Chomutov – Liberec 1:3 (kon.) | Plzeň – Sparta 2:3 (po pr.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 1:3 (kon.)
K. Vary – Třinec 0:2 (kon.) | Pardubice – Litvínov 2:6 (kon.)
po prodl.
HC Škoda Plzeň
2:3 (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)
HC Sparta Praha
Pátek 21.09.2018, 17:30 • Home Monitoring Aréna • Tipsport extraliga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Přeji krásný páteční podvečer, vítejte u duelu třetího kola Tipsport extraligy ledního hokeje, ve kterém HC Škoda Plzeň vyzve HC Spartu Praha. Utkáním vás provede Matěj Vybíral, příjemnou zábavu.
     
    HC Sparta Praha
    Postavení v tabulce: 5. místo
    Počet bodů: 3
    Skóre: 6:3

    Nejproduktivnější hráč: Jan Košťálek – 3 body (1+2)
    Nejlepší střelec: Richard Jarůšek – 2 branky
    Nejlepší nahrávači: Košťálek, Blain– 2 asistence
    Nejproduktivnější obránce: Jan Košťálek – 3 body (1+2)
    Nejtrestanější hráč: Jeremie Blain – 6 minut
    Gólman:
    Matěj Machovský – 120 minut / pr. 1,50 | 96,15 %

    Ve velmi obměněné sestavě a s hlavně novým trenérem Nemcem Uwe Kruppem nastupuje Sparta v nové sezóně, s novými cíli, rychle už zapomněla na nepovedený loňský ročník. Jako hlavní posila se jeví gólman Matěj Machovský, který strávil čtyři sezóny hlavně v Plzni, poté se neúspěšně vydal bojovat do NHL a bude to pro něj speciální zápas. Dále přišli dva Kanaďané do obrany, a to Jeremie Blain a Steve Delisle. Do ofenzivy zase Pražané získali Zacha Silla z Hershey nebo Jana Košťálka z Manitoby.

    1. kolo:
    Sparta vstoupila do sezóny skvěle, Machovský vynuloval Hradec Králové a Pražané zvítězili vysoko 4:0, ačkoliv na střely prohráli 28:44.
    Branky a nahrávky: 16. Jarůšek (Košťálek, P. Vrána), 27. Košťálek (Forman, Pech), 43. Delisle (Piskáček, Smejkal), 59. Kudrna (Blain, Buchtele)

    2. kolo:
    Druhý duel na ledě Vítkovic rozhodla první třetina, ve které padlo všech pět gólů. Sparta sice dvakrát zareagovala na domácí gól, ale napotřetí už se jí to nepovedlo, rozhodl Jakub Lev, plzeňský odchovanec, v přesilovce pět na tři.
    Branky a nahrávky: 5. Lev (Olesz, Trška), 14. Schleiss (Trška, Dej), 17. Lev (Trška, Dej) – 12. Jarůšek (Blain, Košťálek), 14. Forman (T. Pavelka, Kalina)
    Sestava Sparty: Machovský (Honzík) – Blain, Kalina, T. Pavelka, Košťálek, Piskáček (A), Gregorc, Delisle – Smejkal, Sill, Černoch – Říčka, P. Vrána (C), Jarůšek – Pšenička, Pech (A), Forman – Buchtele, Klimek, Kudrna.
    Jiří Novotný po čtyřech zápasech za Plzeň odchází do Švýcarska.

     
    HC Škoda Plzeň
    Postavení v tabulce: 5. místo
    Počet bodů: 6
    Skóre: 6:3

    Nejproduktivnější hráč: Denis Kindl – 3 body (3+0)
    Nejlepší střelec: Denis Kindl – 3 branky
    Nejlepší nahrávači: Gulaš, Němec – 2 asistence
    Nejproduktivnější obránci: Čerešňák, Pulpán, J. Kindl (0+1)
    Nejtrestanější hráč: Jan Eberle – 10 minut
    Gólmani:
    Dominik Frodl – 60 minut / pr. 0,00 | 100,00 %
    Alexandr Hylák – 59 minut / pr. 3,05 | 89,29 %

    Západočeši obměnili kádr hodně. Odešli obránci Sklenička s Moravčíkem, brankář Svoboda a útočník Tomáš Mertl, to byly nejcitelnější odchody. Kariéru navíc ukončil Petr Kadlec a ze zdravotních důvodů už nepokračuje Ryan Hollweg. Škodovka však tým doplnila, zdá se, výborně. K Milanu Gulašovi přišel zkušený Václav Nedorost, zatím se vydařil i příchod Vojtěcha Němce, jemuž se dařilo v přípravě, v CHL a zatím má na kontě tři body. Největší otazník visel dlouho u brankařů. Dominik Frodl měl původně dělat dvojku Svobodovi, ten však nečekaně odešel do Nashvillu, a tak indiáni sháněli dlouho Frodlovi kolegu. Nakonec přišel Bělorus Dmitrij Milčakov. S bývalým gólmanem Slavie se zatím pravidelně střídá a vypadá to, že spolu utvoří velmi silnou dvojici. Frodl se zaskvěl proti Liberci, Milčakov například proti finské Jyväskylä. Škoda měla tu výhodu, že sezónu odstartovala už dříve, a to v rámci Champion Hockey League, kde už odehrála čtyři zápasy a zvládla je výborně! Dvakrát porazila obhájce titulu, zmiňovanou JYP Jyväskylä a dvakrát švýcarského vicemistra Lugano, už si zajistila postup mezi šestnáct nejlepších.

