Ufa – Barys 7:3 (kon.) | Čerepovec – Viťaz 2:1 (kon.) | Dynamo Moskva – Minsk 5:2 (kon.)
Jaroslavl – Petrohrad 0:2 (kon.) | Omsk – Kunlun 4:2 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
7:3 (2:1, 5:0, 0:2)
Barys Nur-Sultan
Sobota 22.09.2018, 13:30 • Ufa Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (16:00:56)
     
    Zápas sledovalo 6 185 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Dominik Hrachovina (AST)
     
    Střely na branku: 25 – 31
     
    Je dobojováno. Domácí ve třetí třetině inkasovali dvě branky a hosté tak snížili na čtyřbrankový náskok, k dalšímu možnému dramatu se ale už neschýlilo. Domácí si své vedení bezpečně pohlídali a dokráčeli k výhře. Hosté naopak z Ufy odjedou s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Puk mají na svých holích hráči Ufy a už to vypadá, že to i tak zůstane. Zápas je tak definitivně u konce.
     
    59:18
    Alexandr Lipin střílel z prostoru mezi kruhy, po něm zasáhl obránce Ufy a před dotěrnými hosty raději Metsola ukryl puk pod svojí lapačku a přerušil hru.
     
    58:30
    Hosté se museli vracet do obranného pásma pro puk, který tam z toho středního poslal jeden z domácích hráčů. Ufa zápas už jenom a pouze dohrává.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:03
    André Petersson číhal v útočném pásmu a čekal na přihrávku, té se však nedočkal a z možné hostující akce tak nebylo zhola nic.
     
    56:39
    Ufa zatlačila hosty v jejich obranném pásmu a na Kudrjavceva šly dvě střely. S oběma si však brankář hostů dokázal poradit.
     
    55:55
    Hosté přispěchali do útočné třetiny s dalším útokem, ale obrana Ufy je dokázala v rozletu zastavit. Poté otáčejí hru domácí na druhou stranu.
     
    54:58
    Od modré čáry střílel Dietz, před Metsolou jeho ránu tečoval ještě Blacker, ale neúspěšně. Po zisku puku pak tento vyhazují domácí do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    54:45
    Poslední komerční přestávka.
     
    54:03
    Domácí hráči se nikam neženou a snaží se svůj čtyřbrankový náskok bránit. Zatímco hosté vycítili ještě šanci a derou se do další útočné akce.
     
    53:11
    Domácí si berou oddechový čas.
    53:11 Dmitrij ŠEVČENKO - 7:3
     
    53:11
    Astana právě vstřelila branku!
    A přeci jen svou přesilovou hru hosté využívají. DMITRIJ ŠEVČENKO se ve skrumáži před domácí brankou nejlépe zorientoval a vystřelil. A od brusle patrně domácího obránce se kotouč dostal za záda Metsoly – 7:3. Bez asistence.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 1. Kugryšev (Nazarevič, Omark), 19. Hartikainen (Kugryšev, Omark), 22. Ar. Sergejev (Kadějkin, V. Žarkov), 26. Hartikainen (Kugryšev, Omark), 28. Larsen (Hartikainen, Tkačov), 32. Omark (Hartikainen), 36. Kemppainen (Kugryšev, Omark) – 16. A. Petersson (Dietz, R. Starčenko), 47. Michajlis, 54. Ševčenko


    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Nazarevič, Larsen, A. Semjonov, Ar. Sergejev, Koledov, S. Těreščenko, Ljachov – Omark (A), Kemppainen, Kugryšev – Tkačov, Osnovin, Hartikainen – Fjodorov, Chochrjakov, Burdasov (C) – V. Žarkov (A), Kadějkin, Soloduchin – Šen.
    Barys Nur-Sultan: Hrachovina (22. Kudrjavcev) – Dallman (A), Blacker, Makljukov, Dietz, Lipin, M. Semjonov (A), Polochov – Frattin, Bochenski (C), Ševčenko – A. Petersson, Cormier, R. Starčenko – Akolzin, Michajlis, Grenc – Gurkov, Panjukov, Sagadejev.

    Rozhodčí: Naumov, Rogačjov – Antonov, Šadrin

    Diváci: 6 185
    thejrc.org