Olomouc – Dukla Praha 1:0 (kon.) | Karviná – Příbram 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Slovácko 5:1 (kon.)
Opava – Teplice 2:0 (kon.) | Sparta – Liberec 4:1 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
4:1 (3:0)
FC Slovan Liberec
Sobota 22.09.2018, 19:00 • Generali Arena, Praha-Bubeneč • FORTUNA:LIGA • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Na Letné se slaví, domácí fotbalisté si užívají radostného pocitu společně s vítěznými chorály kotle sparťanských příznivců a budou moci sledovat, jak si v dalším pokračování devátého kola povedou jejich největší rivalové v boji o mistrovský titul Slavia a Plzeň. Už v pátek pak Sparta zajíždí k jednomu z hlavních podzimních taháků právě na západ Čech k souboji s Viktorií. (20:57:43)
     
    Hlavními hrdiny sparťanského triumfu se stali Nicolae Stanciu s Benjaminem Tettehem, kteří se rovnou měrou podělili o všechny čtyři sparťanské trefy, Stanciu navíc svému spoluhráči na jednu branku přihrál a stál u zrodu i té další.

    Hosté přes čtyři roky čekali na vstřelenou branku na Letné a byť se dnes dočkali, tak Roman Potočný v samém závěru jen korigoval skóre na 1:3, navíc za minutu Liberec inkasoval další branku.

    Hostům nepomohlo ani vyloučení Damjana Vukliševiće nedlouho po změně stran, slovinský obránce byl potrestán za zásah do choulostivých míst Benjamina Tetteha a rozhodčí Ardeleánu jej po shlédnutí videa poslal předčasně do šaten.
     
    Pražská Sparta v utkání devátého kola Fortuna ligy poráží Slovan Liberec 4:1, zůstává jediným neporaženým týmem celé soutěže a minimálně do zítřejšího vršovického derby se probojovala před Slavii i Plzeň do čela ligy.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Po Čivićově centru si Malinský málem vstřelil vlastní branku, v souboji se Šuralem se mu nakonec ale přeci jen podařilo míč odrazit těsně vedle tyče!
     
    90+2
    Hosté zahajují další akci od své obranné formace a ještě by rádi jednou zahrozili.
    90. Nicolae STANCIU - 4:1
     
    90
    Sparta právě vstřelila branku!
    Od liberecké trefy možná neuběhla ani minuta a Václav Hladký počtvrté loví míč ze své sítě! Zpoza hostujícího pokutového území napřáhl NICOLAE STANCIU a na jeho povedenou střelu ke vzdálenější tyči brankář Hladký plachtil vzduchem marně!
    89. Roman POTOČNÝ - 3:1
     
    89
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté se dočkali první vstřelené branky na Letné od dubna 2014! ROMAN POTOČNÝ se parádně trefil z volného kopu, brankář Nita jeho střelu pouze sledoval.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Uroš Radaković (AC Sparta Praha).
     
    88
    Tempo zápasu je po vyloučení Vukliševiće velmi pomalé, oba týmy zdlouhavě rozehrávají a nedokáží si připravit finální fázi pro zakončení svých akcí, tedy až na několik malých výjimek, ani ty ale nevedly ke změně skóre.
     
    86
    Po souboji Sukisy s Costou se míč odrazil za postranní čáru, postranní rozhodčí Myška přidělil míč sparťanům, což se libereckému útočníkovi nelíbilo, ovšem Costa signalizoval na Sukisu, že to byl právě on, kdo se jako poslední dotkl míče.
     
    85
    Domácí publikum se baví průběhem zápasu a stadiónem znějí hlasité chorály sparťanského kotle, doprovázené skandovaným potleskem dalších tribun.
     
    83
    Další přerušení, tentokrát ve středovém kruhu zůstal ležet Alexandru Chipciu, jeho stav si ale nakonec nežádá lékařské ošetření a rumunský fotbalista už je na nohou.
     
    81
    Dosavadní tříbrankové vedení Sparty sleduje přímo v ochozech Generali Areny 11 867 fanoušků.
     
    80
    Po chybě v liberecké rozehrávce se sparťané v šesti hráčích nastěhovali k pokutovému území Severočechů, Stanciu ale technickým pokusem zpoza pokutového území branku přestřelil.
     
    78
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Filip Oršula, přichází Tomáš Malinský.
     
    78
    Liberecká snaha ale vyústila jen ve ztrátu míče, Mebrahta pak povalil k zemi Koscelník a Sparta rozehrává z místa přestupku u středové čáry.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 17. Stanciu (Plavšić), 27. Tetteh (M. Frýdek), 34. Tetteh (Stanciu), 90. Stanciu (Mebrahtu) – 89. Potočný

    Karty:   88. Radaković (SPA) – 19. Potočný (LIB), 55. Breite (LIB), 71. Koscelník (LIB)   55. Vukliševič (LIB)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 7:2. Rohy: 7:2.
    AC Sparta Praha: Nita – Chipciu, Radaković, Kaya, Costa – Stanciu, Kanga (68. Sáček), M. Frýdek, Plavšić (58. Civić) – Josef Šural (C), Tetteh (75. Mebrahtu).
    Náhradníci: Heča – Civić, Vácha, Štetina, Pulkrab, Sáček, Mebrahtu.

    FC Slovan Liberec: Hladký – Vukliševič, Kerbr, Kačaraba (46. Mashike Sukisa) – Mikula, Breite (C), Ševčík, Hybš – Aarons (61. Koscelník), Oršula (78. Malinský), Potočný.
    Náhradníci: Nguyen – Koscelník, Malinský, Pešek, Pázler, Oscar, Mashike Sukisa.

    Rozhodčí: Ardeleánu – Myška, Caletka

    Diváci: 11 867
    thejrc.org