    1. kolo:
    Indiánům vyšla první třetina úvodu sezóny nejlépe, jak mohla. Využitá přesilovka pět na tři už ve třetí minutě, další dva góly a bylo vlastně rozhodnuto. Liberec si vytvořil několik šancí, ale famózního Frodla nedokázal překonat v zápase ani jednou. V závěru ještě pečetil výhru domácích svým druhým gólem Denis Kindl.
    Branky a nahrávky: 3. V. Němec (Gulaš, Kratěna), 5. D. Kindl (V. Němec), 12. Kracík (Čerešňák), 52. D. Kindl (Gulaš, J. Kindl)

    2. kolo:
    Souboj na ledě mistrovské Komety se pro Západočechy nevyvíjel dlouho špatně. Dvakrát totiž Plzeň rychle zareagovala na gól domácích, ale Brno v závěru tlačilo a dvě minuty před koncem vsítilo rozhodující gól v početní výhodě.
    Branky a nahrávky: 4. Zaťovič (P. Holík), 44. P. Holík (Mueller), 59. Nahodil (P. Holík, Štencel) – 12. Gulaš (Pulpán), 45. D. Kindl (Kracík, V. Němec
    Sestava Plzně:: Milčakov (Frodl) – J. Kindl (A), Čerešňák, Allen, L. Kaňák, Pulpán, Vráblík – Nedorost, Novotný, Gulaš (C) – Stach, Kratěna, Indrák (A) – D. Kindl, Kracík, V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle – Preisinger.
    Dominik Frodl odstartoval extraligovou kariéru čistým kontem. Podaří se mu zastavit i střelce Sparty?
     
    Vzájemné zápasy loni
    44. kolo – Sparta 2:4 Plzeň
    31. kolo – Plzeň 3:1 Sparta
    18. kolo – Sparta 0:2 Plzeň
    5. kolo – Plzeň 4:3 Sparta

    Sezóna 2017/2018 měla v zápase těchto dvou týmů v základní části jediného vítěze. Všechny čtyři duely vyhrála Škoda, která také ovládla celou základní část. Souboj Sparty a Plzně téměř vždy nabídne pěkný hokej nabitý emocemi, a to také díky západočeským fanouškům, u kterých Pražané skutečně nejsou v lásce. Uvidíme vyhecovaný duel i tentokrát? A kdo ho ovládne? Budou to favorizovaní indiáni, kteří dominovali na domácím ledě celou loňskou základní část, nebo Sparta po posledních pěti vzájemných prohraných duelech zlomí sérii? Oba dva celky zatím odehrály naprosto identická utkání, v prvním kole doma vyhrály 4:0, ve druhém pak venku nestačily na své soupeře při výsledku 2:3, a proto okupují společně pátou příčku.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Frodl (Milčakov) – J. Kindl (A), Čerešňák, Allen, L. Kaňák, Pulpán, Vráblík – Kantner, Nedorost, Gulaš (C) – Stach, Kratěna, Indrák (A) – D. Kindl, Kracík, V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle – Preisinger.

    HC Sparta Praha: Machovský (Honzík) – Piskáček (A), Delisle, Gregorc, Košťálek, Blain, Kalina, Tomáš Dvořák – Beran, Sill, Černoch – Říčka, P. Vrána (C), Jarůšek – Buchtele, Pech (A), Forman – Smejkal, Klimek, Kudrna.

    Rozhodčí: Pešina, Petružálek – Lhotský, Klouček.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Sparta udělala v sestavě řadu pozičních změn, první útok tvoří Sill, Černoch a nově Matěj Beran, plzeňský odchovanec. V brance Pražanů opět Matěch Machovský, který na západě Čech odchytal hned čtyři sezóny.
    Plzeňští gólmani se znovu prostřídali, na řadě je tentokrát dvaadvacetiletý Dominik Frodl. V první formaci Novotného zastoupil Matyáš Kantner, který nyní bude hrát střídavě za Škodu a Duklu Jihlava. Obranné formace a zbylé útočné trojice zůstaly oproti poslednímu duelu stejné, třináctým forvardem dnes však Miroslav Preisinger.
     
    Home Monitoring Aréna se velmi rychle zaplňuje, na tento duel bude zaslouženě dobrá, ale dost možná také vyhrocená atmosféra.
     
    Na led přijíždějí sparťanští hráči a jsou "přivítáni" pískotem.
     
    Nyní už přicházejí i domácí Západočeši! Plzeň dnes bude hrát v tmavě modrých dresech, Sparta v rudobílých.
     
    Ještě před utkáním je vyhlášen oslavenec z 19. září Bohuslav Ebermann! Ten oslavil 70. narozeniny a Martin Straka mu předává dres s tímto číslem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Sparta v úvodu v útočném pásmu, ovšem Delislemu přeskočil kotouč hůl a Západočeši se dostali alespoň z obranné třetiny.
     
