Florida – Nashville 0:5 (kon.) | Columbus – Buffalo 1:4 (kon.) | Florida – Nashville 3:5 (kon.)
New Jersey – NY Rangers 3:4 (po pr.) | Philadelphia – NY Islanders 3:1 (kon.) | Montreal – New Jersey 3:1 (kon.)
Winnipeg – Minnesota 2:1 (kon.) | Calgary – Edmonton 4:7 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
New York Islanders
Úterý 18.09.2018, 01:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (03:56:08)
     
    Československá stopa v utkání:
    Michal Neuvirth (PHI) 30 minut, 8 zákroků, 1 gól, 88,9%
    Jakub Voráček (PHI) 0+2, 0 střel, čas na ledě 17:30.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Shayne Gostisbehere (PHI) 2+0
    2. Michail Vorobjov (PHI) 1+0
    3. Claude Giroux (PHI) 0+2.
     
    Střely na branku: 20 – 20 (9:7, 7:6, 4:7).
     
    Je dobojováno! Philadelphia úplně nezachytila začátek zápasu a dostala se pod tlak, ve kterém ji zachraňovaly velmi jisté zákroky Michala Neuvirtha. To se však týkalo nanejvýš deseti minut, po kterých už byly útoky Islanders hodně bezzubé. Flyers naopak kousali stále více a ještě do konce první třetiny si vypracovali dvougólový náskok. Po změně stran Gostisbehere skóroval v přesilovce i podruhé a vesměs rozhodl o vítězství svěřenců Rona Hextalla, které nijak nerozhodilo ani jediné snížení z hokejky Mikea Sisla. Fanoušci domácího týmu tak mohou odcházet z Wells Fargo Center s dobrým pocitem, jejich oblíbenci odehráli nadmíru solidní utkání, ve kterém rozhodně zaujal výkon jednadvacetiletého útočníka Michaila Vorobjova.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Toews v samotném závěru ještě nabil Pelechovi, jehož pokus od modré Hart vyrazil do nebezpečného závaru. Lee ani Nelson se k pořádné dorážce ale nedostali.
     
    59:25
    Bailey lacino ztratil puk u pravého mantinelu, Letci se rychle dostali ke středovému kruhu, ovšem Laugton se bekhendem marně snažil trefit prázdnou klec.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:44
    Hosté kroužili v útočném pásmu, ale znovu to k ničemu nevedlo. Flyers chytře vyhodili tak, že Pelech musí hrát zpoza prázdné branky.
     
    58:04
    Jeremy Smith ihned po hostujícím zisku puku opustil brankoviště a pustil do hry šestého útočícího hráče!
     
    57:46
    Islanders se stále nemohou dostat do nějakého tlaku. Po zakázaném uvolnění naopak budou čelit vhazování před svým gólmanem.
     
    57:24
    Dale Weise na trojnožce dojel do pravého kruhu, odkud branku přestřelil. Domácí ještě pokračovali, ale tečovaná střela Provorova narazila na ideálně položený pravý beton Smithe.
     
    56:18
    Tým z New Yorku stále marně čeká na nějakou větší šanci. Jeho šance na vyrovnání začínají rychle klesat, do konce poslední třetiny nezbývají ani čtyři minuty.
     
    55:28
    Laugton moc dobře věděl, že mu v tandemu jede Knight, kterému dal puk za obranu. Islanders zachránila až nastřelená branková konstrukce. Knight to přitom myslel moc chytře, mířil do protipohybu gólmana.
     
    55:12
    Hostující přechod do ofenzivy měl jednu chybku, puk během něj opustil bojiště a po přerušení se bude vhazovat ve středovém kruhu.
     
    54:31
    Pelech trochu zaváhal za vlastní brankou. U zadního mantinelu svou chybu ale rychle napravil a zapříčinil se o to, že se Islanders dostali do klidných vod.
     
    53:55
    Nicolas Aube-Kubel se dnes zatím moc nepředvedl. Do hry se dostává jen minimálně a teď navíc zkazil přihrávku z levého mantinelu.
     
    53:16
    Weal měl puk na bekhendu a vydal se s ním k ose hřiště. Ke střele se ale neodhodlal a domácí pokračují rychlou kombinací.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 17. Vorobjov (Voráček, Provorov), 20. Gostisbehere (Giroux, van Riemsdyk), 26. Gostisbehere (Giroux, Voráček) – 31. Sislo (Hitchcock, D. Toews)


    Philadelphia Flyers: Neuvirth (31. Hart) – P. Myers, Provorov, Hagg, Gostisbehere, Friedman, Zamula – Aube-Kubel, Weal, Giroux – Voráček, Vorobjov, van Riemsdyk – Weise, Knight, Laughton – Goulbourne, Vecchione, Ratcliffe.
    New York Islanders: Greiss (31. J. Smith) – Wilde, Pelech, Mayfield, D. Toews, Rathgeb, Seidenberg – Bailey, Nelson, Lee – Ho-Sang, Filppula, Kühnhackl – Ch. Bourque, Fritz, Johnston – Sislo, Hitchcock, Dal Colle.

    Rozhodčí: Charron, Dunning – Nowak, Daisy
    thejrc.org