Poruba 2011 – Litoměřice 4:5 (kon.) | Benátky n/J – Ústí n/L 2:7 (kon.) | Slavia – Kladno 4:3 (kon.)
Přerov – Kadaň 5:0 (kon.) | Motor ČB – Prostějov 4:3 (kon.) | Vsetín – Třebíč 4:3 (kon.)
Jihlava – Havířov 1:3 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
4:3 (2:0, 1:0, 1:3)
SK Horácká Slavia Třebíč
Sobota 22.09.2018, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobré odpoledne ze Vsetína. Chance liga pokračuje v sobotu zápasy šestého kola a v jednom z nich změří síly celky VHK ROBE Vsetín a SK Horácká Slavia Třebíč. Podaří se zelenožlutým přetrhnout sérii porážek a nastartovat se na vítěznou vlnu nebo se bude radovat soupeř z Vysočiny? Začínáme v 17:30.
     
    SK Horácká Slavia Třebíč
    Bílé hvězdy v loňské sezoně Vsetín dvakrát vyloupily a dnes budou mít jistě podobný cíl. Aktuální tabulkové postavení hraje mírně do karet Třebíči. Ta je na 8. příčce se ziskem sedmi bodů, ale odehrála o jeden zápas méně, protože měla volný los. Slavisté mohou být se svými dosavadními výsledky spokojeni, jelikož mají na kontě tři výhry a jen jednu porážku, zato však velmi vysokou z ledu Frýdku-Místku (2:8). I po této prohře se dokázali velmi brzy zvednout a v následujícím duelu si poradili s překvapením ligy, celkem HC RT TORAX Poruba, 2:1 po prodloužení.

    Hrdinou utkání se stal čtyřiadvacetiletý Lukáš Nedvídek, který nejdříve srovnával stav zápasu, a poté rozhodl v prodloužení o zisku druhého bodu. Centrem nebezpečné první formace je Adam Raška, hráč se zkušenostmi z tuzemské nejvyšší soutěže či EBEL Ligy.
     
    VHK ROBE Vsetín
    Valaši prožili skvělou přípravu, z osmi zápasů odešli poraženi jen jednou, a široká hokejová veřejnost byla přesvědčena o tom, že od úvodu soutěže budou Valaši patřit ke špičce. Liga je však zrádná a může přinést nejedno překvapení, a to zvláště v úvodu, kdy mají všechny týmy dost sil. Vsetín nezahájil sezonu ideálně a z pěti zápasů si připsal jen jednu výhru proti Kadani. Poté následovala porážka s Kladnem (2:5), Havířovem (2:3 po s.n.) a Ústím nad Labem (3:7). Zvláštně poslední vysoká prohra vzbudila vlnu diskuzí.
    Zelenožlutí by se nyní nutně potřebovali chytit a připsat si tři body do tabulky. Pomoci by jim měla také nová posila z Vítkovic, obránce Tomáš Černý, který doplnil prořídlé řady. Na marodce Vsetína bylo před tímto zápasem hned 5 jmen a jsme zvědavi, kdo v sobotu nastoupí. Domácí určitě doufají v návrat Mitchella Theoreta, který i přes zranění v posledních dvou duelech stále vévodí statistikám. Solidní formu bude chtít povrdit formace Rob-Pechanec-Jonák.
    Oba týmy se letos střetly v přípravě. Vsetín na Lapači zvítězil 4:2 a rozhodující momenty přinesla třetí třetina, kde vstřelil vítěznou branku Kucharczyk, a poté vše pojistil Slováček.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Šelepněv (Sachr) – Černý, Mikuš, Teper, Slováček (A), Holomek (C), Rudl, Jenáček – Kuronen, Rác, Hořanský – Rob, Pechanec, Jonák – Březina, Kucharczyk (A), Kopta – Podešva.

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Do. Svoboda) – Čermák, Bilčík, Nedbal, Vl. Brož, Furch, Čejka (C), Hort – Střondala, Raška, Vodný (A) – P. Kratochvíl, Nedvídek, Kusko (A) – Paták, Tadeáš Král, Malec – M. Novák, Süss, Havlát..
     
    Oba týmy nastoupily na ledovou plochu, utkání může za malou chvíli začít. Domácí nastupují v zelených dresech, hosté mají na sobě bílou sadu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Hořanský jako první nahodil kotouč do útočného pásma, domácí se zatím drží na puku.
     