    00:30
    Akci indiánů zastavil ofsajd.
     
    00:48
    Kratěna dobře obehrál napadajícího Buchteleho a Plzeň zaváží puk do útoku.
     
    01:20
    Nahození Lukáše Pulpána ze středního pásma Machovský kryje ve výstroji, první zákrok pro sparťanského gólmana byl z kategorie jednoduchých.
     
    01:38
    Kotouč na plzeňské střídačce, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    02:01
    Jakub Kindl odvedl dobrou práci pro Kodýtka, který z mezikruží tvrdou ranou netrefil branku! Vzápětí ještě střílel Straka, Machovský tentokrát musel zasahovat, ale vyráží.
     
    02:44
    Sparťanskou protiakci si domácí pohlídali a znovu jsou na kotouči.
     
    03:07
    Na Gulaše směřovala přihrávka Nedorosta z pravé strany, ale plzeňský kapitán v tísni z levého kruhu kotouč netrefil.
     
    03:50
    Delisle odklízel kotouč před napadajícím Indrákem, bekhendem rozehrál pouze na zakázané uvolnění.
     
    04:16
    Čárový rozhodčí měl situaci těžkou na posouzení, kotouč poskakoval kolem plzeňské útočné modré, nakonec odpískal ofsajd při přechodu Stacha.
     
    04:34
    Signalizovaná výhoda pro Škodu.
     
    04:43
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jiří Smejkal – 2 min., podrážení), za zbytečný faul v útočném pásmu.
     
    05:02
    Gulašova rána sražena, sparťané se následně dopustili hry vysokou holí, vhazuje se po pravici Machovského.
     
    05:18
    Při ráně Stacha před brankou clonil Nedorost, ale Machovský přesto dokázal zasáhnout a udržel kotouč ve výstroji.
     
    05:23
    Hosté vyhráli buly a ihned vyhazují.
     
    05:55
    Lukáš Kaňák vyslal na Machovského dobrou ránu těsně nad ledem, gólman Pražanů dokázal zareagovat a vyráží střelu levým betonem! Sparta se následně osvobodila.
     
    06:31
    Na Frodla šlo nepříjemné skákavé nahození, domácí brankář raději puk před dotírajícím Sillem přikryl.
     
    06:43
    Hosté v plném počtu.
     
    07:15
    Kracík byl v útočném pásmu na hraně faulu odzbrojen a dopředu zamířila Sparta Forman se proháčkoval až ke střele, Dominik Frodl podržel domácí famózním zákrokem!
     
    07:45
    V útoku nyní indiáni, ale píská se hra vysokou holí od hostů. Vhazovat se bude po pravici Matěje Machovského, to však až po přestávce na čištění ledu.
     
    07:53
    Gulašovu přihrávku si dezorientovaný Piskáček málem srazil do branky, Machovský byl však pozorný. Následovala menší potyčka, vše se ale obejde bez trestů.
     
    08:30
    Jakub Kindl byl atakován mimo hru, následovala výhoda pro Plzeň, při které do útočného pásma nabruslil David Stach a střelou zápěstím prověřil Machovského.
     
    08:30
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Robert Říčka – 2 min., pozdní dohrání).
     
    08:36
    Kaňákova střela z levého kruhu Machovskému vypadla z lapačky, ale Sparta rychle zareagovala a osvobozuje se.
     
    09:24
    Škoda ve velikém tlaku, Stach ovšem trefil pouze boční síť!
     
    09:36
    Hosté dokázali vyhodit kotouč až k Frodlovi a mohou vystřídat.
     
    09:53
    Sparťané vyhodili kotouč pouze na střídačku, vhazuje se před Machovským.
     
    10:37
    Hosté v plném počtu, hned poté mířila přihrávka na Kratěnu před branku, ale kotouč Pražané srazili do ochranné sítě.
     
    10:43
    Další sražený pas domácích skončil až mezi diváky, vhazovat se tedy bude znovu v útočném pásmu indiánů.
     
    10:47
    Eberle se dostal hned po buly ke kotouči a z levého kruhu pořádně prověřil Machovského, ten s menšími problémy kotouč nadvakrát kryje.
     
    11:29
    Sparta se vymanila z obranného pásma, ale žádné střele nyní nečelila.
     
    11:56
    Hosté dobře udrželi útočné pásmo, nakonec Tomáš Dvořák pálil od modré, tečovaný pokus ale skončil vysoko nad brankou v ochranné síti.
     
    12:17
    Indrák udržel kotouč pro Stacha, ten ho posunul na levé křídlo na Ondřeje Kratěnu, jenž nestřílel vůbec špatně, mířil zápěstím pod horní tyč, ale Machovský tam měl své rameno a kryje. Následuje komerční přestávka.
     
    12:23
    Domácí Stach měl být vyloučen za podrážení podle rozhodčích, ale bylo jasně vidět, že sparťanský hráč podklouzl. Milan Gulaš protestoval a trest je nakonec odvolán. Plzeňský kapitán byl však strčen a následovala potyčka ve středu hřiště. Sparta si následně od fanoušků nevyslechla nic pěkného.
     
