Sparta – Mountfield HK 1:2 (po pr.)
po prodl.
HC Sparta Praha
1:2 (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)
Mountfield HK
Úterý 25.09.2018, 18:30 • O2 arena, Praha • Tipsport extraliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    45:42
    A pozor na to! O pouhé čtyři vteřiny později si počínal u své branky nedovoleně Jan PIskáček (SPA) a posílá Spartu do tří hráčů!
     
    45:38
    Na druhé straně si stejnou situaci zopakoval Radovan Pavlík, který byl Tomášem Dvořákem (SPA) podržen a obránce Sparty dostává menší trest.
     
    39:53
    No, to je zajímavé! Rozhodčí nachytali hosty při špatném střídání, což znamená, že Sparta si zahraje minutu a 32 vteřin přesilovou hru pěti proti třem. Ta se velmi pravděpodobně přenese do třetí třetiny, kterou na trestné lavici zahájí Lukáš Vopelka (HKM).
     
    39:26
    První jmenovaný sparťan však vybojoval alespoň faul, kterým se provinil Filip Pavlík (HKM), jenž si odpyká menší trest za hákování.
     
    30:31
    Rozhodčí přerušil hru poté, co si na červené čáře vyšlápl na jednoho ze soupeřů Jan PIskáček (SPA) a tvrdým zásahem ho poslal k ledu, za což dostává dvě minuty za podrážení. To se však nelíbilo domácím fanouškům, kteří verdikt sudího "ocenili" pískotem.
     
    24:13
    Ti však mají zajímavou příležitost odpovědět. V rohu kluziště si počínal nedovoleně Blaž Gregorc (SPA), když poslal k ledu zakončujícího soupeře a dostal menší trest za hákování – přesilová hra pro Hradec Králové.
     
    11:44
    Když Brandon Maxwell kotouč přikryl, zazněl hvizd. Ne jen kvůli zákroku amerického brankáře, ale také proto, že o chvíli dříve si Patrik Miškář (HKM) pomohl háčkem a Sparta si zahraje druhou přesilovku.
     
    07:47
    To se však může změnit v nejbližších dvou minutách. Obránce Petr Zámorský (HKM) si v souboji se soupeřem pomohl nedovoleným zákrokem a trestem za podrážení dává Spartě první přesilovou hru.
     
    02:48
    Krátce nato musel Matěj Machovský likvidovat střelu z mezikruží a jeho parťák z útoku fauloval. Jan Buchtele (SPA) míří na trestnou lavici za podrážení.
    Marken.cz

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 10. Smejkal (T. Pavelka, Košťálek) – 54. Vincour (Cingel), 63. R. Pavlík (Zámorský)


    HC Sparta Praha: Machovský – Gregorc, Piskáček (A), Košťálek, T. Pavelka, Kalina, Blain, Tomáš Dvořák – Černoch, Sill, Smejkal – Kudrna, Klimek, Buchtele – Jarůšek, P. Vrána (C), Říčka – Beran, Pšenička, Rousek.
    Mountfield HK: Maxwell – Zámorský, Piché, Cibulskis, Graňák (A), F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – M. Chalupa, Koukal (C), Smoleňák – Vincour, Cingel (A), R. Pavlík – Vopelka, Bičevskis, Miškář – Paulovič, Kukumberg, Bezúch.

    Rozhodčí: Hodek, Hejduk – Kis, Rampír

    Diváci: 5 373
    thejrc.org