Sassuolo – Empoli 3:1 (kon.)
konec
US Sassuolo Calcio
3:1 (1:1)
Empoli FC
Pátek 21.09.2018, 20:30 • MAPEI Stadium - Città del Tricolore • Italská Serie A • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 10:10. Střely mimo: 10:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 15:9. (22:29:56)
     
    Tři nastavené minuty jsou pryč a zápas Sassuola s Empoli končí výsledkem 3:1 ve prospěch domácího celku.

    Empoli vstoupilo do zápasu bleskovou brankou. Uběhlo jen několik sekund a hosté už se radovali z úvodního gólu. Capezzi posunul míč do kroku Francescovi Caputovi, který nedal Consiglimu v brance žádnou šanci na zákrok. Domácí byli několik minut pořádně opařeni, ale postupem čase se vrátili zpět do hry. Vyrovnávací branku obstaral již ve třinácté minutě Kevin-Prince Boateng. Ve druhé půli byli o poznání aktivnější domácí hráči, kteří šli po zásluze do vedení po brance Gian Marca Ferrariho. Následně byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující MIha Zajc a bylo téměř po nadějích pro Empoli. Druhou žlutou kartu dostal Slovinec na simulování. Pojišťovací branku Sassuola dokázal vstřelit Federico Di Francesco a domácí si tak připisují do tabulky další tři body.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Přece jen to hosté ještě zkusili směrem dopředu. Krunić sice došel s balonem až na útočnou polovinu, ale poté přišlápl kopačku Duncanovi a je pískán faul.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Locatelli si u středového kruhu několik vyměnil balon s Duncanem. Následně se do zdlouhavé rozehrávky vložil i Brignola. Domácí už jen čekají na závěrečný hvizd.
     
    89
    Empoli je bezmocné. Domácí si přihrávají velmi rychle ve středu pole a unavená hostující desítka se nemůže ani přiblížit k balonu.
     
    87
    Ani vedení o dvě branky domácím nestačí. Po třetí vstřelené brance se Sassuolo stále drží u balonu na útočné polovině trávníku.
    86. Federico Di Francesco - 3:1
     
    86
    Sassuolo právě vstřelilo branku!
    O třech bodech je nejspíše rozhodnuto! Pol Lirola se skvěle uvolnil na pravé straně, následně po přesunu k vápna našel ideálním způsobem FEDERICA DI FRANCESCA, který elegantně patou poslal míč do sítě.
     
    85
    Mohlo být definitivně rozhodnuto. Babacar se otočil s míčem u kopačky, udělal si krok do vápna, ale tvrdou střelou hostujícího brankáře neprostřelil.
     
    84
    Empoli již zbývá jen něco okolo deseti minut i s nastavením. Domácí si s klidem vyměňují balon u středové lajny, do útoku se neženou, ale pod tlakem napadajících hráčů také nejsou.
     
    83
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Leonardo Capezzi, přichází Hamed Traorè.
     
    83
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Domenico Berardi, přichází Enrico Brignola.
     
    82
    Zdá se, že hosté už nemají síly v oslabení pomýšlet na alespoň vyrovnání stavu zápasu. Domácím vychází kombinace ve středu pole.
     
    80
    Sassuolu se podařilo vykombinovat pravou stranu. Míč se velmi rychle přesunul až do vápna, odkud pálil do středu branky Berardi. Hostující brankář byl ale připraven.
     
    79
    Domácí nepouštějí soupeře téměř vůbec k balonu. Babacarova rána z velkého úhlu ale neměla šanci na úspěch.
     
    78
    Povedenou kombinaci se domácím nepodařilo dotáhnout do vápna. Babacar sklepával míč na pravou stranu, kde ale celou akci přeběhl Lirola.

    Vít Schück

    Branky: 13. K-P. Boateng (Di Francesco), 59. G. M. Ferrari (Di Francesco), 86. Di Francesco (Lirola) – 1. Caputo

    Karty:   31. Di Francesco (SAS) – 6. Capezzi (EMP), 12. Krunić (EMP), 45+1. Zajc (EMP)   73. Zajc (EMP)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 10:10. Střely mimo: 10:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 15:9.
    US Sassuolo Calcio: Consigli – Lirola, Marlon, G. M. Ferrari, Rogério – Duncan, Locatelli, Sensi (69. Bourabia) – D. Berardi (C) (83. Brignola), K-P. Boateng (62. Babacar), Di Francesco.
    Náhradníci: Pegolo – Magnanelli, Lemos, Djuričić, Boga, Matri, Magnani, Babacar, Dell'Orco, Bourabia, Adjapong, Brignola.

    Empoli FC: Terracciano – Di Lorenzo, Silvestre, Maietta, Veseli – Acquah (14. Binnásir), Capezzi (83. Traorè), Krunić – Zajc – La Gumina (68. Mráz), Caputo.
    Náhradníci: Provedel, Fulignati – Brighi, Traorè, Binnásir, Jakupovič, Untersee, Marcjanik, Rasmussen, Uçan, Mráz.

    Rozhodčí: La Penna – Galetto, Villa
    thejrc.org