W. Brémy – Hertha 3:1 (kon.) | Bayern – Augsburg 1:1 (kon.) | Freiburg – Schalke 1:0 (kon.)
Hannover – Hoffenheim 1:3 (kon.)
konec
SC Freiburg
1:0 (0:0)
FC Schalke 04
Úterý 25.09.2018, 20:30 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg • Německá Bundesliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Schalke zůstává v Bundeslize na nule a Freiburg se raduje z vítězství se s vámi loučím. Dobrou noc a budu se na vás těšit u některého z dalších přenosů. (22:27:51)
     
    Na domácím stadionu propukla radost a Freiburg po zásluze získává do tabulky další tři body. Na druhé straně u Schalke stále svítí nula, a tak zůstává poslední.

    Jestliže úvodních třicet minut nabídlo vyrovnaný duel a poté do konce prvního poločasu převzalo otěže zápasu Schalke, tak druhou pětačtyřicetiminutovku ovládl Freiburg. Ten se díky vítězství posunul na devátou příčku tabulky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hosté poslali míč na levou stranu, kde se vrátil výborně jeden z domácích hráčů. Je to Freiburg, který drží míč a určitě s jeho odevzdáním spěchat nebude.
     
    90+1
    Z rohového kopu Schalke nic nevytěžilo, a tak k postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby.
    90. Guido Burgstaller (SCH)
     
    90
    No a málem bylo! na první tyči se ke střele prodral Guido Burgstaller, jehož pokus zamířil jen těsně vedle. Ovšem hostující tým bude kopat další roh.
     
    89
    Jenže z rohového kopu nic nebude, jelikož hlavní rozhodčí viděl útočný faul. To povzbudilo domácí příznivce, kteří oslavují už vítězství. Ale není příliš brzy?
     
    88
    Hostujíc Hamza Mendyl si narazil míč se spoluhráčem a zakončil. Jeho pokus srazil vedle brány jeden z bránících hráčů. Schalke bude rozehrávat rohový kop.
     
    87
    Po faulu kousek za půlící čárou rozehrál volný kop Matija Nastasić. Míč z jeho kopačky okamžitě letěl do šestnáctky, kde opět vládnou bránící hráči. Ovšem i nadále se Freiburg musí bránit.
     
    85
    Hráči v červených dresech hrají ve druhé pětačtyřicetiminutovce skvěle a vybojovali rohový kop. Jenže centr mířící na malé vápno netrefil jeden z domácích hráčů, a tak Schalke stále žije.
     
    84
    Tak teď si obrana Freiburgu může oddechnout, jelikož nezvládla rozehrávku. Z obrovské dálky se sice napřáhl Nabil Bentaleb, jehož pokus letěl hodně vysoko nad domácí bránu.
     
    83
    Krajní obránce měl balon proti noze, ale ke střele se neodhodlal. Ovšem Daniel Caligiuri vymyslel centr, který opět v poklidu odvrátila domácí obrana.
     
    82
    Blížíme se k vypršení základní hrací doby a Freiburg stále drží balon daleko od vlastní branky. Je trochu překvapující, že tlak hráčů v šedivých dresech zatím nepřichází.
     
    81
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Breel Embolo, přichází Guido Burgstaller.
    79. Philipp Lienhart (FRE)
     
    79
    Po standardní situaci se k hlavičce dostal osamocený Philipp Lienhart! Jeho hlavička mířil do pravé části branky, kde byl také připravený Ralf Fährmann. Právě hostující brankář drží Schalke ve hře alespoň o bod.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Roland Sallai (SC Freiburg).
    Žlutou kartu dostává Mark Uth (FC Schalke 04).
     
    77
    Mark Uth se snažil zastavit soupeře a počínal si nedovoleně. V době, kdy mu Roland Sallai přepadl přes nohu, zasáhl soupeře do obličeje.

    Michal Luxa

    Branky: 52. Niederlechner (Günter)

    Karty:   33. Koch (FRE), 78. Sallai (FRE) – 51. D. Caligiuri (SCH), 56. Nastasić (SCH), 68. Mendyl (SCH), 78. Uth (SCH)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 12:11.
    SC Freiburg: Schwolow – Kübler (18. Stenzel), Gulde, Heintz, Günter – Niederlechner (68. Lienhart), Koch, Höfler, Sallai – Terrazzino (75. Gondorf), Petersen (C).
    Náhradníci: Flekken – Lienhart, Gondorf, Kammerbauer, Höler, Stenzel, Waldschmidt.

    FC Schalke 04: Fährmann (C) – Mendyl, Sané, Nastasić, D. Caligiuri – Konopljanka (69. Schöpf), Bentaleb, Serdar, Harít – Teuchert (53. Uth), Embolo (81. Burgstaller).
    Náhradníci: Nübel – Naldo, Rudy, Mascarell, Schöpf, Uth, Burgstaller.

    Rozhodčí: Willenborg – Foltyn, Gorniak
    thejrc.org