    12:46
    Závar před sparťanskou brankou, kam nahazoval puk Kaňák, ale hosté se osvobodili. Duel je od začátku vyhrocený a opět byly k vidění hraniční zákroky, sudí tentokrát nepískal.
     
    13:52
    Říčka se natlačil před branku, ale nezakončil, kotouč se však dostal k volnému Jarůškovi, který zblízka minul cíl! Následně se ještě procpal před Frodla, ale plzeňský brankář odolal závaru.
     
    13:58
    Frodl vyráží dvě střely od modré, hra se přesouvá do středního pásma.
     
    14:23
    Sparta se chvíli držela v útočném pásmu, ale k další šanci se nedostala.
     
    14:55
    Smejkal nahazoval kotouč před branku, tam ale dobře zasáhl Frodl holí, přitáhl si kotouč pod lapačku a přerušuje hru.
     
    15:13
    Střela Klimka od modré prošla až na Frodla, ten vyráží. Plzeň je však nyní pod tlakem.
     
    15:30
    Domácí u kotouče a po delší době útočí.
     
    15:41
    Miroslav Indrák zkusil z hranice levého kruhu vyzkoušet pozornost Machovského, tomu kotouč vypadl, ale na druhý pokus už ho přikryl.
     
    15:57
    Rozehrávka Sparty končí na zakázaném uvolnění.
     
    16:27
    Ani indiánům se nepovedla rozehrávka, po icingu se vhazuje po pravici Dominika Frodla. Hra je zatím plná nepřesností a téměř bez šancí.
     
    17:09
    Třetí plzeňská formace pod velikým tlakem, nakonec však přišla pouze sražená střela Jeremieho Blaina od modré čáry.
     
    17:52
    Plzeň právě vstřelila branku!
    První branka je na světě, z nenápadné akci ji vstřelili Západočeši! Petr Straka byl první u kotouče za brankou, rychle ho zadovkou posunul před branku na najíždějícího a osamoceného JANA EBERLEHO, který střelou z první vypálil nad Machovského rameno pod břevno a dává svůj první gól v plzeňském dresu! Asistence: Petr Straka, Jakub Kindl.
    17:52 Jan EBERLE - 1:0
     
    18:51
    Kantner dostal pas na modrou, kličkoval v útočném pásmu, ale ve spolupráci s Gulašem se do šance nedostal. Dopředu může Sparta.
     
    19:39
    Sparta se dlouho držela v útočném pásmu, ale stále musela o kotouč bojovat u mantinelu, nakonec neuspěla.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Dlouho to vypadalo, že se do šaten půjde za nerozhodného stavu, spokojenější jsou však nakonec domácí. Duel je od první minuty vyhecovaný, vyhrocený, hráči se do sebe pouštěj, k vidění je spousta ostrých zákroků u mantinelu. Co však nebylo vidět, to byly šance. Oba celky jich měly pomálu a všechny zlikvidovali oba mladí gólmani, Dominik Frodl v extralize zatím neinkasoval a čisté konto drží už 80 minut. Matěj Machovský nakonec musel v závěru lovit puk ze své sítě, po přihrávce Straky od zadního mantinelu se první trefy v modrobílém dresu dočkal Jan Eberle.

    Střely na branku v první třetině – 11:7.

    Další třetina začne přibližně v 18:28.
     
    Hráči obou celků jsou zpět na ledové ploše a za malý okamžik odstartuje druhá třetina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Dobrá práce první plzeňské formace, která hned uzamkla Spartu v obranném pásmu. Výtečně se činil zejména Kantner s Gulašem, kteří nakonec vytvořili dobrou palebnou pozici pro Čerešňáka, jehož dělovku z levého kruhu kryje Machovský.
     
    20:50
    Hosté rychle přešli do útoku a Kudrna zkoušel střelecké štěstí, z úhlu branku minul.
     
    21:19
    Kaňák krásným pasem přes celé hřiště hledal Denise Kindla, ten ovšem kotouč nedokázal zpracovat.
     
    21:40
    Pražané vyrazili do protiakce, ta však skončila pouze slabou střelou, se kterou neměl Frodl žádné problémy.
     
    22:02
    Beran udržel pro hosty útočné pásmo a Černoch posunul kotouč před branku na volného Zacha Silla, jenž byl sám před Frodlem, ale kličkou do forhendu neuspěl, plzeňský gólman si střelce dobře vybruslil a zasáhl lapačkou.
     
    22:24
    Zakázané uvolnění indiánů.
     
    22:51
    Gulaš vyjel zpoza branky, ale k zakončení se nedostal, Matyáš Kantner už byl však úspěšný a dostal se do dobré střelecké pozice, Machovský ovšem pokus lapačkou pokryl!
     
    22:58
    Vráblík udržel útočnou třetinu a bekhendem naslepo posunul puk na Davida Stacha, jenž pálil z mezikruží z otočky, pokus je sražený do ochranné sítě.
     
    23:31
    Sparta dobrým napadáním trápila domácí rozehrávku, ale ke kotouči se na dlouhou dobu nedostala.
     
