Tábor – Mor. Budějovice 3:1 (kon.) | David Servis – Havlíčkův Brod 2:5 (kon.) | Pelhřimov – Písek 3:4 (po pr.)
Nový Jičín – Orlová 5:2 (kon.) | Val. Meziříčí – SHK Hodonín 5:2 (kon.) | Kopřivnice – Šumperk 0:9 (kon.)
konec
HC David Servis Č. Budějovice
2:5 (1:1, 1:2, 0:2)
BK Havlíčkův Brod
Středa 26.09.2018, 18:00 • Hokejové centrum Pouzar • 2. liga - Jih a Východ (ČR) • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je dnes ode mne z Hokejového centra Pouzar vše. Děkuji vám za pozornost, přeji hezký zbytek týdne a budu se těšit u dalších onlajnů. (20:14:41)
     
    Plány domácích na vyrovnání dostaly trhlinu hned v úvodu třetí třetiny, kdy v přesilové hře poslal Bruslaře do dvoubrankového trháku Luboš Voříšek. České Budějovice se sice ve zbytku utkání snažily střílet ze všech pozic, hostující obrana v čele s Čeňkem Novákem ovšem pracovala spolehlivě. V závěru tak Matěj Blinka přidal už jen pojistku na vítězství Havlíčkova Brodu.

    Střely celkem: 33:29.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Tomáš Vak se ještě z posledních sil snažil přejít přes havlíčkobrodskou defenzivu, ta jej ale za sebe nepustila. Další gól už v dnešním utkání neuvidíme.
     
    58:57
    Vrátka trestné lavice se otevírají také na druhé straně. Karel Schmidmayer (DAS) je vyloučen za vysokou hůl.
     
    58:44
    Hosté se budou ještě v poslední minutě bránit ve čtyřech. Kryštof Kulhánek (HBR) je potrestán dvěma minutami za hrubost.
     
    58:17
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Troufám si říct, že je rozhodnuto. Hosté využili chybné rozehrávky Českých Budějovic a po důrazu na brankovišti se podruhé v utkání prosazuje MATĚJ BLINKA! Asistence: Luboš Voříšek, Ondřej Procházka.
     
    57:49
    Roman Šulčík se snažil překvapit hostujícího gólmana střelou přes obránce, Vojtěch Šmíd jeho pokus zablokoval holí do rohu kluziště.
     
    57:31
    Jan Kříž se vydal na útočný výlet. Snažil se přejít přes Jiřího Kopice, puk mu ale utekl, a Čeněk Novák jej schoval pod lapačku.
     
    56:11
    Patrik Přidal mířil dopředu po pravém křídle, na druhé straně se mu ukázal volný Miroslav Třetina. Přihrávka přes brankoviště na něj ale neprošla.
     
    55:42
    Hra je velmi ubojovaná. Matěj Blinka spoluhráče před brankovištěm nenašel, do protiútoku tak přešli domácí. Přes obranu Havlíčkova Brodu ale neprošli, puk skončil na hostující střídačce.
     
    54:12
    Jan Bárta nabral obrovskou rychlost a už měl před sebou jen Tomáše Semráda, ten ale domácího útočníka za svá záda nepustil.
     
    53:10
    Matěj Blinka zůstal úplně sám před bránou David Servisu, kam také dostal přihrávku. Střela ale havlíčkobrodskému útočníkovi nesedla podle jeho představ, a Tomáš Klestil kotouč vyrazil!
     
    51:58
    Jan Milfati obral soupeře o kotouč, přešel do útočného pásma a připravil pozici pro Miroslava Třetinu, jehož přízemní ránu bez přípravy vyrazil Tomáš Klestil levým betonem.
     
    51:11
    V závěru početní převahy se domácí usadili v pásmu Havlíčkova Brodu. Jakub Káník tečoval puk těsně před brankovištěm, kotouč se ale odrazil nad bránu.
     
    49:51
    Bruslaři vyhráli buly a okamžitě se osvobodili. Od té doby soupeře do svého pásma nepustili. Puk teď na modré čáře zachytil Vojtěch Šmíd a hned jej poslal za Klestilovu svatyni.
     
    49:16
    Domácí mají možnost ke snížení v přesilové hře. Jan Milfait (HBR) je potrestán dvěma minutami za podrážení.
     
    48:59
    Tomáš Klestil vyrazil pokus Tomáše Semráda od modré čáry jenom před sebe, Jan Milfait se ale přes bránícího hráče k dorážce nedostal.
     
    48:03
    Čeněk Novák je pod palbou. Rána Jana Radoše od modré čáry tentokrát prošla až na bránu. Havlíčkobrodský brankář ji vyrazil a hosté vyvezli puk do středního pásma.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 4. Jiří Bárta (Šulčík, Vak), 23. Vak (J. Kříž) – 1. Kulhánek (Třetina, Michálek), 25. Blinka (Třetina, Kopic), 39. Milfait (Michálek, Kulhánek), 42. Voříšek (Nepokoj, Třetina), 59. Blinka (Voříšek, Procházka)


    HC David Servis Č. Budějovice: Klestil (Němec) – Michal, Kubeš, Macháček, Grauer, J. Kříž, Radoš, Škopek, L. Kříž – Schmidmayer, Rolínek, Jan Bárta, Šulčík (C), Hřebejk, Ferebauer (A), Káník, Kronus, Vak (A), Jiří Bárta, Sumerauer
    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Nepokoj, Semrád, Kulhánek, Vala, Kopic, Šmíd, M. Kříž – Michálek, Milfait (A), Beneš – Holenda, Třetina (C), Přidal – Blinka, Voříšek (A), Procházka – Kuchta, Kozlík, Chlubna – Ludvík

    Rozhodčí: Michal Jílek – Josef Zimmermann, Pavel Sedláček
    thejrc.org