Fulham – Watford 1:1 (kon.) | Burnley – Bournemouth 4:0 (kon.) | Cardiff – Manchester City 0:5 (kon.)
Crystal Palace – Newcastle 0:0 (kon.) | Leicester – Huddersfield Town 3:1 (kon.) | Liverpool – Southampton 3:0 (kon.)
Manchester Utd. – Wolverhampton 1:1 (kon.) | Brighton – Tottenham 1:2 (kon.)
konec
Liverpool FC
3:0 (3:0)
Southampton FC
Sobota 22.09.2018, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:0. Střely mimo: 5:1. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:10. (17:51:43)
     
    Je konec! Druhý poločas nakonec nenabídl žádnou branku, což znamená, že Liverpool v dnešním utkání vítězí poměrem 3:0. Reds předvedli další dominantí výkon, svému soupeři nedovolili takřka nic. Domácí celek měl zejména ve druhém poločase výraznou územní převahu, s trochou štěstí mohl vyhrát vyšším rozdílem. Southampton toho směrem dopředu moc nepředvedl, Alisson se většinu času v brance nudil. Liverpool je i po tomto kole stoprocentní, zítra ho ale bodově může dohnat Chelsea, která má jeden zápas k dobru.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Austin se konečně dostal k míči, se kterým doběhl až do šestnáctky. Tam napřáhl pravačkou, Alisson jeho střelu dokázal vyrazit.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
    90. Neuznaná branka domácích.
     
    90
    Domácí hráči se radovali z další branky, ta ale nebyla uznána kvůli ofsajdu, který potvrdil i opakovaný záběr. Salahova radost byla naprosto zbytečná.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta základní hrací doby. Liverpool i nadále usiluje o čtvrtou branku, obrana soupeře si ale počíná velmi dobře.
     
    87
    Liverpool zahrával rohový kop, načež se k velice pohotovému zakončení dostal Robertson, jehož rána nártem skončila vysoko nad brankou.
     
    86
    Nyní se na zemi ocitl hostující Soares, který má drobný problém s pravou dolní končetinou. Střídání se konat nebude, hostů už využili všechny tři.
     
    85
    Salah předal míč Keïtovi, který se málem s míčem otočil kolem své osy. Southampton i nadále odolává, spíše by ale potřeboval hrát směrem dopředu.
     
    84
    Austin neúnavně napadal rozehrávku Alissona, brazilský brankář i přesto odkopl míč ke středovému kruhu, kde zakročil Höjbjerg.
     
    83
    Po delší době se nám připomněl také Mané, který se pokoušel vyhnout Vestergaardovi, jehož zákrok nohou nakonec zamezil zakončení.
     
    82
    Další velice rychlá akce domácích končí na pozorné obraně. Firmino se pokoušel probít přes Hoedta, který zasáhl čistým způsobem.
     
    81
    Alexander-Arnold dlouho hledal vhodného adresáta, nakonec si vybral naběhnuvšího Milnera, který okamžitě rozhýbal hru svého celku.
     
    80
    Salah se dokázal uvolnit s míčem, jenomže ve finální fázi si ukopl daleko od kopačky. McCarthy se mu záhy vrhl pod dolní končetiny.
     
    79
    Robertson se postaral o provedení autového vhazování na vlastní polovině. Jeho kolegové se postupnou kombinací dostali až na opačnou stranu.
     
    79
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Shane Long, přichází Charlie Austin.

    David Suchý

    Branky: 10. Hoedt (vla.), 21. Matip (Alexander-Arnold), 45+3. M. Salah

    Karty:   34. Romeu (SOT), 56. Lemina (SOT)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 5:1. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 7:10.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk (55. Joe. Gomez), Robertson – Wijnaldum (70. Keïta), Henderson (C) – M. Salah, Shaqiri (46. Milner), Mané – Firmino.
    Náhradníci: Mignolet – Keïta, Fabinho, Milner, Sturridge, A. Moreno, Joe. Gomez.

    Southampton FC: A. McCarthy – Vestergaard, Hoedt, Bertrand (C) – Soares, P.-E. Höjbjerg, Romeu (55. Bednarek), Lemina, Targett (55. Armstrong) – Redmond – S. Long (79. Ch. Austin).
    Náhradníci: Gunn – Ward-Prowse, S. Davis, Jošida, Ch. Austin, Armstrong, Bednarek.

    Rozhodčí: Tierney – Cann, McDonough

    Diváci: 50956
    thejrc.org