Sparta – Pardubice 4:1 (kon.) | K. Vary – Zlín 2:4 (kon.) | Vítkovice – Plzeň 1:2 (po pr.)
Liberec – Třinec 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 0:2 (kon.) | Mountfield HK – Olomouc 4:1 (kon.)
Litvínov – Chomutov 4:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
HC Oceláři Třinec
Neděle 23.09.2018, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mme pro dnešek vše. Z Liberce se s vámi loučím, přeji příjemný nedělní večer, a někdy příště se budu těšit opět na počtenou! (18:40:28)
     
    Je dobojováno, vítězem dnešního utkání se nakonec poměrně jednoznačně stává tým Bílí Tygři Liberec! Rozhodující bylo, že Severočeši přežili fázi ve druhé třetině, ve které se nacházeli pod prakticky soustavným náporem Ocelářů. Zatímco šelmy tak stoupají tabulkou, taktéž ambiciózní Slezané zůstávají na nepříliš lichotivých příčkách. Ve třetí části se prosazovali pouze domácí hokejisté, konkrétně Martin Ševc a Tyler Redenbach, kteří využili přesilové hry. V těch se dnes šelmám velice dařilo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Utkání už se pouze dohrává. O vítězi je už nějaký čas rozhodnuto. Uvidíme ještě jedno vhazování ve střední zóně, jelikož se Tygři dopustili ofsajdu. To je také zřejmě poslední událost dnešního utkání.
     
    58:58
    Ovace publika si teď může vychutnat také Roman Will. Poradil si totiž s pokusem Tomáše Marcinka z ostrého úhlu. Kotouč drží v lapačce a hra je přerušena.
     
    58:20
    Tomáš Havlín drží za vlastní klecí kotouč na hokejce a nika se s ním pochopitelně nežene. Práci mu usnadňují také samotní Oceláři, kteří nikterak nenapadají.
     
    57:46
    Lukáš Krajíček pěkně zavezl puk do útočného pásma, kde se jeho spoluhráči mohou pokusit usadit. tygří defenziva ale nadále působí velice konsolidovaným dojmem.
     
    57:24
    Jakub Valský vyslal do akce Jana Ordoše. Ten si najel až do útočné třetiny a snažil se vystřelit zpoza clonícího Mariana Adámka. Ten ale kotouč zastavil.
     
    56:36
    Dominik Lakatoš ukázkově napadá hostující rozehrávku. Třinec se nakonec přeci jen dostal k nahození do útočného pásma a za volným pukem chvátá Ondřej Kovařčík.
     
    56:11
    Oceláři tentokráte krušné dvě minutky zvládli a mají ještě teoretickou šanci. Liberec se při dalším přechodu přes modrou čáru dopustil postavení mimo hru.
     
    55:29
    Michal Bulíř si vyměňoval přihrávky s Martinem Ševcem, načež první jmenovaný zamířil mimo. K ráně se poté dostal také bývalý liberecký kapitán, rovněž však minul.
     
    55:06
    Matěj Stříteský vypálil od modré čáry. Hrubec jeho dělovku vyrazil přímo do klubka hráčů před brankou. Po dorážce se natahoval Jakub Valský, ovšem v nouzi nezamířil přesně!
     
    54:45
    Radan Lenc poslal kotouč mezi kruhy, kde se nacházel Michal Bulíř. Ten vystřelil těsně nad ledem a Šimon Hrubec jeho pokus krotil se značnými obtížemi.
     
    54:07
    Bulířovi pokus o křižnou přihrávku, po které by měl další gól na holi Marek Kvapil, nevyšel. Třinečtí tedy propasírovali černou gumu alespoň do střední třetiny.
     
    53:58
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Lukáš Krajíček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    53:36
    Liberec už se snaží řešit situace co možná nejjednodušeji. Teď z toho pramenilo další zakázané uvolnění, vhazovat se tedy bude po levé ruce Romana Willa.
     
    53:08
    Roberts Bukarts zatím v dresu Třince nemá potřebné střelecké štěstíčko. Nyní pěkně tečoval nahození v prostoru mezi kruhy, ale puk skončil mimo prostor tří tyčí.
     
    52:45
    Michal Teplý se pokoušel spolupráci zopakovat. V tuto chvíli ale nepronikl přes přesilu. Třinec se tak dostal ke kotouči, což Matěj Stříteský vyřešil vyhozením na icing.
     
    52:37
    A šance také na druhé straně! Mladičký Michal Teplý se skvěle uvolnil a našel na pravém kruhu neobsazeného Dominika Lakatoše. Ten se opřel do střely bez přípravy a Šimon Hrubec s vypětím všech styl pohlídal dolní patra své brány. Následuje komerční přestávka.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 13. Bulíř (L. Krenželok, Stříteský), 34. M. Kvapil (Derner, Lenc), 45. Ševc (M. Kvapil), 50. Redenbach (Valský, Ševc) – 19. Adamský (Roberts Bukarts, Krajíček)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, Doherty, Šmíd (A), Havlín, Ševc – L. Hudáček, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Lenc, Bulíř (A), M. Kvapil – Valský, Redenbach, Ordoš – Teplý, Lakatoš, J. Vlach – M. Zachar.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – M. Doudera, Krajíček (C), Adámek, D. Musil, Haman, Gernát – Chmielewski, Marcinko, Roberts Bukarts – Svačina, Cienciala, Adamský (A) – Hrňa, Viedenský, Dravecký (A) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hladonik – R. Vlach.

    Rozhodčí: Hribik, Horák – Jindra, Zíka.

    Diváci: 5 629
    ocianews.com