešť
sk Neděle 16.09.2018, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine si Popradčania už bezpečne ustrážili vedenie a svoje víťazstvo potvrdili gólom do prázdnej bránky, ktorý zaznamenal Fabian. Poprad teda zvíťazil nad MAC 3:1 a získal v novej sezóne prvé tri body.

    Ďakujeme za pozornosť a prajeme pekný zvyšok večera. (19:30:42)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:53
    MAC to ešte skúša. Marcel Petran dostáva dve minúty za držanie, brankár Bálizs ide znovu na striedačku a bude sa vhadzovať pred Gračnarom.
     
    59:36
    Poprad dal gól!
    Domáci pečatia svoje víťazstvo v tomto zápase. Poprad vyhral buly v obrannom pásme, Heizer posunul puk na ľavé krídlo rozbehnutému ŠTEFANOVI FABIANOVI, ktorý už iba bezpečne zasunul zblízka puk do prázdnej bránky.
    Asistencie: Radomír Heizer, Patrik Svitana.
     
    59:22
    Oddychový čas pre HK Poprad!
     
    59:15
    Fabian zbavil puku Macaulaya. Následne však hostia dokázali ešte dostať puk do rohu klziska, potom bola hra prerušená.
     
    58:44
    Koyš sa dostal s pukom medzi kruhy, no odtiaľ strelou trafil len do vyrážačky gólmana Bálizsa. Hostia už sú medzitým v šestici.
     
    57:57
    Paukovček vyštartoval do prečíslenia s Abdulom, chcel mu naservírovať puk na strelu, no trafil iba do hokejky hosťujúceho hráča.
     
    57:15
    Hostia už sú v tejto chvíli v plnom počte a určite sa budú pokúšať o vyrovnanie. Popradčanov čakajú zrejme ťažké chvíle.
     
    56:47
    Koyš sklepol puk Zagrapanovi, ktorý sa následne dostal na pravý kruh a pristavil rozbehnutému Svitanovi. Ten si puk spracoval, no švihom ho poslal len priamo do hrude gólmana Bálizsa.
     
    56:28
    Terbócs potiahol akciu MAC medzi kruhy a odtiaľ sa mu podarilo aj vystreliť. Gračnar puk prikryl a bude sa vhadzovať po jeho ľavici.
     
    55:41
    Kozák dostal dobrú prihrávku od Svitanu a mohol už z prvej strieľať. Rozhodol sa však obkorčuľovať bránu, následne mu prihrávka nevyšla a puk už získali hráči Budapešti.
     
    55:12
    Vylučuje sa znovu a opäť na strane MAC. Za nedovolenú hru vysokou hokejkou dostáva dve minúty Jesse Dudáš.
     
    54:55
    Takáčovi nevyšla prihrávka na modrú čiaru, hostia získali puk a poslali ho okamžite preč z obranného pásma.
     
    54:06
    Dudás prekorčuľoval po ľavom krídle a strieľal z kruhu. Kozák mu však vložil do strely hokejku a zblokoval ju na zadný mantinel.
     
    53:37
    Budapešť bude hrať v oslabení. Scott Macaulay dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    53:04
    Petranovi sa nepodarila prihrávka na Paločka, ktorý sa síce ukazoval na útočnej modrej, no presnú prihrávku vôbec nedostal.
     
    52:05
    Koyš posunul puk na pravý kruh Salijovi, ktorý zakončoval smerom na bránku, no strela bola zblokovaná. S blížiacim sa záverom tretiny sú stále aktívnejší domáci, hostia zrejme čakajú na ideálnu príležitosť, kedy si vytvoriť súvislejší ofenzívny tlak.
     
    50:56
    Orbán sa snažil z pravého kruhu dať prihrávku na Bodóa, no cez dvojicu domácich hokejistov rozhodne nemohla prejsť.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 16. Mlynarovič (Koyš, Svitana), 36. Koyš (Svitana), 60. Fabian (Heizer, Svitana) – 20. Dansereau (Langkow, Klempa)


    HK Poprad: Gračnar (Vošvrda) – Kozák, Erving, Brejčák (A), Petran, Ťavoda, Fabian (C), Salija, Karlsson – Svitana (A), Mlynarovič, Koyš – Macík, Zagrapan, Abdul – Bjalončík, Paukovček, Václav – Paločko, Heizer, Takáč
    MAC Budapešť: Bálizs (Rajna) – Macaulay (A), Pozsgai (C), Dudás (A), Burt, Garát, Vokla, Fejes – Terbócs, K. Nagy, Odnoga – Dansereau, Langkow, Klempa – Bodó, Brown, Orbán – Szigeti, Kreisz, Szabad

    Rozhodčí: Štefik, Müllner – Stanzel, Smrek

    Diváci: 1 628
    thejrc.org