Philadelphia – NY Islanders 2:3 (po pr.) | Ottawa – Chicago 2:5 (kon.) | Toronto – Buffalo 5:3 (kon.)
Carolina – Washington 5:1 (kon.) | Nashville – Tampa 1:5 (kon.) | St. Louis – Columbus 3:0 (kon.)
Winnipeg – Calgary 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – Columbus 7:3 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
5:3 (3:2, 1:1, 1:0)
Buffalo Sabres
Sobota 22.09.2018, 01:30 • Scotiabank Arena, Toronto • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:

    Martin Marinčin (TOR) 0+0, 1 střela, čas na ledě 20:41
    Vladimír Sobotka (BUF) 0+0, 1 střela, čas na ledě 21:14 (04:20:18)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. John Tavares (TOR) 2+0
    2. Ron Hainsey (TOR) 1+0
    3. Tage Thompson (BUF) 1+0
    Linus Ullmark chytal výtečně, na vítězství to ovšem nestačilo

     
    Toronto sice po pouhých 30 sekundách inkasovalo, jenže během pouhých 23 sekund vstřelilo vzápětí dva góly a již na začátku druhé minuty utkání vedlo 2:1 a poté 3:1. Sabres sice ještě před přestávkou snížili a po ní dokonce vyrovnali, jenže v polovině utkání vystřelil Maple Leafs třetí vítězství v řadě Chris Mueller, na jehož trefu ještě v závěru utkání navázal střelou do prázdné brány John Tavares. Bývalý kapitán New Yorku Islanders vstřelil dva góly a výrazně se podepsal pod výhru svého nového týmu. Konečný výsledek střetnutí. Toronto Maple Leafs 5 Buffalo Sabres 3.

     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Josh Leivo si na vzdálenější pravé tyči najel na krásnou diagonální přihrávku Connora Browna z levého kruhu pro vhazování, z blízkosti ale našel pouze hruď připraveného Linuse Ullmarka, který přerušil hru!
    59:16 John TAVARES - 5:3
     
    59:16
    Toronto právě vstřelilo branku!
    JOHN TAVARES v levém kruhu útočného pásma vypíchl puk jednomu z hráčů Sabres a poté ho z blízkosti bekhendem zametl do prázdné brány! Maple Leafs vedou v závěru utkání 5:3.
     
    59:02
    John Tavares střelou z obranného pásma těsně minul pravou tyč brány Sabres a pískalo se zakázané uvolnění. Toronto si hned vzápětí vyžádalo oddechový čas.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:16
    Vladimír Sobotka přenesl hru z pravého křídla doleva a Alexander Nylander střelou bez přípravy trefil pouze hruď fantastického Curtise McElhinneyho!
     
    58:07
    Morgan Rielly vyhodil puk na zakázané uvolnění a Linus Ullmark zamířil pomalu na střídačku! Sabres zkouší necelé dvě minuty před koncem hru bez brankáře.
    57:22 Linus Ullmark podržel fantasticky Sabres v zápase
     
    57:22
    Nazem Kadri se u pravé tyče do zakončení nedostal a zpoza brány vracel puk před bránu, kde si ho na přední tyči Linus Ullmark málem vleže ramenem srazil do vlastní sítě, nakonec ho ale dokázal zastavit!
     
    56:58
    Josh Leivo se ocitl u levé tyče ve velké šanci, jenže Linus Ullmark dokázal jeho střelu vyrazit do ochranné sítě! Maple Leafs vedou v závěru stále těsně 4:3.
     
    56:11
    Před bránou Curtise McElhinneyho vznikl velký závar, brankář Leafs ale puk u své pravé tyče dokázal zmrazil pod lapačkou a následuje komerční přestávka.
     
    55:17
    Dmytro Timašov se málem mezi dvěma protihráči protáhl do samostatného úniku a v levém kruhu napřáhl k prudké střele zápěstím, kterou Linus Ullmark úspěšně vyrazil vyrážečkou!
     
    54:46
    Zach Redmond po vystižení kombinace Maple Leafs mohl vyrazit do rychlého protiútoku, jenže se ocitl proti trojnásobné přesile, a tak ze středního pásma nahodil puk za bránu Curtise McElhinneyho a odjel se spoluhráči střídat.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 1. Hainsey, 2. Engvall (Greening, Sandin), 4. Tavares (Liljegren, Marner), 31. Mueller, 60. Tavares – 1. Oglevie (Nelson), 12. Smith (Baptiste), 27. Thompson


    Toronto Maple Leafs: Sparks (31. McElhinney) – Rielly (A), Hainsey (A), Carrick, Marinčin, Sandin, Liljegren – Hyman, Tavares (A), Marner – Leivo, Kadri, C. Brown – Mueller, Der-Argučincev, Timašov – Greening, Jooris, Engvall. Hlavní trenér: Mike Babcock.
    Buffalo Sabres: Ullmark (Wilcox) – Guhle, Nelson, Pilut, Tennyson, Hickey, Redmond – Nylander, Mittelstadt, Thompson – Girgensons (A), Sobotka (A), Oglevie – C.J. Smith, Porter (A), Baptiste – Olofsson, Asplund, Cornel. Hlavní trenér: Phil Housley.

    Rozhodčí: Brian Pochmara, Brandon Schrader. Čároví: Scott Driscoll, David Brisebois

    Diváci: 18833
    thejrc.org