W. Brémy – Hertha 3:1 (kon.) | Bayern – Augsburg 1:1 (kon.) | Freiburg – Schalke 1:0 (kon.)
Hannover – Hoffenheim 1:3 (kon.)
konec
Werder Brémy
3:1 (2:0)
Hertha BSC
Úterý 25.09.2018, 18:30 • Weserstadion, Bremen • Německá Bundesliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 13:9. (20:23:23)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Werderu, který svého soupeře porazil poměrem 3:1. Hertha sice ve druhém poločase výrazně zabrala, avšak většinu času narážela na pozornou obranu soupeře. Hosté se přeci jenom jedné branky dočkali, soupeř ale odpověděl podobným způsobem, manko pro berlínský celek tak opět bylo dvoubrankové. Hertha se ke konci poločasu nadechovala k náporu, domácí celek ale žádné drama nepřipustil a ani v pátém kole nenašel přemožitele.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Rekik to zkoušel dalekonosným nákopem k opačné šestnáctce, kde se ale nenacházela potřebná podpora protihráčů. Na druhé straně fauloval Osako.
     
    90+2
    Stark si u postranní čáry nechtěl komplikovat život a míč raději odpálil na druhou stranu, kde se ho pro změnu zmocnil Lazaro.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Max Kruse, přichází Johannes Eggestein.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Překvapivě má navrch domácí celek, který se snaží přidat čtvrtou branku.
     
    87
    Na druhé straně se Krusemu podařilo udržet míč na kopačce, posléze se k němu dostal Kainz, jehož přihrávka nenašla Eggesteina.
     
    86
    Rychlý protiútok berlínského celku skončil pohotovým zakončením Selkeho, který ale zakončoval vedle brány. Pavlenka si nakonec zákrok nepřipsal.
     
    85
    Momentálně sledujeme poklidnější pasáž tohoto utkání. Před malým momentem to dalším centrem zkoušel Augustinsson, avšak opět neúspěšně.
     
    84
    Nyní si útočným faulem pomohl Selke, který u postranní čáry fauloval Osaku. Jednoznačný faul, rozehrávky se ujme obránce Moisander.
     
    83
    Hertha opět zapojila do kombinace brankáře Kraftha, který toho také moc nevymyslel. Přihrávka totiž putovala k vedle stojícímu Rekikovi.
     
    82
    Uvnitř pokutového území se otáčel s míčem Kainz, který se pokoušel obstřelit branku. Technická rána skončila dva metry vedle tyče.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Werder se snaží neudělat žádnou fatální chybu, hosté se ale nemohou dostat k žádné šance.
     
    80
    Pavlenka se ujal rozehrávky od své svatyně, jeho dalekonosný odkop našel hlavu Plattenhardta, který poslal míč pouze za postranní čáru.
     
    79
    Skákavý centr z kopačky Osaky nadělal Rekikovi nečekané problémy, hostující zadák to nakonec zvládl na jedničku a míč poslal do bezpečí.
     
    78
    Střídání v týmu Hertha BSC: ze hřiště odchází Ondrej Duda, přichází Salomon Kalou.

    David Suchý

    Branky: 11. Harnik, 45. Veljković (Şahin), 66. M. Kruse (pen.) – 53. Dilrosun (Ibišević)

    Karty:   16. Lazaro (HER), 21. Dilrosun (HER), 65. Rekik (HER)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:5. Fauly: 13:9.
    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, N. Moisander, Augustinsson – M. Eggestein, Şahin (61. Bargfrede), Klaassen – M. Kruse (C) (89. J. Eggestein), Harnik (74. Kainz), Osako.
    Náhradníci: Plogmann – C. Pizarro, Kainz, Langkamp, J. Eggestein, Friedl, Bargfrede.

    Hertha BSC: Jarstein (46. Kraft) – Lazaro, Stark, Lustenberger, Plattenhardt – Rekik, Maier – Dárdai (64. Selke), Duda (78. Kalou), Dilrosun – Ibišević (C).
    Náhradníci: Kraft – Skjelbred, Kalou, Mittelstädt, Selke, Luckassen, Jastrzembski.

    Rozhodčí: Winkmann – Bandurski, Stein
    thejrc.org