Barcelona – Eindhoven 4:0 (kon.) | Inter – Tottenham 2:1 (kon.) | Club Brugge – Dortmund 0:1 (kon.)
CZ Bělehrad – Neapol 0:0 (kon.) | Galatasaray – Lok. Moskva 3:0 (kon.) | Liverpool – PSG 3:2 (kon.)
Monaco – Atlético 1:2 (kon.) | Schalke – Porto 1:1 (kon.)
konec
Club Brugge KV
0:1 (0:0)
Borussia Dortmund
Úterý 18.09.2018, 21:00 • Jan Breydelstadion, Bruggy • Liga mistrů • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u Ligy mistrů či jiné soutěže na počtěnou! (22:54:38)
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:8. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 10:5.
     
    Vyrovnaný duel mezi Bruggami a Dortmundem má nakonec vítěze, díky jedné brance v závěru bere všechny tři body německý velkoklub.


    Vítězství celku Luciena Favreho se ovšem nerodilo lehce. Ve vyrovnaném průběhu se do vedení mohli dostat oba celky. Rozhodnutí měl v závěru na kopačce Loïs Openda, který ale zblízka Bürki nepřekonal. V následném útoku tak šťastně rozhodl Christian Pulisic. Belgický celek nicméně po utkání sklidil oprávněný aplaus tribun stadion Jana Breydela.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Snaha belgického celku je nejspíše u konce. Centrovaný míč do vápna ze středu hřiště Openda pouze prodloužil do vápna, kde byl ovšem pouze Roman Bürki. Borussia vítězí.
     
    90+2
    Ten se ovšem nepovedl a kombinovala Borussia. Kagawa dostal míč na zadní tyčku, kde se ale po skluzu domácího hráče neprosadil. Následná střela Dahouda z pravé strany byla sražena na roh.
     
    90+1
    Dion Cools následně posílal z pravé strany centrovaný míč do vápna. Ještě před šestnáctkou si ovšem úspěšně počínali fotbalisté Dortmundu, jenž míč odvrátili na rohový kop.
     
    90
    Poslední vteřinky základní hrací doby. Byl pískán faul ve středu hřiště a po menším zdržení hry vidí žlutou kartu japonský středopolař Šindži Kagawa. Nastavují se tři minuty.
     
    88
    Bruggy by nyní tu remízu braly všemi deseti. Dion Cools centroval na hranici vápna, kde byli fotbalisté Dortmundu. Ti následně mohli jít do protiútoku, ale hru raději uklidnili.
     
    87
    Christian Pulisic je nabuzen a pokoušel se o další střelecký pokus. Zkoušel to z hranice vápna, ale jeho technická rána nebyla přesná a míč skončil nad brankou.
    85. Christian PULISIC - 0:1
     
    85
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí celek dostává velice smolnou branku a Borussia jde do vedení! Matej Mitrović odkopával míč před napadajícím CHRISTIANEM PULISICEM. Americký hráč ovšem skvěle nastavil nohu a domácího brankáře pohledně přeloboval.
     
    84
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Julian Weigl, přichází Mahmoud Dahoud.
    83. Openda mohl být hrdinou, bodlem ale Bürkiho nepřekonal
     
    83
    Tak to mohlo být střídání! Loïs Openda se po levé straně dostal do šestnáctky a stál ve výborné pozici. Roman Bürki ovšem stál dobře a jeho tutovku skvěle vyrazil!
     
    82
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Jelle Vossen, přichází Loïs Openda.
     
    81
    Emmanuel Bonaventure Dennis nyní procpal míč do šestnáctky, kde byli ovšem jen hráči ve žlutých dresech. Ti balon následně nakopli směrem dopředu.
     
    79
    Krásná akce Borussie! Šindži Kagawa poslal centrovaný míč na zadní tyčku, kam si bez povšimnutí obrany zabíhal Łukasz Piszczek. Polský obránce ovšem zakončoval v těžké pozici jen vedle branky.
     
    78
    Pokus Hanse Vanakena na zadní tyčku ovšem přeletěl všechny hráče včetně brankáře Bürkiho. Pokračuje se odkopem od branky švýcarského brankáře v momentě, kdy do konce duelu chybí nějakých patnáct minut.

    David Panuška

    Branky: 85. Pulisic

    Karty:   19. Weigl (DOR), 90. Kagawa (DOR)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:8. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 10:5.
    Club Brugge KV: Letica – Poulain, Rits, Mitrović, Denswil – Vlietinck (56. D. Cools), Vormer, Groeneveld (76. Dennis), Vanaken – Wesley, Vossen (82. Openda).
    Náhradníci: Horvath – S. Amrabat, Schrijvers, D. Cools, Mechele, Openda, Dennis.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Akanji, A. Diallo, Schmelzer – Weigl (84. Dahoud), Witsel – Sancho (69. Pulisic), M. Götze (62. Kagawa), Reus – M. Wolf.
    Náhradníci: Hitz – Zagadou, Hakimí, Dahoud, Philipp, Pulisic, Kagawa.

    Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra

    Diváci: 25181
    thejrc.org