    00:31
    O první zakončení se postaral Kuronen z pravého kruh, Jekel likviduje přízemní střelu betonem.
     
    00:50
    První formace dokončily své střídání a na ledě už krouží další hráči. Hosté se zatím nedostali k puku a musí se bránit.
     
    01:18
    Hned první akce však znamenala velké nebezpečí. K odraženému kotouči se dostal v příhodné pozici Nedvídek, který se snažil dorážet za Šelepněva, ten se sice na lajně roztáhl, ale nakonec nemusel zasahovat, protože se o vše postaral Teper.
     
    02:12
    Domácí se dopustili dalších chyb v obraně a byli blízko k inkasování. Tomáš Malec vypálil z mezikruží a rána se odrazila hodně vysoko nad led, aby následně doplachtila zpět do brankoviště za dezorientovaného Šelepněva. Puk jen o pár centimetrů proklouzal vedle.
     
    02:56
    Prvním střeleckým pokusem v zelenožlutém dresu se prezentoval Tomáš Černý, od modré čáry míjí branku. Ještě před ním mohl zakončovat Martin Podešva, který však netrefil puk.
     
    03:25
    Süssův výjezd z pravé strany likviduje Šelepněv, hosté zatím dobře drží střední pásmo.
     
    03:46
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Nyní ale bílé hvězdy propadly a domácí toho dokázali náležitě využít. Slováček se vydal do přečíslení dva na jednoho a dokázal najít ve výhodné pozici LUBOŠE ROBA, který bez přípravy vystřelil a pokořil přesouvajícího se Jekela. Asistence: Ondřej Slováček, Jakub Teper. Vsetín se brzy ujímá vedení.
    03:46 Luboš ROB - 1:0
     
    04:38
    Brož předvedl kličkovanou na levé straně, kde se prodral přes březinu, ale poté nepřesně zakončil.
     
    05:05
    Černého dělovku likviduje obětavý Nedbal, který si lehl do rány.
     
    05:24
    Šelepněv si nerozuměl při rozehrávce s Jonákem, hosté z toho však nedokázali nic vytěžit.
     
    05:59
    Jonák přiklepl puk na Pechance, který okamžitě pálil, gól z toho není. Tato lajna zatím potvrzuje dobrou formu.
     
    06:30
    A tato lajna pokračovala z tlaku, který končí až zakázaným uvolněním. Nejaktivnějším byl Luboš Rob, který vracel kotouč zpoza branky svým spoluhráčům, ale Jekel zasáhl dobře svou holí, kterou dostal puk z nebezpečného prostoru.
     
    06:55
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Nakonec však udeřil až DAVID BŘEZINA, který by možná konečně mohl najít svou ztracenou formu. Kucharczyk jej našel na pravé straně, domácí útočník nabral rychlost a vystřelil ze zápěstí, Jekelovi poté rána vypadla z lapačky až do sítě. Asistence: Radim Kucharczyk.
    06:55 David BŘEZINA - 2:0
     
    07:30
    Rác mohl dorážet v těsné blízkosti Jekela, puk mu jen těsně přeskočil přes hokejku.
     
    08:13
    Pechanec hledal zpětnou přihrávkou Jonáka, ale pozorný Čejka dokázal vystihnout tuto myšlenku a z dobré šance nebylo nic.
     
    08:47
    Březina s Kucharczykem i nadále dělají vítr před Jekelem, tentokrát pálil druhý jmenovaný, ale Jekel byl připraven.
     
    09:33
    Hořanský nejdříve narazil na Bilčíka, pak se však znovu dokázal svou dravostí dostat k puku a pramenila z toho šance Ráce, kterému zatím chybí přesná muška.
     
    10:06
    Pechanec chtěl opět ukázat svá kouzla, zpětnou přihrávku tentokrát zlikvidoval Nedbal. Poté se však k dalšímu pokusu dostal Slováček, ale i přes dobré stínění před brankou si Jekel našel cestu k puku.
     
    10:20
    Vsetínští fanoušci zatím mohou být spokojeni, domácí jsou jednoznačně lepším týmem a udávají tempo hry.
     