    24:15
    Po spolupráci bratrů Kindlů pálil z hranice pravého kruhu Denis, Matěj Machovský si připisuje jednoduchý zákrok lapačkou. Této situaci ještě předcházel sporný moment, kdy hosté možná hráli v šesti, ale sudí nedali na protest plzeňské střídačky ani fanoušků.
     
    24:48
    Nepříjemné odrazy pro Dominika Frodla, kotouč se od Buchteleho nohy odrazil do brankoviště, nepříjemně poskakoval, ale plzeňský gólman to zvládl.
     
    25:14
    Dvě tvrdé rány Kaliny od modré, první šla vedle, druhou Frodl jen vyrazil a Říčka promáchl před prázdnou brankou! Škoda se poté vymanila z tlaku.
     
    25:40
    Plzeň si rovněž vytvořila tlak, ale ten trval pouze krátkou dobu, hosté se dostávají alespoň do středního pásma.
     
    26:36
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hrálo se ze strany na stranu a z rychlého brejku hostů přišlo srovnání! ANDREJ KUDRNA dostal od Klimka povedený pas za obranu a vyřešil ho na jedničku, vypálil nad beton Frodla k levé tyči. Plzeňský gólman inkasuje v extralize vůbec poprvé. Asistence: Lukáš Klimek.
    26:36 Andrej KUDRNA - 1:1
     
    27:01
    Sparta se hned vzápětí dostala do útočného pásma, ale šanci si tentokrát nevytvořila.
     
    27:08
    Protiakci domácích zastavil ofsajd, následuje komerční přestávku.
     
    27:26
    Vojtěch Němec se dostal k odraženému kotouči a z mezikruží tvrdě pálil, nastřelil však jen sparťanského obránce.
     
    27:51
    Kracík vyjel zpoza branky a z pravého kruhu vypálil nepřesně, dopředu se řítila Sparta, ale nedokázala přejít útočné pásmo.
     
    28:49
    Veliký tlak Pražanů, Říčka málem z úhlu dorazil puk po střele mimo do sítě, ale pokus byl sražen. Následně Škoda dostala kotouč alespoň do středního pásma a píská se ofsajd hostů.
     
    29:16
    Kantner se šikovně obtáčel kolem obránce na modré čáře a vytvořil pro domácí přečíslení, sudí však odhalili těsný ofsajd.
     
    29:46
    Plzeň se také na chvíli usadila v útočném pásmu, ale do šance se nedostala. Indrák se snažil vytočit zpoza branky, avšak byl ubráněn a kotouč přikryl Machovský.
     
    30:04
    Sparta nevyřešila přečíslení tří proti dvěma vůbec dobře, přihrávka přes Kaňáka totiž neprošla.
     
    30:15
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Richard Jarůšek – 2 min. pro hráčskou lavici, příliš mnoho hráčů).
     
    30:31
    Kantner tečoval přihrávku Gulaše na branku, Machovský vyrážel.
     
    30:43
    David Stach zakončoval z pravého kruhu, Machovský tentokrát kryje, Nedorost se nedostal k dorážce.
     
    30:56
    Smejkal využil chyby Stacha na modré čáře, vypíchl mu kotouč a pelášil sám na Frodla, zakončil však pouze do jeho betonu! To byla veliká šance Sparty.
     
    31:24
    Plzeň se trápí při přechodu do útočného pásma.
     
    31:33
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Milan Gulaš – 2 min., podrážení).
     
    32:01
    S ránou Čerešňáka od modré čáry měl Machovský problémy, nakonec hokejkou doklepl vysoký kotouč do rohu.
     
    32:15
    Hosté v plném počtu.
     
    32:29
    Západočeši mohli jít do brejku, ale Petra Straku zastavil ofsajd.
     
    32:58
    Sparta se zatím nedostala v přesilovce do útočného pásma a nepovede se jí to ani nyní, Machovský totiž musel krýt tvrdé nahození domácích ze středního pásma.
     
    33:19
    Západočeši se opět osvobodili.
     
    33:33
    Domácí v plném počtu.
     
    33:54
    Kracík se vyhýbal protihráči ve středním pásmu, Pech ho podrazil a domácí si po komerční přestávce zahrají početní výhodu.
     
    33:57
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Lukáš Pech – 2 min., podrážení).
     
    34:16
    Stach nabil na tvrdou ránu Němcovi, ale ten napálil pouze beton Machovského a hosté se osvobozují.
     
    34:36
    Další vyhození Sparty.
     
    35:08
    Škoda se zatím nemůže dostat zpět do útoku, naopak Frodl musel vyrážet tečovaný pokus od modré čáry.
     
    35:30
    Ondřej Kratěna vypálil z pravého kruhu, překonal Machovského a domácí fanoušci se začali radovat, sudí však rozpažil! Puk skončil zřejmě na levé tyčce.
     
    35:48
    Rozhodčí se při přerušené hře nakonec nejde podívat na video, hra pokračuje a vhazuje se v útočném pásmu Škodovky.
     
    35:57
    Hosté v plném počtu.
     
    36:11
    Buchtele vypálil z levého kruhu pouze do náruče Dominika Frodla.
     
