Buffalo – Pittsburgh 3:2 (kon.) | Columbus – Chicago 4:1 (kon.) | NY Islanders – Philadelphia 1:5 (kon.)
Washington – Boston 2:5 (kon.) | Tampa – Carolina 1:4 (kon.) | Toronto – Ottawa 4:1 (kon.)
Dallas – St. Louis 5:3 (kon.) | Colorado – Vegas 1:5 (kon.) | Arizona – Los Angeles 4:2 (kon.)
Los Angeles – Arizona 3:4 (kon.) | San Jose – Anaheim 4:1 (kon.) | Vancouver – Edmonton 2:4 (kon.)
Boston – Calgary 3:1 (kon.)
konec
New York Islanders
1:5 (0:1, 1:3, 0:0)
Philadelphia Flyers
Středa 19.09.2018, 01:00 • Barclays Center, New York • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto utkání je to vše, mějte se fajn. (03:45:37)
     
    Československá stopa v utkání
    Jan Kovář (NYI)
    0+0, 1 střela, čas na ledě 14:22.
     
    Střely na branku: 32 – 30 (12:11, 12:11, 8:8)
     
    Je dobojováno! Poslední ze série tří zápasů mezi těmito dvěma soupeři končí druhou výhrou v řadě pro Philadelphii, jenž si bez největších opor odváží z ledu Barclays Center pozitivní výsledek 5:1. Prakticky o všem podstatném se rozhodlo ve druhé třetině, kdy sice Quenneville vyrovnal na 1:1, ale poté skórovali už jenom hostující hokejisté, kteří ve třetí části převážně bránili, ale mohli se naprosto spolehnout na Anthonyho Stolarze. Ten měl původně usednout jenom na lavičku, jenomže kvůli předzápasovému zranění Alexe Lyona odchytal celých šedesát minut a stal se základním pilířem pro dnešní výhru Letců. Jako bonus si dokonce připsal i jednu asistenci na vítězný gól Carsena Twarynského.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Boychukovo nahození bylo zastavené, nicméně puk přistál pod Ryanem Bourquem, který šel do pokleku a zprava o kousíček přestřelil branku Flyers.
     
    59:22
    Obránce Noah Dobson se vydal do prostoru pravého křídle a slušně mířil na vzdálenější tyč. Stolarz korunoval velmi dobrý výkon zákrokem pravým betonem.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:26
    Flyers se dobrovolně vrátili do vlastní třetiny a už se zbytečně neženou do útoku. O vítězi už je v těchto chvílích stoprocentně rozhodnuto.
     
    57:48
    David Quenneville zachytil puk pod pravým mantinelem a bez rozmýšlení ho poslal na branku, kde zasáhla Stolarzova lapačka.
    57:38 Jori LEHTERÄ - 1:5
     
    57:38
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Ještě jedna pojistka na hostující výhrou! TJ Brennan přebruslil Beauvilliera a namířil si to do pravého kruhu, kde mu puk sice utekl, ale s malým přispěním Leiera neplánovaně přihrál JORI LEHTERÄMU, jenž bekhendem z mezikruží upravil skóre na 5:1. Asistence: Taylor Leier, TJ Brennan.
     
    56:55
    Taylor Leier v mezikruží střílel z otočky, ale narazil na dobrý blok. Platilo to i v případě jeho vlastní dorážky.
     
    56:27
    V posledních minutách mají rozhodně více ze hry hokejisté s logem Islanders na hrudi. Na nějaké zdramatizování zápasu to přesto vůbec nevypadá.
     
    55:51
    Beauvillierův pokus z pravého mantinelu bruslí tečoval Varone a poslal puk k bližší tyči, kterou Stolarz jistil svou levou nohou.
     
    55:39
    Casey Cizikas rychle vyplaval zpoza branky, jenže z minisouboje mezi ním a chytajícím Stolarzem odešel jako poražený.
     
    54:54
    Sbisa byl na hranici pravidel zastaven v levém kruhu. Poté se rýsoval brejk Letců, ale ani ti si nedali přesnou finální přihrávku.
     
    54:10
    Ryan Bourque pomohl Kovářovi a vysvobodil zaseklý puk. Ten předal Boychukovi, jenž z dálky o hodně minul prostor mezi tyčemi.
     
    54:02
    Boychuk napřáhl od modré, přízemní střelu zajímavě tečoval Jan Kovář, ovšem Stolarz si ve svém brankovišti opět poradil.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 29. Quenneville (Leddy, Eberle) – 14. de Haas (Willcox), 33. Twarynski (Brennan, Stolarz), 36. Varone (Palmquist, Konecny), 37. Martel (Brennan, Carey), 58. Lehterä (Leier, Brennan)


    New York Islanders: Lehner (41. Gibson) – Boychuk, Vande Sompel, Quenneville, Leddy, Dobson, Sbisa – Komarov (A), Barzal, Beauvillier – Eberle (A), Kovář, Bellows – R. Bourque, Suter, Kubiak – Clutterbuck (A), Cizikas, Martin.
    Philadelphia Flyers: Stolarz (Lyon) – Folin, Friedman, Brennan, Palmquist, de Hass, Willcox – Lehtera (C), Raffl, Leier – Konecny, Patrick, Lindblom – Carey, Varone, Martel – Rubcov, Twarynski, McDonald.

    Rozhodčí: MacDougall, StLaurent – Driscoll, Marquis

    Diváci: 4 744
    ocianews.com