Groznyj – Orenburg 1:1 (kon.) | Zenit – Lok. Moskva 5:3 (kon.) | CSKA Moskva – Spartak 1:1 (kon.)
konec
FK Zenit Petrohrad
5:3 (1:1)
FK Lokomotiv Moskva
Neděle 23.09.2018, 15:30 • Krestovskij stadion, Petrohrad • Ruská Premier Liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (17:35:25)
    Zenit ovládl divoký šlágr a upevnil si pozici lídra Premier ligy

     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 9:9. Střely mimo: 9:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:15.
     
    Úchvatný souboj nakonec končí vítězstvím favorizovaného Zenitu, který potvrdil mnohem lepší formu a minimálně na pár hodin si na čele vybudoval už sedmibodový náskok. Naopak Lokomotiv nevyhrál čtvrtý soutěžní zápas v řadě a po nekompletním osmém kole Premier ligy se nachází až na jedenáctém místě.
     
    To byl zápas! Na tento šlágr mezi Zenitem a Lokomotivem se bude vzpomínat ještě hodně dlouho! Už první poločas, který skončil remízou 1:1, nabídl hodně divoký fotbal s nemalými šancemi na obou stranách. Vstup do druhé půle pak vyšel Petrohradu, který díky Jerochinovi, Dzjubovi a Šatovovi utekl do náskoku 4:1, nicméně to nebylo ještě ani zdaleka všechno. Moskvané se nevzdali a zásluhou Alexeje Mirančuka snížili. Pak se po pěti minutách na hřišti nechal vyloučit Tarasov, ale ani to hosty nesložilo. Po Hernaniho chybě na rozdíl jediného gólu snížil kanonýr Smolov, avšak místo vyrovnání se v devadesáté minutě urodil pátý domácí zásah Sebastiána Driussiho.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Pátý zásah Zenitu zasadil hostům definitivní K.O. Zápas se teď v poklidu dohrává daleko od obou branek.
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Sebastián Driussi, přichází Alexandr Kokorin.
     
    90+1
    Nad rámec divoké druhé půle jsou přidány další čtyři minuty.
     
    90+1
    Dvaadvacetiletý Argentinec Driussi při oslavě gólu svlékl dres a zákonitě byl napomenut žlutou kartou.
    90. Sebastián DRIUSSI - 5:3
     
    90
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácím hráčům a fanouškům teď spadl velký kámen ze srdce! Dzjuba si fantasticky pokryl míč před třemi protivníky a vyrazil k vápnu Lokomotivu. Do něj posílal přihrávku SEBASTIÁN DRIUSSI, načež se Dzjuba zblízka neprosadil a neujala se ani Driussiho dorážka. Stejný hráč ale dostal ještě jednu šanci a zleva už se nemýlil.
     
    89
    Zbytečná ztráta Petrohradu. Luněvovi nesedl odkop, kterým poslal míč do autu. Po autu Idowa však jedna z přihrávek propadla právě do moci domácího gólmana.
     
    87
    Jestli se Lokomotivu vymstil příchod Tarasova, tak na druhé straně se zatím moc nevyplácí ani Hernani, který před chvíli značně zavinil inkasovaný gól a teď řešil další nepříjemnost zákrokem za žlutou kartu.
    86. Fjodor SMOLOV - 4:3
     
    86
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    To jsou věci, hosté i v deseti snižují na rozdíl jediného gólu! Hernani se na obranné polovině dostal pod tlak hned čtyř soupeřů najednou. Míč neudržel a odevzdal ho FJODORU SMOLOVOVI, který si zasekl na pravou nohu a z delší vzdálenosti vypálil ze svého pohledu k levé tyči, kam Luněv nedosáhl.
     
    84
    Jeden z domácích zprava přízemně centroval na Dzjubu, který se dostal do velké šance jen díky útočnému faulu na Höwedese.
     
    83
    Jestli Lokomotiv cítil šanci, tak teď už by bylo vyrovnání opravdu velkým husarským kouskem. Zenit by si proti oslabenému soupeři měl náskok 4:2 pohlídat.
    82. Červená karta po 2. žluté

    Michal Břuchanský

    Branky: 13. Šatov (Nabiullin), 48. Jerochin (Paredes), 57. Dzjuba (Paredes), 64. Šatov (Jerochin), 90. Driussi – 17. Barinov (Igor Denisov), 74. Al. Mirančuk (An. Mirančuk), 86. Smolov

    Karty:   27. Kuzjajev (PET), 87. Hernani (PET), 90+1. Driussi (PET) – 29. Barinov (LMO), 34. Ignatěv (LMO), 72. Idowu (LMO), 80. Tarasov (LMO)   82. Tarasov (LMO)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 9:9. Střely mimo: 9:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:15.
    FK Zenit Petrohrad: Luněv – Smolnikov, Ivanović (C), Neto, Nabiullin – Šatov (68. Marchisio), Paredes, Kuzjajev (73. Hernani), Jerochin – Dzjuba, Driussi (90+2. Kokorin).
    Náhradníci: M. Keržakov, Lodygin – Aňukov, Hernani, J. Černov, Kokorin, Kranevitter, Mak, Mammana, Marchisio, M. Mevlja, A. Zabolotnyj.

    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Ignatěv (70. An. Mirančuk), S. Kvěrkvelija, Ćorluka (78. Tarasov), Höwedes, Idowu – Al. Mirančuk, Igor Denisov (C), Barinov, Manuel Fernandes – Smolov.
    Náhradníci: Kočenkov, Medveděv – Lysov, Éder, An. Mirančuk, Michalik, Rotenberg, Tarasov, Žemaletdinov.

    Rozhodčí: Galimov – Nazarov, Širjajev

    Diváci: 50 193
    thejrc.org