    11:03
    Mikuš pokazil rozehrávku a byla z toho velká šance hostů, nejdříve byl blízko skórování Vodný, a poté ještě ranou od modré Nedbal, ale Šelepněv si poradil. Mikuš je však vyloučen za hákování, protože musel zatáhnout za záchrannou brzdu.
     
    11:30
    Slováčkovi se podařilo osvobodit svůj tým a hosté musí začínat až od Jekela. Rozehrává Brož.
     
    11:50
    Brožovo nahození tečoval Süss do ochranné sítě, žádné nebezpečí z toho není. Přesilovka je však stále dlouhá, může trvat až 68 sekund.
     
    12:05
    Slováček podruhé v tomto oslabení posílá kotouč do bezpečí.
     
    12:27
    To se však následně nepodařilo Koptovi a hosté pokračovali s kombinací v útočném pásmu. Na samém konci byla pumelice Bilčíka od modré čáry, která letěla do horních partií branky. Šelepněv puk neudržel ve své moci, ale i díky pozorné obraně se nikdo k dorážce nedostal.
     
    12:40
    Vodný vypálil mimo, bílé hvězdy však mají k dispozici výhodu, protože se bude vylučovat.
     
    12:52
    Velká šance pro hosty. Holomek je vyloučen za pozdní dohrání u mantinelu, a tak je tu přesilovka 5 na 3.
     
    13:00
    Bylo důležité, kdo vyhraje buly, a to se podařilo Jonákovi, Černý poté vyhodil z obranného pásma.
     
    13:24
    Vsetín se dvojnásobné přesilovce ubránil a nyní šetří cenné sekundy s pukem na holi.
     
    13:56
    Štrondala vypálil po přiklepnutí od Vodného mimo tři tyče. Hosté se však stále drží v zámku před Šelepněvem.
     
    14:23
    Kuskovi rána vůbec nevyšla, Kuronen poté opět vyhodil, přestože měl před sebou hodně prostoru a možná se mohl vydat do útoku.
     
    14:52
    Domácí hrají v plném počtu, Holomek je zpět na ledě.
     
    15:38
    Dva vrstevníci, Hořanský se Slováčkem, se vydali do útočení, druhý jmenovaný pak vypálil ale Hort srazil jeho střelu mimo branku.
     
    15:55
    Vodnému se podařilo v souboji přetlačit Černého, a poté adresoval puk Střondalovi, kterému střela vůbec nesedla a svezla se daleko mimo tři tyče.
     
    16:25
    Třebíč se však viditelně probouzí a nyní je hra vyrovnaná. Samozřejmě tomu pomohla i dvě vyloučení.
     
    16:52
    Silvester Kusko obkroužil celou branku, a poté přihrával zpět do ohně, na poslední chvíli stihl zasáhnout před Nedvídkem Teper.
     
    17:41
    Malec si poradil s Holomkem, ale v další cestě vstříc Šelepněvovi mu zabránil Rudl.
     
    18:17
    Roman Rác projel přes střední pásmo a snažil se najít jednoho z dvojice Podešva-Kuronen před brankou, ale pozorná obrana všemu zamezila.
     
    18:56
    Raška se neprotáhl přes Tepera, o chvíli později tento hráč střílel z levé strany, ale bez úspěchu. Šelepněv je zatím bezchybný.
     
    19:27
    Čejku poté stihl před brankovištěm zmasírovat Slováček a kapitán Třebíče se jen těžko zvedá.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Pokud měli domácí před dnešním utkáním za cíl složit reparát za poslední nepovedené utkání na ledě Ústí nad Labem, tak zatím se jim to velmi daří. Nebál bych se tuto třetinu označit za jejich nejpovedenější v rámci dosavadního průběhu soutěže. Valaši čelí silnému soupeři s množstvím talentovaných hráčů, ale na ledě zatím mají více ze hry. Pomohl jim k tomu hlavně úspěšný vstup do zápasu, když se hned ve 4. minutě prosadil v přečíslení dva na jednoho Luboš Rob. Druhou branku poté přidal o tři minuty později Březina. Bílé hvězdy si také vypracovaly několik příležitostí, měly k dispozici přesilovou hru 5 na 3, ale na první překonání Jana Šelepněva si musí počkat. Druhá třetina začíná 18:14.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Podešva adresoval přihrávku z levého mantinelu na Kuronenovu hůl, avšak finský forvard byl pokrytý Bilčíkem, který mu nedovolil vystřelit.
     
