Olomouc – Technika Brno 3:5 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 2:3 (po pr.) | Mountfield HK – Č. Budějovice 8:2 (kon.)
Vsetín – Třinec 4:3 (kon.) | Plzeň – Sparta 3:2 (kon.) | HC Litvínov – Chomutov 1:2 (kon.)
Vítkovice – Havířov 2:4 (kon.) | Tábor – Jihlava 2:5 (kon.) | Warriors Brno – HK MD Šumperk 2:1 (kon.)
Zlín – Přerov 5:2 (kon.) | Třemošná – K. Vary 0:7 (kon.) | PZ Kladno – Kladno 0:8 (kon.)
Liberec – Mladá Boleslav 8:0 (kon.) | Žďár n/S – Havlíčkův Brod 1:4 (kon.) | Kobra – Slavia 0:5 (kon.)
konec
Mountfield HK
8:2 (1:0, 4:2, 3:0 - N 1:0)
HC Motor České Budějovice
Sobota 22.09.2018, 12:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    61:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    Prodloužení je u konce, také v nadstavbě zvítězil Mountfield! Marek Pelda posunul puk na pravý kruh, kde byl ke střele připraven ŠIMON MARHA. Ten prudkou ránou nedal brankáři šanci. Asistence: Marek Pelda, Petr Moravec.
     
    55:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí ještě nemají dost, právě teď přidali na své konto osmou branku! ŠIMON MARHA, jenž doposud rozdával gólové nahrávky se nyní prosadil také vlastní trefou. Budějovické obraně ujel do samostatného úniku a i v poměrně velké rychlosti uklidil puk přesně k levé tyči – 8:2. Asistence: Matyáš Budina.
     
    50:39
    Hradec právě vstřelil branku!
    Od šesté domácí branky uplynulo jen pár vteřin a východočeští fanoušci se radují znovu! Mezi pravým kruhem a osou hřiště se napřáhl MATYÁŠ BUDINA, jenž našel místo u pravé tyčky a na led mohou dopadat čepice a klobouky. Hradecký forvard totiž právě završil hattrick – 7:2! Asistence: Šimon Marha, Matěj Beneě.
     
    50:12
    Hradec právě vstřelil branku!
    Teď už ale Východočeši prostor mezi třemi tyčemi trefili a vedou už o čtyři góly! DOMINIK PAVLATA unikl budějovické pozornosti, dostal se za obránce a jedinou překážkou mu byl brankář. Pavlata zahýbal rameny a poté nekompromisně poslal kotouč kolem levé tyčky do brány – 6:2. Bez asistence.
     
    39:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Na světelné tabuli svítila jediná vteřina do konce třetiny, i tu ale dokázali domácí využít k navýšení skóre! LUKÁŠ PAJER na pravém kruhu zamířil tak přesně, že se kotouč po jeho prudké střele zápěstím otřel o pravou tyčku a až poté zapadl do sítě – 5:2. Asistence: Matyáš Budina, Petr Moravec.
     
    34:01
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    S góly se v posledních minutách roztrhl pytel, Budějovice nyní snižují na 4:2! Matouš Hail poslal puk od pravého mantinelu před bránu, kde se z těsné blízkosti bekhendem prosadil ADAM SOCHOR. Vypadá to, že se dnes ještě máme na co těšit! Asistence: Matouš Hail.
     
    31:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    Pouze 20 vteřin uběhlo ze hry a Lvi jdou do třígólového trháku! Východočeši tentokrát vyšachovali hostující obranu a PETR MORAVEC měl na pravém kruhu úplně volnou dráhu. Zamířil do odkryté poloviny brány a trefil pravý vingl – 4:1. Asistence: Lukáš Pajer, Dominik Pavlata.
     
    31:28
    Hradec právě vstřelil branku!
    Rychlý protiútok Hradeckých a máme tu další branku! Východočeši ujížděli dopředu v přečíslení tří v podstatě na nikoho a dvorní nahrávač domácích Šimon Marha předložil puk na osu hřiště. Tam ho v rychlosti na hraně brankoviště převzal MATYÁŠ BUDINA, který rychlým přišťouchnutím poslal kotouč mezi betony do brány – 3:1. Asistence: Šimon Marha.
     
    26:16
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši po inkasovaném gólu zamkli soupeře v pásmu a vyplatilo se – podruhé v dnešním mači se dostali do jednobrankového vedení! Od Šimona Marhy doputoval puk k MATYÁŠI BUDINOVI, který byl úplně sám na pravém kruhu. S ničím se nepáral a i s troškou štěstí zametl puk přesně do horního pravého růžku – 2:1. Asistence: Šimon Marha, Matěj Beneš.
     
    22:29
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Budějovice se ve druhé části osmělily směrem dopředu a je z toho vyrovnávací branka! Střelu od modré čáry z hole Matyáše Hromady Tich ještě vyrazil, na pohotovou dorážku TOMÁŠE BŘEZINY, která mířila do levé horní části branky, už byl ale krátký – 1:1. Asistence: Matyáš Hromada, Lukáš Kantor.
     
    12:41
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté nyní přetavili svou aktivitu v první branku a ujímají se vedení! Velký podíl na gólu má nahrávající Šimon Marha, jenž přebruslil půlku kluziště, stáhl na sebe obránce i brankáře a poté z levé strany předložil puk před odkrytou branku MARKU PELDOVI. Hradecký kapitán se s ničím nemazal a kotouč rychle přiťukl do klece – 1:0. Asistence: Šimon Marha, Matěj Beneš.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 13. Pelda (Marha, Beneš), 27. Budina (Marha, Beneš), 32. Budina (Marha), 32. Moravec (Pajer, Pavlata), 40. Pajer (Budina, Moravec), 51. Pavlata, 51. Budina (Marha, Beneš), 56. Marha (Budina), 62. Marha (Pelda, Moravec) – 23. Březina (Hromada, Kantor), 35. Sochor (Hail)


    Mountfield HK: Tichý (Žalčík) – Králik, Táborský, Boukal, Havlíček (A), J. Řehák, Pelda (C) – Pavlata, Giesl, Gaspar, Budina, Pajer, Beneš, Novotný, Souček, Jerman, Moravec (A), Marha. Trenér: Petr Luštinec.
    HC Motor České Budějovice: Lidák (Slanina) – Cibulka, Hail (C), Punda, Hromada – Hála, Kříž, Lukeš, Kašpar, Petrásek, Kantor, Březina (A), Pitel, Placek, Kumpfmüller, Kudrnáč, Kovář, Sochor. Trenér: Radek Bělohlav.

    Rozhodčí: Bernat – Axman, Zavřel
    thejrc.org