    36:25
    Kiks domácí obrany zachránil Dominik Frodl, jenž holí vypíchl Buchtelemu kotouč, následně už se Sparta ke střele nedostala.
     
    36:55
    Neuvěřitelné! Sparta byla ve velikém tlaku, ale nakonec nepřesnou přihrávkou vyslala do brejku Gulaše s Kantnerem proti jedinému obránci, po přihrávce kapitána zakončoval Matyáš Kantner už téměř do odkryté branky, ale trefil znovu prokletou levou tyč! Část fanoušků se znovu začala radovat, ani nyní to však gól nebyl.
     
    37:28
    Říčka vystihl plzeňskou rozehrávku, ovšem při přečíslení tří proti dvěma nepřihrál přesně.
     
    37:43
    Zakázané uvolnění Pražanů.
     
    37:51
    Další šance Škodovky! Po střele od modré se k dorážce dostal Matyáš Kantner, ale opět neuspěl, Machovský famózně vyrazil betonem!
     
    38:00
    Plzeň ve velikém tlaku, další pokus byl sražený a kotouč proklouzal těsně vedle pravé tyčky!
     
    38:30
    Sparta pouze vyhodila puk na zakázané uvolnění a nemůže vystřídat. Trenér Uwe Krupp si však bere oddechový čas.
     
    38:38
    Střela Jakuba Kindla neprošla na branku, ale hned vzápětí se Plzeň znovu dostala do útočné třetiny.
     
    39:17
    Čerešňákův sražený pokus skončil mimo, pokračuje však veliký plzeňský tlak!
     
    39:34
    Ani pokus Denise Kindla na branku neprošel, Sparta se navíc vymanila z tlaku a při přechodu do útoku byla zastavena nedovoleně.
     
    39:47
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Denis Kindl – 2 min., krosček).
     
    39:55
    Sill se ještě dostal k zajímavé dorážce, ale vypálit mezi tři tyče nedokázal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá část už nabídla mnohem zajímavější hokejové momenty, vždyť k vidění bylo skoro třicet střel! Více ze hry sice měla Škoda, zejména v závěru třetiny, ale nebylo jí to nic platné, jelikož jediný gól prostřední dvacetiminutovky vsítil hostující Andrej Kudrna. Ten využil pasáže, kdy se hrálo nahoru, dolu, ujel obraně indiánů a vypálil nad beton Frodla. K vidění byly šance na obou stranách, více již však přeci jen měla Plzeň. Machovského dvakrát podržela levá tyč, a to při střele Ondřeje Kratěny a zakončení Matyáše Kantnera při přečíslení.

    Střely na branku ve druhé třetině (celkem): 18:9 (29:16).

    Další třetina začne přibližně v 19:27.
     
    Hokejisté jsou zpět na ledové ploše, třetí třetina startuje a Sparta má k dispozici přesilovku dlouhou ještě minutu a 47 vteřin!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Sražená přihrávka hostí končí ve středním pásmu.
     
    40:55
    Západočeši dobře napadali a vybojovali cenné vteřiny, navíc hned po založení hostujícího útoku znovu vyhazují.
     
    41:16
    Další vyhození indiánů.
     
    41:54
    Blain se šikovně vytočil před brankou a nebezpečně zakončoval, Frodl vyráží! Vzápětí přišla ještě tvrdá rána z levého kruhu, ale plzeňský gólman si znovu dokázal poradit. Indiáni už v plném počtu a dokázali se vymanit z tlaku.
     
    42:27
    Zakázané uvolnění Škodovky a hra se stěhuje zpět před Frodla.
     
    42:43
    Sillovu přihrávku před branku si domácí pohlídali a zamířili dopředu, Ondřej Kratěna tvrdě pálil z levého kruhu, Machovský lapačkou vytěsnil puk nad branku.
     
    43:12
    Vráblík Machovského nepropálil, následně se do brankoviště trochu sám natlačil, trochu byl natlačen, Ondřej Kratěna, zboural sparťanského gólmana a hra je přerušena.
     
    43:26
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Dominik Frodl – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo). Trest odpyká Denis Kindl.
     
    43:40
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané přesilovku bleskurychle využívají! Petr Vrána vypálil z levého kruhu, Frodl nic neviděl a kotouč skončil nad jeho betonem v síti, střelu vrány tečoval RICHARD JARŮŠEK! Asistence: Petr Vrána, Petr Kalina.
    43:40 Richard JARŮŠEK - 1:2
     
    43:48
    Zakázané uvolnění Sparty a Škoda se bude snažit o co nejrychlejší srovnání.
     
    43:56
    Rána Jakuba Kindla od modré čáry byla sražena do ochranné sítě.
     
    43:58
    Eberle hned po buly vypálil a přízemním pokusem zamířil do bočního oblouku branky.
     
    44:14
    Další Eberleho pokus vyráží Machovský a Sparta se osvobozuje.
     
    44:53
    Střelu Allena z levé strany Machovský pouze vyrazil, ale Němec se k dorážce nedostal. Pokračuje ovšem plzeňský tlak.
     