    20:30
    Rob chtěl okamžitě bez přípravy zrychlit hru a posunout spoluhráče do přečíslení, myšlenka to byla dobrá, ale realizace pokulhávala. Zakázané uvolnění.
     
    20:42
    První střela Brože zblokována, domácí stále pokračují v útočném pásmu s pukem na holi.
     
    21:07
    Nedvídek tečoval druhý Brožův pokus v těsné blízkosti brankoviště, ale puk prosvištěl těsně mimo. Hosté ale ukázali, že umí pořádně zahrozit.
     
    21:41
    Patákova přihrávka na Furcha byla příliš prudká, obránce neudržel puk v útočném pásmu.
     
    21:54
    Březina si na levé straně povodil Čejku, a pak vystřelil přes obránce. Jeho dělovka letěla pouze do prostoru, kde stál připravený Jekel.
     
    22:05
    Černý pálí po Rácově přiklepnutí mimo.
     
    22:21
    Na druhé straně útočil Novák, ale byl zastaven navrátivším se Černým. Nová posila v týmu domácích sklidila za tento obranný zákrok potlesk.
     
    22:36
    Pechanec vyhrál puk příhodně pro Jonáka, který udělal otočku kolem branky a vracel kotouč zpět do změti těl, tam však nikdo nedokázal zasunout za dezorinetovaného Jekela.
     
    23:18
    Slováčka zastavil Střondala, hra teď pokračuje dlouho bez přerušení. Oba týmy hrají disciplinovaně a sledujeme svižný hokej.
     
    23:45
    Březina si všiml najetého Koptovi, jenž byl úplně nehlídán u levé tyčky, ale chybělo mu pár centimetrů k dorážce.
     
    23:53
    Po zakázaném uvolnění se hra stěhuje do útočného pásma zelenožlutých.
     
    24:00
    Opět další icing ze strany hostů, ti už jsou na ledě pořádně dlouho a Vsetín toho hodlá využít.
     
    24:22
    Kratochvíl si udělal prostor v útočném pásmu a uvolnil v mezikruží Kuska, jenž vyslal střelu bez přípravy mířící doprostřed branky. Šelepněv musel být v pozoru, ale v tomto měření sil obstál.
     
    25:05
    Hosté napadali rozehrávku Valachů, druhá formace se poté vydala do útočného pásma a vybojovala faul.
     
    25:26
    Teper byl faulován Malcem, následuje první přesilovka pro domácí tým.
     
    25:50
    Hosté se dokázali brzy zásluhou Čejky osvobodit, Vsetín se poté dopustil offsidu. Pokračuje se ve středním pásmu.
     
    26:03
    O další vyhození se postaral Kusko, Třebíč zatím brání znamenitě.
     
    26:21
    Tahle přesilovka Vsetínu vůbec nevychází, hosté dokonce mířili do přečíslení, kterému však dokázal zamezit obětavým pádem Mikuš.
     
    27:15
    Pechanec, Rob a Jonák kombinovali v útočném pásmu, zatím však bez střely.
     
    27:33
    K té nakonec došlo těsné poté, co hlasatel oznámil, že hosté hrají v plném počtu. Rob nahazoval kotouč do brankoviště a Brož raději vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    27:53
    Rudlovu přihrávku přes celou šíři klužiště zblokoval Novák na zadní mantinel, domácí opět rozehrávají od Šelepněva.
     
    28:23
    Březina zkoušel na Čermáka zajímavou kličku, ale neuspěl. Jde ale vidět, že sebevědomí mu po vstřelené brance nechybí.
     
    28:45
    Hořanského pumelici z levé strany odvrací Jekel svou rukavicí do rohu.
     
    29:09
    Mikuš trefil od modré čáry pouze Střondalu, Vsetínští prostřídávají v útočném pásmu a tlak graduje.
     
