Leverkusen – Mohuč 1:0 (kon.) | Frankfurt – RB Lipsko 1:1 (kon.)
konec
Eintracht Frankfurt
1:1 (1:0)
RB Lipsko
Neděle 23.09.2018, 18:00 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Německá Bundesliga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám pěkný zbytek dne. (20:08:14)
    Vyrovnaný zápas skončil zaslouženou plichtou

     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 1:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 5:5. Fauly: 13:8.
     
    Lipsko bodovalo po třetí v řadě, avšak na kontě má stále jen jednu výhru. S pěti body tak půjde do příštího zápasu z desátého místa. Frankfurt je na tom ještě o něco hůře, po dnešku je na čtyřech bodech a patří mu až třináctá pozice.
     
    Víc se toho na trávníku Commerzbank-Areny už nestane! Hlavní rozhodčí Felix Brych naposledy foukl do píšťalky a společně s tímto utkáním ukončil i celé čtvrté kolo německé Bundesligy. O průběhu zápasu mezi Frankfurtem a Lipskem asi nejlépe vypovídá přísloví „každý chvilku tahá pilku“. Oba týmy se pravidelně střídaly v herní převaze a vytvořily si zhruba stejný počet šancí, takže dělba bodů je naprosto zasloužená. Zatímco hosté dnes bod získali, tak domácí naopak o dva přišli. Eintracht měl utkání lépe rozehrané a po gólu Fernandese vedl 1:0. Tento stav platil až do 54. minuty, kdy nařízenou penaltu za ruku Joviće proměnil Emil Forsberg a stanovil tím finální podobu skóre 1:1.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Sabitzerova standardka taky nebyla moc kvalitně rozehraná, rakouský křídelník trefil jenom zeď. Další z hostů ještě vracel míč do ohně, ale sklepnutý balón sebral Trapp.
     
    90+1
    Timo Werner unikal Abrahamovi, který mu podle všeho sáhl rukou do hlavy a byl mu odpískán faul. Následovaly velké protesty Frankfurtu, jehož kapitán také vyfasoval žlutou kartu.
     
    90
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Konrad Laimer, přichází Ibrahima Konaté.
     
    90
    Nabídnutou standardku Frakfurt promarnil, jeden z hráčů prodlužoval krátký nákop do míst za hrací plochou. Gulácsi bude rozehrávat a ještě předtím sledovat další střídání.
     
    89
    Provinil se nedávno příchozí Stefan Ilsanker, který za viditelné podražení dostal i žlutou kartu, která je v tomto duelu tou úplně první.
     
    88
    Poslendí čtvrthodina jasně patří Frankturtu, který by rád získal na domácím hřišti všechny body. Po podražení Kostiće navíc bude zahrávat standardní situaci.
    87. Ante Rebić (FRN)
     
    87
    Péter Gulácsi poněkolikáté zachránil Lipsko od inkasované branky! Kostić přihrával z levého konce pokutového území na střed Rebićovi, který nastavenou nohou přesměroval míč mezi tyče, nicméně maďarský gólman Lipska skvěle zasáhl levou nohou.
     
    86
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Marcelo Saracchi, přichází Marcel Halstenberg.
     
    85
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Emil Forsberg, přichází Stefan Ilsanker.
     
    84
    A aby toho nebylo málo, tak další domácí akce končí kvůli ofsajdu Rebiće. Eintracht každopádně míč rychle získal nazpátek a nyní útočí po levém křídle.
     
    83
    Rozhodčí v posledních minutách moc fanoušků Frankfurtu na svou stranu nezískali. Teď nenařídili chtěný rohový kop po souboji Rebiće s dvěma dotěrnými zadáky.
     
    82
    Zbytečná ztráta Poulsena, který se snažil vysunout Wernera, ale přihrávku poslal jen na soupeře, který vyplňoval prostor mezi těmito dvěma.

    Michal Břuchanský

    Branky: 26. G. Fernandes – 54. Forsberg (pen.)

    Karty:   90+1. D. Abraham (FRN) – 89. Ilsanker (RBL)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 1:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 5:5. Fauly: 13:8.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. da Costa, D. Abraham (C), Hasebe, N'Dicka – Gaćinović, de Guzmán (73. Allan), G. Fernandes, Kostić – Jović (69. Rebić), Haller.
    Náhradníci: Rönnow – Fabián, Falette, N. Müller, Rebić, Allan, Russ.

    RB Lipsko: Gulácsi – Laimer (90. Konaté), Upamecano, Orban, Saracchi (86. Halstenberg) – Sabitzer, Kampl (C), Demme, Forsberg (85. Ilsanker) – Y. Poulsen, Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Cunha, Halstenberg, Ilsanker, Konaté, Majetschak, Bruma.

    Rozhodčí: Brych – Borsch, Lupp
    thejrc.org