Olomouc – Dukla Praha 1:0 (kon.) | Karviná – Příbram 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Slovácko 5:1 (kon.)
Opava – Teplice 2:0 (kon.) | Sparta – Liberec 4:1 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
1:0 (1:0)
FK Dukla Praha
Sobota 22.09.2018, 15:00 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 566 míst) • FORTUNA:LIGA • 9. kolo
Předzápasové kurzy
    90+2. Miloševič se dostal k odraženému míči, ale střelu neusměrnil
     
    90+2
    Dukla se málem dostala k vyrovnání, když se nečekaně k míči dostal Miloševič! Jeho rána ale proletěla mimo domácí branku, Buchta si tak musel pořádně oddechnout.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 4 minuty nad standardní hrací čas!
     
    88
    Kouč Jílek se dostal k poslednímu prostřídání řad, když vyztužuje defenzívu. Jakuba Plška nahradil Roman Polom.
     
    84
    Olomoucká střídačka připravila druhé střídání, Martina Hálu nahrazuje Jakub Yunis.
     
    82
    Dukla naposledy v utkání vystřídala základní jedenáctku, Frederika Bilovského nahradil na trávníku David Douděra.
     
    74
    Kalvach se dostal i nakonec v pádu do střely po centru Housky, ale zakončit náznak domácí šance se přesto nepovedlo. Pražané si střelce dokázali díky důrazu pohlídat. Míč letěl těsně vedle branky.
     
    71
    Hanáci poprvé v utkání střídají, Šimona Faltu nahradil Jiří Texl.
     
    66
    Dukla podruhé v utkání vystřídala. Místo Uroše Djuranoviče na hrací plochu přichází Ivan Schranz.
     
    65
    Hanáci přežili obrovskou gólovku Dukly! Po nepřesnostech a nedorozuměních v obraně Sigmy se dostal k palbě z velice nebezpečné zóny Holenda, ale Buchta vytáhl zákrok z říše snů. Olomouc měla z pekla štěstí.
     
    64
    A další šance! Houska se zjevil na hranici vápna relativně nehlídán, což okamžitě zužitkoval k palbě na Radovu branku. Rána Hanáků letěla milimetry vedle spojnice.
     
    62
    Trestá se i na opačné straně barikády. Za jasný taktický faul obdržel žlutou kartu Michal Vepřek (OLO).
    61. Brandner sklepl na Holendu, ten pálil nad bránu
     
    61
    Holenda se dostal zčistajasna ve vápně k odraženému míči, který okamžitě dokázal využít. Jeho dělovka ovšem nakonec Olomouc nepoložila na lopatky, míč letěl o několik metrů nad horní tyč.
     
    58
    Daniel Tetour (DUK) se při hlavičkovém souboji až příliš opřel do protihráče, sudí Orel mu tak udělil další žlutou kartu na straně Dukly.
     
    58
    Zahradníček předvedl krásný sprinterský souboj s Ďuricou, jenomže nakonec tento dynamický moment utkání ovládl s přehledem slovenský internacionál. Coby poslední hráč skluzem zabránil nahrávce na unikajícího Plška. Dukla měla velkou dávku štěstí.
     
    53
    Martin Chlumecký (DUK) přehnal svůj důraz při souboji s Hálou, což byl pokyn pro sudího Orla. Bek Pražanů obdržel za zákrok loktem žlutou kartu.
    52. Další šance Sigmy, Plšek ve velké šanci vyslal slabou ránu
     
    52
    Plšek se dostal k další velké tutovce Olomouce! Po propadnutí balónu na středu hřiště se dostal právě olomoucký kanonýr k úniku, jeho přízemní rána doprostřed branky nebyla pro Radu problém.
    49. Sladký po povedeném protiútoku netrefuje branku
     
    49
    Sladký po spolupráci se Zahradníčkem málem slavil druhou olomouckou branku. Po rychlém vyměnění míče na pravé straně se první jmenovaný dostal k palbě, balón proletěl těsně vedle tyče.
     
    46
    Dukla zkouší na vývoj utkání hned na startu poločasu reagovat, kouč Skuhravý posílá do hry Patrika Brandtera, na hřišti už není Mohamed Doumbia.
    37. Doumbia prověřil Buchtu, střílel ale jenom doprostřed
     
    37
    A další tutovka! Ale tentokrát Dukly, která znovu ukázala svůj potenciál. Po ráně ze střední vzdálenosti z kopačky Doumbii se musel Miloš Buchta pořádně vytáhnout, o dorážku se pokusil ještě Holenda, olomoucký brankář ale balón nepustil.
     