    29:25
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Z tlaku v útočném pásmu a únavy na straně hostů nakonec vzešla třetí branka Valachů. Jonák se ujal kotouče u pravého mantinelu a okamžitě poslal střílenou přihrávku do brankoviště, kde dokázal úspěšně tečovat LUBOŠ ROB. Asistence: Vít Jonák, Antonín Pechanec.
    29:25 Luboš ROB - 3:0
     
    29:52
    Vsetín se stále drží v útoku, chybu obrany chtěl zužitkovat Podešva, ale z levé strany nedokázal zamířit k tyčce.
     
    30:13
    Na druhé straně nechybělo Vodnému moc k tomu, aby vstřelil první branku hostujícího celku. Rána zamířila těsně nad horní tyč.
     
    30:52
    Hra je přerušena, kotouč totiž vyletěl až na střídačku, kde málem ohrozil trenéra Jenáčka. Domácí jsou v laufu a i fanoušci na Lapači zatím mohou být velmi spokojeni.
     
    31:40
    Obrana se rozestoupila před Süssem, který se rozjel ze středního pásma a tvrdě zahrozil, Šelepněv vyráží kotouč ramenem.
     
    31:45
    Hra je však přerušena, protože Pechanec zůstal dlouho ležet na ledové ploše po tvrdém souboji. Rozhodčím to trvalo dlouho a nechali hru plynout i přesto, že na ledě se svíjel v bolestech jeden z hráčů.
     
    32:20
    Holomek pokusem od modré čáry míjí branku, Valaši svádějí souboje u mantinelu. Kdo z nich vzejde jako vítěz?
     
    32:42
    Nedbalovi se podařilo vyhodit z obranného pásma, to je ale tak všechno, čeho hosté dosáhli.
     
    33:05
    Nedvídek se zatím nemůže střelecky prosadit, Šelepněv si poradil s dělovkou z levé strany.
     
    33:51
    Tadeáš Král nadělal Šelepněvovi pořádné potíže, nebezpečná rána z levého kruhu letěla k protější tyči a Šelepněv musel předvést dobrý zákrok.
     
    34:16
    Rob se nerozpakoval a okamžitě po zpracování kotouče pálil od modré čáře, ale nad branku Jekela. Druhá formace se ale stále drží v nebepzečných pozicích.
     
    34:46
    Kucharczyk byl blízko k dorážce Teperovy střely, ale Bilčík jej odstavil od kotouče.
     
    35:42
    Vsetínský tlak trval až do nepovedené rány Rudl, kterou schytal Střondala, ale nedokázal se probít do přečíslení.
     
    36:36
    Souboj v rohu kluziště zvládl Černý proti Patákovi na výbornou, kotouč se poté odrazil k Šelepněvovi, který jej přikryl a následuje vhazování po jeho levé ruce.
     
    36:58
    Nedvídek si poradil s Pechancem, zpětná přihrávka na modrou čáru už tak úspěšná nebyla.
     
    38:03
    Krátkou pasáž hry, kdy jsme nebyli svědky žádných šancí, přerušil Radim Kucharczyk po pasu od Holomka. Zkušený vsetínský forvard si nabruslil do střelecké pozice a poté nechal vyniknout Jekelovu lapačku.
     
    38:30
    Kuronen po úspěšném souboji poslal kotouč na Černého, který to zkusil od modré čáry, ale Jekelovi nikdo neclonil, a tak si hostující brankář jednoduše poradil.
     
    38:38
    Pechanec chtěl zadovkou uvolnit Slováčka, ale jeho snažení zastavil pozorný Kusko.
     
    39:13
    Jakub Teper připravil pořádně horké chvilky pro Jekela, kterému střela z pravé strany vypadla z náčurí a pomalu mířila do branky. Jekel se však stihl natáhnout, a puk zastavit před dorážejícím hráčem, jenž byl plně zaměstnán v souboji.
     
    39:22
    Březina mířil do horních partií branky, ale gólman hostů ještě drží naděje svého týmu na zvrat.
     
    39:58
    Poslední akci mohl mít na holi Střondala, ale skákavý puk nedokázal zachytit, a tak už se nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině zůstal obraz hry stále stejný. Domácí jsou pořád o něco aktivnějším týmem a zdá se, že mají utkání plně pod kontrolou. Uklidnila je i třetí branka z 30. minuty, kterou vstřelil Luboš Rob po střílené přihrávce od Pechance. Jekel měl v této části utkání více práce, než jeho kolega na opačné straně hřiště. Pokud chtějí bílé hvězdy ještě zdramatizovat vývoj dnešního utkání, budou muset v závěrečné periodě zvýšit aktivitu a otevřít obranu. To by mohlo vyhovovat rychlým vsetínským útočníkům, kteří by se mohli dostávat do zajímavých brejkových situací. Určitě se máme na co těšit, pokračujeme v 19:04.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Vodný se neproháčkoval přes Podešvu, domácí mohou založit první útočnou akci.
     
