Zlín – Přerov 0:3 (kon.) | Kladno – K. Vary 3:1 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 3:1 (kon.)
Vsetín – Třinec 4:5 (kon.) | Havířov – Vítkovice 0:3 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
4:5 (1:4, 2:1, 1:0 - N1:0)
HC Oceláři Třinec
Pátek 21.09.2018, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • DHL Extraliga juniorů • Skupina D
Partner:
     
    Ze vsetínského Lapače se s Vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (19:47:06)
     
    Duel favorizovaného Třince se Vsetínem byl nakonec vyrovnanější, než se mohlo po pár minutách první třetiny zdát. Domácí ve třetí třetině snížili zásluhou Krupy na 4:5, a poté dokonce sahali po vyrovnání, to jim však nebylo souzeno. Jednoho bodu se nakonec dočkali až v prodloužení, kdy jim ho zajistil po svém úniku Lukáš Frydrych.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    62:25
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Domácí přeci jen z tohoto zápasu berou jeden bod a musíme říct, že toto bodové rozložení je spravedlivé. Valaši totiž zlepšený výkon ve druhé polovině utkání korunují gólem v bonusovém prodloužení, když se prosadil LUKÁŠ FRYDRYCH, který vystihl chybný pas Plandora a vydal se sám na Švehláka, jehož sice napoprvé nepřekonal, ale z dorážky zpoza branky odrazil kotouč o jeho beton do sítě. Bez asistence.
     
    61:48
    Ondráčkův únik přes celou šíři kluziště zaváněl gólem, ale Švehlák si nakonec i s tímto poradil.
     
    61:10
    Jindra s Frydrychem se snažili pořádně provětrat beky Třince, docela se jim to i povedlo, protože hosté se osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    60:48
    Kombinace nakonec vyústila v zakončení Havránka, které bezpečně chytá Sachr.
     
    60:36
    Michálkova přihrávka na Havránka nebyla přesná, hosté jsou však stále u puku.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Valaši srdnatě bojovali a proti favoritovi sahali po vyrovnání, ale v posledních vteřinách jim nebylo přáno, když Klímek trefil pouze horní tyč.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Horní tyčka třinecké branky pořádně zazvonila. Nastřelil ji Daniel Klímek, kterému krásně sedla rána z levého kruhu, gól z toho však není, a tak zápas končí 4:5.
     
    59:32
    Frimel se vydal do útočného pásma, kde mu Krzak vysekl hokejku z ruky. Posledních 28 sekund základní hrací doby mohou domácí odehrát v přesilové hře.
     
    58:58
    Ondračak ztratil puk na modré čáře, snažil sej dojet Pastor, ale domácí obránce byl v obratu rychlejší.
     
    58:11
    Jenáček našel střílenou přihrávkou Lukačku, tomu chybělo jen málo, aby jeho teč proletěla do sítě. Pohledná kombinace Valachů.
     
    58:02
    Domácí hrají power-play. Snaží se vyrovnat v šesti hráčích v poli.
     
    58:02
    No, nyní nebyli vůbec daleko od vyrovnání. Nahození Klímka z velkého úhlu vyrazil Švehlák přímo před sebe, kde stál připravený Lukačka, ale jeho dorážku hostující gólman zlikvidoval ramenem.
     
    57:40
    Riskantní zákrok Koženého zaváněl faulem, ale pokračuje se v pěti na obou stranách. Podaří se domácím něco vymyslet?
     
    57:23
    Byl však brzy zastaven a domácí musí začínat znova až od Sachra.
    GSA

    Tomáš Kopecký

    Branky a nahrávky: 9. Klímek (Frimel, Lukačka), 29. Frydrych (Krupa), 35. Jindra (Klímek), 47. Krupa (Lašák, Frimel), 63. Frydrych – 1. Havránek (Indrst, Čmiel), 2. Čmiel (Rufer), 7. Michálek (Pastor), 10. Krzak (Tomanek, Plandor), 24. Urban (Mikler, Plandor)


    VHK ROBE Vsetín: Sachr (Málek) – Lašák, Ondračka, Zeman, Jenáček Š., Pernický, Kožený, Houser – Jindra, Klímek, Vrána, Veselý, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Frimel, Frydrych, Šánek.
    HC Oceláři Třinec: Švehlák (Ochman) – Radzienciak, Krzak, Rufek, Šulák, Michálek, Homola – Havránek, Králík, Krč, Tomanek, Indrst, Pastor, Mikler, Geidl, Urban, Čmiel, Plandor, Macháček.
    thejrc.org