    36
    Na hřišti je úplně jiná Sigma. Další tutovku si zapsal Houska, kterému se z velkého úhlu povedl nečekaně propálit mezírku mezi nohama brankáře Rady. Míč se však odrazil od tyčky mimo bránu.
     
    35
    Hanáci měli další dvě obrovitánské gólovky! Dělovku Housky sice ještě Rada zvládl vytáhnout před brankoviště díky fantastickému zákroku, Sladký následně zpoza šestnáctky trefil spojnici! Celá Dukla si musela oddechnout.
    33. Václav JEMELKA - 1:0
     
    33
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak přeci se dočkáváme branky! Z nenápadného rohového kopu se dostal míč do skrumáže před brankovištěm Hanáků, nicméně první hlavičku ještě fantasticky dokázal brankář Dukly vyrazit. Silou vůle nicméně dostrkal balón za čáru VÁCLAV JEMELKA, ke kterému se volej odrazil s velkým štěstím.
    32. Hála po skvělé otočce pálil těsně vedle
     
    32
    Hála se prodral do šance na levé straně, Rada jeho ránu vytáhl konečky prstů na roh. Olomouc zvyšuje zničehonic svůj nápor na maximum.
     
    29
    Hála se dostal do úniku přes osu hřiště, ale Filip Rada ve spolupráci s Chlumeckým dokázali míč před olomouckým štírkem ukrýt. Brankář Dukly balón schoval pod svým tělem.
     
    22
    Tetour se dostal za obranu Olomouc jako po másle, ale Miloš Buchta dokázal dostatečně rychle vyběhnout. Jeho zákrok hrudí míč dostal až do bezpečí, Jemelka nyní vyváží míč mimo vápno.
    18. Holenda pálil nebezpečně po rohu z voleje
     
    18
    Hanáci zatím v obraně nestíhají pokrývat náběhy za obranu, Holenda se tak po rohu následujícím po zmíněné situaci dostal k střelbě z voleje. Hanáci nyní přežili klinickou smrt, míč letěl těsně vedle odkryté části branky.
     
    17
    David Houska (OLO) se dostával do rychlého úniku, ale po střetu s dvěma hráči Dukly si vysloužil žluté napomenutí. Na karty tak prozatím je stav nerozhodný.
    12. Hezká kombinace Sigmy, ale Zahradníček ve dobré pozici selhal
     
    12
    Zahradníček se dostal k první větší tutovce! Po sklepnutí od spoluhráčů na hranici vápna se dostal do volnějšího prostoru, odkud mohl velmi jednoduše pálit přímo na branku. Nešťastné poskočení míče však způsobilo jen jeho promáchnutí, Dukla si musela pořádně oddechnout.
    7. Protiútok Sigmy zakončil slušnou střelou Plšek
     
    7
    Plšek se dostal k palbě ze střední vzdálenosti, nicméně první větší šance utkání nakonec nepřinutila Filpa Radu k zákroku. Olomoucký kanonýr totiž svůj pokus napálil o pár desítek centimetrů vedle tyče.
     
    2
    Po Houskově úniku tentokrát přerušuje hra, neboť Michael Bezpalec (DUK) zatáhl olomouckého záložníka za dres. Hanáci budou rozehrávat z půlící čáry.

    Johan Čáp

    Branky: 33. Jemelka

    Karty:   17. Houska (OLO), 62. Vepřek (OLO) – 2. Bezpalec (DUK), 53. Chlumecký (DUK), 58. Daniel Tetour (DUK)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 8:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 18:23.
    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek (C) – Kalvach – Zahradníček, Houska, Falta (71. Texl), Hála (84. Yunis) – Plšek (88. Polom).
    Náhradníci: Reichl – Surzyn, Yunis, Zmrzlý, Polom, Matoušek, Texl.

    FK Dukla Praha: F. Rada – Milošević (C), Raspopovič, Ďurica, Chlumecký – Bezpalec – Bilovský (82. Douděra), Doumbia (46. Brandner), Daniel Tetour, Djuranović (66. Schranz) – Holenda.
    Náhradníci: M. Hruška – Marek Hanousek, Brandner, Ostojić, Souček, Douděra, Schranz.

    Rozhodčí: Orel – Pospíšil, Arnošt

    Diváci: 2924
    thejrc.org