    40:48
    Rob ale nechal kotouč za sebou a dopředu míří Vodný.
     
    41:00
    Byl však zastaven, a tak se hra opět přelévá na druhou stranu.
     
    41:21
    Jonák s Pechancem dlouho drželi kotouč u mantinelu, ale bez střely. Domácím to však v této fázi zápasu stačí, vedou o tři branky a je to jejich soupeř, kdo by měl být nyní aktivnější.
     
    41:52
    Kopta se snažil protlačit přihrávku na Kucharczyka před brankou, ale byl zastaven Malcem.
     
    42:02
    Útok domácích je však přerušen, protože na trestnou lavici je odeslán Radim Kucharczyk, který fauloval v souboji u mantinelu.
     
    42:28
    Vodný byl blízko první vstřelené brance hostů. Pěkný pas mu na brankoviště adresoval Čejka, ale hostující útočník nedokázal zamířit přesně.
     
    43:00
    Tlak Třebíče v přesilovce pokračuje, hosté drží kotouč na své holi.
     
    43:22
    Vsetínu se podařilo zásluhou Tepera vyhodit.
     
    43:37
    Hosté však v přesilovce a zaspali a Kopta vyslal do úniku Pechance, který mohl definitivně zlomit dnešní utkání, ale tváří v tvář Jekelovi neuspěl. Hostující gólman si připsal důležitý zákrok.
     
    43:59
    Vsetín právě vstřelil branku!
    O chvíli později se však Valaši prosazují počtvrté a zdá se, že je skutečně rozhodnuto. Hostům se uznaná branka nelíbí, protože těsně před gólem došlo k zákroku, který vypadal trochu jako podražení. Na každý pád, hra stále pokračovala a Rudl vyslal dopředu DAVIDA BŘEZINU, který uspěl se svým bekhendovým blafákem pod víko. Asistence: Dominik Rudl, Martin Podešva.
    43:59 David BŘEZINA - 4:0
     
    44:28
    Další přečíslení pro domácí, hosté skutečně trochu otevřeli hru a nyní dovolili přečíslení Kopty s Kucharczykem, gól z toho však není.
     
    44:36
    Jenže pozor, co se nestalo! Na ledě se vytvořily dvojičky po ostrém zákroku Kucharczyka, který dohrál soupeře uprostřed kluziště. Čejka si to šel s Kucharczykem vyřídit osobně, poté se přidal Slováček s Malcem. Každopádně to bylo pořádně ostré. Uvidíme, jak celou situaci vyhodnotí rozhodčí, Kucharczyk možná bude potrestán za faul kolenem.
     
    44:36
    Rozhodčí komunikují s oběma kapitány a vysvětlují jim, co se bude dít. My zatím na řešení celé situace čekáme.
     
    44:36
    Zatím sedí na trestné pouze Malec se Slováčkem.
     
    44:36
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Radim Kucharczyk – 5 min., faul kolenem + osobní trest do konce utkání, faul kolenem). Trest odpyká Adam Hořanský.
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Ondřej Slováček – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Ondřej Malec – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Václav Čejka – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Radim Kucharczyk – 2 min., hrubost).
     
    44:36
    Skutečně byl zákrok Kucharczyka posouzen jako faul kolenem a následuje pětiminutová přesilovka pro hosty. Zmobilizují ještě síly a pokusí se se zápasem něco udělat?
     
    45:35
    Kusko tečoval nabídku od svého spoluhráče pouze mimo branku. Domácí se zatím brání úspěšně, mají za sebou první minutu.
     
    46:11
    Podešva s Koptou vyvezli puk do středního pásma, o chvíli později posílá kotouč na opačnou stranu kluziště Holomek.
     
    46:49
    Raška pálil po Bilčíkově nabídce, ale pouze do levého betonu Šelepněva. Ten stále drží nulu, hosté jsou však v tlaku.
     