    45:38
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka hned po obdržené brance začala znovu dominovat a po zásluze srovnává na 2:2! Na Machovského neprošlo několik dobrých pokusů od modré čáry, nakonec se však indiáni dočkali! CONOR ALLEN vypálil od modré čáry, před Machovským projížděl Němec, gólman Sparty toho moc neviděl a puk mu proskočil mezi betony. Pro amerického obránce je to rovněž první branka v plzeňském dresu! Asistence: Denis Kindl.
    45:38 Conor ALLEN - 2:2
     
    46:16
    Fanoušci jsou hned také více slyšet a viděli další šanci Plzně, Nedorost mohl jet sám na branku, na poslední chvíli zasáhl Piskáček. Gulaš poté vypálil z levého kruhu, ale branku minul.
     
    46:58
    Sparta ale také zahrozila! Po střele Pecha od modré čáry se k nebezpečné dorážce dostal Jan Buchtele, Frodl však dokázal vyrazit a následně i tygřím skokem přikryl kotouč.
     
    47:04
    Říčka pálil nebezpečně hned po buly, přízemní pokus dokázal Frodl vyrazit betonem.
     
    47:43
    Bekhendové nahození Frodla uklízí Machovský holí do rohu, kotouče se zmocnila Sparta a útočí.
     
    48:00
    Nahození Kudrny z úhlu vyráží Frodl, následně hráli domácí vysokou holí.
     
    48:35
    Kracík se proháčkoval do útočného pás,a, tam nyní Škoda kombinuje.
     
    48:55
    Ke střele se však domácí nedostali a naopak se musí bránit výpadu Pražanů.
     
    49:07
    Závar před Frodlem, Sill se tlačil k dorážkám na brankovišti, plzeňský brankář ustál těžkou situaci.
     
    49:43
    Kodýtek zavezl kotouč do útočného pásma a přichystal si střelu, napálil však jen stínujícího obránce.
     
    50:18
    Čerešňák raději rukavicí odklidil vysoký kotouč, následně však hrál Indrák, píská se přihrávka rukou. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    50:25
    Blaž Gregorc namazal kotouč Kantnerovi, ten ujížděl sám na Machovského, ale svou třetí tutovku také neproměnil! Gólman Sparty zasáhl betonem, Plzeň se ještě tlačila k dorážce, ale sudí ztratil puk z dohledu a přerušil hru. Domácí protestují, ale pochopitelně marně.
     
    50:34
    Kaňák šikovně nahazoval kotouč před branku, tam se k němu málem dostali domácí, ale obrana Sparty nakonec byla úspěšnější.
     
    51:31
    Vráblík dostal kotouč na pravou stranu do jízdy, ale před branku se natlačit nedokázal. Škoda však pokračovala v kombinaci v útočném pásmu a nakonec z toho byla střela Lukáše Pulpána z osy hřiště, puk byl však ztlumen obráncem a Machovský s ním neměl problémy.
     
    52:21
    David Stach založil další akci domácích, po které pálil z pravého kruhu těsně vedle levé tyče.
     
    52:39
    Miroslav Indrák ujel hostující obraně a měl velkou šanci na třetí gól, nedokázal však střelou zápěstím propálit Machovského!
     
    53:17
    Vidíme skutečně vyhecované, ale ohromně kvalitní utkání plné nasazení i šancí. Hraje se ze strany na stranu, Buchtele se natlačil před branku a nahodil kotouč, Frodl však kryje.
     
    53:17
    Střely na branku – 40:24.
     
    53:54
    Smejkal se snažil, dle svého jména, prosmýknout plzeňskou dvojicí obránců, to se mu sice nepovedlo, nakonec ale přeci jen přišla střela od levého mantinelu, Frodl však dobře viděl a kryje kotouč v lapačce.
     
    54:25
    Ránu Kaňáka od modré čáry nejspíše Petr Straka tečoval, kotouč hodně zpomalil, ale Machovský ho ztratil z dohledu, puk nakonec dopadl těsně vedle pravé tyčky! Škoda touží duel rozhodnout v základní hrací době...
     
    55:18
    Petr Kalina dvakrát v krátkém sledu podklouzl, ale Stach toho nevyužil a jeho pas přes branku si defenziva pohlídala. Tlak Škodovky však pokračoval, ránu Vráblíka ovšem Machovský pokryl, následovala potyčka a bude se vylučovat.
     
    55:18
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Miroslav Indrák – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Lukáš Pech – 2+2 min, hrubost).
     
    56:02
    Sparta zaútočila a dostala se ke střele, konkrétně Petr Vrána, pokus z hranice pravého kruhu byl však sražen do odkryté sítě.
     
    56:20
    Dnešní utkání sleduje 6336 diváků!
     
    56:49
    Nahození Kodýtka Machovský zachytil betonem, Eberle se snažil natlačit k dorážce, neúspěšně. Sparťanský gólman rychle kotouč přikryl.
     
    57:26
    Plzeň sice neudržela kotouč v útočném pásmu, ale po zakázaném uvolnění Pražanů se hra stěhuje zpět před Machovského, který má v posledních minutách i celý zápas více práce.
     
