Vítkovice – Chrudim 2:1 (kon.) | Jihlava – Vlašim 3:0 (kon.) | Znojmo – Ústí n. L. 3:0 (kon.)
konec
MFK Vítkovice
2:1 (1:1)
MFK Chrudim
Pátek 21.09.2018, 17:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Přeji hezký večer a u dalších online přenosů na počtenou. (19:01:01)
     
    Je dobojováno. Vítkovice do dnešního duelu nevstoupily dobře, ale nakonec berou všechny tři body. Od 11. minuty totiž prohrávaly, když se krásně z přímého koupu trefil Ondřej Kesner. Jenže Chrudimi netrvalo vedení dlouho a za deset minut bylo srovnáno. Prudkou přízemní ranou dokázal vyrovnat Josef Celba. V rozmezí 45. a třetí minuty nastavení poté uviděl dvě žluté karty hostující Vašulín, jenž musel po červené kartě předčasně do sprch. Prakticky vzápětí mohl strhnout vedení na stranu Vítkovic Celba, ale své sólo zakončil jen nad bránu.
    Ve druhé půli to bylo převážně na jednu bránu. Chrudim se dlouho úspěšně bránila trochu bezzubé hře domácích, kteří si další gólovku vypracovali až v 75. minutě. Súkenník ale z ideálnhí pozice hlavou těsně přestřelil. Ostravané se ale nakonec dočkali v 88. minutě. To centr Paška přetavil ve vítězný gól střídající Vladimír Mišinský, jenž rozhodl o zisku tří bodů a také o prodloužení domácí neporazitelnosti Vítkovic.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Mikula nyní hlavou míč netrefil a Kopecký si poté příliš okatě říkal o penaltu. Sudí mu na lep neskočil a píská nedovolenou hru hostů.
     
    90+5
    Jeden z posledních nákopů Mrázka sebral Cverna, jenž hlavou poslal balon do zámezí.
     
    90+4
    Jenže jejich snažení nemělo dlouhého trvání a musely zpět přepnout do defenzívy. Nakonec však větší úsilí vyvinout nemusely, jelikož dlouhý centr končí až u Šustra.
     
    90+3
    Mrázek posílal ze své poloviny dlouhý míč do ohně, ale Vítkovice se balonu ihned zmocnily a mohou postupovat vpřed.
     
    90+2
    Teď je to naopak Chrudim, která spěchá vpřed. Mikula však dlouhý nákop odhlavičkoval a následný centr zleva končí za bránou Šustra.
     
    90+1
    Súkkeník teď pokazil nadějně se rozvíjející útok Vítkovic. Místo roztažení hry do strany volil přihrávku středem na Mišinského, což se ukázalo jako špatné řešení.
     
    90
    Hlavní sudí nastavuje 5 minut navíc.
     
    90
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Tomáš Froněk, přichází Lukáš Kopecký.
     
    88
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vysvobození pro Vítkovice přichází dvě minuty před koncem vypršení řádné hrací doby. Zleva výborně odcentroval na zadní tyč David Pašek, který vyzval ke skórování VLADIMÍRA MIŠINSKÉHO, jehož křižná hlavička zapadla přesně k tyči zkoprnělého Mrázka.
     
    86
    Domácí nyní neví, kudy by se dostali do vápna soupeře. Zkoušeli to opět z pravé strany přihrávkou na vápno, kde však znovu výborně zakročila hostující defenzíva.
     
    85
    Ani další centr zprava neslavil úspěch. Domácí na něj sice nedosáhli, ale díky odkopu hostů mohou vhazovat.
     
    84
    Vítkovice ovšem stupňují svůj tlak a krásná přihrávka na malé vápno přiletěla z pravé strany. Mišinský se však k míči posléze nedostal.
     
    83
    Vítkovice si ale na hrotu nerozuměly a spíše s v útočné fázi její hráči překáželi. Po MIkulově snažení bude následovat odkop od brány.
     
    83
    Ožvolda se nakonec ke střele z pětadvaceti metrů neodhodlal a Kesner poté odkopl míč až k Šustrovi, který jej okamžitě vrací vpřed.
     
    82
    Pohledná kombinace domácích skončila centrem z pravé strany, který ovšem trefil prvního bránícího hráče Chrudimi v pokutovém území.
     
    81
    Střídání v týmu MFK Vítkovice: ze hřiště odchází Martin Motyčka, přichází Dan Ožvolda.

    Radomír Fukala

    Branky: 22. Celba, 88. Mišinský – 12. Kesner

    Karty:   17. Celba (VIT), 47. Matěj (VIT) – 45. Vašulín (CHR)   45+3. Vašulín (CHR)


    MFK Vítkovice: Šustr – Celba (67. Mišinský), Mikula (C), V. Cverna, Holiš (46. Matěj) – Pašek, Motyčka (81. Ožvolda), Súkenník, Vasiljev – Hýbl, Macej.
    Náhradníci: Simkanič – O. Cverna, Matěj, Ožvolda, Mišinský, Bzirský, Mrázek.

    MFK Chrudim: Mrázek – Hlavsa, Krčál, Mastík, Kesner (C) – Sulík (31. Dostálek), Sixta, Langr, Froněk (90. Kopecký) – Rybička (68. Šípek), Vašulín.
    Náhradníci: Zíma – Kopecký, Šípek, Řezníček, Vodrážka, Stránský, Dostálek.

    Rozhodčí: Slabý – Dresler, Batík

    Diváci: 589
    bahis siteleri