    47:11
    Černý vyhazuje, což Vsetínští kvitují velkým potleskem.
     
    47:30
    Nedvídkovo zakončení zlikvidoval Šelepněv a Rob následně osvobozuje svůj tým.
     
    47:50
    Nedbalova přihrávka na modré čáře nebyla přesná, Vsetín může prostřídat a šetřit síly.
     
    48:06
    Další vyhození. Vsetínu se dlouhé oslabení zatím daří, stále je však před námi více než 90 vteřin.
     
    48:26
    Třebíč se v této fázi nemůže kombinací dostat do útočného pásma, musí to zkoušet znova a znova.
     
    48:46
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen Třebíč dlouhou přesilovku po faulu Kucharczyka využívá. Rychlou kombinaci na levé straně útočného pásma zakončuje MICHAL VODNÝ přesným zakončením nad Šelepněvovu vyrážečku. Přesilovka stále pokračuje, dočkáme se další branky? Asistence: Matěj Novák, Adam Raška.
    48:46 Michal VODNÝ - 4:1
     
    49:28
    Po Brožově pasu se šance chopil Nedvídek, ale zamířil velde pravé tyče.
     
    49:36
    Domácí hrají v plném počtu. Hořanský, který odseděl trest, je zpět na střídačce. Valaši jednou inkasovali, stále ale drží tříbrankový náskok.
     
    49:49
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Jenže pozor! Hosté se podruhé prosazují a drama je na světě. Ještě není jasno o tom, kdo si odnese z dnešního utkání tři body. TADEÁŠ KRÁL na nic nečekal a po souboji na pravém kruhu se rozhodl pro střelu, která překvapila všechny diváky i gólmana Šelepněva. Asistence: Lukáš Paták.
    49:49 Tadeáš KRÁL - 4:2
     
    51:07
    Domácí si ihned po obdržené brance vybrali oddechový čas a snaží se uklidnit na závěrečnou desetiminutovku. Zatím drží puk na svých holích a nechtějí soupeře k ničemu pustit.
     
    51:56
    Mezeru ve vsetínské defenzivě se chystal využít Paták, ale tentokrát nebyl úspěšný, protože jej vychytal Šelepněv.
     
    52:10
    Krev tuhne v žilách hráčů na obou stranách. Čejka se dostal do kratší roztržky s Březinou, ale nebylo to nic vážnějšího.
     
    52:10
    Dnešní utkání sleduje 2768 diváků.
     
    52:23
    Hosté se mohou dotáhnout na rozdíl jediné branky, šanci na to dostanou v přesilové hře po krosčeku Martina Podešvy na Roberta Havláta. To jsou ale komplikace, kdo by to ještě před malou chvílí řekl?
     
    52:25
    Nedvídek vyhrál vhazování, ale puk proletěl až do středního pásma. Hosté musí zakládat další útok.
     
    52:59
    Nedbal vybídl ke skórování Čermáka, který od modré čáry nerefil branku.
     
    53:14
    Jonákovi se podařilo zastavit Čermáka, a tak se domácí osvobozují.
     
    53:27
    O chvíli později se to samé daří Jonákovi a vteřiny z přesilovky pomalu mizí.
     
    54:07
    Trma vrma v brankovišti. Hosté pořádně zahrozili a nasadili útočný zámek, byl u toho Novák, Vodný či Raška, ale nakonec z celé situace není nic, co by znamenalo další branku. Vsetínská svatyně se po náporu a obléhání větším počtem hráčů vysunula ze svého běžného postavení a nyní je hra přerušena.
     
    54:21
    Domácí hrají v plném počtu, Podešva se okamžitě zapojil do hry.
     
    54:31
    Offside zastavuje další útočné snažení bílých hvězd. Zvládnout ještě Třebíčtí skórovat?
     
    54:53
    Na dvě branky mají posledních pět minut. Uspět se snažil Raška, ale ze souboje v rohu vyšel jako vítěz Rudl, a poté zblokoval střelu od modré čáry Jonák.
     
    55:29
    Novák se protáhl kolem Mikuše a vrátil zpět na Bilčíka. Třebíč drží pozice v útočné třetině.
     
