Vsetín – Frýdek-M. 3:2 (kon.) | Benátky n/J – Litoměřice 4:2 (kon.) | Jihlava – Třebíč 6:3 (kon.)
Motor ČB – Kladno 3:0 (kon.) | Slavia – Ústí n/L 2:1 (kon.) | Přerov – Havířov 6:3 (kon.)
Prostějov – Kadaň 9:2 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
HC Frýdek-Místek
Středa 26.09.2018, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojováno. Valaši svůj náskok zásluhou Rudla v polovině třetí třetiny navýšili a tento výsledek sebevědomě hájili až do poslední sekundy. Frýdek-Místek během závěrečné minuty a půl zkusil hru bez gólmana a tento tah se vyplatil právě v poslední sekundě utkání v momentě, kdy už zřejmě Valaši trochu polevili. Nepolevil však frýdeckomístecký útočník David Klimša.
    Jeho střela Janu Šelepněvovi za záda propadla, i přesto vsetínský gólman získává cenu pro nejlepšího hráče utkání. Na druhé straně je to útočník Erik Hrňa, vsetínský odchovanec, který kromě Klimšy jako jediný dokázal Šelepněva překonat.
    Ode mě je to pro dnešek vše, z Lapače se s Vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (19:47:28)
     
    Konec zápasu.
    59:59 David KLIMŠA - 3:2
     
    59:59
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Lapač už se chystal na závěrečné oslavy a děkovačku, což se však musí ještě o jedno přerušení odložit. Domácí gólman si poradil se střelou Kovařčíka i dorážkou. DAVID KLIMŠA si ale puk za brankou soupeře našel i sekundu před koncem utkání a jeho zasunutím k pravé tyčce upravuje konečný výsledek. Asistence: Erik Hrňa, Jan Bartko.
     
    59:50
    Nahození Klimši z mezikruží je pod kontrolou domácího brankáře. Do konce třetí třetiny zbývá deset sekund.
     
    59:23
    Ze skrumáže v mezikruží vytáhl kotouč Rob a vyhodil. Puk těsně před brankou dobruslil Rudovský.
     
    58:57
    Vhazuje se po Šelepněvově pravici. Malik je na střídačce.
     
    58:57
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:57
    Šestici hráčů z Frýdku-Místku bránila druhá vsetínská formace a vyhození po nahrávce Pechance patřilo Robovi. Puk jen o pár centimetrů minul levou tyčku prázdné frýdeckomístecké brány. Píská se zakázané uvolnění.
     
    58:26
    Hosté hrají v šesti! Malik je na střídačce.
     
    58:09
    Zahradníčkova kombinace s Bartkem nevyšla dle představ, útočnou třetinu pro svůj tým však tato dvojice vybojovala.
     
    57:49
    Krislovu nahrávku vystihl Teper, který tak může uklidnit hru za vlastní brankou. Valaši rozehrávají.
     
    56:10
    Kovařčík vypálil ihned po vhazování. Střela patřila k těm pro vsetínského brankáře složitějším a do stejné kategorie bychom mohli zařadit i druhý Kovařčíkův pokus. Tentokrát pálil z mezikruží.
     
    55:39
    Slováčkovu dlouhou přihrávku na Theoreta vystihl Zahradníček, který puk ve vsetínském pásmu i podržel. Po vystřídání celé formace se pohotovou střelou z mezikruží do gólmanovy náruče prezentoval Peterek.
     
    54:45
    Mikulíkova přihrávka nenašla hokejku Krisla přesně, a tak druhý jmenovaný následně do pásma jen nahodil. Za vlastní brankou se puku ujímají zelenožlutí.
     
    53:58
    Pechanec vybídl ve středním pásmu k útoku Jonáka. Toho na levém křídle zastavil Mikulík, a tak útočnou akci dokončil Pechanec sám. Od mantinelu odražený kotouč poslal zblízka na betony Malika, puk se o jeho chrániče zastavil.
     
    52:33
    Frýdek nebyl důsledný ve vyvezení kotouče z pásma, čehož ve středu modré čáry využil ve svůj prospěch Kopta. Nikdo z obránců se již nestačil na své místo vrátit, a tak se mu do cesty postavil pouze Kovář, přijíždějící ze střídačky. Kopta zakončoval mezi betony. Malik si toto místo pohlídal a kotouč následně hokejkou odpálil do rohu.
     
    51:54
    Kucharczyk pálil ihned po buly v útočném pásmu. Stejný scénář jako před dvěma minutami se ale neopakoval, kotouč kolem branky pouze proletěl.
     
    51:16
    Hned tři vsetínští hráči se nadvakrát pokusili rozehrát a dostat se ze svého pásma. Tento zdaleka jednoduchý úkol jim pokaždé překazil hostující útočník Kuťák a obrana Valachů vyváží puk až na třetí pokus.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 9. Kucharczyk (Jenáček), 14. Pechanec (Rob, Jonák), 51. Rudl (Rác, Kuronen) – 20. Hrňa (Raška), 60. Klimša (Hrňa, Bartko)


    VHK ROBE Vsetín: Šelepněv (Sachr) – Mikuš, Černý, Slováček, Teper, Rudl, Hryciow, Jenáček – Theoret, Rác, Kuronen – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Kucharczyk, Březina – Jindra, Podešva, Šilhavý.
    HC Frýdek-Místek: Malík (L. Daneček) – L. Kovář, Hrachovský, Zahradníček, Bartko, Žovinec, Krisl, D. Stránský – Klimša, Mikulík, Rudovský – Raška, M. Kovařčík, Hrňa – J. Kalus, Peterek, Kofroň – Christov, Przybyla, Kuťák.

    Rozhodčí: Fiala, Kopeček – Novák, Zídek.

    Diváci: 2475
    thejrc.org