Žilina – Nové Zámky 2:3 (kon.) | Košice – Miskolc 6:3 (kon.) | Trenčín – Lipt. Mikuláš 3:2 (po pr.)
Nitra – Poprad 4:1 (kon.) | Zvolen – Detva 6:1 (kon.) | MAC Budapešť – Banská Bystrica 4:0 (kon.)
konec
HC Košice
6:3 (3:0, 1:3, 2:0)
DVTK Jegesmedvék Miškovec
Úterý 18.09.2018, 17:30 • Steel Aréna, Košice, Slovensko • Tipos Extraliga (SR) • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je za námi utkání třetího kola mezi Košicemi a Miškolcem. Zápas nám nabídl nijak zvlášť extrémně skvělý hokej, DVTK ale ukázalo bojovnost, když ze stavu 4:0 se dostalo na 4:3. Košice ale v poslední třetině kontrolovaly stav, díky gólům Galamboše a Netíka v 50. a 54. minutě nakonec berou výhru 6:3. Match nabídl i pěstní výměnu po faulu Ruska na Nagyho, do faulujícího se pustil Dudáš. Pro Ruska zápas skončil, domácí bek dostal 2+10 minut. Z mé strany je to dnes vše, s přáním pěkného zbytku víkendu se s vámi loučí Tomáš Kalas. (19:54:59)
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Domácí dohrávají zápas v útočném pásmu a DVTK už tak trochu rezignovalo.
     
    59:05
    Duschek musel zakročit proti lehce zmatečné střele jednoho z domácích, na tribunách je mezitím k vidění standing ovation.
     
    58:03
    Jdeme do posledních minut utkání, Miškovec je v plném počtu a Somogyi najížděl do slušné akce, jenže zprava si na Habala nepřišel.
     
    56:36
    Domácí hrají tedy další přesilovku, ale zápas se jenom dohrává, ani Košice tolik nespěchají při zakládání útoku.
     
    56:05
    Vyloučení v týmu DVTK Jegesmedvék (Milam – 2 min., podrážení).
     
    55:27
    Miškovec je v plném počtu, ale o zápasu je již zřejmě rozhodnuto.
     
    54:49
    Signalizovaný ofsajd, respektive již úmyslný. Hra se tak stěhuje zase před Habala.
     
    53:58
    Košice vstřelily branku!
    Přesilovkové komando Košic se opět prosadilo a je to o tři branky. Kafka křižně přehrál na pravý kruh TOMÁŠI NETÍKOVI, který tvrdou střelou k pravé tyči propálil Duscheka. To už je pro Košice dobré. Asistence: Petr Kafka, Klemen Pretnar.
     
    53:26
    Vyloučení v týmu DVTK Jegesmedvék (Magosi – 2 min., podrážení).
     
    52:46
    Šoltés se pokusil o individuální průnik do pásma, následně předal z rohu mezi kruhy na Netíka, domácí plejer ale neprostřelil Duscheka.
     
    50:08
    Tresty jsou následovné: Rusk dostává za bitku + naražení Nagya na mantinel 5+20 minut, trest za něj odsedí Vinczi. Na domácí straně je trestán Dudáš, ten to má 2+10 minut za hrubost, menší trest odsedí Žitný. Hraje se 4 na 4.
     
    50:08
    Stále se sudí radí, nicméně Rusk již opustil i trestnou lavici, očekává se tedy pětiminutový trest.
     
    50:08
    Nagy schytal u mantinelu velice tvrdý hit od Ruska a Dudáš se hned vydal mstít, nakonec dopadl pěstní souboj nerozhodně, hráči se nicméně postrkávají stále. Čekáme na tresty.
     
    49:59
    Ohromný tlak hostí před brankou Košic! Hned tři hráči vyvinuli obrovský tlak na Habala, ale nepovedlo se protlačit kotouč do sítě! Vinczemu chyběly centimetry, ale nakonec z toho nic nevzešlo.
     
    49:10
    Košice vstřelily branku!
    Košice budou mít do závěrečných minut klid na udržení náskoku. Vyhraný souboj ve středním pásmu přešel do přečíslení 3 na 1, které vyřešil sám střelou z vrcholu pravého kruhu mezi nohy Duscheka PETER GALAMBOŠ a ani protesty hostí nic nezmůžou – 5:3. Asistence: Dávid Šoltés, Patrik Koch.
     
    48:50
    Ládův průnik byl zastaven hvizdem čárového sudího, který posoudil přechod modré čáry jako nedovolený. Komerční pauza.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 3. Suja (McDowell III, Nagy), 9. Suja (Spilár, Lenďák), 17. Dudáš (Kafka, Pretnar), 27. Šoltés (Haščák, Nagy), 50. Galamboš (Šoltés, Koch), 54. Netík (Kafka, Pretnar) – 29. Kulmala, 38. Loiseau (Magosi, Miskolczi), 40. Láda (Kulmala)


    HC Košice: Habal (Škorvánek) – Lenďák, Dudáš, Pretnar, Koch, McDowell III, Pulli, Čížek, Žitný – Kafka, Bropney, Netík – Nagy, Suja, Spilár – Šoltés, Galamboš, Haščák – Klíma, Krajňák, Hričina
    trenér: Roman Šimíček

    DVTK Jegesmedvék Miškovec: Duschek (Adorján) – Szirányi, Slovák, Crawford, Kiss, Rusk, Milam, Láda, Vojtkó – Miskolczi, Galanisz, Magosi – Pance, Kulmala, Somogyi – Harrison, Vas, Loiseau – Ritó, Hájos, Vincze
    trenér: Glen Hanlon

    Rozhodčí: Konc, Štefik – Gajan, Smrek
    thejrc.org