    55:40
    Vsetínští hráči už jsou v obraně pořádně vyšťaveni a potřebovali by vystřídat, Nedvídek nyní míjí bránu.
     
    56:15
    Mikušovi se podařilo vyhodit do středního pásma a Rác poté dovoluje svým spoluhráčům vystřídat.
     
    56:39
    Čejka hledal před brankou Süse, ale Slováček vystihl jeho záměr.
     
    57:00
    Do útoku se vydal Podešva, pořádně napřáhl, ale jen vyprášil Jekelovy betony.
     
    57:39
    Sekundy běží pro Horáckou Slavii pekelně rychle, základní hrací doba spěje do poslední dvouminutovky.
     
    58:20
    Slavia nyní nemůže přejít přes střední pásmo, domácí úspěšně eliminují závěrečný nápor.
     
    58:44
    Rob nahodil puk do útočného pásma, kde jej dojel Kopta, ale už jen šetří sekundy.
     
    59:18
    Koptu trefil na hranici útočného pásma Čejka a domácí útočník se svíjí v bolestech. Další zranění, to je tak poslední, co by domácím chybělo. Emoce opět vzplály. Domácí jsou nespokojeni, protože se nebude vylučovat.
     
    59:18
    Kopta podepřen spoluhráčem Teperem dojel na střídačku a míří rovnou do kabiny.
     
    59:18
    Opravdu se vylučovat nebude, hosté tak zkouší závěrečné power-play. Mají k dispozici vhazování v útočném pásmu.
     
    59:25
    Černému se podařilo o mantinel vyhodit.
     
    59:33
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Jenže o osm vteřin později už je třetí puk ve vsetínské síti a závěr bude ještě zajímavý. Power play Třebíčským vyšlo. Domácí obrana nevystihla přihrávku Michala Vodného na LUKÁŠE NEDVÍDKA, který i s trochou štěstí dostal puk za padajícího Šelepněva. Hosté si berou oddechový čas. Asistence: Michal Vodný, Silvester Kusko.
    59:33 Lukáš NEDVÍDEK - 4:3
     
    59:43
    Pechanec bojuje o kotouč v rozhu klužiště , spolu s ním jsou další dva spoluhráči a protihráči.
     
    59:57
    Nutno říci, že domácí forvard to udělal velmi zkušeně a hostům už nevydržely nervy. Silvester Kusko počastoval soupeře krosčekem a velmi pravděpodobně bude posledním vyloučeným mužem tohoto zápasu. Vsetín tedy těsný náskok už udrží.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráči jsou vyhlášeni Adam Raška a David Březina.
     
    Vsetínští nakonec měli ve třetí třetině ještě dost práce s tím, aby náskok udrželi. Třebíč totiž ukázala v závěrečné fázi hry velkou herní kvalitu a nevzdala se ani za nepříznivého stavu 0:4. Valaši už pomalu začínali s vítěznými oslavami, když se krátce po sobě prosadili Vodný s Králem a způsobili, že domácí se ještě museli mít na pozoru. V závěrečné power-play ještě skóroval Nedvídek, ale těsný jednobrankový náskok už si Vsetín pohlídal.
     
    To je ode mě z Lapače všechno, děkuji za pozornost, přeji příjemný zbytek dne u budu se těšit u dalších přenosů. (19:52:25)
    Marken.cz

    Tomáš Kopecký

    Branky a nahrávky: 4. Rob (Slováček, Teper), 7. Březina (Kucharczyk), 30. Rob (Jonák, Pechanec), 44. Březina (Rudl, Podešva) – 49. Vodný (M. Novák, Raška), 50. Tadeáš Král (Paták), 60. Nedvídek (Vodný, Kusko)


    VHK ROBE Vsetín: Šelepněv (Sachr) – Černý, Mikuš, Teper, Slováček (A), Holomek (C), Rudl, Jenáček – Kuronen, Rác, Hořanský – Rob, Pechanec, Jonák – Březina, Kucharczyk (A), Kopta – Podešva.
    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Do. Svoboda) – Čermák, Bilčík, Nedbal, Vl. Brož, Furch, Čejka (C), Hort – Střondala, Raška, Vodný (A) – P. Kratochvíl, Nedvídek, Kusko (A) – Paták, Tadeáš Král, Malec – M. Novák, Süss, Havlát.
    thejrc.org