    57:31
    Machovský kryje kotouč odražený od zadního mantinelu, Nedorost se snažil natlačit k dorážce, ale Kalina řekl jasné ne a srazil ho k zemi. Vylučovat se však nebude.
     
    57:39
    Přečíslení Sparty hned po buly tří proti dvěma, Richard Jarůšek zakončoval sám, mířil mezi betony, ale Frodl je rychle sklapl a vyráží.
     
    58:13
    Sparta se znovu dostala do útočného pásma a plzeňský gólman si připisuje další zákrok, tentokrát byl však jednoduchý.
     
    58:48
    Škoda měla problémy v rozehrávce, ale nakonec to zvládla a může zaútočit.
     
    58:57
    Milan Gulaš dostal pas na pravý kruh a rychle střílel k bližší tyči, Machovský však ukázal rychlou lapačku a kryje.
     
    59:04
    Zakázané uvolnění Sparty, probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:43
    Eberle vybojoval kotouč ve středním pásmu, zavezl ho do útoku a přenesl hru na levou stranu, kam si najel Jakub Kindl a tvrdou ranou z úhlu pořádně prověřil Machovského! Tomu kotouč vypadl, ale rychle ho přikryl pod lapačku.
     
    59:51
    Plzeň se snaží rozhodnout duel ještě teď a znovu vypálil Jakub Kindl, tentokrát od modré čáry, před Machovským byla halda hráčů, ale hostující gólman dokázal ukrýt puk v lapačce.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Duel třetí třetina nerozhodla. Sparťané se sice dostali v početní výhodě do vedení zásluhou Richarda Jarůška, Škoda však hned zapnula vyšší obrátky a rychle srovnala, o což se postaral svou první brankou v dresu indiánů Conor Allen. Západočeši byli ve zbytku utkání aktivnější, vytvořili si množství šancí, ale neproměnili ani jednu. Rozhodnout tedy bude muset až prodloužení, případně nájezdy.
     
    Střely na branku ve třetí třetině (celkem): 16:12 (45:28).
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:38
    Nedorost se protáhl kolem Kudrny před branku, ale zakončit nedokázal.
     
    61:19
    Plzeň opět v útočném pásmu a Conor Allen vypálil z levé strany, před brankou projížděl Kodýtek a málem se dostal k teči nebo dorážce, Machovský však kotouč dokázal zalehnout.
     
    61:49
    Pech s Formanem se dostávali do dobré pozice, ale zakončit nakonec nedokázali.
     
    62:05
    Při protiakci byla střela Čerešňáka sražena, u kotouče znovu Sparta.
     
    62:50
    Kudrna dostal dobrý pas na levou stranu a z levého kruhu vypálil, Frodl vyráží výstrojí. Hned poté dorážel tvrdou ranou Zach Sill, tečovaný pokus skončil v ochranné síti!
     
    63:22
    Gulaš přišel o kotouč a fauloval, Sparta bude hrát početní výhodu čtyři na tři!
     
    63:22
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Milan Gulaš – 2 min., podrážení).
     
    63:22
    Oddechový čas pro domácí.
     
    63:36
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je rozhodnuto! Pražany nakonec k vítězství za dva body dovedly početní výhody, v nichž vsítili druhý a třetí gól. JAN KOŠŤÁLEK tvrdě vypálil z levého kruhu a kotouč zapadl nad beton Frodla k pravé tyči. Asistence: Jeremie Blain.
    63:36 Jan KOŠŤÁLEK - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání:
    Plzeň – Conor Allen
    Sparta – Andrej Kudrna

    Střely na branku:
    Plzeň – 46
    Sparta – 30
     
    Je to krutá porážka pro Západočechy. Ti byli po většinu utkání lepším celkem a zřejmě by si zasloužili víc než bod. Na to se však v hokeji nehraje. Sparta v Plzni odehrála výborný zápas a připisuje si cenné vítězství, prolomila sérii pěti prohraných utkáních se Škodovkou! O výhře rozhodl v prodloužení přesnou přesilovkou ranou Jan Košťálek.
     
    To je ode mě pro dnešek z Plzně vše, u dalších on-line přenosů se těším na počtenou. Hezký víkend! (20:22:11)
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 18. Eberle (Straka, J. Kindl), 46. Allen (D. Kindl) – 27. Kudrna (Klimek), 44. Jarůšek (P. Vrána, Kalina), 64. Košťálek (Blain)


    HC Škoda Plzeň: Frodl (Milčakov) – J. Kindl (A), Čerešňák, Allen, L. Kaňák, Pulpán, Vráblík – Kantner, Nedorost, Gulaš (C) – Stach, Kratěna, Indrák (A) – D. Kindl, Kracík, V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle – Preisinger.
    HC Sparta Praha: Machovský (Honzík) – Piskáček (A), Delisle, Gregorc, Košťálek, Blain, Kalina, Tomáš Dvořák – Beran, Sill, Černoch – Říčka, P. Vrána (C), Jarůšek – Buchtele, Pech (A), Forman – Smejkal, Klimek, Kudrna.

    Rozhodčí: Pešina, Petružálek – Lhotský, Klouček

    Diváci: 6336
    thejrc.org